Mina tankar inför V75 ifrån Solvalla 30/5

  Dags att besöka Solvalla denna härliga söndag och känslan är fantastisk då vi ska knyta ihop säcken av denna Elitloppsvecka.

  ✅ Vill rikta ett stort tack till er som hört av sig och tackat för tipsen osv. det värmer enormt mycket och gör att det bara blir roligare och roligare att delge mina tankar och funderingar. Mina andelar hittar ni genom att KLICKA HÄR eller längre ner i analysen

  Ni har väl inte missat att jag även släpper sidospel varje onsdag och lördag till omgångarna där vi har enorm form för dagen? ✅

  OMGÅNGENS DRAG/SPIKFÖRSLAG I RESPEKTIVE AVDELNING

  V75-1

  Elitkampen stundar redan i inledningen av denna Elitloppsdag och vi lär bjudas på en ruskig duell mellan otroliga kallblod. 8 Odd Herakles är befogad favorit och denna segermaskin har inte missat pallen sedan just Elitkampen 2019. Detta monster till häst visade att formen är på topp för dagen efter att ha vunnit enkelt med sparade krafter och stallet tror han kommer vara i ruskigt slag inför detta lopp. 8 Odd Herakles kommer gå barfota runt om till denna start, vilket gör hästen ytterligare någon sekund snabbare, men frågan är om ledningen kommer nås omgående? Oavsett vad så ska man självklart vara favorit och räknas tidigt! 

  6 Lome Brage är hästen som kanske är favoriten för ledning och således hästen att slå. Han kommer från en fin prestation och det finns inget att klaga på enligt stallet inför detta. Hästen kan öppna riktigt bra, men är allround och inte superberoende av någon speciell position, men gynnas av den korta distansen tycker jag.

  4 Tangen Haap måste jag såklart vurma för då det är en häst jag håller varmt om hjärtat. Rapporterna går verkligen i dur ifrån tränare och körsven Björn Karlsson och hästen ser oerhört formtoppad ut för dagen. Startspåret blev bästa tänkbara och gynnas kraftigt av att få gå invändigt om storfavoriten. Björn Karlsson tror han kan hålla ut samtliga och nå ledarpositionen och lyckas man med detta så kan det bära hela vägen. Optimal balans är anmäld och det kommer gå undan här! 

  5 H.V. Tuuri är den mest spännande hästen i loppet och denna Finska gäst har verkligen radat upp segrarna på slutet. Kommer från en imponerande seger med krafter sparade och är även oerhört startsnabb. Spetsade till exempel från spår 8 på Vermo. Till denna start blir det även racerbalans då Ossi Nurmonen tar av alla skorna samt sätter på den amerikanska biken. Detta är för första gången i karriären och smakar mumma i munnen på mig. SE UPP! 

  V75-2

  HEAT GRÖN:

  1 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro

  2 Moni Viking – Björn Goop

  3 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson

  4 Aetos Kronos – Magnus A Djuse

  5 Hickothepooh – Vidar Hop

  6 Bahia Quesnot – Junior Guelpa

  7 Cyber Lane – Johan Untersteiner

  8 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström

  Dags för det första heatet av två försök till Elitloppet 2021 och vi fick en tuff lottning för en av förhandsfavoriterna 8 Don Fanucci Zet. Rapporterna går annars i dur ifrån stallet och Daniel Redén är oerhört nöjd för dagen med sen stjärna. Jag tror vi kommer få sen en offensiv styrning direkt ifrån Örjan Kihlström och det är nog vad som krävs för att ej hamna på mellis inför slutrundan. Som jag ser det så tror jag att chansen är stor att han till och med kan få överta ledningen om frågan ställs och då är såklart väldigt mycket vunnet och chansne är stor att ekipaget defilerar hem detta heat! 

  Mycket i loppet hänger såklart på vad Fredrik B Larsson tänker angående 3 Milliondollarrhyme? Ledningen får han om han vill då hästen är ruskigt effektiv bakom bilen, men sen då? Vill han köra där eller kommer dom släppa till exempelvis 7 Cyber Lane eller 8 Don Fanucci Zet? Det man ska ta med sig är att Fredrik B Larsson har tagit sig till final i Elitloppet två gånger tidigare och detta genom att ta en lugn start!

  1 Vivid Wise As är en annan kapabel kuse som jag tror får ledningen om 3 Milliondollarrhyme inte laddas och om Alessandro Gocciadoros stjärna får den positionen så leder dessa två hela vägen enligt mig! 

  2 Moni Viking och 4 Aetos Kronos får inte nonchaleras heller, då båda är mycket vassa spurtare och besitter ruggiga avslut i loppen. Kommer såklart gynnas av tempo på tillställningen och givna kandidater till en finalplats!

  Mina hästar jag tror går till final i heat grön är (utan inbördes ordning): 1 Vivid Wise As 2 Moni Viking 4 Aetos Kronos - 8 Don Fanucci Zet  

  V75-3

  HEAT BLÅ:

  1 Cokstile – Vincenzo Gallo

  2 Heavy Sound – Kenneth Haugstad

  3 Seismic Wave – Claes Sjöström

  4 Gelati Cut – Gabriele Gelormini

  5 Gareth Boko – Mats E Djuse

  6 Ecurie D. – Ulf Ohlsson

  7 Click Bait – Per Lennartsson

  8 Very Kronos – Erik Adielsson

  Om jag tyckte det första heatet var svårt att bena ut, så blir definitivt inte det andra mycket enklare. Snarare tvärtom! En oerhört svår spetsstrid att bena ut, då vi kommer mötas av flertalet startsnabba kusar här med en otrolig jämnhet. Dock så har jag landat i att jag tror 3 Seismic Wave löser uppgiften med att hålla ut startraketen 7 Click Bait och sitter i tät efter 500m ändå. Därifrån leder han detta hela vägen och tar en tämligen "säker" finalplats. 
  Både 1 Cokstile och 2 Heavy Sound är även dom ruskigt kvicka ifrån start, där jag håller 2 Heavy Sound som tidig favorit till ledningen, men att Kenneth Haugstad väljer att släppa till min tipsetta för att glida med i rygg hela vägen. Det är nog detta ekioage bästa chans för att nå en finalplats och jag tror man löser detta via den taktiken!

  8 Very Kronos hade nog varit klar favorit här med ett bättre spår, men besitter såklart kapacitet för att lösa uppgiften ändå. Senast visade han prov på en härlig rökare i avslutningen och formen är god för dagen rapporterar stallet.

  5 Gareth Boko måste även nämnas och är lite av min outsider till en finalplats här och jag hoppas verkligen hästen klarar av täta starter. Vid målgången senast var man ej helt tom i mål och prestationen var ruggig vid den segern! 

  Sista platsen till final är oerhört svår för mig att hitta och det står kanske framförallt mellan 1 Cokstile och Det man ska ta med sig är ju förstås att fjolårsvinnaren endast har startat en gång på åtta månader inför detta lopp och trots en fin prestation ifrån Charlottenlund senast så behövs en hel del skopa tur för att lösa uppgiften. Rygg ledaren hade nog varit det mest optimala, men den platsen tror jag är upptagen och risk finns att man sitter fast i tredje invändigt? Då blir det svettigt!

  6 Ecuire D. är även den svårbedömd och frågan är nu hur tankarna går där? Då Björn Goop valde att anmäla 2 Moni Viking till Elitloppet istället för Harpers Hanover och på så vis "valde" bort 6 Ecuire D. kanske det finns en tanke med det? Jag måste sätta mig in i det här ännu mer känner jag och väljer i nuläget att ranka bort denna superstjärna ifrån finalplatsen!

  Mina hästar jag tror går till final i heat grön är (utan inbördes ordning): 1 Cokstile 3 Seismic Wave - 5 Gareth Boko - 8 Very Kronos

  V75-4

  6 Armonero Roc har gjort två starter i Sverige på imponerande vis och står sig mycket väl i denna klass. Hästen är ruskigt snabb ifrån start och med duktige Andreas Lövdal i sulkyn så är favoritskapet befogat och en tänkbar spik i loppet. 

  5 The Bald Eagle ska räknas där bakom och var riktigt fin senast utan att vara helt tom i mål. Läget blev bra och distansen är passande. Det blir barfota runt om som senast och stallet är nöjda för dagen!

  4 Dark Roadster är även den fin för dagen och oerhört kvick bakom bilen. Han visade senast att han går lika bra i ryggar och formen ska vara på topp för dagen. Kommer få en fin löpning härifrån och med den amerikanska sulkyn på till denna start så lär det gå undan!

  V75-5

  4 Fifty Cent Piece har övertygat stort i sin nya regi och ser oerhört formtoppad ut för dagen. Möter hästar hon normalt ska slå och ifrån ett bra läge så ska man vara favorit i loppet. Stallet är optimister inför uppgiften och kul med Örjan Kihlström upp för första gången!

  1 Balsamine Font var fin senast och är en häst som besitter en ruskig speed i loppen. Björn Goop kommer rycka samtliga skor till denna start, vilket är stora plus på henne och lär landa fint på det ifrån detta smaskiga utgångsläge. 

  10 Beautiful Colibri kommer långväga ifrån Frankrike och kommer även med formen på topp för dagen. Denna fina Ready Cashare ska få på sig en jänkarvagn för första gången (då det är förbjudet i Frankrike) och stallet rapporterar att man ej åker till Huvudstaden för att agera turister!

  V75-6

  4 Disco Volante får vi se här i Elitsprintern istället för Elitloppet efter missen senast och snacka om att revanschlusten är hög hos Stefan Melander och Ulf Ohlsson. Att får starta vecka - vecka ses som positivt för denna stjärna och då spåret blev väldigt bra för hans del så ska segerförhoppningarna vara höga och favoritskapet befogat. Om vädret tillåter så är tanken att köra barfota runt om!

  3 Bill´s Man satt fast senast och gick i mål med massor sparat och detta är en riktigt bra häst för klassen. Spåret blev passande denna gång och man ska räknas bakom favoriten. Erik Adielsson ska styra skutan även denna gång som senast och då slutade man fyra bakom hästarna, Heavy Sound, Hazard Boko och Seismic Wave

  1 Night Brodde ska testas få springa barfota runt om i denna start och det ifrån ett smaskigt utgångsläge. Om det kan räcka för att ge favoriten en kamp om ledarpositionen är svårt att sia om, men hur som helst så tror jag att Conrad Lugauer hittar en vettig position och då ska man räknas! 

  10 Zaccaria Bar måste jag nämna också och insatsen senast som tvåa i Copenhagen Cup är värd att kika på om ni ej sett det. Otroligt fin och framförallt dennes sista 700m. Formen är fin för dagen och trots ett tråkigt utgångsläge så kommer man bjudas in vid tempo på tillställningen. 

  V75-7

  Fyraåringseliten stundar i detta lopp och är det av loppen utöver själva Elitloppet jag ser fram emot mest faktiskt.

  4 Sister Sledge gör här en efterlängtad start, då hon ej kom med i fyraåringseliten för ston så tog hon här plats med grabbarna och detta är verkligen en skönhet att skåda. Jag tycker denna häst har allt och ska bli oerhört kul och följa i framtiden, då hon besitter både styrka och en otrolig vindsnabbhet. Hon har varit ute mot hingstar/valacker i båda starterna för Daniel Redén och hon var även med i Hambletonian, så att det enbart är grabbar med även här ska ej skrämma henne. Det är anmält barfota runt om i nuläget, men återstår att se hur det blir med det ju närmare start vi kommer. Oavsett så ska chansen vara väldigt hög och ett befogat favoritskap.

  5 Hell Patrol kommer från en omotiverad galopp senast, men avslutade riktigt fint efteråt och är en häst som besitter otroliga fartresurser. Ska ha gått framåt med loppet senast i kroppen och stallet är riktigt uppåt inför denna start. Amerikansk sulky är det anmält med och det är debut för det på svensk mark, men hästen har gått med det i USA! 

  10 Bepe Bi har stall Alessandro Gocciadoro goda förhoppningar om och ska räknas här trots sitt något bökiga spår 10. Det ryktas om ett fint jobb förra veckan på Solvalla bakom Vernissage Grif och man ska ha gått 1,12,5/1600 med tunga skor. Kommer gynnas med tempo på tillställningen och hästen ska gå offensivt! 

  Mina tips på Dagens Dubbel:

  Raka:

  Dagens Dubbel 1: 4 Disco Volante

  Dagens Dubbel 2: 4 Sister Sledge

  Kombinerade:

  Dagens Dubbel 1: 1,3,4,10

  Dagens Dubbel 2: 4 Sister Sledge

  Insats: Valfri

  Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas ni är med mig. Lycka till med spelen mina vänner så ses vi i vinnarcirkeln.


  Mina andelar:


    Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck.

    Bästa spelbolaget för travodds

    LeoVegas

    • Schysst odds & travbonus
    • Freespins utan omsättningskrav
    • Prisbelönt mobilcasino
    • Helt krångelfritt
    • Dagliga jackpotts i casinot
    • Svårnavigerad hemsida på datorn
    • Aningen lågt bonuserbjudande
    Välkomstbonus
    500 SEK gratisspel
    Till LeoVegas Ta del av bonus

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

    Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
    Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
    Leovegas startsida
    Leovegas sport
    Leovegas Trav

    Sammanfattning

    Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

    Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

    Det här hittar du i LeoVegas recension:

    Läs hela recensionen
    Följ Travstugan på Youtube