Tankar inför V75-jackpotten från Bergsåker

  Förra veckan slutade med 6 rätt på två system och vi var återigen ruskigt nära stora pengar. Tyvärr fortsätter vi pricka stolpen men snart borde den studsa in.

  Veckans omgång som körs på Bergsåker bjuder på en fin dubbeljackpot efter att alla favoriter infriade favoritskapet under tisdagens extra V75 omgång. 35 miljoner beräknas i sjurättspotten och dem kommer vi såklart försöka hugga!

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V75 - 1

  Försök Silverdivisionen över 2640 meter autostart.

  12 Admiral As ser ut att bli stor favorit och skall väl kanske vara så. Var i senaste starten ute i Jubileumspokalen och mötte femåringseliten. Galopperade dock ganska snart efter start och dagen var förstörd. Gynnas nog av lite längre distans nu då hästen är stark och rejäl, men då läget är iskallt och spelprocenten verkar bli hög så tycker jag man kan gardera.

  Motbuden är många och därför streckar jag på lite. Vill lyfta fram 7 Gardner Shaw som både kan öppna snabbt bakom bilen och har en snabb avslutning. Trivs dessutom ypperligt över längre distanser, då tycker jag han kommer till sin rätta. Visade senast, efter en tids bekymmer, att formen på allvar är på väg tillbaka.

  Även 9 Digital Class har en ruskig avslutning att skjuta till. Har ett fint smygläge med spår 9 bakom bilen och gynnas av distansen. Formen känns på topp och Ulf Ohlsson som känner hästen hoppar upp bakom. ”Uffe” har skrällt från betydligt sämre lägen än detta!

  V75 - 2

  Klass 2 försök över 2140 meter voltstart.

  Ett vidöppet klass 2 försök och här gäller det nog att ta många för att ta sig förbi säkert. 2 Emperor har verkligen sett fin ut sedan ankomsten till Berglund. Vann senast på fint sätt från dödens men mot enklare motstånd. Tuffare denna gång men kan absolut utmana om segern ändå. Formen är där och spåret blev perfekt.

  8 Double O Seven har verkligen imponerat på slutet och har vunnit både från spets och bakifrån. Även om jag håller hästen bäst från ledningen så måste han ses med bra chans här. Han kan öppna snabbt så att Goop inte hittar ut från innerspåret ser jag som otroligt, och från andraspår kommer man fälla många.

  Skrällen skulle kunna vara 11 Raja Knight som verkar bli en lågprocentare här. Utgångsläget är totalt iskallt men då hästen är stark skulle det kunna gå ändå. Blir det lite för högt tempo och kanske någon galopp längs vägen så skulle man kunna runda tillslut. Kapacitet finns och jag tycker att det är positivt att Bergh som brukar vara offensiv skall styra.

  V75 - 3

  Försök Kallblodsdivisionen över 2640 meter autostart.

  Loppet känns lite över innan det har startat. 8 Månlykke A.M. skall slå detta motståndet 8/9 gånger av 10 och det lär vara runt där man landar i spelprocent. Hästen är stark, snabb och dessutom startsnabb. Kommer antagligen köras offensivt och överta ledningen tidigt. Därefter ror ingen på honom. Tråkig men klok spik!

  Tror man på galopp eller sjukdom så bör man gå ganska brett. Ganska jämnt där bakom och några som skall streckas tidigt är 1 Guli Rubin och 5 Björs Frej.

  V75 - 4

  Diamantsto försök och ungdomslopp över 2140 meter voltstart.

  1 Miss Silver tror jag kan ta hand om ledningen här och skulle då kunna leda länge. Har både fart och kapacitet för att leda runt om ifall det skulle klaffa lite längs vägen. 12 hästar på framspåret gör att det kan bli lite trafikproblem och då skulle man kunna rinna undan.

  3 Zante Grif har hamnat lite för långt bak i kön när det vankas upplopp på slutet och då inte riktigt hunnit fram. Har en ruskig avslutning att plocka fram och med detta spåret kommer man förhoppningsvis sitta i främre träffen. Spurtar då förbi de flesta tillslut!

  Har även svårt att släppa 13 Hevin Boko och 14 Unique Juni trots tillägget. Överlägset bästa hästarna i fältet (tillsammans med 15 Activated) och båda kan runda alla tillslut av egen kraft.

  V75 - 5

  Klass 1 försök över 3140 meter autostart.

  Jag blev imponerad av 3 Mateo De Reve senast och håller hästen som första häst här. Han kan öppna snabbt och skulle kunna ta hand om ledningen här. Gör man det utan att ödsla allt för mycket kraft så kan man spåra runt om. Goop är expert på att sätta rätt tempo i täten och rinna undan tillslut.

  2 Made Of Stars däremot öppnar som en traktor men har å andra sidan fått rätt spår för det nu. Han är stark som en oxe och gynnas nog mest av alla av den långa distansen. Formen känns riktigt bra och han kommer sluta långt fram här.

  En skräll skulle kunna vara 7 Tattoo Avenger som har siktats hit. Snabb ut bakom bilen och kommer hitta ner i en vettig position. Skall enligt tränare Haapakangas vara ute på rätt distans här. Med lite klaff så tror jag man kommer synas på målfotot och blir inte förvånad om man har nosen först.

  V75 - 6

  Försök Bronsdivisionen över 1640 meter autostart.

  Här tror jag det blir spetskörning som heter duga från start och det med 4 Swagger och 6 Frodo S i spetsen. Vinnande ur den fighten tror jag 4 Swagger som är ruskigt snabb ut går. Blir det inte allt för utdragen körning så tror jag man kan leda detta runt om. Formen känns fortfarande bra och 1640 meter känns som önskedistansen. Chans!

  Finns även några andra startsnabba som kan blanda sig i från start men dessa tror jag släpper till någon av ovanstående vid eventuell spets.

  En som också kan öppna snabbt men som står på bakspår och lär köras lite mer med smygresa här är 9 Brezza Du Kras. Får fina ryggar att gå i och när dammet lagt sig kommer antagligen Gocciadoro köra framåt. Hästen är ruskigt kapabel och kommer med full form. Måste ses med bra chans här!

  V75 - 7

  Gulddivisionen, Sundsvall Open Trot över 2140 meter autostart med 1 miljon kronor till vinnaren.

  Omgångens verkliga höjdpunkt hittar vi i den avslutande avdelningen när det skall göras upp om miljonen. Ett litet skiktat lopp på förhand där ett par tre hästar sticker ut.

  8 Milligan’s School måste vara Sveriges just nu hetaste häst. Har sett kanonfin ut på slutet och senast gick man världsrekord över den dryga 3140 meters distansen på Åby. Formen är med andra ord på topp. Detta är en allround häst som funkar över de flesta distanser och som även kan öppna. Spåret sätter såklart ner chanserna rejält då det finns startsnabba invändigt men jag tycker ändå senaste tidens prestationer gör att han skall med tidigt på lappen!

  3 Very Kronos kan öppna snabbt och trivs allra bäst i spets så taktiken känns given. Kan leda detta fältet runt om. Hästen har en ruggig kapacitet och hade det inte varit för galopperna på slutet så hade jag kunnat spika. Jag hoppas och tror ändå att man har förstått varför galopperna kommit och väljer att ha detta som mitt första streck.

  4 Who’s Who är den tredje som såklart måste med vid gardering. Örjan är ruggig när det kommer till denna typen av lopp och kapacitetsmässigt är inte hästen sämre än någon annan. Går i alla positioner och jag tror taktiken här blir lugn start och gå tillslut.

  En skräll skulle kunna vara 5 Gareth Boko som kan få en fin resa. Visade i Elitloppet att med rätt ryggar är detta en häst att räkna med i eliten. Har en riktigt fin avslutning. Det kan bli mycket fokus på de tre ovan nämnda hästar och risken finns att Gareth Boko glöms bort både på spelet och på banan.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 9 Brezza Du Kras
  DD2 - 3,4,5

  Detta var lite tidiga tankar inför lördagens V75 jackpotomgång från Bergsåker. Som vanligt kan tankarna såklart ändras fram till spelstopp efter att information kommer.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR

  Oavsett om ni väljer att spela med mig, använda mina tankar eller kör på helt andra idéer så önskar jag er lycka till med travet på lördag.

  Nu gungar vi!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube