V64: Första storslamen på Xpressen?!

Fredag kväll betyder V64 Xpress och när jag ögnade mig igenom kvällens omgång så fick jag känslan över att den är oerhört öppen. Det kan mycket väl bli första storslamen i utdelningshögen för V64 Xpress.

Klicka här för V64-andelen!

V64-1

Det kan mycket väl räcka med två i inledningen. 
Nicklas Westerholm med 4 First Tartar är spetsbudet och intrycket på fyraåringen senast på Gävle i hans första seger i karriären var mycket fin! Reser till Romme med toppform. Peter G Norman är den som utmanar med 6 Rally Inge som varit jättefin i tre raka starter och Norman siktar så klart på att snuva Westerholm på ledningen.

9 Hollywood Trick har fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll och blir intressant både med jänkarvagnen på den här gången och Per Lennartsson i sulkyn.

         V64-2

         Tidigare V75-profilen 8 Marvelous har verkligen kämpat sig tillbaka. Efter varit ifrån sedan Elitloppshelgen 2019 har han nu över två år senare kommit tillbaka, nu för Boden-tränaren Bengt-Erik Källsenius. 
         Valacken fick en ganska perfekt comeback näst senast och senast på Umåker med loppet i kroppen kördes han in ledningen från spår 1 över kort distans. Jag tycker han gjorde ett väldigt starkt lopp och blev snöpligt förbipasserad innan mållinjen av Mellby Galanga.

         Nu startar han från spår 8 vilket givetvis inte är det bästa, men det är spårtrappa som gäller och jag tycker majoriteten av konkurrenterna inte är av riktigt samma grundkapacitet. Marvelous siktas nu även att tävla i jänkarvagn och likt de två tidigare starterna är det Sandra Eriksson som kör. Hamnar de något så när bra på det tidigt tror jag Marvelous visar vem som är bäst. 

           V64-3

           Jorma Kontio får för tredje starten i rad sitta upp bakom 1 Tui Southwind och senast på Solvalla lyckades ekipaget leda hela vägen runt vilket även var stoets första seger i karriärens femte start. Nu är det spår 1 i volten istället för spår 3 (senast) och givetvis siktar Kontio på att upprepa bedriften som senast. 

           Från samma startvolt startar 3 Candy Frontline som under sommaren visade fin form, men som i sina två senaste inte varit fullt lika bra. Jag tror Per Lennartsson kommer vara minst lika offensiv i taktiken som Jorma Kontio och visst är Candy Frontline bättre än vad hon visat på slutet!

           Andreas Lövdal kör ett kul skrällbud i loppet i form av 9 Jilla May som kommer sitta perfekt till från det här läget. Prickas Lövdal starten kan ekipaget vara tidigt framme tidigt. Ska även bli intressant se 4 Ajlexes Elise med barfota bak-balansen. Missa inte heller 10 Papaya Roadrunner på garderingen!

              V64-4

              I denna orutinerade spårtrappan står det främst mellan två; 1 West Wind som vann enkelt från ledningen näst senast och aldrig fick ett lopp på Solvalla senast. Nu körs hon åter med skor bak likt näst senast vid segern och här siktar givetvis Robert Dunder på att ha koll på fältet hela vägen.
              Den andra är 5 Glamour du Desert med Mats E Djuse, som även är främsta utmanaren om ledarpositionen. Jag tror nog valacken är lite rappare iväg än West Wind och på liten lapp kan det räcka långt att bara låsa på de två.

              Ingvar Nyberg har intressant skrällbud i 12 Ryjet som efter en bra insats näst senast äntligen fick utdelning på just Umåker senast. Hanna Olofsson har även hon startsnabbt bud i loppet i form av 7 Shawn Leejs. Den ordentliga smällen i loppet är 11 Hippokrates F. med Micael "i zonen" Melander och hästen ska nu få springa barfota fram för första gången på länge.

                  V64-5

                  • Stall Fredrik Linder har haft en fin vecka bland annat med V86-segern i onsdags och här har de uppgiften krattad och klar med 5 Hemisphere. 

                  Torbjörn Jansson, som styrde in stallet V86-seger i onsdags, kör Hemisphere första gången och visst är det så att fyraåringen på ren kapacitet överglänser konkurrenterna här. Bekymret för honom är att det sällan blir utdelning och i hans sex senaste starter har det blivit galopp i varje utom två.  
                  Hemisphere vinner troligen det här om han går felfritt, men han kommer bli blytung favorit i omgången och jag måste bara försöka gardera och hoppas värdet höjer sig.

                  4 My New Chapter visade i somras att han kan leverera direkt efter några veckors vila. Han har inte varit bra i sina två senaste starter men återkommer nu efter lite mer än en månad ifrån. Med spår invändigt om Hemisphere kan Claes Eskilsson mycket väl utmana.
                  1 Vici Supreme
                  vann näst senast på mantorp och svarade sedan upp det med att gå lysande på Solvalla senast i tufft motstånd. Intressant läge härifrån.

                   V64-6

                   Vi kan få se hemmaseger i avslutningen i form av Thule Jonsson-tränade 3 Rossi Palema som nu får springa barfota runt om för första gången på ett litet tag och felfritt tror jag Rossi Palema tar hand om ledningen i det här loppet och blir hästen att slå.
                   Motbudet är 8 Importedfromdetroit som visat jättefin form i sina fem senaste starter och likt tioåringens tre senaste insatser är det Magnus A Djuse som sitter upp. Valacken ställs mot klart enklare motstånd nu än vad han gjort i sina två senaste.

                   Bästa spelbolaget för travodds

                   Bet365

                   Bäst
                   • Världens största spelsajt
                   • Egna fasta travodds
                   • Bra välkomsterbjudande
                   • Inget poolspel
                   Välkomstbonus
                   1250 SEK i spelkrediter
                   Hämta bonus Besök hemsidan

                   Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

                   Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
                   Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

                   Sammanfattning

                   Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

                   Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

                   Läs hela recensionen

                   Fler aktuella travtips

                   Travveckan sätter fart från Skellefteåtravet och så även med en magisk årsdebutant som jag tror vinner direkt!V4-1 Sandra Eriksson är i fokus under ... Läs travtips

                   Mantorp erbjuder oss en V64-måndag av god klass med både obesegrade och ett profiltätt fält i V64-5! 🔨 SPIKEN V64-1 Man ska inte göra det ... Läs travtips

                   Det är ett fartfyllt V86 som väntar nästa onsdag! På Åby körs ett sprintlopp för elithästar med bland andra Bepi Bi i startfältet! Här är tidig koll ... Läs travtips

                   Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips