Tankar inför V75 Eskilstuna - Breeders Crown finaler

  Har tyvärr varit ute och cyklat senaste veckan på de stora streckspelen. V75 gav inte mer än fem rätt och även om V86 såg bra ut till en början så slutade vi på fem rätt även där. Revanschlustan är enorm med andra ord! 

  Denna helg bjuder Eskilstuna på dubbla V75 omgångar och denna analys skall beröra söndagens V75:a med Breeders Crown finalerna som stora höjdpunkter.

  V75 - 1

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Omgångens enligt mig öppnaste lopp inleder V75 omgången. Nästan inget ekipage är chanslöst och de som hittar bäst resa går nog vinnande ur striden. Jag streckar på!

  9 Heloise AM är en häst som jag gillar skarpt. Hon presterar lite ojämnt men när hon har en bra dag så är hon riktigt bra. Senaste insatsen tyckte jag hon gav ett fint intryck över mål. Örjan gav henne visserligen en fin resa men det fanns krafter kvar när mållinjen korsades. Hon kan avsluta riktigt rappt om rätt resa ges och från detta läge bör Örjan hitta ner i en vettig position. Fäller många tillslut.

  6 Southwind Sansa har ännu inte vunnit lopp i karriären men det borde komma när som helst. På sina elva starter i karriären har hon slutat på pallen i sju av dem. Ofta med där framme men inte riktigt där med andra ord. Springspår borde passa henne perfekt då hon kan öppna snabbt. Bör ha en bra chans att hitta till spets här och sen är frågan hur Goop vill göra. (Björnkollen kan ge oss bra info här). Oavsett om Björn väljer att köra i spets eller släppa till någon mer betrodd så tror jag man kan överraska.

  10 Your Dreamlove har också hon svårt att vinna lopp och ser ut att bli lite bortglömd. Hon gör dock bra lopp på löpande band och det är bara en tidsfråga innan segern sitter där igen. Gjorde det bra som tvåa över kort distans senast och formen sitter där. Kan avsluta vasst och hittar man bara fram till en vettig position så kan det räcka långt.

  Vill även varna för 12 Emma Häggenäs som har springspår på tillägg. Kan öppna snabbt och borde hitta långt fram i kön direkt. Har haft bekymmer att vinna tidigare men har nu tagit två segrar på tre senaste försöken. Toppform med andra ord!

  V75 - 2

  Breeders Crown final för 3-åriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  800.000kr skall delas ut till vinnaren av Breeders Crown finalerna, och när det vankas stora pengar finns det ett stall och en kusk som alltid är att räkna med, Stall Zet och Örjan Kihlström. Här har man kvalat in 4 Francesco Zet som så sent som för två starter sedan vann Svenskt Travkriterium. Han vann semifinalen med en vass avslutning efter en resa i rygg på tvåan Global Concept. Har haft lite bekymmer med att förstå vad tävlandet handlar om tidigare men det har verkligen lossnat på slutet. Kommer med formen på topp och nu väljer man att rycka framskorna för första gången i karriären. Ses med bra chans och är även ett spikförslag.

  6 Global Concept blev som sagt slagen av Francesco Zet över upploppet i semifinalen. Global Concept hade då fått göra jobbet utvändigt om ledaren halva loppet innan han tillslut kom förbi och övertog. En riktigt bra prestation av Global Concept som iallafall imponerade på mig. Får Westholm en bättre resa denna gång så skulle man kunna utmana favoriten här. Utgångslägena säger mig dock att det kan bli en ännu tuffare resa denna gång.

  Skulle det bli körning så kan både 2 Global Cashflow och 3 Ninepoints Lasse avsluta vasst.

  V75 - 3

  Fyraåringslopp över 1640 meter autostart.

  Jämnt fyraåringslopp där det krävs en del streck.

  2 Bellatrix Club verkar trivas som fisken i vattnet över distansen med fyra segrar på fyra försök i Sverige. Öppnar lite som en traktor så spår 2 bakom bilen blev perfekt. Då sitter man i rätt spår direkt och behöver bara köra rakt fram. Hon har sen en ruskig avslutning att tillgå som fäller de flesta. Med rätt tempo på tillställningen så blir hon svårstoppad över upploppet.

  6 The Engine är van att möta kulltopparna och går här ner i klass motståndsmässigt. Gör det ofta bra och besitter fina fartresurser för klassen. Kan öppna hyggligt och borde kunna hitta ner i ett vettigt slagläge från utgångsläget. Då blir han att räkna med. Både Jörgen och hans stall går som tåget för dagen så The Engine kanske passar på att trycka dit en etta i raden han också.

  10 Global Lover har verkligen visat framfötterna sedan han kom till Robert Bergh. Stoltserar med tre vinster, en andraplats och en tredjeplats på fem försök. Aldrig utanför pallen med andra ord och formen verkar vara i zenit. Nu blir det första gången över kort distans, vilket kanske inte är hans bästa distans. Hästen känns mer stark än snabb och borde passa bättre över längre. Med det sagt så tycker jag att det hästen visat hittills gör att han skall räknas tidigt ändå. Det räcker med lite för högt tempo så rundar han de flesta här.

  Se upp med 8 Clandestine trots utgångsläget. Kan öppna snabbt och då det inte är så många raket invändigt kan man säkerligen hitta en bra position trots spåret.

  V75 - 4

  Breeders Crown finalen för fyraåriga ston över 2140 meter autostart.

  En rivig final där jag tror det kan bli en del körning från början. Trots detta tror jag det bara står mellan tre ekipage och jag väljer att låsa på dessa.

  4 Fifty Cent Piece fick backa sig ur fältet och sedan runda dem i semifinalen senast, och jag blev imponerad av insatsen. Det räckte till en andraplacering då men insatsen var strålande. Spår 1 oroade då och Bergh ville inte köra galopp och fick därför då denna konstiga väg. Nu har man spår längre ut och här finns inget att spara på så nu lär det laddas. Även om det finns snabba hästar invändigt så tror jag man skulle kunna ta sig till tät och då blir man hästen att slå.

  2 Honey Mearas galopperade bakom bilen i Stoeliten för två starter sedan men fick omstart. Omstarten resulterade i en övertygande seger och även om hon inte var först ut så öppnade hon snabbt. Spår 2 blir perfekt här för då kan Örjan ladda lite från start och se vart det bär. Kan sedan plocka upp om det inte blir spets och ändå sitta i rätt spår direkt. Honey Mearas kan gå från alla positioner och är tuff nog att vinna loppet på egen hand.

  1 Hall Of AM kördes offensivt senast och spetsade från ett spår 10. Vilken position man är intresserad av är därför ingen hemlighet här utan det är till spets man vill. Hon kan öppna riktigt bra och skulle med lite flyt kunna hålla ut övriga. Gör hon det så blir hon istället hästen att slå. Hon kan dock bli lite het i ledningen och det vet nog både Örjan och Bergh om, så räkna med att det blir en tryckare eller två ifall Hall Of Am sitter i spets.

  V75 - 5

  Ungdomslopp och spårtrappa över 2140 meter autostart.

  Egentligen är detta en jämn avdelning detta också men för att få de hästar jag vill ha i övriga lopp chansar jag med en spik. Rekommendationen är ändå att strecka på lite då det är jämnt och det tenderar att skrälla lite mer när ungdomarna styr.

  3 Power Lane är min första häst här och blir också spiken på analyssystemet. Jag tror att Simon Helm trycker av från start för att hitta till spets. Även om man släppte senast så tror jag att man denna gång är intresserade av att köra i spets. Power Lane sitter både kapacitet, styrka och fart för att leda detta runt om. Kommer dessutom med formen i zenit och det gör även kusken!

  Som sagt tidigare går Westholms hästar som tåget för dagen och här ställer han ut två till, 7 Reven Dejavu och 8 Made Of Stars. Den senare av de två fick vinna igen senast på ett fint sätt. Formen sitter där och han bör räknas även här ifall tempot skulle bli högt. Jag tror dock mer på 7 Reven Dejavu till denna starten. Distansen är mer passande och utgångsläget lite bättre. Reven Dejavu kan öppna snabbt och skulle kunna hitta ner i en bra position trots utgångsläget. Har även en stark speed tillslut så får inte ledaren fuska bort loppet i ledningen så är detta en av de som ligger lågt över upploppet.

  9 Powerbank och 10 Zeolit har båda en ruggig speed och läggs den vid rätt tillfälle så fäller de många. Trivs kanske bäst i tät men fungerar även bakifrån.

  V75 - 6

  Breeders Crown final för treåriga ston över 2140 meter autostart.

  Den jämnaste av alla Breeders Crown finalerna kommer i den sjätte avdelningen, den för de treåriga stona.

  3 Red Lady Express måste räknas tidigt efter det hon visat hittills. Kan öppna riktigt snabbt och lär spetsa från detta läget. Därifrån är hon mycket svårslagen. Goop hoppar upp i sulkyn igen vilket ändå får ses som ett plus även om Jepson gjorde det riktigt bra.

  Jepson kör istället 4 Isabelle Cash som han också kvalade in på ett fint sätt. Isabelle Cash vann på ett riktigt övertygande sätt från dödens i semifinalen. Även om jag inte tror att hon vinner med en liknande resa här så visade hon riktigt fin inställning. Kan Jepson hitta lite bättre väg denna gång så fäller hon många på bara skalle.

  Skrällen skulle kunna vara 9 Imhatra AM. Hon galopperade i försöket och hamnade rejält efter från start. Hämtade upp det och spurtade in rejält som tvåa i mål. Hon är nu anmäld barfota runt om och om det blir så så är det jättespännande. Håller hon sig bara på bena hela vägen så kommer hon sluta riktigt långt fram.

  V75 - 7

  Breeders Crown final för fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter autostart.

  Ännu ett starkt tre-hästars lås hittar vi i den sjunde och sista avdelningen. Jag har väldigt svårt att se det gå utanför dessa tre.

  3 Önas Prince lär laddas vad som går från start för att nå tät. Goda möjligheter att nå den positionen också då värsta konkurrenten har spår utvändigt. I tät är man väldigt svårstoppad och även om motståndet är hårdare än någonsin så tror jag man har bra chans att leda runt om.

  4 San Moteur trodde man kunde utmana Calgary Games för ett par starter sedan. Det bli galopp då och vi fick aldrig se någon fight. Nu är risken stor att man får göra jobbet utvändigt om Önas Prince och skall man vinna den fighten måste man vara riktigt riktigt bra. San Moteur skulle kunna vara så bra. Insatserna på slutet och snacket kring hästen vittnar om att kapaciteten är skyhög och formen på topp.

  Körning mellan San Moteur och Önas Prince gynnar mitt tredje streck, 2 Mister Hercules. Jag tror inte att Örjan kommer blanda sig i någon spetsstrid från början mer än kanske göra det lite tuffare för San Moteur att ta sig till dödens. Sedan tror jag han lägger sig i rygg på Goop och bara gottar sig i 1800 meter. Mister Hercules kan avsluta riktigt starkt och den egenskapen tror jag Örjan vill försöka utnyttja. Skulle kunna spurta ner dem med rätt löpningsförlopp.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 3,4,9
  DD2
  - 3 Önas Prince

  Detta var mina tankar inför söndagens V75 omgång med Breeders Crown finalerna som riktiga höjdpunkter. Jag önskar er lycka till med liret oavsett om ni väljer att spela med mig, någon annan eller själva.

  Vi ses i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube