GS75: Gazglad inledning och omtag på slutet

  På sommaren är det landets vackraste travbana. Möjligen blir så inte fallet när vi går in i oktober på Årjängstravet under söndagen med Grand Slam 75!

  🔨 SPIKARNA

  GS75-1

  När vi vänder oss mot Värmland är det allt som oftast en viss Björn Goop att hålla koll på och redan här kör han vinnaren. Egentränade 5 Gazza B.R. ska ha en mycket god segerchans då jag tror Goop tidigt tar hand om spetspositionen. Åttaåringen gick klart godkänt på V75 från bakspår senast och formen är på topp!

  GS75-7

  Jag tar omtag med 11 Kentucky Lobell som jag även spikade på Halmstadstravet senast där det blev fjärdeplats. För den här klassen håller han hög klass och jag tror framförallt det blir bra fart där framme med flera startsnabba - just vad som kommer gynna Kentucky Lobell till slut.

  Det är givetvis även intressant att han nu ska få springa barfota runt om och i ett fält som annars behövt 6-7 streck så tar jag omtaget med femåringen som rundar allt till slut!

  👌 DESSA MISSAS INTE

  GS75-2

  Jan Roar Mjölneröd är sannerligen i ropet i GS75-2 och kör bästa hästen 15 Garli Kongen. Det är många att ta sig runt härifrån och det är främst det som jag ser som utmaningen för ekipaget. Jag tycker han är av högre klass än alla här, men 60 meter bakom starthästarna är ingen enkel uppgift.

  Stallkamraten 1 Svein Frost spikade jag så sent som i måndags på regniga Färjestad. Där galopperade han från start och sen var det loppet över. Nu är det betydligt bättre förutsättning och felfritt borde han kunna leda väldigt länge.
  3 Granli Blesen
  utmanar där framme och helt omöjligt är det inte att Odd Arne Sagholen snuvar Svein Frost. 

  8 Sogns Basse gillade jag inte helt vad jag såg av senast och tyckte han tröttnade väl mycket. Känns inte som formen är där för dagen och står över.

  GS75-3

  • Hey Baberiba vad det kommer bli lopp av det här. Detta är lika öppet som Ullared är en lördag morgon mitt i sommaren.
   Det kommer välla runt av ekipage till höger och vänster och i orutinerade tolvhästarsfältet är där endast TVÅ som besökt vinnarcirkeln vid vars ett tillfälle

  Björn Goop blir sannolikt betrodd med 7 Nena Barosso som startade på V64 i måndags. I ett fruktansvärt regnoväder från springspåret hamnade stoet till slut tredje par invändigt och trots den vilsamma resan tröttnade hon rejält sista 200 meterna. Täta starter kanske sätter fart på henne till den här starten - men knappast någon att luta sig mot.

  3 Gustaf Avenue har fått ett lopp i kroppen i nya regin och det var även första starten på två månader. Borde vara mer i ordning nu och autostart är gynnsamt för fyraåringen. 10 K.E.Palema är ett osäkert kort i leken som fått två lopp efter årslångt uppehåll. Borde rimligen vara redo att prestera bättre här.

  GS75-4

  10 Effective har verkligen gjort skäl för namnet sitt och varit väldigt effektiv i sina insatser. Jag gillade framförallt hur han såg ut senast där han visade att han även kan göra grovjobbet och inte behöva någon ledarposition! Jag gillar verkligen vad jag sett av honom!

  6 Jarel Boko och 9 The Way I Talk Ås är två tuffa konkurrenter som är minst lika bra som Effective - och det ska bli spännande se hur 7 Corona Park står sig som var jättefin på Visby senast.

  GS75-5

  Mikael Å Linderoth har siktet inställt att leda hela vägen med 1 Stommens Berta men jag tror det här är ett perfekt lopp för 12 Rolf Martin som jag rankar etta.
  Dels är han av helt annan hårdhet än konkurrenterna i det här fältet och framförallt är han av helt annan kapacitet. Jag förväntar mig en offensiv taktik från Adrian Solberg Akselsen.

  7 Lysjö Kasper är lite väl ojämn i sina prestationer men gick ändå väldigt bra som femma på V75 senast och då som nu kör Calle Jepson!

  GS75-6

  12 Millmighty har gjort det otroligt bra i alla sina tre starter den här säsongen och han gillar ju verkligen de lite längre distanserna. Han känns sannolikt mycket svår att stå emot här med Paw Mahony och det är rätt att han är stor favorit.

  15 Jackson Avery är van vid betydligt tuffare motstånd men är å andra sidan även mer van vid kortare distanser. Jag förväntar mig ändå att han ska kunna utmana Millmighty och för mig är detta ett lopp som ska stå mellan de två.

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube