Tidiga V75-tankar: En magisk spik och en svårslagen 2-åring i Malmö

  Norge slog mig på fingrarna rejält förra veckan. Redan i andra avdelningen fick jag bekänna färg när en häst jag inte trodde ett dyft på ledde fältet runt om, därefter fortsatte bara misären för mina system. Så är det ibland och även om det är riktigt surt så får man bita ihop och tugga vidare.

  Denna vecka är det Jägersro som står som värd för V75 och det är riktigt fina hästar som kommer till start. Höjdpunkten är såklart finalen av Svensk uppfödningslöpning där monstret Tetrick Wania kommer ut igen.

  V75 - 1

  Klass 1 försök över 2140 meter voltstart.

  Öppen inledning på V75 denna vecka och det krävs en hel del streck för att jag skall känna mig säker.

  6 Black Mission kan öppna snabbt och skulle med hjälp av springspåret kunna ta hand om täten här. I den positionen trivs man som fisken i vattnet och blir svår att ta ner. Besitter fin styrka hästen klarar av att sätta upp ett högt jämnt tempo och hålla det hela vägen. Uhrberg är dessutom riktigt duktig på att styra hem hästarna från ledningen.

  9 Hannibal Face besitter ruskig kapacitet de dagarna han fungerar men är ännu inte att lita på. Spår 2 på bakspår kan bli både himmel eller helvete för denna häst som har en tendens att bli het. Hittar Adrian en fin rygg att gå i så kommer hästen fälla de flesta tillslut en bra dag. Ryggarna från start är dock inte att lita på så det måste klaffa.

  Från Nederländerna kommer också en kapabel häst till start, 8 Indigo som besitter väldigt fina fart resurser för klassen. Utgångsläget blev dock katastrof och härifrån måste det klaffa för att man skall komma in i matchen. Rick behöver till en början hitta ut från innerspåret och samtidigt inte hamna för långt bak. Lyckas han med det utan för mycket ödslade krafter så kan ekipaget absolut vinna här.

  Som sagt ett jämnt lopp där det finns lite frågetecken på de bästa hästarna. Jag vill därför även varna för 10 Cadiz som Flemming kommer med. Flemming brukar ha hästarna i ordning när han kommer till Sverige och styr oftast med ruskig precision.

  V75 - 2

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Även den andra avdelningen känns som en svårlöst historia. De bästa hästarna på 40 meter tillägg, som vanligtvis skall ha bra chans att runda fältet, har tillexempel inte alls visat någon form. Lägg där till att det är lite orutinerade hästar på den främre volten så landar vi i att det kanske är i mittenvolten som vi hittar vinnaren. Jag kommer dock strecka på för att ta mig förbi helskinnad.

  9 Georgia AM trivs allra bäst i ledningen men har börjat fungera bättre även bakifrån. David Persson har såklart vetat om att det skulle bli mellanvolten när han anmälde här och det tolkar jag som att han tror på sin häst. Formen sitter där och kapacitetsmässigt står hon fint inne mot dessa hästar. Kan via sin startsnabbhet hitta långt fram i kön och då blir hon farlig.

  10 Don’t Be Shy är en märr som jag jagat ett tag och såklart inte tänker sluta med nu. Det är en kapabel häst som det bara inte velat sig för på slutet. Senaste loppet var ett fall framåt när hon avslutade vasst som tvåa bakom Georgia AM. Hamnade lite långt bak i kön från start och det blev för tungt att ta ikapp. Löser Erik starten lite bättre denna gång och hittar en bättre position så skulle man kunna slå av övriga över upploppet.

  11 Eight Hour ser också ut som hon har formen på gång igen. Detta är en hård märr som är van att möta tufft motstånd. Spår 4 i volten är såklart inte optimalt men löser Persson bara starten så slutar ekipaget långt fram. Hon kan öppna riktigt vasst om det klaffar, vilket skulle föra henne en bit fram i kön. Hon tål också att göra en del jobb själv och har dessutom en riktigt vass avslutning.

  Se även upp för 4 In Style som reser in från Tyskland. Jag har svårt att sätta in henne mot detta motstånd men med 100% av starterna bland topp tre och 63% vinster så kan vi enas om att det är en bra häst. Frågan är bara hur bra? Jag tror inte man skall lämna utanför i alla fall!

  V75 - 3

  Försök Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

  Lite ovanliga hästar till start i veckans Gulddivision, hästar som inte mött varandra allt för många gånger och som är lite svåra att sätta mot varandra.

  1 Harran Boko kommer ta hand om ledningen från start och det är alltid mycket värt. Skulle en bra dag kunna leda detta fältet runt om, och det är trots allt Jägersro vi är på. Han kommer dock inte få sitta i fred och det kommer krävas att han tävlar på topp för att vinna.

  5 Mindyourvalue W.F. och 7 Upstate Face lär också laddas vad som går från start och risken är väl överhängande att någon av dem sitter i dödens. Båda hästarna är tuffa nog att köra där och ändå vinna så det lär inte läggas några fingrar emellan här inte. Mindyourvalue kommer med dokumenterad form och tre raka vinster i bagaget. Björn Goop upp är såklart jättespännande men hur har han tagit resan fram och tillbaka från Frankrike? Upstate Face trodde både jag och stallet mycket på inför senast men motståndet blev för tufft från dödens den gången. Lite lämpligare nu men spår långt ut är alltid ett minus.

  3 Gareth Boko och 6 Dragster är två hästar som kan profitera om det blir körning där framme. Båda hästarna lär man vilja gå i rygg med så länge som det går för att ha så mycket sparat till slut som möjligt. Båda två har då en ruggig avslutning att skjuta till och det lär bita bra mot trötta ben!

  V75 - 4

  Final Svensk Uppfödningslöpning över 1640 meter autostart.

  800.000kr skall delas ut till vinnaren av detta tvååringslopp och med ett perfekt utgångsläge för storfavoriten kan jag endast se en utgång.

  2 Tetrick Wania är något i hästväg, en ruskig talang med kapacitet utöver de vanliga. Vann i överlägsen stil i semifinalen och från ett kanonspår blir man ruskigt svårslagen här. Hästen kan öppna snabbt och även om övriga också kan öppna så gör de rätt i att släppa när Tetrick Wania kommer dundrande. I ledningen är loppet sedan över. På motståndarna låter det dessutom nästan som man gett upp på förhand och kör för fina 350.000kr i andrapris.

  Även om Tetrick Wania startar med väldigt bra chans så får man ändå ha i baktanken att det är tvååringar och det är djur det handlar om. Det kan komma en dålig dag och då kommer motståndarna hugga direkt. De som främst skall räknas där bakom är Per Nordströms båda ston, 1 Sommerbrise och 4 Julia Sisu. Sedan lär Adrian ha ställt i ordning 3 Hepburn ordentligt till denna starten.

  V75 - 5

  Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

  Jag (med många andra) brukar vanligtvis rekommendera att måla på i lägsta klassen men här tycker jag mig ändå hitta en vettig spik.

  5 Rare Magic trodde jag mycket på inför senast men det blev för tufft att nå spets den gången, och då var loppet över. Nu är känslan att man kan nå spets och då måste det vara en bra chans. Rare Magic gör bra lopp hela tiden och är alltid med där framme. Har jobbat ihop till en ny seger och då formen fortsatt är fin så kommer den när som helst. Lämpligt motstånd här och kort distans gör att jag tror såpass mycket på hästen att jag bankar in spiken.

  Motstånd saknas såklart inte, det är ju V75. 1 Piemonte låter det optimistiskt kring från stallet Lövgren. Det är en fin häst med fina fartresurser som kommit från Franzl till Lövgren. Debut nu och visst skall man räknas tidigt. Spår 1 tror jag dock kan bli en fälla. Jag har av det jag sett inte kunnat se någon jättesnabbhet bakom bilen och då riskerar man att bli fast här.

  Jag vill även slå ett slag för 8 I Want It All som är en jätteintressant häst från Jeppe Juels stall. Nu med spår 8 skall det såklart mycket till men hästen är kapabel. Lite klaff längs vägen och högt tempo så kan det gå. Om inte annat är detta en häst att hålla utkik efter framöver och kanske kan vi få ett fint platsodds här?

  V75 - 6

  Försök Bronsdivisionen över 2640 meter autostart.

  Ytterligare ett vidöppet lopp i mina ögon. Nästan vem som helst kan vinna och vinnaren är nog den som får bäst resa från start till mål.

  3 Kurri Jari Boko har dragit många streck från de tidiga spelarna och det är jag lite tveksam till. Visst, hästen är bra och har tidigare visat att han klarar distansen men det lär inte bli någon räkmacka till ledningen här. Kurri Jari Boko kan öppna och lär siktas mot spets men i mina ögon vankas det svar från bland andra 4 Global Beware och 2 Unico Broline, och det kan bli ett tungt lopp.

  De som gynnas av körningen är tokstarke 5 M.T.Oscar. Han har kanske inte visat toppform på slutet men grundkapaciteten är hög och med ett lopp i kroppen efter vila borde formen vara i antågande. Stark och rejäl som sagt och tål att göra jobbet.

  1 Major Ass kan vara omgångens skräll. Jag tror folk har svårt att sätta in hästen i sammanhanget och det har även undertecknad. Vad som väcker min uppmärksamhet är förutom att Victor Gentz (som är okänd för mig) kommer från Tyskland med endast två hästar, är också vilka hästar Major Ass har mött. Näst senast ställdes Major Ass mot hästar som Norton Commander och Mister F Daag, hästar med miljoner på kontot. Några av den kalibern startar inte här. Varning utfärdad!

  V75 - 7

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Sjunde avdelningen är lite mer skiktad igen. Tre hästar sticker ut både procentmässigt och i mina ögon. 1 Sweetman imponerade verkligen senast när han vann från ledningen på imponerande 9.8 över kort distans. Det luktar återigen ledningen och därifrån biter han ifrån sig bra. Dock är distansen längre och denna gång tror jag inte han får sitta lika i fred.

  5 Oscar L.A. och 11 Rackham vill båda ha ett högt tempo här för att gå tillslut. Starka som oxar båda två och den stora frågan är väl bara vem som hamnar i dödens och gör jobbet. Båda två är starka nog att vinna från den positionen men samtidigt bjuder man ju den andra på en smörresa om den andre trycker upp tempot.

  Dessa tre sticker ändå ut i mina ögon och täcker många scenarion. Det finns dock riktigt bra hästar till extremt låg procent som med rätt resa absolut kan vinna detta. 7 Rotate, 8 Adde S.H. och 12 Emoji är alla exempel på hästar som är tillräckligt bra för att vinna och spelas till under 10%. Miljonhästar med andra ord!

  Dagens Dubbel

  DD1 - 1,4,5
  DD2
  - 5 Oscar L.A.

  Detta var tidiga tankar inför V75 från Jägersro den 20/11. Vi följer såklart all information som inkommer under veckan och uppdaterar efter hand.

  Jag gör som vanligt ett par försök att roffa åt mig miljonerna via mina andelsspel. Häng gärna med på en andel så gungar vi tillsammans på lördag.

  Oavsett hur ni väljer att spela så önskar jag er lycka till med liret. Vi ses i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube