Tidiga tankar inför V75 Färjestad » 17 sep. | Christian -…

Tidiga tankar inför V75 Färjestad

I söndags satt sjuan igen och det var återigen Hummertinan som gav lite pengar tillbaka. Känslan är att formen är på G igen och vi hoppas på att något lite större sitter snart igen.

Nu V75 från Färjestad och även om det finns någon stark favorit så tror jag på fin utdelning.

Mina andelar till omgången hittar ni här:

Christians Hummertina - 255kr / 15 andelar

Christians Metspö - 105kr / 20 andelar

Christians Bottenmete - 55kr / 25 andelar

V75 - 1

Unionstayern över 3140 meter voltstart.

2 Global Viscount ser ut att ha hittat formen på slutet och har 2,1,1 i raden för tre senaste. Sprang i dödens senast men då blev ledaren för stark och Global Viscount gick in som tapper tvåa. Har fina tider i kroppen och trivs över lång distans. Skulle kunna utnyttja spåret här och skaffa sig en fin resa och då blir man farlig till slut.

3 Amiral har tjänat näst minst pengar i startfältet men jag håller ändå hästen bland de främsta. Senaste starten var första efter lite längre vila och hästen vann från spets direkt. Bör gå framåt med det loppet i kroppen och skulle med sin startsnabbhet kunna ta hand om ledningen här. Det kan räcka långt från den positionen och Örjan är ju expert på att spara hästen, så en klassisk spets och slut är inte alls omöjligt!

Skrällvarningen i avdelningen tycker jag att man kan lägga på 8 Zizou, just nu spelad till 2,5%. En riktig tuffing som alltid gör bra lopp och nästan alltid är med där framme. Trivs över längre distans och har styrkan som sitt främsta vapen. Från spår 2 i andra volten satsar nog Henna på att hitta en rygg att gå i och sedan attackera med halvvarvet kvar. Då brukar det bita bra för Zizou som har en vass avslutning.

V75 - 2

Klass 1 över 1640 meter autostart.

2 Mistelns Napoleon kommer med kalasform och är snabb ut. Leder troligtvis detta lopp tidigt, sen är frågan om man väljer att köra där. Har gjort det bra i klass 2 och var tvåa senast i klass 2 finalen men går nu upp en klass och det finns några riktigt vassa utvändigt. Väljer Erik att köra i ledningen så tror jag det kan räcka långt men det måste tilläggas att hästen endast har tagit 1 av 7 segrar utanför Visby.

4 Easy Cash besitter fin kapacitet men har varit lite ojämn på slutet. Öppnar snabbt och spår 4 känns nästan optimalt. Kommer säkerligen laddas mot ledningen och når man den så åker man så länge lampan lyser. Westholms stall verkar ha hittat formen igen och om det inte är något undantag med Easy Cash så tror jag chansen är god till seger här!

12 Astronascente Zac svek nog många senast efter att ha kommit till ledning tidigt. Såg fin ut hela vägen ända fram till 100-150 meter kvar då krafterna tröt. Spår 12 på 1640 meter är iskallt och även om hästen är kalasfin och Goop kanske världens bästa kusk så får inte utgångsläget underskattas. Men skulle det bli rejält med överpace och Björn hittar en bra position tidigt så skulle det kunna gå. Jag förväntar mig att procenten sjunker från nuvarande 13% och att ekipaget då skulle kunna identifieras som avdelningens skräll.

V75 - 3

Kallblodsdivisionen över 2140 meter autostart.

4 Odd Herakles, spika och gå vidare! Nej eller jo.. Detta är ett kallblod i en egen klass här och det finns väl ingen som kan utmana om hästen är frisk. Sjukdom är väl det enda emot för galopp har väl aldrig ens hänt?

Skall vi hitta något motbud så är det väl främst invändige 2 Roli Eld som gör sista starten i Frode Hamres regi. Besitter hög kapacitet men inte fått det att fungera fullt ut på slutet och galopperat en hel del. Nu skall Goop hålla i tyglarna och vi vet alla att det är en magiker. Kan han göra ytterligare ett underverk så att Roli Eld kan ”end with a bang” innan flytten?

V75 - 4

Klass 2 över 2640 meter voltstart.

12 Jaxon V.S. kommer med tre raka segrar och formen verkar vara på topp. Rejäl avslutning senast efter fin ryggresa resulterade i vinst med en mule. Besitter hög kapacitet men finns ett litet frågetecken kring hur man hanterar längre distans. Spår 12 är aldrig roligt men att det är lite längre distans gör det lite lättare att hantera och det är väl trots allt ryggresa man är ute efter i första hand ändå. Hittar André en fin resa så tror jag hästen rejäla avslutning kan räcka långt.

7 Equal To None valde Goop att ta av banan i senaste starten. Det var något som inte stämde och därmed helt rätt beslut. Har i starterna dessförinnan imponerat stort och gjort vad som krävts för att vinna. Motståndet nu är väl lite tuffare men jag tror inte detta är en häst som kommer göra bort sig. Verkar trivas med lite längre distans och även om spåret kanske inte är det bästa så får man lite hjälp av distansen. Kan absolut vara med och göra upp om det!

6 Rutger B.L. får agera skrällbud denna gång. Jag trodde mycket på hästen senast men då galopperade man ganska snart efter start. Tror det kan vara därför man blir lite lågt spelad här. Hästen kan öppna bra och skulle med lite tur kunna nå ledningen. Har isåfall kapacitet att leda fältet runt om. Trivs med distansen, rycker skorna igen och spelad till endast 5%. Detta känns som en ruskigt spelvärd kuse!

V75 - 5

Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

5 Who’s Who ser ut att bli storfavorit och det är väl inte mer än rätt. Har gjort fyra lopp i år och sett bländande fin ut i samtliga. Han är både stark och snabb och klarar de flesta upplägg och distanser. Avslutade på ett fint sätt senast efter en resa på innerspår och sen lucka på upploppet. Ser ut att ha en vettig uppgift framför sig här.

9 Heavy Sound vann direkt i comebacken för tre starter sedan. Övertog då ledningen tidigt och sedan var loppet över. Har därefter inte alls imponerat på mig med sina insatser utan har varit högst medioker. Det finns dock rejält med kapacitet i hästen och jag vågar inte riktigt lämna honom utanför kupongen än. Den ”vanliga” Heavy Sound vi är vana att se kan absolut vinna detta från spår 9!

6 Forfantone AM fortsätter jag varna för. Det finns en hög kapacitet i hästen och han avslutar alltid riktigt fort. Får han ett smyglopp här så kommer han vara med på målfotot igen och denna gång kanske det är hans mule som är först. 

V75 - 6

Silverdivisionen över 1640 meter autostart.

1 Urban Kronos är snabb från start och kommer säkert försöka hålla upp sitt innerspår här. Trivs med tätkänning och gör sina bästa lopp från täten. I senaste starten blev det en utdragen spetsstrid mot Harran Boko som tog på krafterna vilket syntes på upploppet. Nu är utgångsläget bättre och distansen kortare vilket borde innebära en bra chans till en ny seger.

4 Chapuy är värste utmanare för Urban Kronos om täten. Rejält snabb bakom bilen och brukar blixtra iväg. Blandar och ger lite i sina insatser men när det är bra, då är det riktigt bra. Vann senast mot lättare motstånd efter tidig ledning. Skulle hästen ha en bra dag här så skulle han kunna leda detta runt om.

Skrällen i loppet skulle kunna vara 6 Rushmore Face som har bra farter i sig men presterar lite ojämnt. Skulle gynnas av körning där framme och med lucka på upploppet kan han avsluta vasst.

Även 7 Reigning Moni skulle kunna sluta långt fram vid en eventuell överpace. Har en rejäl avslutning att tillgå men behöver få en bra resa för att kunna använda den, och vem är bättre på att hitta smygresor än gubben i lådan?

V75 - 7

Bronsdivisionen över 2640 meter autostart.

2 Farlander AM överraskade nog många med sin prestation senast men faktum är att man sett bra ut en längre tid. Enligt mig var det ganska väntat att det skulle ge resultat ganska snart. Nu har man fått spår 2 och då hästen är hyfsad bakom bilen så tror jag han får överta ledningen ganska snart (om inte direkt) och då blir han hästen att slå. Riktigt trevlig häst och ett bra utgångsläge men glöm inte bort att det är debut i brons nu.

3 Allaway G.T. är en norsk gäst som visat fina takter i hemlandet på slutet. Har mött några riktigt tuffa hästar på slutet och gjort det bra. Gjort sina bästa lopp över medeldistans så finns väl lite frågetecken kring hur man hanterar distansen här men hittar man en bra rygg att gå i så skall det gå bra. Har en rejäl avslutning att tillgå om man får spara den och bör streckas tidigt vid gardering.

8 Enzo AM får agera skrällbud i avdelningen. Trivs ypperligt över lång distans med styrkan som sitt främsta vapen. Kan dock öppna snabbt skulle kunna utnyttja det för att hitta sig en position. Vinner inte ihjäl sig men är ofta med där framme och gör upp om det. Lite tempo på loppet här så är det inget undantag och denna gäng kanske nosen är först.

Andelar till mina system hittar ni längst upp på sidan.

Spelförslaget denna veckan matchar med systemet Christians Fiskelycka’s systemstorlek.

Knip gärna en andel eller två så gungar vi in nästa sjua på lördag!


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Otroligt fina tävlingar från Solvalla på söndag, när både tre- och fyraåringar ska göra upp om platserna till de åtråvärda finalerna som körs på min ... Läs travtips

Det är en söndag av yppersta toppen från Solvalla och V75-omgången kryllar av topphästar! V75-7 håller toppklass där vinnaren är Reijo ... Läs travtips

Lördag kväll här och krutröken från dagens V75 har precis lagt sig. Utdelningen idag gick inte att göra så mycket åt, ändock alltid trevligt med 7 ... Läs travtips

Spikförslag 1 (omgångens bankspik)2 Mascate Match avdelning 2 har enorm form. Vunnit 12/13 lopp i år och jag tror att de blir ett 13e nu. Bra ... Läs travtips