Tankar inför V75-finaler Solvalla: Örjan styr utdelningen?

Äntligen är våren här och det är finaldags på Solvalla. Rejält fina hästar kommer ut och det lyser rött i listorna, och förhoppningsvis skiner solen. Kan det bli bättre?

Omgången ser både klurig och greppbar ut samtidigt. Jag har några klara spikförslag som jag tror stenhårt på, men det finns också avdelningar där nästan vem som helst kan vinna. Utdelningen kan hur som helst bli allt mellan himmel och jord denna härliga finaldag!

V75 - 1

Klass 1 final över 2140 meter autostart.

Öppen inledning på V75 omgången när finalen för Klass 1 skall avgöras.

Det låter helt klart uppåt på 1 Borups Tornado där både stall och kusk tror hästen kan spetsa från spåret. Lyckas man med det så kan loppet mycket väl vara avgjort. Hästen biter ifrån sig bra från ledningen och formen sitter verkligen där för dagen. Kan vinna även från andra positioner, vilket man inte minst visade i senaste starten då när man vann på ett väldigt övertygande sätt från andra ytter. Skulle kunna vara en liten chansspik att greppa omgången med men det får inte krångla från spåret.

2 Alert Kronos kan öppna kvickt och skulle kunna utmana om tidig ledning. Nu rycker man även skorna och hänger på jänkarvagnen vilket kan ge en liten extra skjuts. Kan leda detta länge om man lyckas ta sig till ledningen och absolut ett tidigt streck.

5 Lorenzo Boko som är extremt startsnabb skulle kunna sätta käppar i hjulen för både Alert Kronos och Borups Tornado. Sjöström lär laddas vad som går mot spets och når man dit lär man köra där. Lite svårberäknad häst som blandar och ger men har han en bra dag så skulle han kunna leda runt om. Kapacitetsmässigt håller jag hästen väldigt högt i fältet.

Jag plockar även med 7 Namur och 8 Alert Vendil som kan profitera på utdragen körning och högt tempo.

V75 - 2

Klass 2 final över 2140 meter autostart.

Även avdelning två känns lurig på förhand och kräver sina streck.

2 Hobart är en ruskigt fin häst som gör bra prestationer mest hela tiden. Blir av med bakskorna här och det kan ge en bra skjuts på denna travare. Spåret blev också det perfekt då han inte är jättekvick ut, och nu sitter i rätt spår direkt. Härifrån kan Emilia lägga upp det som hon vill och efter hur loppet blir kört. Måste räknas tidigt.

3 Il Forte gjorde en ruskig prestation och avslutning som tog honom till denna final. Hästen går betydligt bättre utan skorna och så fortsätter man att köra här. Jag tycker man måste räkna hästen tidigt igen då toppformen sitter där och spåret blev bra. Kan härifrån smyga med i ryggar (kanske Hobarts) och sedan spurta till slut. Fäller då många!

5 Darlington Fame har även hon en ruskig avslutning som kan fälla många. Behöver få sitt lopp litegrann men från ett framspår så tror jag det kan bli så. Markus Niklasson är en underskattad kusk som brukar kunna ge hästarna rätt löpningsförlopp och det brukar resultera i fina resultat.

V75 - 3

Final Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

Lite skiktad final där 3 kanske 4 hästar skulle kunna segra. Övriga känns klassen lägre och får tävla om pengarna bakom.

2 Who’s Who blir nog stor favorit här och skall även vara det. Årsdebuterade på fint sätt senast och bör vara ännu bättre till denna start. Spår 2 blev nästan perfekt då det finns start snabba hästar både invändigt och utvändigt, så Örjan kan fokusera på att köra rakt fram till att börja med. En Elitloppskandidat med nästan perfekta förutsättningar!men  

I mina ögon är Who’s Who dock överspelad till nuvarande 75% och även om jag tror det sjunker endel så tycker jag spelvärdet ligger i en annan häst.

Jag väljer att chansspika 4 Upstate Face där Adrian låter helt lyrisk. Även Upstate Face årsdebuterade senast och spurtade riktigt bra till en tredjeplats. Missgynnad av distansen och spåret då, som nu blir bättre till denna start. Får Upstate Face rätt lopp så tror jag han kan slå av Who’s Who (som riskerar att få gå utvändigt) den sista biten. Till 9% kontra 75% tycker jag valet är enkelt.

Vill man gardera så tycker jag att de andra två som skulle kunna vinna är 1 Stoletheshow och 6 Milligan’s School.

V75 - 4

Försök Stoeliten över 1640 meter autostart.

Två hästar sticker ut i veckans Stoelit men även om dessa två borde göra upp om det så finns risken att de kör bort varandra.

Förstahäst för mig är 5 Kali Smart som drog spår invändigt om värsta motbudet. Kali Smart kan öppna ruskigt snabbt och skall ses med bra chans att nå spets härifrån. Rapporterna inför årsdebuten går i dur och Adrian säger att hon kan ha höjt sig ett snäpp från i fjol. Det tolkar jag som att det är en ruskig prestation att vänta på lördag.

6 Dear Friend har tillskillnad mot Kali Smart dokumenterad toppform för dagen och kan även hon öppna. Jag tror att Johan kommer göra ett rejält försöka att nå spets här, och det riskerar då att bli rejäl körning den första biten. Når Dear Friend ledningen utan att det kostar allt för mycket så skulle hon kunna rinna undan.

Med tanke på risken för utdragen körning så kommer jag plocka med lite motbud som gynnas av detta. 10 Chablis Ribb står väl egentligen fel med bakspår här då hon är snabb från start. Kan dock åka med i ryggar och spara speeden tillslut nu. Skulle kunna speeda ner alla.

2 Carna Sensei kan även hon avsluta vasst och skall ses med chans ifall det blir högt tempo. Flemming har anmält med vanlig vagn men jag tror det kommer ändras!

V75 - 5

Final Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

Omgångens bästa spik hittar vi i den femte avdelningen. Här laddar Svante Ericsson sin stjärna 5 Phoenix Photo med både jänkarvagn och barfota runt om. Det kan bli himmel eller helvete men jag tror på det förstnämnda. Jag tror att Phoenix Photo kommer gå som en kanon med dessa ändringar och med Örjan i sulkyn är det bara seger som gäller. Pheonix Photo är inte beroende av något speciellt upplägg eller position utan hamnar han inte bara för långt bak i kön från start så fäller han samtliga här!

Motbuden består i första hand av 11 Unico Broline som slog Phoenix Photo senast och 4 Innovation Love med två lopp i kroppen.

V75 - 6

Final Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

Omgångens öppnaste lopp i mina ögon. Hästarna med bakspår är såklart bäst kapacitetsmässigt för dagen men sommarbanor och fullt fält gör att det kan bli tufft att hinna fram.

3 Laferrari Dimanche låter det uppåt på från stallet och man tror att hon kommer göra sin bästa prestation i livet. Hon går från alla positioner och från detta utgångsläge lär hon få en fin resa. Kan avsluta vasst och är nästan alltid med där framme och gör upp om det.

1 Vilja T.Y.C kan öppna snabbt och lär laddas mot ledningen. Kan leda länge om Wäjersten får dämpa tempot en aning. Risken är dock stor att det kommer komma endel frågor under resans gång och då kan det bli tungt sista biten. Har dock en vass avslutning så skulle kunna vinna även vid släpp!

6 Cigars Eagle Owl har jag jagat ett tag och vägrar släppa. Jag tycker hon är bättre än resultatraden och kan dessutom öppna. Springspåret här kommer sätta henne i fin position direkt från start och lyckas Pieters bara med resan så kan hon skrälla till!

7 Zante Grif, 14 Devs Daffodil och 15 Eenymeenyminymoedk är såklart tidiga på kupongen också. Kapacitetsmässigt står de högt i fältet men utgångslägena kan ställa till det!

V75 - 7

Final Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

Även i sista avdelningen hittar jag en i mina ögon bra spik. Örjan hoppar upp igen bakom Nurmostränade 10 Amalencius B.B. och jag tror det är klappat och klart.

Jag håller Amalencius B.B. som bästa hästen i fältet. En allround häst som både är stark och snabb, och går från alla positioner. En häst som fortfarande står i för låg klass. Bakom sig har han Sveriges (kanske världens) bästa kusk. Kombinationen borde inte kunna slå fel och trots bakspår ser jag endast en potentiell utmanare här.

Utmanaren är 12 Best Of Dream Trio som var nära att slå Amalencius i den senaste starten. Då hade Amalencius framspår och fick tidigt ta hand om ledningen. Så att Best Of Dream Trio spurtade så ursinnigt och var nära att slå av Amalencius kan såklart oroa lite. Speciellt nu när de båda står på bakspår.

Jag är dock av den uppfattningen att Örjan hade koll på situationen. Örjan är känd för att köra precis det som krävs för att vinna och inget mer, vilket var precis det som hände. Amalencius hade ingen möjlighet att se Best Of Dream Trio när han kom dundrande så när inte Örjan sa det till honom så lunkade han vidare. Nu är det final och då kommer Örjan inte spara på något, och då är Amalencius en bättre häst med ett bättre läge, och en spik för mig!

Dagens Dubbel

DD1 - 1,3,6,14
DD2
- 10 Amalencius B.B.

Detta var mina tidiga tankar inför lördagens V75 omgång från Solvalla. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

Vi ses i vinnarcirkeln!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips