Finaltankar inför V75: Rug(g)igt fin spik i Margaretaloppet

  Sju rätt i lördags igen och även analysen satt som en smäck. Formen känns fortsatt fin med andra ord och nu börjar det bli dags att ta betalt.

  Denna vecka väntar finaler från Solvalla, och då brukar det historiskt inte bli några jätteutdelningar. Jag tycker dock det finns ett par överspelade favoriter denna gång, lite frågetecken på vissa som gör att jag garderar och skulle dem falla så kan det bli bra pengar på sju! 

  Efter ett december med över miljonen inspelat och ett januari med många mindre vinster så öppnar jag nu upp ett helt nytt system lagom till finalerna denna helgen. Christians Beluga som kostar 1400kr per andel och säljs enbart i 7 unika andelar. Spelstilen kommer vara offensiv och alltid med chans till riktigt stora pengar. Välkomna på kaviar premiär! 

  Christians Beluga

  V75 - 1

  Final Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Hur tråkigt det än låter så kommer jag låsa på de tre mest betrodda i inledningen. De sticker ut och det rejält i mina ögon.

  2 Sweetman fick läget och kommer sitta i tidig ledning. Växer ett par klasser i den positionen och kommer leda detta mycket mycket länge. Skall man spika i inledningen så måste detta nästan vara spiken, för vem skall sätta upp tempot? Någon måste nästan offra sig för annars blir Sweetman väldigt svårfångad.

  5 Four Guys Dream har visat knallform på slutet och kommer när som helst vinna lopp igen. Behöver här hjälp med tempot, och en rygg att gå i så länge det går. Kan då avsluta riktigt vasst och skulle Sweetman ha en dålig dag så är detta en av två som kan vinna.

  Lite samma sak gäller 6 Eddy West, fin form och en ruskig avslutning ifall rätt lopp ges. Lite större minus med skor på honom än de andra två men ändå inte så stort att man plockar bort honom. Behöver också han hjälp med lite fart och kanske någon rygg fram till upploppet, och får han det serverat så brukar han inte missa.

  Jag känner mig väldigt säker med dessa tre men skall ni ändå strecka vidare, missa inte 11 Nero Maximus som spurtade ursinnigt sist. Behöver maxklaff för att nå fram här men konstigare saker har ju hänt!

  V75 - 2

  Klass 2 final över 2140 meter autostart.

  Lite mer skrällvänligt i Klass 2 finalen kan jag tycka. Visst, den stora favoriten skall såklart ses med bra chans men det finns ett frågetecken.

  4 Piemonte står i alldeles för låg klass för sin kapacitet och står bra till för tidig ledning här. Skall från den positionen ses med en bra chans att leda detta fältet runt om. Det låter uppåt från stallet som säger att hästen känns jättefin men de varnar lite för resan. Det är första gången i Lövgrens regi som Piemonte åker långt inför en tävling och de vet inte hur han hanterar det. Denna info gör att jag vill gardera och leta skräll, i alla fall fram till värmningen. Känslan är också att Lövgren har stora planer för denna fina valack och det innebär att man kanske inte slår sig blodig för att vinna just denna final.

  10 Oskar Of Sand har aldrig varit utanför pallen och är en riktigt bra häst. Bakspår är väl kanske inte vad man önskade sig här men han fungerar även bakifrån. En tuffing som tål att göra en hel del jobb själv men tar nog gärna lite hjälp här. Lite för högt tempo i ledningen så kommer Oskar sluta långt framme.

  2 Danilo H.B. skulle kunna ta hand om spets initialt och frågan är om inte Johan då väljer att köra där. Har vunnit från den positionen tidigare och kan räcka långt även här. Skulle det bli släpp så har hästen även en vass spurt att trycka av ifall läge ges.

  Även 5 Immigrant AM kan avsluta vasst. Får han bara rätt resa så fäller han väldigt många till slut.

  V75 - 3

  Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker.

  300.000kr att köra om i dessa Margareta lopp så räkna med att det kommer vara påställt från alla håll. Jag tycker mig dock hitta en rolig chansspik i ett annars vidöppet lopp.

  1 Ruger är en extrem fin travare som jag tror besitter ruggig kapacitet. Han fungerar från alla positioner och är både stark och snabb. Enda svagheten är väl att han inte är så snabb från start, vilket såklart är ett bekymmer från spåret här. Jag tror dock att Erik hittar ut hyfsat smidigt och då blir man hästen att slå. Ruger skulle kunna köra sig till spets men lär inte få överta i ett sånt här lopp, så därför tror jag att en ryggresa är det mest troliga scenariot. Ruger kan då avsluta riktigt vasst och skulle kunna brotta ner övriga på ren styrka och vilja över upploppet. Till endast 19% finner jag chansspiken spelvärd men skulle det dra iväg så förordar jag gardering. 

  2 Kee Keeper är en riktigt kapabel kuse det också. Från läget här så luktar det tidig spets och då kan man bli svår att fånga. Leder nog detta länge.

  3 Mamaneedshismoney är också det ett tidigt motbud vid gardering. Styrkan som främsta vapen och spåret blev därmed nästan perfekt. Kan göra livet tufft för ledaren utvändigt.

  V75 - 4

  Final Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

  Spännande final i Diamantstoet med många fina ekipage. Jag tycker dock ett par sticker ut och nöjer mig med tre streck.

  Så som 6 Vilja T.Y.C. såg ut senast så är det svårt att sätta någon annan som förstahäst. Ledning, släpp och lucka var receptet till en överlägsen seger då. Nu har man dragit springspår och det betyder att läge för ledning finns. Jag hoppas man testar att köra i ledningen denna gång. Motståndet hårdnar rejält och man kan inte förlita sig på att luckan uppenbarar sig denna gång. Jag tror hon är tuff nog att leda detta länge och att ledningen är absolut bästa chansen till en framskjuten placering.

  3 It’s A Girl har Kolgjinis alltid pratat gott om och hon har på slutet börjat visa på allvar vilken kapacitet hon besitter. Det lär vara ordentligt iordningställt till denna start och vi kan nog förvänta oss en rekordsänkning. Om inte Wäjersten är sugen på ledningen med Vilja så kan jag nästan lova att Adrian är det It’s A Girl, men skulle det inte blir så, så är inte It’s A Girl avslagen om hon får gå i ryggar heller.

  15 Quarcia kommer väl med sitt livs form till denna start. Kanonprestation efter kanonprestation på slutet och det blir därför svårt att räkna bort henne här. 40 meter är alltid tufft att hämta in, speciellt i en final, men är det någon som kan klara det för dagen så är det Quarcia. Stark och snabb, och har en ruskig speed till slut. Roger Forslund har gjort ett kanonjobb med denna märr och Tomas Pettersson kan man lita på i sulkyn!

  V75 - 5

  Klass 1 final över 2140 meter autostart.

  Omgångens bank får vi nästan uttrycka det som, 7 Amalencius B.B., kommer ut i den femte avdelningen.

  Jag spikar och bläddrar blad. Jag ser inte hur detta skall förloras. Örjan lär ladda Amalencius B.B. från start eller strax därefter och styra fram mot spets. Där vill ingen svara som jag ser det utan det blir en smidig överlämning och därefter är loppet över. Örjan i ledning på en toppformad Nurmostränad i för låg klass, i en final. Ja, ni väljer själva men här bankar jag spiken nästan oavsett procent.

  Värst emot är nästa Nurmos-häst, 12 Bitcoind’Arc, men nej, hur skall den vinna? Galopp för Amalencius?

  V75 - 6

  Final Gulddivisionen över 2140 meter autostart.

  Jämnare är det här i Gulddivisionen där det är väldigt svårt att sia om hur det blir kört. Favorit eller i alla fall hårt betrodd ser 6 Disco Volante ut att bli efter senast, vilket jag tycker är direkt felaktigt. Det är fel distans och det är väldigt mycket tuffare emot denna gång. Jag tror inte han orkar hålla ifrån alla dessa över medeldistansen.

  1 Global Adventure tycker jag skall vara favorit här, trots innerspåret. En rejäl häst som spurtade helt otroligt bra i senaste löpet. Nu kommer man sitta längre fram i fältet direkt från start och hittar man bara ut så slutar man långt fram. Kan fälla samtliga över upploppet om rätt löpningsförlopp ges.

  5 Lucifer Lane har fortfarande inte vunnit lopp efter flera framskjutna placeringar. Det där lilla extra har saknats till slut och hästen har blivit frånsprungen den sista biten. Från detta läge så tror jag att man siktar på att hitta till rygg på ledaren. Det är enligt mig Lucifers bästa position. Då håller sig hästen lugn och kan spara sig till sista biten och brukar då kunna skicka iväg en bra avslutning. Beroende av luckan men kommer den så kan spurten räcka långt.

  Plockar även med 4 Hazard Boko som jag tycker har sett uppåt ut på slutet. Kan avsluta vasst om rätt resa ges, och från detta läge kommer man sitta långt fram i kön.

  V75 - 7

  Final Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  Silverdivisionsfinalen tycker jag på förhand ser lite skiktad ut. Två-tre hästar sticker ut kapacitetsmässigt men med fem streck känns det helgarderat.

  3 Arch Lane och 4 Champ Lane kommer köra om ledningen initialt. Där jag tror att Arch Lane kan vinna den striden. Skulle Arch Lane nå spets så hoppas jag att man väljer att köra där. Då kan hästen som det låter väldigt uppåt på från stallet leda detta länge. Kommer Champ Lane till spets så tror jag tyvärr det är över. Kan inte se någon som vill sätta upp tempot utvändigt om fältets bästa häst.

  5 Kimi Di Quattro kan öppna snabbt även han men är inte beroende av ledningen. Jag tror därför Ohlsson kommer ta upp och leta position istället, och sedan försöka ta dem till slut.

  2 Anchor Man har en rejäl slutsväng att bjuda på och skulle det bli tempo där framme så skulle han kunna fälla dem till slut. Perfekt startspår där Troels kan fokusera på att hitta rätt position från början och sedan bara åka med.

  Skrällen skulle kunna vara 12 Tale Of Jacks som också han har en ruskig speed till slut om han får spara den. Spår 12 är katastrof och härifrån vinns inte många finaler men skulle han få hjälp med tempot och maxklaff längs vägen så varför inte.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 1 Global Adventure
  DD2
  - 3,4,5,12

  Detta var mina tidiga tankar inför lördagens V75 finaler från Solvalla. Jag hoppas de kan vara till hjälp för någon.

  Som vanligt önskar jag er lycka till med liret oavsett om ni spelar med mig, själva eller med någon annan.

  Vi ses i vinnarcirkeln!


  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube