Jackpot-tankar inför V75 Årjäng - En trolig och en rolig

  Plus i kassan även förra helgen och åtta rätt på V86. Vi fortsätter gå bra! Men vi väntar dock fortfarande på den där rejäla smällen igen, vilken vi varit väldigt nära flera veckor i rad nu.

  Denna lördag är det Årjäng som står för underhållningen. En V75 omgång som förutom väldigt fina hästar även är kryddad med en saftig jackpot. Årjäng är en trevlig bana med långt upplopp där mycket kan hända sista metrarna, så nu håller vi tummarna för fint väder och super-trav!

  Mina andelar till omgången:

  Missa inte heller min och Niklas Lindstedts gemensamma andel ”Biffen o Bananen” där vi kombinerar våra tankar till ett slagkraftigt system.

  V75 - 1

  Försök Bronsdivisionen över 2140 meter voltstart.

  Lurig första avdelning där man helst hade velat spara lite på strecken. Jag målar för 6 ekipage och hoppas det räcker.

  10 Strong Pepper håller jag som fältets bästa häst i grunden men han har inte riktigt fått till det sedan i oktober. Årsdebuten lämnade mycket att önska men bör ändå ha tagit hästen framåt. Med lite form så kommer han vara med och göra upp om segern här men som sagt, formen är högst oklar.

  3 Taxi Out har en riktigt spännande uppsittning i form av Örjan. Detta är en kapabel häst som haft svårt för att sätta nosen först. På ren kapacitet så kommer hästen vara med och göra upp om det, men vanligtvis kan man nästan lämna utanför eftersom han inte verkar vilja vinna. Nu när Örjan sitter upp så kan det bli ändring på det. Örjan är nämligen ruskigt duktig på att få hästen att trycka det där sista dom sista metrarna.

  11 Riptide R.D. trodde jag mycket på senast men då blev det startgunga. Hästen kom dock tillbaka starkt och spurtade riktigt fint till en fjärdeplats. Det är en startsnabb kuse som trivs när han får vara med där framme. Fick här ett lite krångligt spår 4 men löser han bara det så kommer med hjälpa startsnabbheten hitta fram i kön. Har även en bra avslutning att skjuta till om läge ges. Jag tror mycket på honom igen trots utgångsläget.

  V75 - 2

  Klass 2 försök över 1640 meter autostart.

  En av omgångens just nu största favoriter hittar vi den andra avdelningen, 8 Erv Zet. En ruskigt kapabel häst för klassen som gör det mesta rätt. Daniel Redéns startsnabbe fyraåring har dock fått ett tråkigt utgångsläge och för mig blir det givet med gardering.

  Det är jämnt där bakom så därför plockar jag många och hoppas vi petar in en skräll.

  9 Balashi har även han inlett karriären på mycket lovande vis. Påvisar både styrka och snabbhet vilket kan behövas här. Om favoriten skall ta sig till ledningen så kan det lätt bli högt tempo och då kan Balashi med sin styrka gynnas av det. Tidig vid gardering.

  10 Listas Marion brukar kunna bjuda på en ruskig avslutning och det kan bli användbart här. Lite högt tempo och trötta ben tillslut på övriga så hittar Magnus Jakobsson ut efter en smygresa och kan då fälla många. 3% är alldeles för lågt!

  12 Whitelighttrotter drog mardrömsspår men hästen är kapabel. Skulle likt övriga två skrällbud gynnas av högt tempo så att hon kan använda speeden tillslut. Behöver dock lite tur för får inte sitta sist i fältet in på upploppet, då räcker hon inte fram.

  V75 - 3

  Silverdivisionen över 2640 meter autostart.

  Väldigt trevlig Silverdivision i mina ögon. Riktigt fin klass och roligt med 2640 meter.

  Jag hittar en riktigt spelvärd spik här i form av 4 Born Unicorn till 25%. En ruskigt stark och rejäl häst som tränas av Daniel Redén och styrs av Örjan. Senast valde man att inte ladda från start utan backade bakåt. Jag tror det kostade segern tillslut då det blev för långt fram till ledaren som fick bestämma för mycket. Nu är man tillbaka på ”rätt” distans enligt mig och utgångsläget blev återigen bra. Denna chans tror jag inte Örjan missar. Det blir andra eller tredje ytter och sedan rundar man i sista sväng till revansch och seger!

  Värst emot är 9 Upstate Face som verkligen imponerat på slutet. Kommer med tre ruskiga prestationer i raden och formen i zenit.

  V75 - 4

  Kallblodsdivisionen över 2140 meter voltstart.

  Skiktat kallblodslopp och jag tror man kommer väldigt långt med 3-4 streck här. Jag testar att låsa på tre.

  4 Järvsömalla som lär siktas mot täten. Bäst av hästarna på framspåret och Örjan i sulkyn. Kommer med fin form och springer fina tider hela tiden. Kan leda loppet länge!

  10 Ulvsåsen står med 20 meter tillägg mot ledaren men bör snart vara ikapp. Fått ett perfekt spår här så Linderoth kan välja att gå i ryggar så länge han känner för det. Hästen har gjort det mesta rätt i karriären hittills och vinner nästan 75% av sina starter. Skall ses med bra chans att ta ännu en skalp här.

  Jag vill även plocka med den norska hästen 12 Ask Major. Norrmännen brukar bli lite bortglömda när de kommer med sina kallblod till Sverige och så känns det även nu. Hästen är kapabel och har tjänat näst mest i fältet men i Norge. Mindre pengar att tävla om där och det brukar innebära att hästarna behöver vara bättre för att nå samma summor som i Sverige. Med fin ryggresa här kan hästen runda många tillslut!

  V75 - 5

  Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

  2 Pacific Kingdom visade på fin startsnabbhet senast när man vann på fint sätt över kort distans. En häst som jag tidigare hållt som mer stark än snabb uppvisade alltså bra fart. Det kommer komma till användning här då jag tror Goop kommer ladda från start. Når man ledningen så blir man hästen att slå.

  3 Jaxon V.S. trodde jag mycket på senast men då blev det startgalopp. Detta är en riktig tuffing som klarar de flesta upplägg och oftast vinner på ren vilja och styrka. Inte så snabb från start men spår 3 passar bra, då kan Persson hitta ner i ett andra spår relativt enkelt. Sedan är det bara att köra framåt när det passar!

  Skrällen skulle kunna vara 10 Fromheaven Idzarda som besitter fina fartresurser. Kan få en fin resa från spåret här. Trivs allra bäst i spets men fungerar även bakifrån ifall tempot blir det rätta. Till 3% är det jätteintressant i mina ögon.

  V75 - 6

  Diamantstoförsök över 2140 meter voltstart.

  Ett jämnt försök där jag egentligen tror att många kan vara med och göra upp om segern. Jag kommer dock försöka chansspika mig ur avdelningen.

  12 Zante Grif har jag jagat ett tag. Senast man vann blev man diskad för trång situation men avslutningen då var ruggig. Nu har man dragit ett springspår och borde (trots ingen jättesnabbhet från start) kunna sitta långt fram i kön inför upploppet. Då tror jag man bara spurtar ner övriga ekipage och vinner.

  Många verkar gå på 8 Svecak Palema efter senaste insatsen men jag håller faktiskt en annan häst som värst emot min spik, 13 Alfredo Sauce som har en fin bit tillslut, besitter fina fartresurser och kommer med form. Har jobbat ihop till en seger snart!

  V75 - 7

  Årjängs Stora Sprinterlopp över 1640 meter autostart.

  Huvudnumret och avslutningen, Årjängs Stora Sprinterlopp med en halv miljon till vinnaren har en mycket trevlig uppställning. Det är dock lite svårt att bena ut det då det är oklar form på många av de bättre hästarna.

  4 Click Bait visade ruggig kapacitet och form senast när han vann från ledningen över medeldistans. Tiden 10.5 säger mycket om vilken prestation det var. Tränaren tycker ändå inte det var maxform utan tycker det loppet borde ta honom ännu en bit framåt. Är så fallet så bör Click Bait ha en bra chans att leda detta från start till mål, nu när det vankas favorit distans och allt.

  3 Missle Hill, Daniel Redén och framförallt Örjan kan man inte räkna bort när det vankas stora pengar. Hästen var med i Elitloppet förra året och han besitter ruggig kapacitet. Jag tycker mig dock inte ha sett det i honom i år än men det borde väl komma snart och då kan han slå ett sånt här gäng.

  Jag vill ha med någon skräll som kan komma bakifrån också och då faller valet på 8 Zarenne Fas som visade fin form vid vinsten senast. Spår 8 är såklart iskallt men blir det körning så skulle Magnus med lite flyt kunna spurta hem detta. Mycket flyt och körning, men konstigare saker har väl hänt?

  Dagens Dubbel

  Rak

  DD1 - 12 Zante Grif
  DD2 - 4 Click Bait

  Kombinerad

  DD1 - 9,12,13
  DD2 - 3,4

  Detta var mina tidiga tankar inför V75 från Årjäng. De kan såklart ändras fram till spelstopp och allt eftersom information kommer.

  Vill man spela med mig så gör man det HÄR.

  Nu gungar vi hem ännu en storvinst!

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube