Mina tankar om V75 27/4 på Åby » 26 apr. | Andreas Stenberg -…

Mina tankar om V75 27/4 på Åby

Vilken omgång vi blev bjudna på i onsdagens V86. Spelmässigt inget att hänga i granen då favorit efter favorit vann, men rent hästmässigt blev de en toppenkväll. Vi blev bjudna på en makalös årsdebut av Heavy Sound bland annat och har ni ej sett dennes lopp, så rekommenderar jag det starkt.

För egen del blev det tredje veckan i rad jag stannade på 7 rätt. Jag försökte fälla flera favoriter men tyvärr höll dom hela vägen. Vi fortsätter kämpa och siktet är nu inställt på V75 på Åby.

Det är en mycket fin tävlingsdag på lördag och vi får återigen se Alessandro Gocciadoro på banan och det ser jag alltid fram emot. Dessutom kryddas omgången med Olympiatravets final, där en av, eller kanske till och med Världens bäste häst just nu ska ut, Propulsion.

Tycker vi drar igång direkt med analyserna och jag hoppas ni är redo..

NU KÖR VI!

Mina andelar hittar ni som vanligt HÄR

Avd1

3140M Volt

Ett fantastisk långlopp över tre varv inleder denna lördagsomgång. Favorit just nu och även min förstarankade i loppet är Björn Goops fina 13 Ragazzo Da Sopra. Otroligt härdad från stentuffa Vincennes och tycker sällan den gör dåliga lopp. Superstark och det ryktas om skoryck till denna start, vilket är hyperintressant om så blir fallet. Björn låter sådär äckligt nöjd med och det gillar jag. Kan vara ett spikförslag men jag bestämmer mig ang. det på lördag, men spikar i analysen just nu. 3 Whipped Eggs, har det varit skrik om i flera starter i rad nu, men inte levt upp till förväntningarna. Nu kryddar Bergh starten med att kasta upp Örjan Khilström för första gången och det tycker jag är megaplus. Den troliga ledaren och håller Örjan jämt tempo hela vägen så kan det bli långt fram för övriga. 15 Juan är en häst jag älskar hos Joakim Lövgren och senast fick den ÄNTLIGEN vinna. Har verkligen haft huvudvärk över dennes prestationer då jag tycker den gör fantastiska lopp hela tiden, men aldrig får sätta nosen först. Men med seger i benen (dock i montè) så kan det vara de lyftet denna Love you avkomma behövde. Vill även nämna en rolig skräll i loppet, 1 Amazing Dream N.O.  som verkligen står perfekt inne i loppet och skulle Erland Rennesvik styra ekipaget till rygg ledaren så kan luckan på open stretchen bli en obehaglig uppgift att knäcka för konkurrenterna.

Rank: 13-3-15-11-1

Avd2

2140M Auto

6 Deep Pockets är min favorit till ledningen och därifrån biter det fruktansvärt bra. Erik Adielsson är bra ifrån spets och kan bli väldigt svårtuggad. Men min första häst här är faktiskt 1 Victory Island, som jag tror tar rygg på spetshästen och kommer få ett otroligt fint lopp inför Open Stretchen. Steen Juul tränar och kör, och man har gjort en fantastisk start på 2019. Har ögnat igenom arkiven från Danmark och loppen den gjort har varit riktigt bra. Ett bra lopp tror jag även 9 Norton Commander får här. Riktigt formstall i Conrad Lugauer just nu och får ej nonchaleras. Bjuds verkligen in vid tempo och besitter en härlig avslutning. I denna avdelning får vi även bekanta oss återigen med Alessandro Gocciadoro och här selar han ut 10 Zaffiro G.Z.O. som måste med på varenda seriös kupong. Går ej att blunda för Italienarens form och hans hästar går som spjut hela vägen. Fäller många på slutrundan och blir ej förvånad om den fällt samtliga när loppet är över.

Rank: 1-6-9-10-11

Avd3

1640M Auto

En oerhört fartfylld avdelning väntas här och det kommer laddas direkt från flera håll. Min tipsetta och vinnare i loppet är 4 Hearts Of Steel. Smått fantastisk i sin senaste start och Peter låter sådär äckligt nöjd. Man avslutade som tvåa bakom självaste Perfect Spirit senast och det loppet var riktigt imponerande. Tror det blir ledning och då skulle loppet kunna vara över. Spikförslag! Väljer att gardera i analysen, men är värmningen bra kanske den lämnas ensam på kupongen. 5 Always On Time tror jag är den som först tar sig till spets för att sedan släppa, blir farlig vid lucka på stretchen. Även i denna avdelning kommer Italienaren ut och nu med 6 Varieta’ Luis. Har sett i dom Italienska arkiven att den är vindsnabb ifrån start även den, så bered er på körning. Plockas med vid gardering för som sagt, Alessandros hästar är nåt speciellt med på svensk mark och blir ej förvånad om vi får se ett nytt sinnesjukt lopp där den gula kusken står som segrare...?

Rank: 4-6-5-3-10

Avd4

3140M Volt

Återigen ett långlopp över tre varv står på tapeten och det här känns som en väldigt öppen historia i mitt tycke. Jag målar på rejält här och just nu har jag faktiskt ALLA startande. Min förstahäst i loppet blir 3 Nanny Mcphee som stått för jättefina insatser hittils, dock en liten plump i senaste starten, men stall Lövgren börjar hitta formen igen och det aviseras barfota fram här. Hoppas vi får se ekipaget lika i ordning som i loppet på Jägersro i mars. Det var en mäktig syn och tar sig ekipaget till spets är mycket vunnet. 8 Burning Man har fått ett bra spår nu och kommer ifrån en väldigt fin prestation. Tror Christoffer Eriksson får en fin resa och hittar rätt ryggar inför slutvarvet, fäller många. 12 Kennedy besitter en oerhörd kapacitet vid rätt dagar och skulle kunna fälla samtliga, men formen tycker jag är väldigt tveksam hos Adrian Kolgjini och det gäller att den går felfritt ifrån start. Tror det gör ett försök till avancemang direkt och når man ledningen utan för mycket slösade krafter så kan det hålla hela vägen. Som sagt så anser jag att det är väldigt öppet, så strecka på så långt plånboken räcker. Två stora varningar att se upp med är Bo Falsigs 7 Livi Nam Nam som kommer ifrån två segrar på väldigt imponerande vis och glöm ej 2 Zizou, som ska gå barfota runt om för första gången. SE UPP!

Rank: 3-8-12-5-7

Avd5

2140M Auto

4 Valchiria O.P. Tror jag når spets och då är de hästen att slå. Var oerhört bra i sin senaste start och lär vara ännu bättre nu. Alessandro vet vi är offensiv och gör nog allt för att få komma till spets, hästarna visar även dom en oerhörd styrka så ekipaget tål tempo. 5 Mellby Free gör årsdebut här, men rent kapacitetsmässigt tycker jag hon är den bästa hästen. Träningsrapporterna är goda och ska absolut räknas här. Jag väljer faktiskt att låsa loppet på dessa två, då dom skiljer sig oerhört mycket både i form och kapacitet mot övriga för tillfället. Vill man ta ytterligare hästar så missa ej 12 Dibaba, som gör årsdebut nu, men är helt bortglömd på strecken ändå. Får man rätt ryggar så smyger Örjan med bra under loppet och kan avsluta ruskigt snabbt, PASS UPP!

Rank: 4-5-12-6-2

Avd6

2140M Auto

5 Vincero’ Gar är den första jag plitar ner på kupongen. Vann senast på ett imponerande vis och här avanceras det till spets omgående. 1 Staro Leonardo ska gå första barfota runt om och skulle kunna få ett perfekt lopp i rygg på Italienaren för att sedan utnyttja sin speediga avslutning via open stretchen. 7 Harran Boko tycker jag är helt bortglömd. Felfri kan den fälla samtliga. 9 Gina Schermer står oerhört bra till här och är både stark och snabb.  Man vann det här loppet i fjol så pass upp på den. 

Rank: 5-1-7-9-10

Avd7

2140M Auto

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK och kanske världens bästa häst just nu 7 Propulsion. Behöver ingen närmare presentation. Ett lite halvlurigt utgångsläge och konkurrenter som mer en gärna vill ge favoriten en match, men tror ej det spelar någon roll. Örjan backas nog ned ifrån start, för att sedan smidigt avancera framåt med varvet kvar till mål. Oavsett hur taktiken läggs upp så ser jag inte hur denna stjärna ska förlora. Vill man gardera så tycker jag 5 Cyber Lane är främst, då Johan ska ladda för spets och blir den som styr tempot på loppet. 2 Coach Franbleu slog bland annat Looking Superb senast och vann spårlottningen här, kan bli farlig via open stretchen.

Rank: 7-5-2-10-6


Det var allt för mig denna gång och stort tack för er tid och jag vet att jag ofta tjatar om de, men TACK till er som köper in er på mina system. Det är NI som gör detta möjligt för mig. Nu ser vi fram emot härliga travlopp på lördag och förstås, 7 rätt tillsammans!

Mina andelar hittar ni HÄR

Väl Mött

///

Stenberg

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips

Dags för V75 och denna gång ska vi besöka Norrland och Bergsåker för en spännande omgång.Efter förra veckans bedrift med en fin Dagens ... Läs travtips

V75 110 Deede Star är en kapabel häst för klassen. Hästen har vunnit 8 av sina 14 lopp i karriären och med skor har han vunnit 3 av 5 lopp. Klar ... Läs travtips