Tidiga V75 tankar inför Örebro - 3 spikar blir miljonlösningen

Helt ute och cyklade i lördags och hade inte mycket rätt i min analys. Det enda jag kan trösta mig med är att jag inte var den enda.. Revanschsuget är dock enormt.

Örebro bjuder in till fina tävlingar med Örebro International som avslutning. Underhållning i världsklass utlovas och förhoppningsvis också utdelning i världsklass. Örebro brukar vara snabb på sommaren och med det korta upploppet så brukar de främre positionerna bli vinnarna. Vi letar alltså efter ledaren, rygg ledaren, utvändigt ledaren och andra ytter i första hand. Det skrev jag å andra sidan även inför Halmstad sist..

V75 - 1

Klass 1 försök över 2140 meter voltstart.

Spännande inledning på V75 där min initiala tanke var ”detta vinner väl 11 Napoleon Cash” men efter lite eftertanke så landar jag ändå i gardering.

11 Napoleon Cash blir ändå första streck på kapaciteten. Bästa hästen i fältet och även om årsdebuten var fin så lär de loppet fört honom framåt ytterligare så vi får se en ännu bättre prestation nu. Spåret blev dock inte det bästa (även om voltstart underlättar det lite) och det kan lätt krångla härifrån. Antingen behöver Jepson köra framåt tidigt och då riskera att göra jobbet utvändigt, eller avvakta och hoppas det inte blir trafikproblem.

Motstånd saknas inte och därför väljer jag ändå att gardera. 6 Castor The Star är en häst som jag gillar skarpt. Hästen är allround och klarar olika typer av upplägg och distanser. Härifrån tycker jag det luktar spets och då kan det räcka mycket långt!

3 Broadway Sun lär även han laddas lite mot ledningen men frågan är om Rikard vågar trycka av honom fullt. Hästen som är snabb ut har nämligen en tendens att bli lite het. Blir det körning inledningsvis så kan det lätt leda till att han bara sticker. Broadway Sun funkar även bakifrån så borta är de absolut inte även om inte ledningen nås.

V75 - 2

Klass 2 försök över 2609 meter autostart.

Lång distans och lägsta klassen. Här målar vi på litegrann för det är lite lurigt. Jämna hästar som möter varandra och bästa resan blir nog vinnare till slut.

3 Ruger är startsnabb och lär laddas mot ledningen. Nås den positionen utan allt för mycket krångel så kommer denna fina häst att leda länge. Distansen har han visat att han klarar tidigare men det finns ett par galopper i raden som ser ut att komma från ingenstans. Detta ger ett par frågetecken i min bok, men kapacitetsmässigt står han sig högt i fältet.

4 Bowler Day visade på fin styrka och form i sitt senaste framträdande. Vann på övertygande sätt efter att ha kört till efter inledande tätkörning. Loppet blev visserligen kört lite i Bowler Days favör och motståndet var inte det hårdaste, men intrycket gör ändå att han måste med här!

8 Kentucky River, bästa hästen med sämsta läget. Gynnas av att det är lite längre distans så spåret blir lite mindre avgörande. Kan absolut runda detta fält om allt fungerar för dagen men likt Ruger så finns ett par galopper i resultatraden och det är sällan bra!

2 Conch Onn Inn galopperade även han senast men såg fin ut efter den galoppen. Tränare Elfving lät nöjd inför den starten och tar ut hästen snabbt igen här. Det tolkar jag som att man inte hittat några fel utan det var olycksfall i arbetet. Intrycket var som sagt fint efter galoppen senast och låter tränaren fortsatt nöjd på tävlingsdagen så kan detta vara en rolig outsider!

V75 - 3

Stoeliten över 2100 meter autostart.

Omgången första spikförslag hittar vi i den tredje avledningen.

Här delar Daniel Redén ut en av sina Elitloppskandidater, 6 Sister Sledge, för andra gången i år. Första loppet vanns enkelt från ledningen och intrycket på hästen var bländande. Motståndet var inte det hårdaste men samtidigt har det loppet garanterat fört fram denna superhäst.

Jag tror att Daniel vill visa upp henne för Malmrot nu och hon är ordentligt i ordning inför detta. Då finns det ingen i detta fältet som slår henne. Hon kan vinna från alla positioner men det är väl ingen som vill svara henne så ledningen känns som en lågoddsare. Spets och slut!

Motståndet består främst av 5 Miracle Tile som drog spår invändigt om favoriten. Skulle eventuellt kunna försvara ut inledningsvis och i så fall göra resan lite tuffare för Sister Sledge.

11 Marion Fouty Bon skulle kunna utmana om det blir körning och tuff resa för Sister Sledge. Kapacitetsmässigt är detta en riktigt riktigt bra häst men läget drar ner på chanserna och Sister Sledge håller jag som snäppet vassare ändå.

V75 - 4

Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 160.001kr.

