V75: Bästa spiken i Diamantstoet

Helgen alla travälskare har väntat på är äntligen här! Tränare, kuskar, ägare och publik må vara taggade men det vet i tusan om inte jag är ännu mer taggad. Har klättrat på väggarna här hemma och när listorna släpptes gick ett rus genom kroppen. Förväntningarna på både sporten och spelet är höga i vanlig ordning en helg som denna. Nu åker vi!

Bästa spiken: 3 Honfleur Mearas (V75:2)

Bästa skrällen: 6 King of greenwood (V75:5)

Mina andelar hittar ni här:

V75-1

Här kommer det lukta bränt gummi in i första sväng. 1 Marion fouty bon med Jorma kontio tror jag kan hålla ut nummer 2 Kali smart sida vid sida och det blir då helt loppavgörande. Stallet låter väldigt uppåt och man tror hästen kan gå en tid under 1,10. Det lär behövas här och får man inte alltför mycket tryck från början skulle 1 Marion fouty bon kunna vara en spik. Skulle Adrian ta sig förbi med Kali smart är det istället en jättebra chans för det ekipaget. Ha koll på hur banan blir och om man kan köra barfota som det är anmält med kolgjinis löpare, gynnas kraftigt av barfota runt om är min känsla. Vid bredare gardering tar man med 9 Sayonara som gynnas av ett högt tempo. 4 Heliade du goutier som inte åker från Frankrike för att bli fyra, hästen är härdad i tuffa gäng och skulle kunna vinna här, körs med jänkarvagn nu vilket man inte får göra i Frankrike. Jätterensaren är 10 Quarcia som troligtvis ska testas barfota runt om i kombination med jänkarvagn för första gången någonsin! Kan gå vid högt tempo då hästen är kvick värre i spurten.

Min vinnare: 1 Marion fouty bon

V75-2

Tror mig ha hittat omgångens bästa spik här. Nummer 3 Honfleur mearas låter det superbra på, tränare stenströmer säger att det senaste banjobbet med hästen var det bästa han kört med en häst och det säger inte lite det! Orosmolnet på min spikhimmel är att loppet går med voltstart. Det finns lite stress i hästen och det är inte någon självklarhet att man bara trampar iväg i trav. Spår 3 och Ulf ohlsson är två saker som lugnar mig en aning, någonstans måste man chansa och ta ställning, jag gör det här och går hästen iväg felfritt tror jag faktiskt att övriga får nöja sig med att se ryggtavlan på “Uffe”. Vill man inte spika nämner jag 7 Jeans´n passion med ny kusk i form av Åke svanstedt. 8 Staro onyourmarks gör topplopp efter topplopp men kanske behöver det lite serverat?!

11 Impala AM varnade jag för senast när hon vann, form och klass har hästen och skulle kunna vinna med lite klaff. Svårt att hitta någon som kan sätta upp tempo mot 3 Honfleur mearas vilket gör att mitt spikförslag känns sunt!

Min vinnare: 3 Honfleur mearas

V75-3

Wow vilken bronsfinal! 

Blunda och peka på en häst så har den troligtvis kapacitet för att vinna. Nåväl, kanske inte riktigt så, men ett fint lopp i varje fall. Fastnar för fem hästar men vill man vara fräck låser man på tre. 3 Readly lavec gör fina prestationer varje gång och snart måste det vara dags för honom att sätta nosen först. Tror att hästen sitter i spets först av alla och därifrån finns väl ingen anledning att släppa då hästen har 7/8 från just spets. Varför jag inte vågar spika är för att utifrån vill man ladda med nummer 8 Zeudi AMG. Alexander Gocciadoros sjuåriga sto är ingen bluff och man meddelar från stallet att det är bästa chansen på hela helgen. Man säger att man vill testa för ledning och då hamnar min tipsetta i fara, därför vågar jag inte spika. Skulle dessa två göra upp i en intern spetsuppgörelse, bäddar det för tre andra ekipage. Dessa tre är 11 Borups tornado, 2 Epimetheus och 4 Bugatti miles. Antingen fegar man och plockar alla fem eller så tar man 3,8 och 11 och chansar därmed bort Redéns kanoner…

Min vinnare: 3 Readly Lavec

V75-4

Roligt lopp med många hästar som får ses som potentiella klassklättrare. Favorit blir nummer 9 Luuk Schermer. Hästen blir överspelad å det grövsta och det finns inte något intresse ifrån mig att spika. Hästen är överkvalificerad för det här gänget och det såg vi inte minst senast när man övertog ledningen 1300 kvar och sedan pulveriserade motståndet på Charlottenlund. Den här gången hårdnar motståndet. Man reser långt och utan att på något sätt underskatta kusken Micha Brouwer, känns det sådär att spika ekipaget när hästen nu blir spelad på runt 60%. Jag måste testa att fälla och försöker istället ta betalt på en annan häst i loppet, nämligen nummer 6 Kentucky river. Per Nordström låter väldigt uppåt inför detta och när man nu får se att hästen ska testas med amerikansk sulky och barfota runt om, ja då vill jag ta betalt! Med många startsnabba invändigt hoppas jag att man snabbt kan dyka ner i banan och hitta en bra position. I skrivande stund tycker jag det kan vara en rolig spik, men garderar man så får man inte glömma 11 Bara mahara, 5 LA Boko och 1 Special topmodel som jag tror sitter i ledning.

Min vinnare: 6 Kentucky River

V75-5

Med ett bättre spår hade jag sagt spika och vänd blad. Men spår 8 i en final på Solvalla? Då måste han vara bra Charliebrown effe. Hamnar troligtvis långt bak eftersom han öppnar som en gotlandsfärja (typ). Kan självklart vinna ändå men positionerna blir ofta avgörande i dessa typer av lopp. Given på kupongen är han dock på ren klass! 6 King of greenwood ska återigen få dansa barfota och det gillar både häst och kusk Stefan persson som efter loppet på Åby sa att det var en stor skillnad när hästen fick gå så. Här tror jag faktiskt man kan hitta till ledning och då ska kusen slås därifrån. Ser ut att bli väldigt lite spelad och då vill jag vara där och ta betalt! 3 Under armour ser inte alltid ut som en given vinnare men när det ska avgöras hittar vi ofta Lövgrens adept på fotot. Vinner ofta och streckas tidigt på lappen. 7 Rossi garline spikade jag senast till ingen nytta. Kändes lite som att kusken körde ett träningsjobb inför detta, och jag räknar kallt med att man nu är med och gör upp i främre träffen när återigen Erik adielsson svingar sig upp och det helstängda huvudlaget åker på igen.

Min vinnare: 6 King of greenwood

V75-6

Här vattnas det i munnen rejält när man ser vilka hästar som gör upp. Första hästen som jag kritar ner blir nummer 3 Phoenix Photo. Hästen har gått kanonbra hela våren och Svante ericsson ser inga moln på himlen inför starten. Han går från alla positioner och jag tror inte att Örjan är rädd för att ta dödens om det är så att man anser tempot alldeles för lågt. 5 Oscar LA är ingen duvunge och det är en häst som definitivt kan bjuda upp till kamp. Lövgren har haft en fin stallform länge och så gäller även Oscar LA. Tveksamt om man kan ta sig förbi invändiga ekipage och därmed blir man lite sårbara. Hittar Joakim bara en bra position är man med där framme när det ska avgöras. Nämner även 2 Xanthis coktail. Jag har jagat den här länge och det känns allt annat än rätt att ge upp på den nu… Man satt BOMBFAST senast med fulla linor bakom gardner shaw och finns det bara någon form av rättvisa här i världen så ska Hanna forslin stå i vinnarcirkeln klockan 17:50 på lördag…

Garderar ni bredare så glöm då inte 11 Eddy west och 6 Four guys dream.

Min vinnare: 3 Phoenix Photo

V75-7

Lördagens absoluta höjdpunkt återfinns i epilogen där 15 ekipage ska springa dryga 3 varv på Solvallas oval. 

Här blir nummer 15 Diable de vauvert favorit och det kan jag köpa alla dagar i veckan. Men det kommer inte flyga några stekta sparvar i munnen på honom här utan det kommer krävas att både häst och kusk gör ett fullgott dagsverke för att runda hela fältet. Given på kupongen är han men någon spik blir det inte för min del. 6 Piemonte är en glänsare som blicken lätt fastnar på. Hästen är stark och snabb och har aldrig gått i botten här i Sverige. Skulle man hitta till ledning efter en bit tror och hoppas jag lövgren ställer klockan och bara kör så länge lampan lyser. Känns som en dunderprestation kan komma här. 1 Parker gillar jag skarpt. Westholm låter nöjd med sista jobbet inför detta och från spår 1 får man en bra resa. Tror dock att vanlig vagn är ett litet minus för honom men vi får procenten därefter också. Kapaciteten finns där. 12 Moni viking vann det här loppet för två år sedan, men jag ställer mig tveksam till om den prestationen går att upprepa? Hästen har stått med feber inför detta och det känns allmänt lite ovisst hur han presterar här… Åker med på ren kapacitet men med minsta avslag på tävlingsdagen plockar jag nog väck den från bongen. 10 Bransbys Juke box underskattas jämnt och ständigt, vinner kanske inte här men jag vill ändå nämna honom då det är en sån kämpe som går med i alla tempon och alltid har en pollett till slut.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

V75 vänder mot Bergsåker kommande lördag och det är både jackpot och en väldigt öppen omgång vi bjubds på!Travstugans alla andelar hittar ni här! ... Läs travtips

Skotvång, Bergsåker och strax över 40 miljoner extra i potten. Alla rätt i analysen förra veckan och veckan innan galet rätt på det i analysen men ... Läs travtips

Nästintill toppform för dagen med sjuor och åttor på V86, sexor på GS75 och sexor och sjuor på V75. Vi har varit rätt på det men stolpe ut när ... Läs travtips

Björn Goop är inte själv på plats på Bergsåker men han Andel i Björnkollen hittar ni här! 🔨 SPIKEN V75-1 1 Mellby Ironman gick senast ... Läs travtips

Lite tidiga tankar av mig till Jackpot-omgången på Bergsåker den 3 december. Härlig omgång där potentialen är stor för fin utdelning. Ni hittar mina ... Läs travtips

Äntligen dags för V75 igen! Förra helgen blev det återigen 6 rätt och vi närmar oss onekligen den där sjuan nu! Analysen då var i det närmaste ... Läs travtips

V75-jackpot som gäller denna lördag på Bergsåker. Det blir en fröjd och jag har mitt drag i kallblodsloppet!Mina andelar är som följer: Analysens ... Läs travtips

Idag har vi en härlig jackpot som kryddar tillställningen och spelvänliga lopp på skrällbanan Bergsåker - det finns absolut potential till riktigt ... Läs travtips

Söndagen ger oss en småtrevlig GS-omgång från Mantorpstravet och glädjande nog för att krydda det är att det är finfin jackpot att lira om! ... Läs travtips