Kriteriehelgen: Fredagen sätter fart på festen

Solvalla slår upp portarna för Kriteriehelgen och fredagslunchen med en kul V65-omgång!

🔨 SPIKARNA

V65-2

Det är en självklarhet att stall Timo Nurmos har med några talangfulla och kraftfulla djur denna helgen.
I V65-2 selar stallet ut ruggige 6 Le Patron Boko. 

Fyraåringen inledde med sjabblade debut 9 maj men har efter det bjudit på uppvisningar och plättlätta segrar. Han är av väldigt hög kapacitet och även fast jag tycker han möter ett par bra konkurrenter här så blir han mycket tung att stå emot. Stenstark spik!

V65-4

Det är en klar missräkning att se 6 Eireann i Consolationloppet till Oaks.
Stoet är solklart en sådan som hade kunnat utmana om slutsegern i den stora finalen. Dessvärre för hennes del sjabblade hon till det i uttagningen, men här väntar jag mig att hon tar liten mini-revansch.

Nu kommer hon hit med dubbla galopper i bagaget vilket är allt annat än tipptopp men jag räknar med att Örjan Kihlström ordnar felfri avgång den här gången och då är hon bara bäst här. Ja, faktiskt.

👌 DESSA MISSAS INTE

V64-1

Tobias J Gustafsson får som vanligt uppdraget bakom 1 Lozano di Quattro och på papperet ser det här väldigt bra ut. Fyraåringen har hygglig chans att försvara innerspåret och sedan ska det egentligen mycket till för att valacken ska förlora.

Jag lägger främst hoppet till Jorma Kontio med Katja Melkko-tränade 2 Macy. Stoet återkommer nu efter längre vila visserligen, men hon är en riktigt stark dam det här och som ska springa barfota fram.
12 Birbone Gual
kommer Alessandro Gocciadoro försöka köra framåt med så tidigt som möjligt. Eric Martinssons hästar har varit försiktigt uppåt på senaste och 3 Chivas L.I. är överraskningen här med två lopp i kroppen.

V65-3

Jag gillar verkligen det här stoloppet med spårtrappa för vi har väldigt fin kvalité på stona!

15 Karisma Boko är vid sunda vätskor av sådan tuff klass att hon kan svepa ner hela fältet utan bekymmer. Hon är lite svår att räkna på och inte riktigt kommit upp i den nivån hon höll ifjol. Örjan Kihlström sitter upp nu igen och jänkarvagnen åker på - hon blir spännande att se.

12 Waka Waka är annan som hade ett starkt fjolår och som nu under fyraåringssäsongen även varit klart bra. Senast på Åby visade hon fin inställningen när hon tvingades gå utan rygg sista 1 200 meterna men kunde ändå kämpa förbi ledaren över upploppet. Lite halvdant läge här men självklar på lappen.
På framspåret är det en kamp mellan 3 Nan's Cash och 4 Vinci Love. Knapp fördel Nan's Cash känner jag som Björn Goop aviserar jänkarvagn på vilket är klart plus!

V64-5

Ja, men det är väl klart att 9 Seismic Wave normalt sett är den som ska vinna det här. Nu är dessutom utgångsläget ganska vettigt på tillägget för honom. Vad som är emot honom är givetvis årets insatser som inte varit närheten av vad han är kapabel till.
Nu möter han lite enklare gäng än vanligt och jag förväntar mig således att han skärper till raden här.

Utmanaren är först och främst stallkamraten 6 Antonio Trot men jag vill varna rejält för 3 Hacker Am på startvolten. Erik "voltartisen" Adielsson kommer hamna finfint på det och jag blir inte förvånad om Hacker Am lyckas utmana de två Gulddivisionarna.

V64-6

Örjan Kihlström segrar i Oaks Consolation med Roger Walmann-tränat och han kan göra det även i Kriteriet Consolation.
Här kör han 2 Brightside som han även gjorde vid treåringens senaste seger för tre starter sedan. Där satt de i tredje par invändigt med varvet kvar men när fältet splittrades över sista bortre kom Kihlström ut i andraspår och kunde senare över upploppet strida hem segern. I Kriterieuttagningen hamnade Brightside i trött rygg över slutvarvet och kom aldrig in i loppet. Betydligt bättre uppgift nu.

10 Thereisnolimit tyckte jag gjorde en bra Sverige-debut senast och kommer göra upp om det här. Även stallkamraten 4 Letsdoit debuterade i uttagningen men galopperade innan start. Nu är det spetsläge-laddning som gäller härifrån. 
9 Jongleur
får nu köras av Björn Goop och tycker hingsten blir väldigt underskattad här.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi går mot en lunch-torsdag på Rommetravet där tidigare hemmatränaren Jörgen Westholm har en kall chans som spikas!V4-1 Trots frånvaro av lopp på ... Läs travtips

V64 är tillbaka igen efter över en veckas frånvaro! Spelformen gör comeback med smaskig jackpot direkt och en spik som skrämmer bort konkurrenterna. ... Läs travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips