V75 från Eskilstuna - Dags att fira med en ”Chapuy”?

Varit ute och cyklat lite på slutet kan man säga och nu är revanschlusten stor. V75 går av stapeln i Eskilstuna, Sundbyholmstravet denna gång. En bana med kort upplopp där ledningen är åtråvärd och där spår 1 inte alls är så bra över 2140 meter.

Omgången ser på förhand intressant ut med några svåra avdelningar blandat med avdelningar där jag tror jag sitter på en bra spik.

Mina andelar till omgången är:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Fiskelycka - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Försök silverdivisionen över 1640 meter autostart.

Kanske hittar vi en bra spik redan i den första avdelningen i form av 8 Chapuy. Det låter bra från stallet, hästen tränar bra och formen skall vara fortsatt fin. Från start bakom bil är han ruskigt snabb ut och bör ses med god spetschans här trots spåret. Väl i ledningen så tror jag det blir tufft för övriga att fånga honom. Taktiken från Åke Lindblom är glasklar, spets och slut, och det tror jag inte alls är omöjligt att det blir så.

7 Sir Henry P.Hill håller jag som värsta motbudet mot Chapuy. Han kan öppna, och även om han inte kommer utmana om ledningen så kommer det räcka till en fin position. Hästen är inte som bäst över kort distans men blir det lite tempo där framme så bjuds man in. Formen är på topp och insatserna på slutet har verkligen varit bra. Segrar snart igen!

5 Malkin har nu fått två lopp i kroppen efter comebacken och formen bör komma smygande. Hästen besitter fin kapacitet och är snabb ut bakom bilen. Har fått ett bra spår och kommer nog sluta långt fram.

V75 - 2

Försök diamantstoet kombinerat med ungdomslopp över 1640 meter autostart.

Klar första häst och ytterligare ett möjligt spikförslag är 5 Bansky som styrs av Magnus A Djuse. Jag håller Bansky som just nu bästa hästen i fältet och Magnus som bästa kusken , och tillsammans bör man bli svårslagna. Det låter bra från stallet och formen verkar på topp för dagen. Bansky kan öppna ruskigt snabbt bakom bilen och bör nå ledningen från detta utgångsläget och där trivs man ypperligt. Svårfångad ifall man når ledningen!

Men då det trots allt är ett stolopp och ungdomslopp kombinerat så skriker det ”gardera” i bakhuvudet på mig. Mitt första garderingsstreck blir 2 Fuel Burn som jag tycker har avslutat riktigt bra i några lopp på slutet. Resultatraden tycker jag är lite missvisande då man har fått brottats med kämpiga lägen och även tufft motstånd. Går ner lite i klass jämfört med vad man mött på slutet och besitter som sagt en ruskig avslutning om läget ges. Från detta startspår bör man kunna hitta en position hyfsat långt fram i fältet och då blir man farlig.

4 La Paradeta skall även bevakas. Hon kan öppna bra och skulle med lite flyt kunna hålla ut Bansky en bit. Tror dock man väljer att släppa sen och inta positionen i rygg på ledaren. Där kan man få en fin resa och skulle luckan uppenbara sig så skulle man kunna spurta hem detta.

V75 - 3

Klass 2 försök över 2640 meter voltstart.

Ett jämnt lopp över längre distans där jag rekommenderar att ta många. Det känns som det kan hända endel och att ingen startar utan chans. Mitt första streck ger jag till 4 Pacific Kingdom som vann på nytt rekord senast. Hästen har formen på topp och blir dessutom förstärkt i sulkyn av Rikard N Skoglund som kört hästen förut. Hästen är stark och trivs över lång distans. Spåret är såklart ett minus och han får inte hamna för långt bak ifrån start men där kommer rutinen från kusken in. Klarar man bara starten på ett bra sätt så slutar man långt fram igen.

6 Solkattens Ferrari är helt klart intressant med Örjan upp igen och springspår. Hästen har visat på fin form på slutet och från stallet låter det som den är fortsatt uppåt. Skulle kunna ta sig till ledningen från spåret och då hästen klarar lång distans galant så blir man då hästen att slå.

11 Boycott fick ett tråkigt utgångsläge men jag måste ha med hästen på de spännande ändringarna man gör till denna start. Ryckhuva och norskt eller helstängt ryktas det om och sedan Ulf Ohlsson upp i sulkyn. Riktigt spännande! Hästen är dessutom mer stark än snabb så hamnar man bara inte längst bak i kön så är man inte chanslös trots spåret. Just nu spelad till 2% skulle det kunna vara omgångens skräll.

V75 - 4

Försök gulddivisionen över 2140 meter autostart.

11 Sorbet gjorde comeback senast och blev då fast med krafter sparat. Hästen kan öppna och kan avsluta, besitter både styrka och snabbhet utöver det vanliga och det är en världsbäst. Motståndet nu blev inte jätteblodigt och trots spår 11 bakom bilen så bör han ses med bra chans. Örjan styr igen och med kombinationen Redén/Kihlström vet vi ju vilken show det brukar bli.

2 Floris Baldwin har verkligen imponerat på slutet och sist spurtade man ruskigt snabbt till en andra plats bakom Very Kronos. Formen är på topp och med ett bra utgångsläge nu bör man ses med bra chans. Kan öppna hyggligt och bör sitta fint på det. Då kan sedan formkusken Magnus A Djuse välja upplägg efter hur loppet blir kört.

1 Hazard Boko som kan öppna snabbt kan sitta i ledningen in i första sväng om det vill sig. Körs nog i den positionen om man når den och hästen som har kanon form skulle kunna leda länge.

V75 - 5

Försök bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

Ett lite lurigt lopp där bästa hästarna har lite diffus form eller dåligt utgångsläge, vilket öppnar upp för övriga. 1 Västerbo Highscore håller jag som en av de bättre hästarna i fältet. Han kan inte utnyttja startspåret då han är mer stark än snabb. Har dock en ruskig avslutning så hittar man bara ut i ett andra spår blir man farlig. Formen är lite diffus då han varit förkyld sen senast och det blir därför bara ett streck av flera.

12 Deede Star håller jag också som en av de bättre hästarna i fältet men här har man dragit nitlotten spår 12. Hade inför senast krånglat endel och fick till och med kvala men i comebacken såg man kalasfin ut igen. Besitter en hög kapacitet och tävlar man på topp kan man absolut rund detta fältet till seger.

4 Opalis känns intressant från spår 4 här. Fick det lite för kämpigt senast och förhoppningsvis blir resan lite enklare denna gång. Står sig bra kapacitetsmässigt i klassen och formen känns bra. En av många med segerchans här.

V75 - 6

Försök diamantstoet över 2140 meter voltstart.

Vidöppet stolopp och rekommendationen blir återigen att måla på så långt pengarna räcker.

2 C.M.T Queen Bee tror jag kan ta sig till ledningen från spår 2 här och där framme trivs man. Mikael J Andersson är inte direkt känd för att släppa så når man dit blir det nog åka av tills krafterna tar slut eller mållinjen korsas. Skulle absolut kunna leda fältet runt om.

3 Harvard Student är en häst som jag verkligen fastnat för. Hon är startsnabb och gör nästan alltid bra lopp, och jag tror vi kan räkna med en fin insats på lördag igen. Trivs i tätklungan men kan nog missgynnas lite av att det är voltstart nu.

8 Helluva AM kommer med kanonform och 4 raka segrar, och måste räknas här igen. Utgångsläget blev inte optimalt då hon går absolut bäst i tät men Jorma säger att det skall gå fint även bakifrån. Hittar Jorma bara ut i ett andra spår så är detta en av flera som kan vinna!

V75 - 7

Klass 1 försök över 1640 meter autostart.

Eskilstuna, kort distans och 3 bra hästar på bästa spåren. Räcker det med dom tre tro?

3 Ole tycker jag har visat riktigt fin kapacitet på slutet. Stumnade på slutet senast men det tror man beror på underlaget och eventuellt broddarna. Inget tyder på att formen skall vara påväg nedåt. Hästen är startsnabb och jag tror man gynnas av korta distansen denna gång och rankar hästen högt.

4 Tullibardine Boe svek nog många senast (inklusive undertecknad) på nyårsafton. Banan var inte till belåtenhet då och hästen blev även störd. Nu växlar man eventuellt upp med amerikansk sulky för första gången vilket är ruskigt intressant. Det låter bra från stallet och låter det fortsatt bra närmare lopp på lördag så tycker jag hon skall rankas topp tre. När hon är på humör då är det en riktigt bra häst.

5 Joseph Boko kommer från Finland med ett staket i raden och formen i zenit, och hästen bör räknas tidigt direkt Sverige comebacken. Han har tävlat bäst över lite längre distans och inte direkt varit någon startkanon, men från stallet låter det nu som att det har bättrats. Vann från spets senast mot enklare motstånd och här lär man få attackera bakifrån om jag läser loppet rätt. Det skall dock inte vara några bekymmer heller utan hästen har vunnit även bakifrån.

Dessa tre rankar jag som topp tre utan inbördes ordning. Vill man strecka vidare så tycker jag att 12 Prime Lini med Örjan i sulkyn kan vara intressant. Med maxklaff är man nog med och strider.

Dagens dubbel

Rak

DD1 - 2 C.M.T Queen Bee
DD2 - 3 Ole

Kombinerad

DD1 - 2,8,12
DD2 - 3,4

Observera att detta är tidiga tankar och att de kan ändras ända fram till spelstopp.

Missa inte! Min och Niklas Lindstedts nya gemensamma andel ”Biffen o Bananen” som vi spelar unik 12 andelar á 350kr.

”Biffen o Bananen”

Välkomna att gunga in sjuan med oss!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Min V86-form har varit förbannat tung en längre tid. Förra onsdagen däremot satt verkligen ALLT och således vände trenden. Det var minsann på tiden ... Läs travtips

Dags för V86 igen där en ensam vinnare kan kamma hem 18 miljoner denna onsdagskväll. Denna omgång är det Åby/Solvalla som står som värdar. Formen är ... Läs travtips

Kylan har kommit till sverige och från och med idag så är det barfota förbud som gäller för samtliga hästar och det är som upplagt för skrällar ... Läs travtips

Åby och Solvalla med 18 miljoner i jackpot. Vi inleder med ett längre lopp på Åby och avslutar med två 1640 meterslopp på båda banorna. Det är ... Läs travtips

Stallet kallar även de flesta timmarna av dygnet den här veckan. Vilket gör att det tyvärr inte riktigt finns tid över för ett skriva en ... Läs travtips

Favoritbetonat i lördags och trots att mina spikdrag Prosecco och Unique Juni satt så blev det endast 6 rätt. Hands Down D.E. varnade jag lite för ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 4 December från Bergsåker! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips ... Läs travtips

Jag kan förstå att det känns avlägset med Elitloppet när vi befinner oss mitt i den mörkaste tiden på året. Men faktum är att det står inte på så ... Läs travtips