V64: Hemmastjärnan är oslagbar

Vi vänder hela vägen upp till Boden för torsdagens V64-tävlingar. Kvällen till ära ser vi hemmahästen Swagger som siktar mot ny triumf. För mig är han oslagbar just nu.

V64-1

 • Lyckas han den här gången? Ja, det är frågan...

Jag fastnade tidigt för 10 A Question Bi i inledningen. John Östman få sitta upp bakom en väldigt kapabel femåring som besökte Boden näst senast och där Östman även körde. Italienskfödde valacken har fått alldeles för dålig utdelning på sin kapacitet och även fast han tvingades strykas 4 november ser jag fram emot den här starten. Senast man såg honom var 25 oktober där han avgjorde mycket starkt på regnigt Uleåborg.

Från framspåret hittas den främste utmanaren i 4 Jerome di Quattro som jag väl egentligen inte håller som så mycket sämre. Micael Melander är favorit till ledarpositionen med femåringen och gemensamt med A Question Bi så har denne valacken fått för dålig utdelning på sitt kunnande.
15 A.W.'s Fastlight
har en hel drös med konkurrenter att runda men är den med bäst form i startfältet och Christian Månsson lär köra därefter.

    V64-2

    Tina Lagesen tar resan från Norge med 1 Sellanrå som ska bli riktigt spännande att se på svensk mark. Sexåringen har ännu så länge haft en väldigt bra säsong på Harstad-travet och varit hårt betodd mer eller mindre hela säsongen. Det gäller att han tar sig iväg felfritt, men från spår 1 i volten borde det kunna gå hyfsat smärtfritt. En felfri Sellanrå kan bli svår att jobba sig förbi.

    Per Gustafsson känner sig garanterat segersäker med 3 Risåberra och det i sig är inte så konstigt då ekipaget tillsammans haft en star höst. Femåringen selas nu ut med två raka segrar och kommer ge Sellanrå en rejäl match. 6 Philip är det lite detsamma med som med Sellanrå. Han ska främst kunna sköta sig men sedan är han väl den som ses som främte utmanaren till förstahästen. 

           V64-3

           Kretsen runt 3 Callela Lionel knöt säkert näven både två och tre gånger efter senaste starten. Fyraåringen kunde från just Boden ta karriärens första seger och gjorde det dessutom i storstilat skick. Ska givetvis bli intresssant igen, men jag skulle bli förvånad ifall inte Roger Nilsson försöker snuva denne på ledningen med sin styrning 4 Dream Machine.

           Från bakspåret vankas det en hel del hästar att runda, men en som ska kunna hantera det är ändå 13 B.W.T.Dakota. Sexåringen är ännu segerlös den här säsongen efter fjorton starter, men det känns som ren tidsfråga innan årets första seger kommer och framförallt möter han väl dessutom något enklare nu...

            V64-4

            • Det ska åter bli en ynnest att se hemmastjärnan 3 Swagger igen

            Femåringen har stått för en femstjärnig säsong än så länge med 9 segrar på 13 starter. Senast återkom han efter kort vila och kunde göra loppet tämligen dramatikfattigt. Han vann plättlätt och visst är han i ett ruggigt skick för dagen.
            5 Selmer I.H. är en tuffing som kommer göra allt för att strida emot och visst kan det bli en kul duell - för mig är dock Swagger ändå väldigt svår att rubba just nu.

                  V64-5

                  Ett lite smålurigt snabblopp ändå tycker jag som kräver sina streck för att känna sig helt säker
                  En jag tror en del på är 6 Naima Sjöhammar som fått en start hos Jaako Alamäki nu och med den innanför västen tror jag han "vågar" vara lite mer framåt med stoet den här gången. Hon tränades tidigare av Svante Båth och visade några gånger under fjolåret att hon har en hel del fart i sig. Jag tror mycket väl Alamäki testar för att försöka överta ledningen och sedan testa därifrån.

                  8 Erase The Law är normalt sätt lite bortlottad härifrån men kommer från en väldigt stark insats. 3 Medias Fasth One är spetsfavoriten till en början men jag är lite tveksam till ifall Tomi Haapio ändå väljer att köra därifrån trots kort distans. Sexåringen har ännu inte lyckats särskilt väl från den positionen och är ännu segerlös från ledningen. 
                  Se upp för "bomben" i loppet som är 11 Ellen DeGeneres.

                  V64-6

                  • En genial avslutning på kvällen? Knappast!

                  Självaste Veli-Pekka Toivanen sitter som vanligt upp bakom 3 Ithinkiama Genius och här tror jag ekipaget är rejält segersugna. Hingsten stod för en hygglig insats på V75 näst senast och senast syntes han på finska V75 där han väl inte bjöd på något vidare intryck. Nu återkommer han efter lite mer än en månad ifrån och från spår 3 bakom bilen lär Toivanen sikta sig mot ledningen och stanna där hela vägen in.

                  Jag tror däremot inte det blir någon genial avslutning utan en lovande femåring visar klassen igen!
                  5 Dante Godiva
                  ställdes mot Swagger senast och gjorde vad han kunde mot denne. Jag tycker valacken är tveklöst den med högst kapacitet i det här sällskapet och när jag tror många kommer stirra sig blinda på Ithinkiama Genius och spårtorsken 12 Don Draper, så väljer jag att luta mig mot Dante Godiva!

                  Bästa spelbolaget för travodds

                  Bet365

                  Bäst på fasta odds
                  • Världens största spelsajt
                  • Egna fasta travodds
                  • Bra välkomsterbjudande
                  • Inget poolspel
                  Välkomstbonus
                  1250 SEK i spelkrediter
                  Hämta bonus Besök hemsidan

                  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

                  Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
                  Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

                  Sammanfattning

                  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

                  Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

                  Läs hela recensionen

                  Fler aktuella travtips

                  Min V86-form har varit förbannat tung en längre tid. Förra onsdagen däremot satt verkligen ALLT och således vände trenden. Det var minsann på tiden ... Läs travtips

                  Dags för V86 igen där en ensam vinnare kan kamma hem 18 miljoner denna onsdagskväll. Denna omgång är det Åby/Solvalla som står som värdar. Formen är ... Läs travtips

                  Kylan har kommit till sverige och från och med idag så är det barfota förbud som gäller för samtliga hästar och det är som upplagt för skrällar ... Läs travtips

                  Åby och Solvalla med 18 miljoner i jackpot. Vi inleder med ett längre lopp på Åby och avslutar med två 1640 meterslopp på båda banorna. Det är ... Läs travtips

                  Stallet kallar även de flesta timmarna av dygnet den här veckan. Vilket gör att det tyvärr inte riktigt finns tid över för ett skriva en ... Läs travtips

                  Favoritbetonat i lördags och trots att mina spikdrag Prosecco och Unique Juni satt så blev det endast 6 rätt. Hands Down D.E. varnade jag lite för ... Läs travtips

                  Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 4 December från Bergsåker! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips ... Läs travtips

                  Jag kan förstå att det känns avlägset med Elitloppet när vi befinner oss mitt i den mörkaste tiden på året. Men faktum är att det står inte på så ... Läs travtips