V75 Tankar: Spiken Wäjar inte för någon, vinner på ren Vilja

  Efter förra veckans nederlag så har det varit skönt att denna vecka sätta ett par V6:or och även åttan på onsdagens V86. Nu fortsätter vi på det spåret men ökar utdelningen tänkte jag. V75 Östersund står för underhållningen denna lördag och omgången ser intressant ut.

  Östersund har ett långt upplopp och det brukar bädda för många trevliga upploppsdueller. Underhållande trav med andra ord och förhoppningsvis ser vi även fin utdelning på våra sjuor! 

  V75 - 1

  Sanitys lopp, 2640 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 350.001kr, 40 meter vid vunna 700.001kr, 60 meter vid vunna 1.400.001kr.

  Ett tilläggslopp inleder V75 denna vecka, alltså ett lopp utanför de vanliga STL försöken. Hästar som vanligtvis inte möts ställs mot varandra över olika volter och det gör det lurigt att lösa.

  2 Ninepoints Yankee är en lite krånglig kuse men helt okej kapacitet när han fungerar. Står här fint till för att kunna köra sig till tidig tät. Får man tag på den positionen och hästen har en bra dag så kan han leda länge. Skulle även kunna släppa och ta rygg på ledaren. Han har nämligen en ruskig spurt om han får spara speeden. Men Ninepoints Yankee har som sagt krånglat till det för sig med galopper tidigare och enbart ett streck i mängden.

  5 Berra Steel går absolut bäst från ledningen. Har aldrig vunnit bakifrån så taktiken från detta läge känns givet. Wäjersten kommer gasa vad som går från start och försöka pressa sig till ledning. En taktik som skulle kunna fungera beroende på vem som sitter där framme. Når Berra Steel spets utan att det kostar för mycket så är han kapabel nog att leda runt om.

  7 Chestnut Bojje är stark som en oxe och gynnas av den längre distansen. Han tål att gå i spåren och göra en del jobb själv och tur är väl det för någon raket från start är det inte. Skulle kunna runda fältet och vinna på ren styrka men frågan är hur det är ställt med formen för dagen.

  13 Donners AM står för klassen i fältet och skall med på ren kapacitet. 60 meter är alltid tufft men det är inte jätteblodigt motstånd där framme så det kan absolut gå.

  V75 - 2

  Klass 2 försök över 2640 meter voltstart.

  Även klass 2 loppet är lite lurigt. Hästar som man kanske inte har järnkoll går ut i ett långlopp med voltstart.

  Jag tycker mig dock hitta en klar förstahäst och ett för den riktigt vågade, spikförslag. 10 Prometheus är en stark herre som jag gillar skarpt. Gynnas av den längre distansen och bakspåret i volten är inte hela världen för han är inte jättesnabb från start. Det är en entaktad häst som tål att gå i ett jämnt högt tempo länge. Skulle kunna runda detta fält om det inte blir trafikproblem och han måste ut i fjärdespår och härja.

  2 Cornerstone måste streckas tidigt. Kapacitetsmässigt en riktigt bra häst och även om hästen står hårt inne i loppet så borde det vara en bra chans. Tål att gå och göra jobbet själv och därmed inte beroende av något speciellt löpningsförlopp.

  1 Mr Birkenstock kan öppna snabbt och skulle kunna hålla upp ledningen här. Kan då leda fältet länge och kapacitet finns för att leda runt om. Wäjersten i sulkyn brukar skörda framgångar när det skall travas i Norrland och kommer garanterat se till att ”tofflan” får med sig en fin foderlapp hem.

  Oskar J Andersson har fin snurr på stallet för dagen och här selar han ut 5 Rulle Roc som absolut inte kommer göra bort sig. Har vunnit över distansen tidigare och skall streckas tidigt.

  Tidigt skall även 7 Gladiator Mearas streckas från springspåret. Ingen speciellt snabb häst ut men kommer säkerligen hitta en fin position ändå. Styrkan har han och kan fälla många till slut.

  V75 - 3

  Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

  Nurmos 8 Black And Quick återkommer efter längre vila och blir stor favorit direkt enligt de tidiga strecken. Detta köper jag inte alls. Spår 8 över kort distans kan häxa även för de bästa hästarna, och lägg därtill att hästen vilat i nästan ett halvår. Går dessutom absolut bäst utan skor och har inte vunnit ihjäl sig hittills i karriären. Nej här det blir gardering!

  10 L.L Labero var storfavorit sist på V86 men galopperade bort segern direkt bakom bilen. Detta var mot betydligt enklare motstånd visserligen men jag tycker ändå han bör vara närmare 20-25% här. Det finns en väldig kapacitet i hästen som fungerar i ledningen såväl som bakifrån. Här får Oskar söka en ryggresa och spurta till slut. Jag tror det kan räcka väldigt långt och han är ett tidigt streck för mig.

  1 Alert Kronos är den tidiga ledaren av loppet och måste räknas. Jag hoppas och tror att Mats väljer att köra i spets om han kommer dit och då kan hästen leda länge. Får han bara dämpa lite under vägen så kan han nog hålla undan även över de långa upploppet.

  3 Claude P.Hill har fått ett fint utgångsläge också. Öppnar inte jättesnabbt men kommer garanterat hitta ner i ett andraspår. Har sedan en ruskig speed till slut och kommer fälla många om Wäjersten drar i högertöm vid rätt tillfälle.

  V75 - 4

  Försök Kallblodsdivisionen över 1640 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 1.300.001kr.

  Jag tycker detta kallblodslopp ser riktigt lurigt ut och här finns risk att man går bort sig ordentligt, men min syn på det är att framspårshästarna skall ha bra chans att hålla undan för de bättre bakspårshästarna. Jag kommer därför försöka gå kort med tre hästar från framspår, bära eller brista.

  4 Bäcklös Faron spikade jag senast och då blev det spets och slut enligt plan. Även om det var med nöd och näppe han höll undan över mål så var det en riktigt bra insats från hästen. Formen känns fortfarande som den är i zenit och man har återigen fått läge för att köra till spets. Kan leda detta runt om igen och gynnas av den kortare distansen.

  Även 8 Alma Prins gynnas av att det är kortare distans. Denna norska gäst har verkligen radat upp vinster på slutet och verkligen tagit jättekliv framåt. Blir jag tvungen att välja en häst i detta lopp så blir det Jomar Blekkans nya stjärna. Bakspåret skulle dock kunna häxa lite och det finns viss risk att elithästarna bakom snabbt är ikapp honom men frågan är om han inte är tillräckligt bra för att ändå kunna utmana även dem?

  Robert Skoglund lät uppåt senast på Sundbo Komet och trodde att 1 Sundbo Nova skulle behöva loppet. Nu har hon fått loppet och dessutom dragit ett fint spår 1. Kan Magnus hitta till exempel rygg på ledaren här så är hon inte alls borta. Inget jag går rakt ut på men till låg procent kan det vara en rolig outsider.

  11 Bellfaks som galopperade med segern klar senast och 14 Don Viking som då blev vinnaren, plockas såklart båda med vid vidare gardering.

  V75 - 5

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Preliminära systemets första spik hittar vi i den femte avdelningen.

  6 Phoenix Photo har nu fått lopp i kroppen efter vila och även om han gick bra redan i det första så tror jag på en ännu bättre prestation här. Svante väljer att sätta upp Örjan igen och det tror jag inte man gör utan segervittring. Spår 6 kanske är något snäpp för långt ut då Phoenix inte är någon snabbstartare men det kompletteras å andra sidan med Örjan i sulkyn. Han är inte så beroende av positioner utan fungerar bra både i ryggar och i tät. Det är heller inte den blodigaste Silverdivsionen som någonsin sprungits, utan här tycker jag att Phoenix skall ha bra chans att vara först över mål.

  9 Morotai Degato skall streckas tidigt vid gardering. Oskar lät uppåt senast men det blev bara fel. Denna gång har ekipaget fått spår 9, och chansen till en perfekt smygresa. Ligger då ofta lågt över upploppet om läget ges!

  V75 - 6

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Även i den sjätteavdelningen hittar jag en preliminär spik. Från spår 1 startar den startsnabbe 1 Vilja T.Y.C. Hon ledde loppet väldigt länge senast och var inte alls långt ifrån att kunna rinna undan. 2640 meter den gången och 500 meter kortare denna. Det tror jag kan gynna Vilja som jag tror leder detta från start till mål. Wäjersten upp istället för Per Lennartsson, varken plus eller minus i mina ögon. Däremot tycker jag motståndet är lite enklare denna gång även om det finns några tuffa från tillägg.

  13 Super Sarah som sett fin ut sedan comebacken och 15 Lyckans Cash som kommer med formen på topp, ser jag som värsta motbuden. Dessa har dock mängder med hästar att runda innan de är framme hos Vilja.

  V75 - 7

  Försök Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  Sjunde avdelningen ser jag som en jämn tillställning och här kan miljoner fördelas. Jag streckar sex ekipage men har man råd, ta fler!

  1 Dollar Doc har jag jagat ett tag nu men han har fått tampas mot omöjliga utgångslägen. Tyvärr är inte spår 1 heller det bästa då han inte är så snabb bakom bilen, men Jörgen får fokusera på att hitta ut. I ett andraspår inte allt för långt bak så tror jag hästen har en bra chans att fälla övriga till slut. Dollar Doc har en vass avslutning och över Östersunds långa upplopp lär han bli svår att stå emot.

  2 Huddlestone visade igen senast vilken kapabel häst han är. Vann enkelt från utvändigt ledaren och jag tror inte det var slut över mål. Bättre utgångsläge denna gång och möjlighet till tidig spets. Kan då bli riktigt svårluggad och leda detta från start till mål.

  11 Il Duce Boko ser ut att bli bortglömd här. Har fått två lopp i kroppen och lite vila efter en längre frånvaro. Borde börja hitta formen igen snart och då är det en kapabel kuse. Spår 11 är såklart katastrof men skulle det klaffa så är det inte omöjligt att man hinner fram. Skulle kunna få en fin rygg att gå i när det skall avanceras och därefter spurta ner övriga. Ett långskott till trevlig spelprocent!

  Dagens Dubbel

  DD1 - 1 Vilja T.Y.C
  DD2
  - 1,2

  Detta var mina tidiga tankar inför lördagens V75 jackpotomgång från Östersund. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

  Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!


  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube