V64 Åby: Dags för hemmahästen!? » 9 maj | Martin - Travstugan.se

V64 Åby: Dags för hemmahästen!?

Dags för torsdag kväll från Åby med V64. Bo Falsigs bidrag i V64-5 kan det vara dags för!

V64-1

Kim Eriksson har siktet inställt här med 2 Sphinx d'Inverne att leda runt om. Det ser helt klart upplagt ut för det, men 5 Com Milton är en stentuff utmanare som jag tror är redo direkt.

6 Waikiki Silvio behöver trolgein loppet, men är bra nog att kunna vinna direkt ändå. 8 Scorpion Kiss har ett jobbigt läge men tycker han gjort det bra i år och ikväll blir ekipaget helt bortglömt.

V64-2

Peter Arnqvist har två bidrag i loppet som båda kan segerstrida. Jag tror den ene är överlägsen och vinner.
Främsta segerbudet är 5 Verdetto R.L. som felfritt nog är närmast överlägsen. Men han ska som sagt också gå felfritt... Är åter efter uppehåll nu och Johan Untersteiner tror jag får iväg honom perfekt härifrån. Felfritt vinner dem och jag spikar!

V64-3

Björn Goop sitter upp bakom omgångens överlägset största favorit i form av Frode Hamre-tränade 5 Ecurie D som såg fantastiskt fin ut i sitt debutlopp senast. Med tanke på intrycket där känns det långsökt att ekipaget ska förlora det här. Det förstår även jag.

Däremot... Jag är inte särskilt förtjust i det tunga favorittrycket som vilar på treåringen och det är ett fält med orutinerade hästar. Känner mig inte särskilt sugen att spika sådan stor favorit.

6 Gambling Face närmar sig segern och en felfri 4 Upstate Face kommer garanterat utmana favoriten hela vägen.

V64-4

Peter Untersteiner låter väldigt uppåt direkt i årsdebuten för 9 Ottens Flamma

Däremot håller jag 10 Eenymeenyminymoe lite högre som kan bli en kulltopp hemma i Danmark i år. Peter Jensen reser sällan till Åby i onödan med sina hästar och även fast siktet är inställt på större uppgifter om några veckor, så tror jag Eenymeenyminymoe kan bli svårslagen tros bakspåret.

8 Hashtag One har visserligen en stentuff uppgift här, men är bland de med bäst fart i loppet och ska värdet höjas rejält så är det Hashtag One som löser det.

V64-5

Ett riktigt roligt lopp med flera profiler. 7 M.T.Mighty Winner har gjort tre lopp den här säsongen men inte riktigt kommit igång. Var fullt godkänd på V75 senast och är främsta utmanaren till min spik.

Bo Falsig har intressant bidrag i loppet i form av 6 Crossfire Simoni. 

Jag tycker uppgiften här ser klart intressant ut och han kommer få ett klassiskt "lopp på rulle". Falsig kommer få ett perfekt löp hela vägen med hästen och Crossfire Simoni går hela vägen in i mål. 

V64-6

Äntligen stämde det för 3 Sanda Love senast. Efter en tid med marginaler emot sig var han i sitt bästa slag senast och vann dessutom utan att gå trött i mål. Kan ta andra raka segern här över korta distansen.

Värst, och den enda emot, är 2 High Into The Sky som säkerligen försöker köra emot och med tanke på att hästen vann enkelt från ledningen senast är taktiken given för Björn Goop.
9 Elegant Frost
och 10 Rydens Limoncello är de möjliga skrällbidragen i fältet som båda känns ständigt underskattade.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips