Mina tankar om V75 på Momarken 23/3. “Man måste kunna köra häst på…
  • Hem
  • Andreas Stenberg
  • Mina tankar om V75 på Momarken 23/3. “Man måste kunna köra häst på Momarken, inte bara åka med”

Mina tankar om V75 på Momarken 23/3. “Man måste kunna köra häst på Momarken, inte bara åka med”

Hei og velkommen til meg! (Hej och välkommen in till mig)

"NEEEJ!"

Skriker många om denna omgång, köp en lott istället, lika bra att va spelledig i helgen, skitomgång etc.

"ÄNTLIGEN!" skriker jag! 

Norge, Momarken och Unionskampen. Vilken underbar lördag vi har att se fram emot. Oljepengar ska hämtas hem och jag har råpluggat hela veckan inför detta. Norska kontakterna har fått svettas inför mina frågor och information kan man säga att jag verkligen fått. Denna lördag är de tamejfan vår tur.Lika bra att dra igång direkt, nuu åker vi! 

NORGE! HERE WE COME!

Mina andelar hittar ni som vanligt här!

Kort baninfo:

Längd:
 1000 m
Bredd:
 20 m (2140 m), 20 m (1640 m)
Upplopp:
 240 m
Open stretch:
Nej
Vinklad startbilsvinge:
Nej


Avd1

3140M Volt

Dags att bekänna färg direkt i denna omgång och de gör vi via ett lopp på över tre varv. Favorit just nu är en häst som jag väl känner till, då den kommer från mina hemmatrakter. Mantorpskusen 6 Dooley´s U.N.G. är min favorit till spets och därifrån kan det bita bra, till och med hela vägen. Fått väldigt goa träningsrapporter och även optimistiska tongångar från stallet. Ser det fortsatt lika bra ut på lördag och rapporterna håller sig på dur, så kan detta va en chansspik som gör att man ligger otroligt bra till inför kommande omgångar. Jag väljer dock att på detta system gardera, och gör det främst med min andrarankade i loppet,15 Jet Voice. Jag tog en titt i lopparkivet här och såg att det blev blev seger på samma bana och vid samma tidpunkt och mot ungefär samma motstånd förra året. Med en otrolig svepning på sista rundan lyckades man pulverisera hela fältet, och hittar Lars Anvar Kolle som styr rätta ryggar så kan det bli svårt att stå emot för övriga här. 12 Wayne Brogård med duktige Eirik Höitomt är även det en mycket bra häst och drar nog tåget på sista varvet. Eirik är en klasskusk som man alltid ska räkna med här i Norge. VIll även nämna en riktig knall. 11 Thomson endast 2% just nu och det tackar jag för, låt det stanna där. Ruggig högsta nivå och trivs exemplariskt med Kristian Lindberg i vagnen. Ska gå med optimal balans denna gång och stallet är lyriska över formen. Jag vet såklart att läget är svårt, men till 2% vill i alla fall jag inte åka på, speciellt när stallet är så nöjda.

Rank: 6-15-12-2-10


Avd2

2140M Volt


Även här står voltstart på schemat och även här rankar jag en häst från spår 6, nämligen 6 In Håleryd. I senaste loppet satt hon fast med allt sparat och det stod nästagångare i min bok. Här är denna starten och härligt att den kommer i en V75omgång. Besitter en otrolig avslutning och hittar Per Oleg Midtfjelld perfekta ryggar så får övriga se upp i sista sväng, då kommer det att gå undan för denna Ready Cashare. En annan häst som kan få det serverat om man hamnar i rygg på min etta i loppet är 11 Miss Åslanda. Går alltid hela vägen in i mål och jag ser verkligen fram emot detta upplopp, det kommer vara många med på fotot. 3 Towanda´s Classic står riktigt bra inne i denna avdelning och trivs ruskigt bra ihop med Kristian Malmin, som förövrigt är en av mina favoritkuskar i Norge. Fått riktigt bra information om en skräll även här som är värd ett streck, och det är 10 Tourmalet. Rapporterna går verkligen i positiv bemärkelse och man kommer till start med maxad utrustning och formen på absoluta toppen. SE UPP!

Rank: 6-11-3-10-13

Avd3

2640M Auto

Tipsettan här går till 1 Adiago Trot och vid spets så tror jag loppet är över. Men absolut ingen spik för mig, då det finns en gasglad Kolgjini med i loppet. 2 Global Takeover tror jag Lufti gasar mot ledning med, speciellt nu då hästen verkligen hittat toppformen. Då finns risken för körning i denna avdelning och detta bjuder såklart in bakspårshästarna. 10 Annie´s Boy är en häst som skulle kunna få de väldigt bra serverat om det blir körning där framme, Eirik Höitomt känner den väl och sitter han bara lugn i vagnen och stöter i tid så blir den farlig. 6 Kicking Classic skulle det verkligen kunna vara dags för nu, efter fyra raka placeringar (2-2-3-2). Tycker Trond Anderssen hittat rätt med Malmin i vagnen och denne får chansen återigen på lördag. 2% i skrivande stund är på tok för lågt. 

Rank: 1-2-10-6-3

Avd4

2140M Volt

6 Roli Eld heter spiken på mångas lappar på lördag, så även på min. Favoriten kliver in i en avdelning efter att ha mött hästar som Ulsrud Tea och Odd Herkules på slutet. Frode Hamres vackra kallblod innehar en ruggig respekt hos motståndarna, och jag tror att detta leder till en enkel resa mot spets och där kan Adrian Solberg som kör sitta och mysa. Tror vi kommer att få se en otrolig uppvisning på lördag då det som sagt ska bli en mycket bra bana med perfekta förutsättningar. Vill man gardera och tror att spår 2 i volt kommer att bli fällan för favoriten, så vill jag nämna några motbud. 1 Tripsson Ö.K. tar nog spets initialt för att sedan släppa till storfavoriten. Skulle favoriten tappa travet eller mot förmodan va sjuk, så tror jag det är spets och slut för Göran Antonsens häst. 10 Eldvin har flera lopp i kroppen nu och Jörgen Westholm har allt som oftast sina hästar i bra trim. kommer nog vara bland dom första som attackerar på slutvarvet. En riktig superskräll i loppet är 4 Bilbo B.S. som får Norges superstjärna Magnus Teien Gundersen i vagnen för första gången. Det kan vara en ruggig överraskning. 

VIll tipsa om en rolig tvilling i detta lopp och det blir förstås bästa hästen mot hästen som troligtvis kommer att sitta i dennes rygg. Dvs. 6 Roli Eld mot 1 Trippson Ö.K.

Rank: 6-1-10-3-4

Avd5

2140M Auto

Även här släpper Frode Hamre ut en riktigt fin häst som kommer bli favorit på lördag med, 1 M.S. Triple J. och vi kommer få se ruggigt intressanta ändringar, då man för första gången ska ta av hästen ALLA skorna. Det luktar spets och slut i min bok och är ett eventuellt spikförslag. Men jag väljer att gardera då det som sagt är första gången barfota, och man vet inte 100 hur hästen svarar. Det är i grund och botten en riktigt bra häst som tyvärr ej har övertygat fullt ut hittills och det får mig att gardera. 5 Crackajack har Momarken som hemmabana och står bra inne på pengarna. Ska helst gå i ryggar tycker jag, så får se hur kusken Andre H. Stensen väljer att göra. Hamnar den i dödens är loppet tyvärr kört. 12 My Dream Art avslutade ruggigt senast och besitter toppform. Skorna ryker även här och om Jörgen Westholm kommer igenom från detta tråkiga utgångsläge så biter det bra för denna flygmaskin på upploppet. 

Rank: 1-5-12-3-9

Avd6

1640M Auto

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK hittar vi i denna avdelning och det är våran svenska förhoppning 4 Pastore Bob. Spets och slut står det i min bok och här tror jag Johan till och med har en Elitloppshäst till. Detta kommer vi att bli varse om redan på lördag. I senaste starten var det även årsdebut och man vann med både tussarna och norsken kvar i överlägsen stil. Då var det även jänkarvagn på, men denna gång rapporteras det att det blid vanlig vagn. Jag tycker detta bara är plus, då Momarkens svängar är rejält tighta och sväva. Jag tycker det finns så mycket faktorer i detta lopp som tala för, att det är med rak rygg jag skriker ut denna häst till OMGÅNGENS BÄSTA SPIK. Vill såklart nämna några potentiella motbud ifall det skulle skita sig för favoriten. 9 Lionel rapporteras det positiva tongångar från vad gäller träning och formen finns där. Dock finns en risk att det blir dödens eller kanske till och med för långt fram till min vinnare, men gynnas såklart vid högt tempo. 5 Madelen L.T.C. är den svettiga skrällen i avdelningen. Gör aldrig dåliga lopp och besitter skyhög kapacitet, 2% just nu, MISSA INTE vid gardering.

Rank: 4-9-5-2-6

Avd7

2140M Auto

Enligt mig, omgångens svåraste lopp. Men då jag gått hyffsat kort i dom första sex avdelningarna så har jag faktiskt råd med en helgardering, vilket är otroligt skönt. Självklart går jag igenom mina tankar ändå. Min första häst här blir 9 Ecu De Mieloui som verkligen besitter superform, 7 segrar och 1 andraplats på 8 starter i livet. Norges bästa kusk i vagnen och får en perfekt startrygg. 8 Derby Simoni sätter jag som knappt tvåa i rankingen. Spåret förstås inte jättebra men denna gång åker jänkarvagnen på och det kan ge ett lyft för hästen. Johan Untersteiner sitter även i denna avdelning på en spetsfavorit, i form av 2 Marcelo Wibb. Skulle det bli spets här så är det hästen att slå. 7 Tassen H. får bli superdraget här, även fast jag har helgarderat. Ruggig potential i denna valack och står fint inne i loppet, ruggigt bortglömd.

Rank: 9-8-2-1-4

Detta var min analys för omgången på Momarken och jag hoppas ni haft en trevlig läsning och fått en bra inblick inför omgången. Glöm ej att köpa in er på någon av mina eller mina kollegors system tills på lördag. Stenbergs a la carte och Stenbergs fräckis heter mina system som vanligt. Min form är på topp och mina Norska vänner har verkligen grävt fram väldigt spännande information åt mig.

Som vanligt så är det NI som gör detta möjligt

Godt Møtt

///

StenbergShare post

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Welcome Offer
Upp till 1250 SEK i Spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Website: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

När det är V64 på Bodentravet uppe i norr är det så klart stall Petri Salmela man ska ha koll på. Spiken gör återbesök i vinnarcirkeln! V64-1 ... Läs travtips

V86 på Visby travbana som har Sveriges kortaste upplopp på en 1000 meters bana. Ledning inför upploppet blir lite extra viktig här. Goop är i ... Läs travtips