Tankar inför V75-finaler & Åby Stora Pris


  V86 slutade i åtta rätt precis som för resten av Sverige och den enda positiva (förutom trevlig travsport) vi tar med oss är att 12,5 miljoner skickas vidare till multijacken den 1 september.

  Nu V75 som är min favoritspelform och denna vecka är det dessutom både hemmabana och finaler. Tyvärr kan jag inte vara på plats och det riktigt svider i mig..men blir att följa slaviskt via liven med direktrapporter från Åby.

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system

  V75 - 1

  Stayerlopp SM-veckan över 3140 meter voltstart.

  Jag tycker man kan försöka inleda omgången med en spik och det på favoritspelade 13 Maestro Crowe. Gjorde det ruskigt bra senast efter lite längre vila och har det loppet tagit honom framåt så borde han vinna igen. Liknande utgångsläge som sist och motståndet känns likvärdigt. Detta är en ruskigt stark häst som tål att göra jobbet själv. Gynnas av den långa distansen och jag tror man bara rundar alla tillslut.

  Vid gardering så får man inte glömma 12 Mister Donald som också han trivs över dryga distanser. Har svarat bra på barfota runt om och så fortsätter man även balansen till denna start. Kan få en fin rygg i Maestro Crowe att gå i och skulle med sparade krafter kunna spurta förbi över upploppet.

  V75 - 2

  Klass 2 final över 2140 meter autostart.

  Omgångens mest svårlösta lopp enligt mig och rekommendationen är att ta många. Favorit just nu ser 10 Erv Zet ut att bli. Jag tycker mig dock se ett par minus. Bakspåret, hästen trivs bäst i ledningen och brukar med sin startsnabbhet ta övertaget i loppet i just den positionen. Så blir det inte här. Distansen känns även den som ett litet minus då jag håller hästen bäst över 1640 meter.

  Intressanta motbud är istället 1 Howdy Quick som alltid levererar bra insatser. Inte jättesnabb ut men klarar av att göra jobbet. Får Goop bara ut honom från innerspåret så kan man runda många tillslut.

  9 Capital Gain C.C. där man nu rycker alla skorna för första gången. En häst som visat att det finns fartresurser och nu dragit ett vettigt smygläge. Trivs kanske bäst i tät men har visat att man även fungerar på rulle. Skulle med extra växeln och lite flyt kunna utmana om segern.

  V75 - 3

  Final Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

  Notera här att Björn Goop har sex hästar med till start. Den infon får man göra vad man vill med men jag brukar tänka att man då har en fördel genom att kunna styra loppet lite dit man vill. Jag kommer därför strecka för majoriteten av Goops hästar.

  Utöver dessa så tycker jag det finns intressanta motbud. 7 Blue Frontline som kan öppna skulle kunna spetsa från springspåret här. Gjorde det för två starter sedan och då höll det nästan hela vägen. Visst är motståndet tuffare här men det kan också finnas många fler som vill vinna och risken för trafikbekymmer ökar. Skulle då kunna rinna undan.

  4 Your Dreamlove har en vass avslutning att plocka fram. Kan Westholm hitta en fin ryggresa och sen lucka så kan man fälla många tillslut. Formen sitter där i alla fall så med lite klaff på vägen skulle man kunna vinna.

  V75 - 4

  Klass 1 final över 2140 meter autostart.

  Omgångens just nu största favorit kommer ut i den fjärde avdelningen. 3 Zion Font som har vunnit 18 av sina 21 starter i livet är en riktig segermaskin. Ingen snabbstartare men skulle kunna få överta tidigt och då kan loppet mycket väl vara över. Vann senast från utvändigt ledaren på övertygande vis så även utan ledningen så har man en bra chans.

  Jag vill dock gardera när procenten är så hög som den är. Det är trots allt lite lägre klass och även om man vunnit nästan allt så blir motståndet allt tuffare.

  2 Fromheaven Idzarda kan öppna snabbt och lär laddas mot tät. Väl där så blir frågan, kör man eller släpper man. Oavsett vilken taktik Jörgen väljer så tror jag man kan utmana favoriten. Antingen från rygg på ledaren och avgöra via open stretch eller från ledningen.

  Även 5 Carry Cash har visat att man kan avsluta riktigt vasst. Stark häst med fina fartresurser som skulle kunna utmana över upploppet om loppet blir det rätta.

  V75 - 5

  Final Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Här tänkte jag direkt när jag såg startlistan ”spik 3 Born Unicorn” men efter närmare eftertanke vill jag ändå gardera. Detta då jag tror det kan bli lite körning här och att Born Unicorn inte får sitta i fred i ledningen (om man ens får komma dit).

  3 Born Unicorn är ändå klar första häst. Rejäla prestationer på slutet med undantaget för galoppen i amerikanska sulkyn. Inte jättesnabb från start men brukar komma med tillräcklig bestämdhet i ett andraskede för att få överta. Väl i ledningen är man ruskigt svårluggad.

  9 Rotate har verkligen utvecklats rejält sedan man kom till Goops stall och prestationerna har verkligen inte uteblivit. Bakspår är såklart en stor nackdel då hästen går bra i ledningen. Har dock visat att man kan avsluta riktigt bra bakifrån också men är beroende av lite körning för att slå favoriten.

  Den som skulle kunna bjuda in till lite körning är 5 Vikens High Yield som är snabb från start. Skulle kunna laddas mot ledningen och är hästen i form vill man säkerligen inte släppa.

  Då kan det bli Born Unicorn på utsidan och Rotate kan få sin körning.

  V75 - 6

  Final Bronsdivisionen över 2140 meter autostart.

  För att få lite extra värde i kupongen väljer jag att spika i denna jämna Bronsdivisionsfinal. 4 Armornero Roc kan öppna hyggligt och jag tror att man kommer vara offensiv här från start. Gocciadoro kör själv denna gång och visst kanske det är ett litet minus jämfört med en catchdriver men det brukar kunna gå bra ändå. Hästen har vunnit över hälften av sina starter i karriären och det är något extra i honom. Har lyft sig ännu ett snäpp sedan skorna började åka av på svensk mark och jag tror de andra måste vara riktigt bra för dagen för att slå honom.

  Motstånd saknas det dock inte, 1 The Bald Eagle kan öppna ruskigt snabbt och lär ta hand om tät initialt. Kan dock bli masserad utvändigt denna gång då det finns flera intresserade av den positionen här. Kan ändå leda länge och insatsen senast vittnade om ordentligt fin form.

  3 Rackham skulle gynnas rejält om det blev körning här. Har en ruskig långspurt att tillgå om man får spara speeden. Kan bita riktigt bra om övriga har kört slut på varandra.

  V75 - 7

  Åby Stora Pris över 3140 meter autostart.

  Omgångens höjdpunkt och ett ruskigt trevligt startfält som skall göra upp om 1.500.000kr. Jag tycker dock det är lite skiktat och tror man kommer långt med 3-4 streck.

  6 Who’s Who är en ruskigt kapabel häst som verkar fungera över alla distanser. Jag håller nog ändå hästen som bäst när han får sitta med i ryggar i ett långt krävande lopp och sedan spela ut speeden tillslut. Någon som är expert på att hitta dessa resor och som dessutom brukar vinna när det är stora pengar är Örjan Kihlström som sitter upp bakom. Ett ekipage som gjorda för varandra och för uppgiften med andra ord.

  Gocciadoro vill nog dock ha ett ord med i leken med sin nya stjärna, 5 Bengurion Jet. Gick ett ruskigt rekord senast på 1.08.8 över 1640 meter och den tiden är det inte många fyra åringar som sprungit innan. Det var dock mot betydligt enklare motstånd och man fick själv sitta och bestämma tempo utan tillstymmelse av massage och det kan såklart ha spelat in lite. Tuffare nu och i ledningen lär man inte få sitta och bestämma lika enkelt!

  11 Very Kronos besitter även han riktigt fin styrka och jag trodde länge att detta var vinnaren av Åby Stora Pris. Det har dock inte sett toppen ut på slutet och jag är lite orolig över formen. Bakspåret är också det ett minus men hästen tål jobb och skulle med rätt resa kunna fälla alla här ändå. Vågar inte chansa bort en av mina favorithästar.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 3,4
  DD2 - 6 Who’s Who


  Detta var lite tankar inför lördagens V75 finaler från Åby. Mina andelar finns att köpa längst upp på sidan eller HÄR

  Tack för ert förtroende och jag hoppas mina tankar kan hjälpa er något.

  Nu gungar vi in sjuan från Åby!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube