V75 Axevalla - tidiga tankar till lördagen

  Det fortsätter trilla in lite småvinster här och där, och vi är hela tiden och nosar på de stora pengarna.

  V75 i dagarna två den här veckan och Axevalla med sitt långa upplopp står som värd. Känslan är riktigt god och detta ska bli otroligt kul!

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system.

  V75 - 1

  Silverdivisionen över 1640 meter autostart.

  På förhand ett riktigt getingbo och helst av allt skulle jag velat ta samtliga men jag har ändå lyckats banta ner det lite. Vi får hoppas det räcker!

  3 Gustafson är snabb ut från start och kommer fightas om ledningen inledningsvis. Får man tag på den relativt enkelt så tror jag man har stor chans att leda detta fältet runt om. Det finns dock stor risk för svar och då skulle man kunna bli sårbar. Detta är dock en väldigt kapabel häst som tävlat största delen av karriären i Belgien och därför inte har så mycket pengar på sig som han borde.

  2 Ingo är en häst som jag gillar skarpt. Är här kanske ute över fel distans då hästen är mer stark än snabb men då det kan bli körning så är man ändå inte borta. Kan öppna och lär sitta i den främre träffen inför upploppet och då kan en vass avslutning räcka långt!

  En annan häst som skulle gynnas av högt tempo och som dessutom får fina ryggar att gå i från start är 9 Deede Star. Han har verkligen fått upp farten på slutet och kommer med två raka segrar. Fin form med andra ord och får man bara en bra rygg att gå i så är avslutningen ruggig.

  V75 - 2

  Klass 2 försök över 2140 meter voltstart.

  Min första häst här är just nu spelad till endast 4% och det förstår jag inte alls. 6 Victor C. har verkligen gått framåt på slutet och var nära att vinna senast. Det är en häst som har styrkan som största vapen och inte är speciellt snabb ut från start. Springspåret kommer ge hästen en liten fördel i starten och utnyttjar man den på rätt sätt sitter man tidigt långt fram i kön. Sedan får kusken dra i högertöm tidigt nog för att hästen skall hinna runt. Då kan det räcka långt!

  5 Yankee Dee har visat fin kapacitet och har vunnit över hälften av sina starter i livet. Spår 5 är såklart krånglig i volt men kommer han bara iväg så kan vi räkna med att han är med och gör upp om det igen. Har en fin avslutning och nu väljer man att rycka samtliga skor, vilket såklart är super spännande!

  8 Whitelighttrotter är snabb från start och borde lösa sig ur spåret här. Gör man det så tycker jag man skall räknas tidigt. Detta är en häst under enorm utveckling och med rätt styrning så springer man 13.5 här. Då tror jag övriga får svårt att stå emot även om bakspåret såklart är en nackdel.

  V75 - 3

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Här kan vi få en av omgångens största favoriter när alla rader är inlämnade och det i form av Björn Goops 3 Nymke Brigadoon. Visst är det motiverat att hästen skall vara favorit efter senaste tidens prestationer då hästen verkligen övertygat. Men motståndet hårdnar så inte till vilken procent som helst. Björn kommer nog köra sig till ledningen här och därifrån skall hästen sedan slås.

  Jag väljer att plocka med ännu en av Goops hästar på lappen, 13 Marble Arch. Carl Johan Jepson hoppar upp bakom till denna start och man har dragit ett springspår, något som Jepson är expert på att nyttja. Jag håller hästen lite bättre än Nymke i dagsläget och från springspåret är man snart ikapp stallkamraten. Då är det inte alls omöjligt att man även plockar ner henne.

  Även Örjans uppsittning åker med, 12 Keely Queen ER. En belgare i Hans Crebas stall som nu gjort två starter i Sverige. Har sett fin ut i båda starterna och formen verkar vara där. Springspår är ett plus och så även att Örjan sitter upp. Lite oklart hur hög kapacitet hästen besitter men jag tror hon skall stå sig bra i ett sånt här fält!

  V75 - 4

  Stayerlopp över 3140 meter voltstart.

  Nu tänkte jag ta betalt för 13 Maestro Crowe som har svikit de senaste starterna. Detta är i grund och botten en ruggigt stark kuse som trivs ypperligt över den dryga distansen. Det långa upploppet är också till hästens fördel då han orkar gå hela vägen. Motståndet i de senaste starterna har varit betydligt värre än vad man stöter på här och känslan är att Johan vill ut och bara börja vinna igen med hästen.

  Såklart finns det motbud tex 10 Uncle Töll som visat på uppåt form men jag tror Maestro Crowe bara är starkast till slut här och plockar hem detta!

  V75 - 5

  Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

  1 Condior som är snabb ut från start drog här ett bra spår. Skulle kunna hålla ut övriga och ta hand om spets, därifrån skall han sedan slås. Hästen blandar och ger lite i sina insatser, ibland har hästen ett huvud av stål och släpper ingen förbi sig och ibland ger han sig lite väl lätt. Måste med ifall det skulle vara en bra dag.

  5 Zion Font är även han snabb ut och kommer utmana om spets initialt. Detta är en häst som bara vinner och vinner, och jag blir inte alls förvånad om Rick Ebbinge kör tills han når spets. Hästen besitter både styrka och snabbhet och måste ses med goda seger möjligheter här.

  3 Reven Dejavu drog äntligen ett bra spår här och måste nu räknas tidigt. Vi har jagat denna hästen som kapabel för klassen men som fått kämpa mot jobbiga lägen. Kan öppna och kommer säkerligen hitta ner i en vettig position. Har sedan en vass avslutning att tillgå när läge ges.

  V75 - 6

  Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  I den sjätte avdelningen hittar jag preliminära systemets andra spik. Jag tror att 5 Armornero Roc spetsar och bara leder detta loppet runt om. Gocciadoros hästar går som tåget för dagen. Armornero Roc är inget undantag utan kommer med två fina insatser i raden och formen känns på topp. Motståndet känns lite mediokert jämfört med vad man mött på slutet och nu kommer äntligen ännu en etta.

  Värst emot är Rick Ebbinge med 3 Velten Versailles som är en väldigt kapabel häst. Tror dock Armornero Roc är huvudet högre och att han tar hem detta.

  V75 - 7

  Gulddivisionen över 2640 meter autostart.

  Tillslut fick 1 Handsome Brad äntligen ett bra utgångsläge. Startsnabb som han är bör han kunna hålla upp spåret och inta positionen i ledningen. Väl där blir man svårslagen för övriga som måste försöka plocka ner från utvändigt. Distansen ser jag som ett plus och formen sitter där. Bra chans och möjligt singelstreck.

  5 Milligan’s School kommer med kalasform och kommer säkert laddas av från start även han. Det kan bli dödens och jag är inte främmande för att han skulle klara av att vinna därifrån. Litet minus på distansen skulle jag säga men med det sagt är hästen stark och kapabel nog att klara av det.

  8 Milliondollarrhyme är en häst jag gillar skarpt och jag tycker han borde ha mer pengar på sig än han har. Har inte sett som bäst ut på slutet men att det finns kapacitet behöver vi inte fundera två gånger över. Snabb från start och kommer behöva laddas för att hitta ner i banan. Får han sedan spara på sin speed så kan det räcka långt över upploppet!

  Dagens Dubbel

  Rak

  DD1 - 5 Armornero Roc
  DD2 - 1 Handsome Brad

  Kombinerad

  DD1 - 5 Armornero Roc
  DD2 - 1,3,5,8

  Detta var tidiga tankarna inför lördags-omgången på Axevalla. Tankarna kan ändras fram till spelstopp.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR.

  Snart sitter storvinsten igen. Nu åker vi!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube