Högermål på Grand Slam 75!

Söndag betyder 1 augusti och även Grand Slam 75! Söndagens omgång körs från värmländska Åmål och unikt med tävlingsdagen är att tävlingarna körs i högervarv!

Andel i systemet kostar 75 kronor - klicka här!

GS75-1

  • Vi inleder med Pawty!?

Grand Slam inleds med ett lopp över 2 080 meter och det ser verkligen upplagt ut för Pawty för Paw Mahony! Här selar han ut och kör egentränade 3 Jatzy Jazz som framförallt är startsnabb och visat sig vara svårslagen vid spets. Just ledningen är guld värt på Åmål och Mahony har givetvis taktiken upplagd att försöka leda runt om. 

Motbudet kommer från stall Magnus Dahlén i form av 6 M.T.One Wish som fått ett lopp i kroppen efter varit borta i tre månader. Stoet är bra för klassen men är desto mindre benägen att sätta nosen först... 10 Hera Sisu hade jag trott mer på vid framspår. Härifrån krävs det lite flax men jag håller stoet högt i den här klassen av det här loppet.

GS75-2

Sammanlagt startar sju stycken Åmålshästar under Grand Slam-omgången och den av dessa med högst vinstchans är 3 Björnemyr Dennis som ifjol hade succéår med sex segrar på tio starter. Åttaåringen har i år inte haft samma vassa utdelning men nu ser det ut som en hygglig spetschans och efter femteplats på V75 senast kan det här äntligen bli säsongens första seger.

11 Gomnes Faks håller jag som klart bästa hästen i fältet men bakspår är inte det enklaste för valacken och detsamma gäller 10 Ramstad Kristian och det är ju dessa två som är främsta motbuden till Björnemyr Dennis. 
Överraskningen kan vara 6 Stilig Karl vars säsong än så länge inte varit något vidare, men senast tyckte jag sjuåringen gjorde det väldigt bra mot en sådan som Lome Storm. Efter resa längs innerspåret fick sjuåringen avsluta ute i spåren över upploppet och gick väldigt bra till andraplatsen. 

GS75-3

Robert Bergh sitter på leken med sin 2 Mellby Ia med bättre utgångsläget av de två som gör upp om det. Håller sig stoet i rätt gångart är hon tillräckligt bra att leda runt om. Den emot är givetvis 6 Global Billboard och häst mot häst håller jag denna som den bättre av dessa två.
Min respekt för utgångsläget är dock stort på Åmålsbanan, men jag tror definitivt att Dagfinn Aarum, som kör Global Billboard, ändå kommer testa och lyckas han mot förmodan rusa iväg mot ledningen är det mycket vunnet!

För mig sticker dessa två ut rejält i loppet. 8 Keziah Boko hade jag trott kunnat bjudas in i loppet om spåret varit bättre. Härifrån tror jag det blir för svårt.

GS75-4

  • Dags att visa vad du kan!

Jag tror det är dags att visa upp kapaciteten igen kring 3 Atlas Font. Det blev ju ingen strålande insats senast med galopper och det är väl givetvis det som oroar, men jag litar på att Carl Johan Jepson får iväg honom här och den här gången sätts skorna på runt om men det som intresserar är givetvis att jänkarvagnen dras på. Felfritt tror jag han strider hem det här stayerloppet!

Jag gillar 5 Global Unesco bakom som återkommer efter varit ifrån i april och de två starterna han gjort den här säsongen har båda resulterat i galopper. Sjuåringen är av hög kapacitet men bekymret är att han sällan får till det numera... 

GS75-5

André Bood fick en perfekt resa hela vägen med 3 Sugar Fine Lady som fick ryggar att gå i fram till 100 meter kvar där stoet fick fritt fram att skjuta iväg och femåringen lämnade övriga med ett par längder innan målgången. Segerstarten där var första starten på lite mer än en månad och nu med den insatsen i kroppen är hon än bättre den här gången. Jag är inne på att ladyn tar andra raka!

Diana L Olsson, som tränar Sugar Fine Lady, har även med 12 Bolt Challenger och hade spåren varit det omvända hade Bolt Challenger varit den klart största favoriten i loppet. Spännande med Dwight Pieters men spåret gör det väldigt svårt...
Mikael J Andersson är skicklig på att få fart på sina styrningar och det kommer han att få här med 5 Spinofhope L.B. som det dessutom vankas skoryck på för första gången!

GS75-6

Som vanligt får Jan Silvén sitta upp bakom 3 Aces High och ska det äntligen bli sjunde gången gillt för nioåringen!? Känslan är att valacken lyckats väldigt väl den här säsongen men ännu inte fått smaka på segersötman ännu. Med spår 3 över kort distans på Åmål råder det ingen tvekan om att Silvén ska försöka leda från start till mål.

Med ett bättre utgångsläge tror jag 8 Roc Star Joli varit favoriten i loppet. Härifrån måste det trots allt lösa sig lite men i av de som startar är det här för mig bästa hästen i fältet följt av 10 Maestro Zon som verkar äntligen på väg tillbaka till sitt rätta jag. Under fjolårssäsongen var han väldigt lovande flera gånger om och efter en knackig start i år var han vass näst senast och fullt okej i stentufft motstånd senast. 

GS75-7

  • Vi avslutar med en spetsstrid!

Det kommer gå undan i avslutningen och knappa fördelen landar i Åke Lindblom med 1 Karat Band. Femåringen återkommer efter varit ifrån sedan 2 april och det ska påpekas att femåringen brukar göra väl ifrån sig efter vila. Intressant även att detta är första starten som valack och visst är det fördel Lindbloms valack att leda runt om.

Den emot är så klart 3 Västerbo Lexington och Robert Bergh är väl medveten om vad som kommer behöva göras och det är att försöka snuva Åke Lindblom på ledarpositionen. Det kan mycket väl gå och jag tycker dessa två står ut lite i avslutningen, även fast en sådan som 6 Counterfeightr varit positiv på V75 i två raka starter nu.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi har en finfin lördag att vänta oss när det är V75-finaler på Solvalla. Här är tidiga kollen på omgången! Travstugans alla andelar hittar ni här! ... Läs travtips

Lite ny energi när man under veckan som varit analyserat helt rätt i det mesta men får inte med sig det sista även om det blev plus båda dagarna i ... Läs travtips

Det är ljuva V75-finaler som står framför oss denna lördag. ALLT står och väger på Ivanka Amok. Faller hon? Ja, då blir det bra betalt...!Formen ... Läs travtips

Ny vecka och en ny V75 omgång att sätta tänderna i! Förra veckan blev det snöpliga 6 rätt men ändå 13 000 kronor tillbaka och cirka 1300:- per andel ... Läs travtips

V75-finaler på Solvalla och med två säkra spikar går Björn Goop in i omgången!Andel i Björnkollen hittar ni här! 🔨 SPIKEN V75-1 Stoeliten ... Läs travtips

Solvalla bjuder på riktigt fina tävlingar imorgon och vi får hoppas att de kan få till en fin bana i denna slaskiga tid. Vi har två megafavoriter att ... Läs travtips

Det är som alltid kul med finaler på Solvalla och en nästagångare jag haft ögonen på liras på vinnarspelet! Jag tycker lopp 6, V75-2, är bland ... Läs travtips

Dagens Dubbel-loppen ser riktigt roliga ut på Solvalla under lördagen. Jag testar på en rak!DD-1 Det är så klart som så att 1 Hidalgo Heldia är en ... Läs travtips

Söndag är GS75-dagen och på Färjestadstravet är det framförallt GS75-3 som står ut med flera namnstarka profiler. Andelen kostar 75 kr - klicka ... Läs travtips

V86 körs nästa onsdag från Solvalla/Åby där miljonärer ska jaga ikapp i V86-3 från Åby! Andel i TIDIGA V86-ANDELEN har ni här! (30 kr) V86-1 7 ... Läs travtips