Jackpot 48 miljoner Åby 15/12 med MEGA utdelningspotential- Riktigt…
  • Hem
  • Johan Karlsson
  • Jackpot 48 miljoner Åby 15/12 med MEGA utdelningspotential- Riktigt bra feeling

Jackpot 48 miljoner Åby 15/12 med MEGA utdelningspotential- Riktigt bra feeling

Lite över en vecka kvar till självaste julafton och förberedelserna är i full gång. Skinkan ska grilljeras, sillen ska läggas in, julklappar handlas och stressen är ett faktum. 

Men på lördag blir det att slappna av till V75 på Åby med JACKPOT pengar som extra krydda i kassan, luta sig tillbaks i fåtöljen med en värmande glögg i handen och ro hem sjuan med de extra 48 miljonerna. 

Feelingen är riktigt bra inför JACKPOT omgången och nu gör vi ett allvarligt försök att bärga sjuan. För två veckor sedan 38 000kr inspelat och jag hoppas verkligen på en repris X100. Välkommna

Köp din andel: Johan 100kr , Johan Travstugan 200kr, Johan 50kr

V75-1

Ett öppet silverförsök där min tipsetta 2 Velvet Gio gör debut i klassen. Han fick ett bra spår och kan han bara ta sig till spets efter en bit som jag tror, så blir han svårfångad för de andra. Initialt så är 1 Sir Q.C min spetsfavorit men jag tror inte han kommer hålla den positionen så länge då han inte alls behöver ledningen för att fungera bra. Draget7 Mr Perfect satt fast med massa sparade krafter senast och har vidbehållit sin fina form hit. Inget perfekt utgångsläge men har han lite flyt och hittar en bra position så kan han ta många mot slutet.

 

V75-2

Ett otroligt fin och faktiskt öppet klass ll lopp över 2640 meter. Vi har här en enormt stor favorit i nuläget som är streckad på 71%, 3 Arch Lane. Han gör en långresa denna gång och det vet man inte hur det kan gå. Men han kommer med 5/6 segrar och ska absolut tillhöra favoriterna i loppet. Min spetsvinnare 6 Viking Preacher har galet fin form. Stallet har precis bytt gård och det har verkligen gett en nytändning. Jag sticker ut hakan och säger att det kan bli spets och slut på min andrarankade här. 10 Farlander AM gjorde ett ruskigt fint lopp senast och han utvecklas hela tiden. Egentligen så skulle han få lite vintervila nu men i och med att han såg fantastisk ut senast så väljer man att starta en gång till. Given på lappen vid gardering.

 

V75-3

Här har vi ett lopp i Gulddivisionen över 1640 meter och ännu en storfavorit, samt även min tipsetta som är streckad över 70%. Vi talar om 1 Nadal Broline. Jag tycker inte att spåret är så illa som många tror. Han är snabb ut och kan utmana 3 Art on Line om spets. Han är inte beroende av spets utan går lika bra i rygg. Senaste loppet så vann han över bland annat Zenit Brick, On Track Piraten, Antonio Tabac och självaste Propulsion. Lättare emot här 

4 Västerboonthenews gjorde ett rätt så dåligt lopp senast i guld. Slutade då sexa efter bland annat Jairo som vann. Men ska va bättre till denna starten, har tränat riktigt fint och formen ska va där. Ska med vid gardering.

Draget 9 Seven and Seven hade en dålig dag senast. Som det låter så har det varit foderbyte som nu är åtgärdat. Kommer med fin form och ska ses som en kantboll i detta sällskap.

 

V75-4

Ett riktigt fint treåringslopp med många spännande gäster utifrån. Travar 2140 meter här och hinner favoriten och min  tipsetta 11 Amerindienne ifatt de övriga? Han ska nu för första gången göra en långresa så det är lite ovisst på förhand. Men han har visat riktigt fin form och med 5 raka segrar på 6 försök så är det hästen att slå. Jag har 5 Rudisha som min andra häst. Han kvalade in till Kriteriefinalen på ett fint sätt och formen har gått fram sen dess. Jag tror att han kan utmana där framme. Den obesegrade 4 Velten Versailles tror vi kommer får spets. Han är obesegrad alla sina 4 starter och kan mycket väl leda runt om.

Rensaren i detta lopp är 2 Sato som vann senast på ett otroligt fint vis när han spurtade hejdlöst över upploppet efter hela TVÅ galopper.

 Köp din andel: Johan 100kr , Johan Travstugan 200kr, Johan 50kr

V75-5

Ett stolopp över 2140 meter autostart och vi har en riktigt fin duo som jag tror att det står emellan. Jag tror att 6 Waffle Cone är snabbast från start och får ta hand om ledningen. Hon kommer säkerligen leda en bra bit innan det börjar attackeras bakifrån. Min tipsetta 3 Catch My Love kommer med fin form. Hon har gått i mål med sparade krafter och nu senast även med rycktussarna kvar i öronen. Hon har en tendens att sitta fast men nu är det Åby med två extra spår på upploppet och jag tror hon kommer lösa det. 8 Stonewasd Diamant har visat riktigt fin klass sista tiden och va otroligt bra senast vid segern på Åby, toppchans!

Varningen i loppet är 2 Paduca Dream som gör sin första start för Björn Goop. Han kan trolla med sina nyförvärv och det kan vara en kantboll.

 

V75-6

2 No Comment är riktigt rapp ut och kommer nog hinna först till spets här, leder nog en bit innan innan min tipsetta får upp farten.

Vårt förstastreck 5 Martin De Bos är en jämn häst som gör det bra varje gång. Han har nu fått två lopp i kroppen efter lite vila och kommer hit med bra form. Han vann sitt första lopp efter vilan på ett överlägset sett på just Åby och har verkligen laddats hit nu.

4 Bear Hope har tagit 3/4 segrar med skor runt om så det är inget minus för honom med skotvånget som för många andra i detta gäng. Han fick ett väldigt tufft lopp senast och man var inte riktigt nöjd med hans prestationer då. Nu har han tränat på bättre och dessutom fått betydligt bättre utgångsläge.

Jag vill varna för 9 Aramis Race som satt fast med rubbet senast. Hästen kändes otroligt fin hela loppet men fick ingen lucka. Kan bli livsfarlig till denna starten.

 

V75-7

Min tipsetta och spetsvinnare 3 Exclamation Mark gick kanonbra förra året samma tid och vann då över aktuell distans över bland annat Whos Who. Detta blir sannolikt sista starten i år för denna herre och man kommer satsa allt här. Formen är riktigt bra och spåret är perfekt. Han funkar bäst i ledningen och där kommer de köra så länge de bara kan.

2 Tuxedo Bi är en holländsk gäst som inte kommer till Sverige om man inte skulle tro på seger. Med 4 raka segrar i raden och absolut toppform så rankar jag detta ekipage tvåa.

Varningen är för 10 La Diva Rosa som fullkomligt exploderade sista halvvarvet kvar på Bjerke. Hon gick i mål efter 2100 meter med riktigt låg puls och mycket sparade krafter.

Köp din andel: Johan 100kr , Johan Travstugan 200kr, Johan 50kr


MVh Johan

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips