V75 tankar inför Solvalla - Admiralen blir svårluggad

  Förra helgen var verkligen stolpe ut för min del. Två sena ändringar kostade oss 100.000kr på lördagen och 30.000kr på söndagen. Riktigt dålig fingertoppskänsla helt enkelt och jag har grämt mig sen dess. Positivt var dock att analysens båda spikar satt så följde man den hade man fina förutsättningar för sju rätt. Nu är det dock nya tag och förhoppningsvis sätter vi dit en fin sjua denna vecka istället.

  V75 spelas både lördag och söndag denna vecka och det är riktigt fina löp vi får se båda dagarna. Det är Solvalla som står för underhållningen och på lördagen (som denna analys hanterar) är det STL finaler som blandas in mellan höjdpunkterna Oaks och Kritieret.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen”

  V75 - 1

  Final STL Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Vi inleder omgången med en spik på vad jag tror förblir omgångens största favorit, 4 Admiral As. En häst som har nästan allt, styrka, snabbhet och vinnarskalle. Inte supersnabb ut från start så initialt blir det ingen ledning men jag tror ingen vill svara när Örjan sedan ställer frågan. Då talar mycket för att man sedan leder fältet in i mål. Han har dock galopperat några gånger i karriären så den risken finns såklart alltid där men jag tror Örjan håller honom i trav nu och då har man väldigt bra vinstchans.

  Vid gardering är det främst hästarna utvändigt om favoriten som måste med, 5 Rackham, 6 Oxidizer, 7 Eddy West och 8 Morotai Degato kommer samtliga med fin form och besitter hög kapacitet. Alla gynnas om det skulle bli bra tempo och har fina avslutningar att skjuta till. Frågan är bara, vem skall sätta upp tempot?

  V75 - 2

  STL Klass 2 final över 2140 meter autostart.

  Känslan är att vi har två starka favoriter i den andra avdelningen som höjer sig lite över mängden.

  1 Double O.Seven som kan öppna snabbt lär pipa till ledningen direkt och kommer sedan leda länge. Vann senast övertygande efter att ha kört till över sista långsidan och sedan sprungit ifrån övriga över upploppet. Formen känns riktigt bra och man skall ses med bra chans om man når favoritpositionen i tät.

  Double O.Seven lär dock få styrkefenomenet 2 Parker utvändigt och jag tror inte Örjan kommer vara lugn med gaspedalen. Parker som är rejält stark kommer säkerligen försöka brotta ner ledaren utvändigt och skulle mycket väl kunna lyckas. Vann senast från just den positionen.

  Blir det körning mellan de två betrodda så kan det bjuda in övriga. Jag kommer därför ta med några streck till även om jag tror man kommer långt med låset. 4 Santos De Castella körde med punktering senast när jag trodde mycket på honom. Detta är en häst som är väldigt bra för klassen men som det krånglat en hel del för. Har bra fart och skulle kunna få en fin resa i ryggen på stallkollegan.

  7 Funny Boy har en riktigt vass avslutning och skulle kunna vara ett miljondrag i omgången. Hittar Ecce bara ner i banan från start så kan man sedan sitta och hoppas på körning. Brukar bita riktigt bra när man sedan drar i högertömmen.

  V75 - 3

  Final STL Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

  Desto jämnare blir det i den tredje avdelningen där känslan är att vem som helst kan vinna. En helgardering behöver alltså inte vara fel då det finns många roliga till riktigt låg procent.

  2 Bowling El Mar står perfekt inmatchad i den första volten med 3200kr kvar till mellersta. Kapacitetsmässigt är man redan där och har därför fått 20 meter försprång. Kan öppna hyfsat och skulle kunna ta sig till tidig ledning om det krånglar lite för Rarity A.F. som kommer från utvändigt. Får man tag på ledningen så tror jag man leder länge men är dock inte beroende av den positionen utan har även en vass speed till slut om man hittar en ryggresa.

  Som sagt är även 4 Rarity A.F. hyfsad ut från start och det lär göras ett försök mot spets. Når man dit så kör man nog där och då kan man leda länge. Stort plus med Örjan i sulkyn denna gång och måste räknas tidigt.

  13 Zante Grif har verkligen gjort sig förtjänt av en seger snart och den skulle mycket väl kunna komma här. Fyra bland topp 3 i de senaste fem starterna vittnar om en häst i form. Hon har en ruskig avslutning som fäller de flesta men har en tendens att hamna lite för långt bak. Senast förlorade man knappt mot en smygkörd 15 Activated efter en tung resa i dödens. Spåret kunde såklart vara bättre men jag hoppas Adielsson kör framåt tidigt och ger hästen bästa möjliga möjligheter. Skoryck för första gången runt om är också riktigt intressant om det blir av!

  7 Saga Doc borde vinna mer sett till kapaciteten än vad man gör. Okej spår här och borde hitta fin resa. Snart faller väl polletten ner?

  V75 - 4

  Svenskt Trav-Oaks över 2140 meter autostart.

  1.400.000kr att tävla om och Sveriges bästa treåriga ston skall göra upp. Mycket roligt lopp som på förhand ser riktigt öppet ut även om vi vet vilka som brukar sticka fram hakan när det vankas stora pengar och titlar.

  1 Senorita Tokio kan öppna riktigt snabbt och drog vinstlotten när man fick spår 1 bakom bilen. Kommer leda detta fält länge och får man bara dämpa litegrann så är det mycket möjligt att man leder in i mål. En av fyra Nurmos hästar i fältet och det kommer man säkerligen ha lite nytta av här.

  10 Glamorous Rain imponerade inte riktigt på mig i uttagningsloppet. Blev nedbrottad av Kashmir River från utvändigt och det såg nästan ut som det var slut över mål. Detta är dock ett sådan ekipage jag nämnde ovan, som ofta steppar upp (och det rejält) till finaler och när det vankas stora pengar. Redén är riktigt duktig på att ställa i ordning inför sådana starter och har alltid hjälp av en av Sveriges bästa kuskar. Annan resa denna gången för Glamorous Rain och jag blir inte alls förvånad om man är snabbast tillslut.

  En annan som både är riktigt duktig på att ställa i ordning inför storlopp och som får anses som Sveriges främsta unghästtränare är Per Nordström. Här ställer han ut 7 Good Vibes som man nu väljer att rycka samtliga skor på för andra gången i karriären. Det får anses som spännande och sett till kapacitet så är man inte sämre än någon annan här. Utgångsläget är såklart inte optimalt så långt ut på vingen men detta är en häst som går från alla positioner. Jag tror vi ser henne långt fram och blir inte alls förvånad om hon sticker nosen först.

  V75 - 5

  STL Klass 1 final över 2140 meter autostart.

  9 Perpetuate känns som den givna första hästen och skulle kunna vara ett tänkbart spikbud. Har verkligen visat fina takter på slutet och vunnit från olika positioner. Kan både öppna och avsluta, fungerar i dödens, ledning och ryggar. Här har man dragit bakspår och ett fint smygläge. Starten är såklart lite kritisk för att inte hamna för långt bak men med Örjan i sulkyn borde det gå prima.

  4 Mateo De Reve har även han visat riktigt fin form på slutet. Kan öppna och skulle kunna ta hand om ledningen här och därifrån är man svårslagen, det vet vi! Stark häst som klarar av att hålla ett högt tempo länge vilket gör det svårt för konkurrenterna. Fungerar även utvändigt om man inte skulle nå ledningen.

  Dessa två höjer sig rejält tycker jag och därför blir det ett av mig kallat ”tråk-lås” men ibland får man göra så. Vill man gardera vidare så är nästa häst in på lappen enligt mig 10 Condior. Snabb ut och skulle med lite flyt kunna lugga Mateo De Reve på ledningen. Bergh brukar som ni kanske vet inte ge sig när han bestämt sig. Kan då leda länge.

  V75 - 6

  Svenskt Trav-Kriterium över 2640 meter autostart.

  Preliminära lappens andra spik kommer i den sjätte avdelningen där 12 stycken treåriga hingstar och valacker skall göra upp om 2 miljoner kronor.

  Jag tror att det står mellan 2-3 hästar och väljer att ta ställning för den jag håller högst, 4 Donizetti. Jerry Riordans treåring är ett riktigt kraftpaket som gynnas av den långa distansen. Man visade i uttagningsloppet vilken fin styrka man besitter när man vandrade i dödens i princip hela loppet och sedan bara fortsatte över upploppet. Såg tämligen okört in i mål och det borde finnas lite till att ge till denna starten. Motståndet hårdnar såklart betydligt men känslan är att man löser det.

  Värst emot och också mest spelad är 3 Francesco Zet. Det är kanske hästen med högst kapacitet i fältet och en häst som kommer utvecklas till något riktigt riktigt bra. Han sprang mest och lallande under uttagningsloppet och först när Örjan sa till honom över upploppet sprang han på. Det gjordes dock med ordentlig fart och imponerade på mig. Jag tror dock inte man kan springa och lalla i 2000 meter mot dessa hästar utan då blir det för långt fram tillslut och därför får han bara andra nicken av mig. Lyckas Redén få honom mer skärpt, ja då kanske han bara brakvinner.

  2 Mister Invictus visade prov på fin styrka i uttagningsloppet och vann även han från dödens. Såg dock ganska slutsålt ut över mål och frågan är vad Nurmos gör för att få ut lite mer ur hästen här. Tycker dock ändå man skall räknas tidigt på det man visat hittills och skulle mina två första rankade ha en sämre dag så är man tidig bakom.

  1 Kavatosåfin som kan öppna snabbt har ett perfekt utgångsläge här. Det lär laddas vad som går från start och sedan vill nog Bergh bara dämpa tempot. Kan räcka långt!

  V75 - 7

  Final STL Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  Jämn avslutning på V75 där det ser ut att bli körning från start. 3-4 hästar vill nog till ledningen inledningsvis och det bäddar för en överraskning. Jag streckar på lite!

  2 Grandfather Bill visade senast att formen är där igen när man vann tämligen enkelt från ledningen. Kan öppna och hästen höjer sig ett par snäpp när han får springa i tät. Har dragit ett perfekt spår och taktiken känns därför given. Når man ledningen utan allt för utdragen körning så bör man ses med bra chans.

  1 Astronascente Zac blev ganska enkelt slagen av Grandfather Bill senast. Blev slagen direkt i starten när Grandfather Bill bara sköljde förbi, men utgångsläget var helt annorlunda då. Nu när det är bilstart så bör man kunna hålla ut lite längre iallafall och även om spår 1 inte är optimalt så tror jag på större chans på ledningen nu. Kapacitetsmässigt håller jag hästen högt i fältet men det måste såklart klaffa från start med detta utgångsläget.

  4 Swagger som kan öppna ruskigt snabbt lär såklart också testas av från start. Håller dock hästen bäst över kort distans och frågan är om man verkligen orkar hålla emot detta motstånd över medel?

  Vill istället lyfta en skräll som gynnas om det blir körning och högt tempo, 6 Xanthis De Roi som kommer med idel fina insatser. Formen känns verkligen där och detta är en häst som Wäjersten brukar lyfta fram. En smygresa här och lite arbete sista halvvarvet så kan det räcka långt om det gått lite för fort.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 4 Donizetti
  DD2
  - 1,2,6

  Detta var lite tidiga tankar inför lördagens V75 omgång. De kan såklart ändras och justeras fram till spelstopp.

  Vill man vara med och gunga med mig så kan man köpa sig en andel HÄR

  Nu gungar vi in nästa storvinst!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube