50 miljonerstankar inför V75 Bergsåker

  Favoritbetonat i lördags och trots att mina spikdrag Prosecco och Unique Juni satt så blev det endast 6 rätt. Hands Down D.E. varnade jag lite för men den kom av någon anledning inte med på mina kuponger.. Riktigt tråkigt att inte få sätta den när man ändå är så rätt på det.

  Vi tar nya tag denna vecka då det vankas ny jackpot, från Bergsåker denna gång. Hela 50 miljoner kronor skall delas ut till vinnarna/vinnaren med sju rätt och jag ser det inte som omöjligt att det blir en ensam vinnare. Vi såg i söndags vilka skrällar Bergsåker kan bjuda på nu när det är vinter i luften.

  V75 - 1

  Försök Diamantstoet över 2140 meter voltstart.

  11 hästar på främre volten talar lite för att hästarna som sitter i tät kan rinna undan. Det brukar bli lite trafikproblem när många hästar startar från första volten. Däremot är det bara en till volt och i den volten finns två hästar som höjer sig rejält i kapacitet och som jag bara inte kan lämna utanför. Det blir därför en dyr inledning på V75 denna vecka.

  2 Navona och 6 Kia Ora gör upp om spets initialt och den som tar hand om den kommer inte släppa till vem som helst. Båda två kan leda länge och skulle kunna vara först i mål ifall det klaffar lite. Jag håller Navona snäppet bättre än Kia Ora för dagen och skulle jag tvingas spika i detta lopp skulle den falla på Navona.

  3 Bellatrix Club kan också hon öppna bra men jag tror inte man laddar från spår 3. Hon är inte beroende av någon ledning utan jag tycker nästan hon är bättre bakifrån. Har en ruskig avslutning att skjuta till så hittar Persson bara en fin resa så fäller hon många till slut.

  Från bakspåret måste jag ha med både 12 Ies Elisabet och 14 Zante Grif som båda har en ruskig avslutning. Behöver såklart hitta fram lite i fältet innan slutsvängen men sitter man bara hyfsat på det så springer man förbi många. Zante Grif har verkligen jobbat ihop till en ny seger och chansen borde vara rimlig mot lite enklare motstånd nu.

  V75 - 2

  Klass 2 försök över 2640 meter voltstart.

  Jag brukar avråda från att spika i lägsta klassen men här känns det ändå som jag hittat en vettig spik. Så länge 6 Thorondor stannar runt 25% så tycker jag det är en bra spik att försöka greppa omgången med.

  Thorondor har här dragit ett springspår och även om hästen inte direkt startar som en raket så får han en vettig position från start. Styrkan är främsta vapnet så när fältet satt sig lite efter starten kan Persson styra framåt och ställa frågan. Får säkerligen inte överta men hästen är stark nog att vinna från utvändigt så det är inte hela världen. Gynnas av den långa distansen och jag vill även hävda att man inte missgynnas av skotvånget i lika hög grad som många av motståndarna.

  Litar man inte på min spik och vill gardera så måste man ta med både 1 Ultimate Brodde och 2 Grand Canyon Sisu som fått bra spår. Båda startar med fin form för dagen och Adielsson och Ohlsson upp för första gången kan såklart ge en kick.

  Skrällen i loppet är 5 Feel The Benefit där Mats Djuse hoppar upp. Hästen besitter fin kapacitet för klassen men är lite ojämn. Har gjort bra insatser över lång distans tidigare och med lite klaff är man inte alls borta här. Jag älskar hur Mats Djuse styr och han är en av de som kör in flest lågprocentare i mina ögon (ej statististikt kollat) med sina vassa styrningar. Här finns materialet till ännu en!

  V75 - 3

  Gulddivisionen över 2640 meter autostart.

  Två-tre hästar sticker ut i mina ögon i Gulddivisionen och jag testar att gå för de två jag tror mest på. Låset känns relativt säkert och vi får lite mer streck till övriga avdelningar.

  11 Spickleback Face är min tipsetta. En häst som gick från Robert Bergh till Wäjersten och har sett kanon ut i varje start för sistnämnda. Stark som en oxe så han gynnas av den långa distansen och klarar dessutom av att göra en hel del arbete själv. Gick bra med skor i senaste starten när han vann över 3700 meter så barfota förbudet skall inte skapa några problem.

  7 Selmer I.H. tror jag kommer köras offensivt och kanske ta sig till ledningen. Därifrån skall han sedan slås, vilket inte är lätt. Gjorde ett bra jobb utvändigt om Swagger senast men orkade inte plocka ner honom men insatsen gav ett fint intryck. Nu med lite längre distans och chans på att få köra i ledningen så måste man räknas tidigt. Köra dessutom alltid med skor så tvånget gynnar bara hästen.

  Tredje hästen som man kan ta med om man har råd är 3 Remarkable Feet som börjar komma igång igen. Detta är också en häst som gynnas av skotvånget och trivs över längre distans. Känns hästen bra så lär han testas för spets då det är där han trivs bäst. Är dock inte beroende av spets så lär inte lägga allt på ett kort. Spännande med Magnus Djuse upp igen!

  V75 - 4

  Försök Kallblodsdivisionen och final Dubbelcupen över 2140 meter voltstart.

  Kallblodslopp är alltid luriga tycker jag. De presterar ojämnt och när som helst kan en galopp komma från ingenstans. Det är lite det som är charmen med dessa djur. Detta lopp är inget undantag utan jag tycker det ser vidöppet ut.

  Bakspårshästarna, tex 13 Bellfaks och 15 Grisle Odin G.L. är och skall ju vara tuffast här men har också 40 meter att ta in på framspåren. Blir det bara minsta klaff längs vägen så kommer de komma flygande och runda många. Både Bellfaks och framförallt Grisle Odin G.L. besitter fin styrka och rejäl hårdhet, och är båda vana att möta tuffa hästar. Räknas tidigt.

  6 Gorm och 10 Tekno Jerven är två femåringar som verkligen är på gång och har framtiden för sig. Besitter fina farter för klassen och blir absolut att räkna med. Tekno Jerven drog dessutom ett springspår som kommer föra honom långt fram i kön direkt. Kanske till och med försöker överta tidigt?

  1 Grisleprinsen G.L., 2 Tangen Töff och 3 Månremus gör upp om spets initialt och ingen av dessa kommer vara intresserade av att släppa frivilligt. Står fint inne i loppet alla tre och besitter kapacitet nog att leda detta fältet runt om. 

  V75 - 5

  Försök Silverdivisionen över 2140 meter autostart.

  En ganska skiktad Silverdivision där tre-fyra hästar sticker ut och skulle kunna vara en billig helgardering. Ni som följer mig vet dock att jag brukar försöka greppa sådana lopp med en spik. Inget undantag denna gång. Jag tror det kan bli lite körning från start och det gynnar 9 Algot Zonett som är rejält stark.

  Algot Zonett galopperade på upploppet senast när han väl fått upp farten och det var nog ett tredjepris han galopperade bort. Detta var bakom Admiral As och en för dagen enormt bra Emoji. Nu finns ingen av dessa med och när Wäjersten dessutom sitter i rätt spår direkt från start tror jag Algot blir svårstoppad över upploppet. Har gått bra med skor tidigare men det finns ett litet frågetecken, hur hanterar han start vecka vecka?

  Vill man gardera så borde man komma långt med 2 Gardner Shaw och 3 Van Gogh Z.S. Näst in efter dessa är skrällen 5 Twinkle Face där Thomas Pettersson sitter upp. Det krävs såklart enormt mycket klaff och tempo om Twinkle Face skall vinna men Thomas brukar styra lite lurigt!

  V75 - 6

  Försök Bronsdivisionen över 1640 meter autostart.

  Svårlöst Bronsdivision med många hästar som inte mött varandra tidigare och därför är svåra att ställa mot varandra. Jag streckar på lite och hoppa det smäller.

  5 Otroligosåfin, som är van att gå med skor, lär köras offensivt från detta läget. Han gillar inte att gå i ryggar och vill såklart därför till tät men kan nog också nöja sig med dödens. Brukar kunna sätta upp ett bra tempo och kan absolut vinna från de positionerna. Måste räknas tidigt.

  Även Nurmos 2 Champ Lane vill till tät direkt från start och kommer laddas. Når man tät så finns kapacitet nog i hästen att leda runt om men det skall sägas att detta är en häst som krånglat till det lite för sig tidigare. Missgynnas också av skotvånget vilket gör att jag vill fortsätta strecka på.

  En som gynnas om det blir körning är 8 Dwayne Zet. Dwayne Zet kan även han öppna riktigt snabbt och kan trots spåret hitta ner i en bra position. Blir det sedan tempo på tillställningen så kommer inte Magnus vara sen med höger töm.

  6 Don’t Be Weak har även han en snabb speed att lägga. Skulle Petter Lundberg hitta en fin resa åt Röcklingers springare så förvånar det iallafall inte mig ifall hästen ligger lägst över upploppet.

  V75 - 7

  Klass 1 försök över 2140 meter autostart.

  Även Klass 1 försöket i den sista avdelningen känns vidöppen. Helst skulle jag haft pengar till en helgardering här men så är tyvärr inte fallet.

  Inga startraketer bakom bilen och spetsgardinen blir därmed lite svårlöst i min bok. Kanske kan 3 Global Lover ta hand om täten direkt från start eller tidigt överta. Skulle det bli fallet så blir man hästen att slå. Hästen trivs ypperligt i spets och brukar vara tuff att brotta ner därifrån.

  Mest intressant för mig är ändå 10 Art Brown som jag gillar skarpt. Det är en rejält stark häst som går bra med skor och därför gynnas av skotvånget. Bakspåret tror jag kan gynna hästen då han slipper vara med i körningen den första biten och istället kan fokusera på att hitta en bra position. Har sedan ett avslutningsvarv som knäcker de flesta här och enligt mig en bra möjlighet att runda fältet till slut.

  Två roliga skrällar som jag inte tror blir så betrodda här är 5 Double Formula och 7 Anchor Man. Båda borde gynnas av skotvånget då man går bra även med skor och båda två besitter fin styrka. Blir det tempo på tillställningen så bjuds man in och har bara kuskarna hittat en vettig position för sina hästar så kommer avslutningen bita bra.

  Dagens Dubbel

  DD1 - 2,5,8
  DD2
  - 5,10

  Detta var mina tidiga tankar inför lördagens V75 Jackpot från Bergsåker. Vill man spela med mig så hittar ni mina andelar nedanför.

  Lycka till med liret nu, så ses vi i vinnarcirkeln!

  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube