Extra V75: Drömkväll på Solvalla! » 14 aug. | Martin Engström -…

Extra V75: Drömkväll på Solvalla!

Ibland ska man bara hålla klaffen och njuta. Ikväll är en sådan kväll. Sporten håller hög klass från Solvalla och man SKA inte ha någon anledning att gnälla.
Se och njut - och här följer lite av mina tankar!

Tipsraderna nedan är högst preliminära och är lite av mina funderingar lopp för lopp!
Systemförslaget är även hur jag tänkte till början av veckan.

  • Det är så pass hög klass på omgången att jag vill hålla koll fram till spelstoppet på värmningar/balanser samt stallens tankar.

V75-1

Alltid trist med strykningar och framförallt på två stycken vid varandra som gynnar de som itll en början stod vingligt på det.
7 Ultimaluna Grif
blir klara favoriten men är ingen jag håller i handen. Tycker 10 Amalia Cash utvecklats riktigt rejält i år och hon kommer knappast ge favoriten en behaglig kväll på nationalbanan.

2 Stonewashd Diamant har varit en av säsongens stora besvikelser och kan klart bättre än så!

V75-2

Antingen gillar man dem eller ej. Jag kan tycka det är lite småkul att även kallbloden får tillfället att synas när det vankas travfest från Solvalla.

Duktige Magnus Teien Gundersen kör en bra chans i 8 Troll Solen, men jag fastnar som alltid för 14 B.W.Sture
Sture står åter lite vingligt till härifrån och det kan bli långt fram, men jag tycker det till trots att han är att se upp med ikväll. Dessutom är procenten på honom alltför låg!

V75-3

Måhända att det inte blev särskilt tacksamt med värsta motståndaren invändigt om sig - och att ha fått sig en förkylningskänga är väl inte heller det ett plus.
Jag håller dock 6 Mellby Free väldigt högt. Intrycket hon haft i loppen i år har varit överdjäkligt bra. 

Stor respekt för motståndarna, men Mellby Free är den jag håller högst!

V75-4

Berndt Lindstedts lopp är väl möjligen det V75-loppet där sporten kanske inte håller någon jätteklass. Spelmässigt däremot är det desto roligare.
Reijo Liljendahl har med två intressanta bud!

1 Bear Bahareh har läget till sin fördel och blir hästen att slå - jag tycker dock stallkamraten 10 Bay View är den klart intressanta i loppet och som kan vara ett djärvt singelstreck. Hästen ser ut att få bra draghjälp härifrån och med draghjälpkungen Örjan Kihlström väntar jag mig något rejäla sista 500 meter.

V75-5

Big Noon-pokalen är ett riktigt roligt lopp där två treåringarna står ut rejält i loppet.
4 Ecurie D.
känner Björn Goop till utan och innan, men att ekipaget ska vara så pass stor favorit köper jag inte. Väl medveten om hur treåringen sett ut och vad han presterat hitintills. Men nu med voltstart och med värsta motståndaren invändigt om sig kan det ändå häxa till.

2 Upset Face var väl inget vidare näst senast. Därför var det kul att se honom senast igen där han såg fantastisk ut återigen. Lutfi Kolgjini är en rutinerad räv i voltstart och Upset Face ska kunna sitta bra till.

Stall Hamres andrahäst, 1 High Into The Sky, ska vara tidig bakom dessa två. Hästen är inte mycket sämre än de övriga två och är där någon som kan skicka iväg skickligt i voltstarterna så är det Erik Adielsson!

V75-6

  • Ännu ett år bjuder Jubileumspokalen på ett ruggigt startfält.

9 Who's Who är givna favoriten och det köper jag egentligen alla dagar i veckan. Pasi Aikio har siktat hitåt med femåringen vilket visserligen även konkurrenterna gjort med sina.
Who's Who ska vara favorit och vinner nog om allt bara går någorlunda som Örjan Kihlstörm vill. 
Det lär även köras på rätt friskt där framme vilket gynnar Who's Who i slutändan. Värsta motståndaren är nog egentligen ekipaget själva och att de kör försent...

Högintressant med 4 Villiam bakom och likaså 1 Norton Commander som nu går ut mot det tuffaste han mött, men nog ska han kunna utmana.

V75-7

Det var kul att se 13 Generaal Bianco tillbaka senast igen i det skicket han ska vara i. Han vann vilket var huvudsaken och vad han behövde för självförtroendet.
Jag tror han kommer vara riktigt vass ikväll!

Tidigare stallkamraten 10 Sobel Conway är en häst jag alltid hade med på kupongerna när han var i Sverige. Har mått riktigt bra av miljöombytet och varit lysande i Finland. Han trivs även över de längre distanserna och jag har stor respekt för Olli Koivunen och hans körhänder.

Lyfte fram 1 Captain Morgan senast som totalt bortglömd. Den här gången verkar alla fastna för honom och visst kommer han med stor sannolikt sluta bland de främsta - men känslan är att han blir lite väl överspelad den här gången...

Välkommen att köpa din andel här!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Halmstad bjuder på fin klass till måndagens V64-kväll. Petri Puro selar åter ut Maestro Crowe som senast förlorade som storfavorit på V86.Tre starka ... Läs travtips

I lopp 8 på Halmstad tycker jag Volita Go ska kunna sluta långt framme.Motståndet känns som ett gäng hon ska kunna ta sig förbi och i ett öppet ... Läs travtips

Februari gör sitt avslut med en sista V75-omgång på lördag. Det är från Sundsvall och Bergsåker som V75-cirkusen har sin föreställning. ... Läs travtips