Ett öppet Diamantstoförsök där jag egentligen tror det är många om budet. Det kan med andra ord bli dyrt om man skall betala för alla med vinstchans. Jag drar därför till med chanslösningen och spikar min första häst.

5 Kathrine S.H. årsdebuterade senast på V86 och gjorde det på ett bra sätt. Var då tvåa bakom Cornerstone och avslutade riktigt vasst. Den insatsen skrek ”nästagångare” till mig och nu är det nästa gång. Motståndet är såklart tufft men man möter enbart ston denna gång och hon bör ha gått framåt med förra loppet. Läget blev kanske inte bästa tänkbara men sätter Markus bara starten så kommer Kathrine S.H. få en fin resa i främre träffen, och då tror jag hon spurtar ner samtliga till slut. Just nu spelad till 7% så tycker jag detta är en riktig bombspik!

Där bakom är det många om budet och det kan som sagt bli dyrt. Missa inte 2 Kentucky Derby, 12 Minucci Zon eller 13 Cash And Carry vid gardering.

V75 - 5

Försök Bronsdivisonen över 1609 meter autostart.

Även Bronsdivsionen känns på förhand relativt öppen men jag tycker mig ändå hitta ytterligare ett spikförslag.

Som jag läser loppet så kommer det köras rejält på många händer direkt från start. 5 Hipster AM kan öppna ruskigt fort och trivs alldeles ypperligt i tät. Persson lär med andra ord inte spara på krutet. Även 1 Zorro Wind och 2 Kimi Di Quattro kan lägga iväg från start, och den förstnämnda lär göra allt för att inte bli fast. Det kommer lukta bränt gummi i första sväng och frågan är bara vem som är tuffast och får spets.

Min spik kommer däremot inte avlossas från start utan kommer profitera på de trötta bena tillslut. 4 Eros Zola har nu nämligen fått ett lopp i kroppen efter vila, vilket bör ha fört honom framåt. Spår 4 blev bra med många startsnabba invändigt, härifrån kommer Flemming enkelt hitta ner i position. Därefter kommer styrningen ske på vanligt Flemming manér. Eros Zola är hästen som skall betala notan för Örebro resan och det gör han genom att plocka hem 110.000kr efter ha spurtat ner samtliga över upploppet.

V75 - 6

Försök Gulddivisionen, Paralympiatravet Sista Chansen över 1609 meter autostart.

Vidöppet guldförsök i mina ögon och jag väljer att ta alla och hoppas på skräll.

Både 3 Brother Bill och 4 Önas Prince skall såklart ses med bra chanser här. Båda drog bra utgångslägen och är ute efter revansch. Jag gillade dock inte riktigt det jag såg i hästarnas senaste starter och väljer därför att gå brett.

7 Bubble Effe galopperade visserligen senast men att det är en kapabel häst råder ingen tvekan om. Spåret blev nu väldigt långt ut och det behöver verkligen klaffa härifrån men skulle de göra det så kommer man sluta långt fram. Att ekipaget är spelat till under 1% ser jag som ett skämt.

8 Beads är en ny häst i Frode Hamres armada och det låter som att siktet är inställt på Elitloppet. Hästen har gått kanonbra i staterna och lyckas han bara hantera de svenska banorna så blir han att räkna med framöver. Kanske behöver loppet och spår 8 blev ju katastrof men helt borta är man ändå inte.

2 Mindyourvalue W.F. med lopp i kroppen är också intressant. Kan få loppet kört i halsen med lite körning här och avslutar då riktigt bra!

V75 - 7

Örebro International över 3140 meter voltstart. Tillägg 20 meter vid vunna 650.001kr. Tillägg 40 meter vid vunna 1.400.001kr.

Höjdpunkten Örebro International avslutar omgången. 400.000kr till vinnaren så här lär det inte sparas på något!

13 Moni Viking rankar jag först trots alla tillägg. Det är bästa hästen i fältet som nu fått ett lopp i kroppen efter längre vila. Han blir dessutom av med alla skorna igen, vilket är ett jätteplus på denna hästen. Gjorde det bra i årsdebuten men det blev för långt fram då. Man ville ge hästen ett snällt lopp men här lär det inte väntas för länge. Kommer runda de flesta!

10 Oscar L.A. har även han årsdebuten avklarad och det på ett mycket fint sätt. En ruskigt bra häst från stall Lövgren som kommer tjäna mycket pengar i år. Bör ha gått framåt med senaste loppet och distansen är inga bekymmer. Kan vinna oavsett upplägg.

1 Global Lover heter den troliga ledaren i loppen och från den positionen biter han ifrån sig bra. Kommer leda detta länge och skulle han få fuska bort ett par varv så kan det mycket väl bli spets och slut.

Dagens Dubbel

DD1 - 2,3,4
DD2
- 13 Moni Viking

Detta var mina tidiga tankar inför V75 från Halmstad. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

Vi ses i vinnarcirkeln!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips