Jackpottomgång på V75 och min hemmabana Mantorp » 15 mars | Andreas…

Jackpottomgång på V75 och min hemmabana Mantorp

Hej och välkomna återigen in till mig, och denna gång ska vi ju faktiskt även "hem" till mig.

Det nalkas V75 och vi beger oss denna lördag till Östergötland och min hemmabana Mantorp. 

Det är även jackpott och det ser ut att kunna bli en riktig superomgång med många svårlösta lopp. Jag räknar iskallt med att det blir en hög utdelning och skulle bli väldigt förvånad om det blir "dubbeljacke" till nästa helg. NAE! Den här omgången ska bli våran, så lika bra att dra igång.

Nu åker vi!

Mina och mina kollegors andelar hittar ni som vanligt här!

Kort baninfo:

Längd:
1000 m
Bredd:
23,4 m (2140 m), 23,6 m (1640 m)
Upplopp:
177 m
Open stretch:
Nej
Vinklad startbilsvinge:
Nej

Avd1

2640M Volt

Direkt i inledningen får vi se en av omgångens största favoriter 2 Harran Boko. Spår 2 i volt och en väldigt galoppbenägen häst, NEJ TACK!. Visste jag innan att Conrads stjärna skulle få spets och gå felfritt, absolut. Men bara en i mängden för mig och bara tacka för den höga procenten. 1 Herrera Boko är verkligen en häst som prickat formen. Hyffsad snabb ut och skulle kunna få en perfekt resa med lucka på upploppet. Min första häst i loppet är just nu spelad till låga 2%, 6 Wind Knight och det låter onekligen bra från stallet. Maxad form, idealiska förutsättningar, plus på distansen, fortsätter med jänkarvagnen som gav fina utslag senast och nu även barfota runt om, MUMMA. 7 Hugo R.C. är hemmahoppet i detta lopp, ska tyvärr fortsätta gå med skor. barfota så hade han varit min andrarankade i denna avdelning. Öppnar ruggigt snabbtoch är spetsfavoriten här, sen är frågan vad Johan Carlfjord som styr, väljer att göra. Åker tyvärr ej med på mitt system pga. Skor.  Nämner även 3 Mr Clayton J.F. som fick Örjan upp för första gången senast på Bergsåker, gjorde det kanonbra och Örjan upp även denna lördag och dessa två har samma utgångsläge även nu, revansch? 

Rank: 6-2-1-3-7

Avd2

2140M Volt

Ett otroligt svårlöst voltstartslopp väntar här och det blir nog många spelares "helgarderingslopp". Jag försökte göra det lite lättare genom att kontakta tränare och kuskar, men dom hade det minst lika svårt och nästan alla trodde att dom inte skulle ha med segern att göra. 

Det fick bli lopparkivet för mig istället och tycker mig hittat ett par väldigt intressanta hästar. 7 Call Me Brodda blir min första häst i loppet. Kapacitetsmässigt tycker jag att han är överlägsen detta gäng men har tyvärr ej fått visa sitt riktiga kunnande, kanske sker redan på lördag? En otroligt stark häst som Kim Eriksson måste få ut i tid bara, annars blir det otroligt svårt att vinna. 11 Hip Hurray Boko gjorde det otroligt bra senast, då testade man barfota och jänkarvagn för första gången, gick i mål med allt sparat, tyvärr fastlåst då. Enklare motstånd denna gång och hoppas verkligen Stefan slänger av skorna igen, då får övriga se upp på slutvarvet. 8 Estelle Brodda besitter startsnabbhet som heter duga och prickar Kaj Widell starten, så kan det bli ledningen direkt och blir således hästen för övriga att slå. Måste även nämna två riktiga "susare" som ska med för att bli ensam om jackpotten. 1 Full Throttle gjorde årsdebut senast på Solvalla och kommer vara ännu bättre nu, Stefan Melander rycker eventuellt skorna för första gången och då spetsar jag ALLTID öronen. Brukar ge effekt direkt. 4% nu är ett riktigt fynd. Gillar man statistik, så är den mest häftiga smällen 9 Henna som nu är helt ospelad och åker med på systemet som jackpottsmällen. Vill nämna 15 Olivinia jag spikade senast den var ute, tyvärr galopp då. En stark häst som kan ta det lugnt från start för att sedan maxa tillslut. Fäller många och Tomasz Wisniewski som tränar har en otroligt fin träffprocent på Mantorp som många lätt glömmer bort. 

Rank: 7-11-8-1-6

Avd3

2140M Auto

Gulddivisionen och sju hästar till start, varav 4 gör årsdebut. Bland dessa startar bland annat Kolgjinis eventuella bidrag till Elitloppet 2019, 1 Rajesh Face. Dock aviseras det ett snällt upplägg och spåret gör att den kan hamna helsnett på det, 3e/4e invändigt!? SCHAAS säger jag och rankar ner den. Väljer istället att lyfta fram en annan etta, Stefan Melanders 4 Milligan´s School. Tror denna svarar ut Ulf Stenströmmers 3 Handsome Brad och får överta spets efter 500m och blir hästen att slå. Detta kommer att bli ett ruggigt taktiklopp och mycket kommer hända på vägen. Jag går den enkla vägen här och helgarderar. Glöm inte 2 Ochongo Face som jag fortsätter att varna för. Spår 2 och Rikard N Skoglund får nytt förtroende efter den fina andraplatsen senast. Är de äntligen dags nu?

Rank: 4-5-3-2-7

Avd4

2140M Volt

Adrian Kolgjini aviserar otroligt spännande ändringar på 6 Terminator Face, blandannat Erik Adielsson i sulkyn, stort plus. Bestämmer sig bara Erik för spets så tror jag ingen svarar från start och därifrån biter det bra. 8 Randemar R.D. låter Peter sådär äckligt nöjd med och då blir min magkänsla densamma, 10% just nu, men lär stiga. Lopp i kroppen, står perfekt inne på pengarna kommer runda många på slutvarvet, kanske till och med alla? Kan vara en chanspik för den vågade.10 Hugo Gustivar Boko vann årsdebuten senast och är såklart ännu bättre nu. Bakspår tycker jag är minus då jag tycker han går bäst utan ryggar. Besitter hög kapacitet och får ändå inte nonchaleras. Måste även nämna en superskräll även i denna avdelning. 7 Fantastica. I senaste loppet sa Torbjörn Simberg att man skulle ta det lugnt och spara hästen till "viktigare" lopp. Fått höra att detta lopp var ett av dom och spåret kunde inte bli bättre. Ska lättas i balansen och kretsar kring hästen är lyriska. SE UPP!

Rank: 8-6-10-1-7

Avd 5

1640M Auto

Här tycker jag mig ha hittat omgångens bästa lås.Om 1 Knifetown Winner lyckas trycka på ifrån start och svara ut värsta spetshotet 3 Västerbo Grosbois och få ledningen. Då är loppet över. Jag tror att Niklas löser detta, men måste ändå ha med min superidé i loppet, 9 Stepping Spaceboy. Admir Zukanovic´s fina häst kommer oavsett vem som får spets, att få ett riktigt drömlopp. Besitter en otrolig avslutning och har fått vila sina krafter när övriga dundrat på första 500m för spetsstriden. Sitter perfekt i rygg på startsnabbe 2 Mr Pellegrino  (som har satsat inför detta lopp och vill till spets) och kommer hamna helrätt på det direkt. Väljer därför att låsa loppet på, bästa hästen och hästen som kommer ha bästa läget.


Rank: 1-9-3-2-10

Avd 6

2140M Auto

Spårtrappa och även här skulle man kunna gå kort, då Peter Untersteiner låter smått lyrisk över sina två startande, 3 Cheerful Rivner och 11 Darling Harbour, där den sistnämnde eventuellt ska gå barfota runt om för första gången (bestäms efter värmning). Då jag gör denna analys två dagar innan, så går jag på att Peter testar detta och rankar således Jörgen Sjunnessons styrning etta. 3 Cheerful Rivner får jänkarvagn för första gången och blir väldigt svårslagen vid spets, vilket dock inte är säkert att den lyckas få.Spets tror jag istället min stora idé i loppet får, 6 Infinity. Formen här är verkligen på topp och Lars-Åke Söderholm kastar eventuellt av skorna, borrar sedan ner huvudet och kör till spets, hoppas Lasse vågar köra där för då kan det bli riktigt spännande. GASA LASSE! 14 Ryssebo La Reine är nog den startkaste hästen här och Kaj upp denna gång igen och deras samarbete har visat sig lyckosamt förut. Nämner även Stefan Söderqvist´s uppsittning 15 Queen Of Sand som nog hamnar i bra ryggar under slutvarvet och avslutar vasst.

Rank: 11-14-3-6-15

Avd 7

2140M Auto

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK hittar vi i den sista avdelningen. 2 Eelis. Timo Nurmos otroligt fina häst är återigen på banan efter några månader, men det är inget som oroar mig. Varit mycket fin i jobben hälsar man från stallet och spåret blev perfekt. Tror de blir spets här och om så blir fallet så är loppet över. Örjan upp för första gången och även han låter sådär smått optimistisk som bara Örjan kan. Vill ändå nämna några eventuella motbud. 1 Leader Brodde tar nog spets initialt, för att sedan släppa till Örjan. Skulle kunna få loppet vid lucka på upploppet. 3 Secret Mission ställer nog även frågan om spets även den, men tycker tyvärr det är litet kuskminus där. Vann senast den va på besök på Mantorp och ska med vid gardering tack vare dennes otroligt fina form. En annan häst som är formtoppad inför denna start är 12 Vikings Preacher, som tyvärr, för tredje starten i följd fått spår 12, men som gjort det otroligt bra ändå och besitter en otrolig avslutning. 


Rank: 2-1-3-10-12

Missa inte chansen att köpa in er på något av mina system denna lördag, Stenbergs a la carte och Stenbergs fräckis. På den sistnämnda spikar jag just nu en bortglömd häst som knappt är spelad.

Riktigt taggad och känslan jag har inför på lördag är otroligt bra. Jackpotten ska till oss denna gång. 

Glöm heller inte att det är NI som gör detta möjligt

Tack för er läsning 

Väl Mött

///

StenbergDela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Trav i hela Norrland, hela helgen! Största fokuset såklart på V75 i Gävle men redan fredagen börjar med lopp på Dannero, lunchen lördag på hemmaplan ... Läs travtips

Nu har jag haft ögonen på honom tre gånger om. Formen kunde knappast varit bättre! I inledande lopp 5, V75-1 på Gävle, startar idag Eder Bob ... Läs travtips

Som traditionen gör gillt så är det Gävletravet som arrangerar V75 helgen innan Elitloppet. I Gulddivisionen tävlar de om en plats till ... Läs travtips

Fina tävlingar på Gävletravet i helgen och vi får återse fjolårets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb på banan.  Här kommer mina bästa spikar och ... Läs travtips

Hallå i stugan Lördag och dags för V75 igen. Denna gång ska vi åka upp till Gefle och jättefina tävlingar står på spel, bland annat en direktplats ... Läs travtips

V75-1 Ser på förhand ut som att 5. MT Insider tar spets sen släpper till Noble Amok som sedan blir svårslagen om han håller sig någorlunda lugn. Men ... Läs travtips

Helgen innan elitloppet och sista chansen att ta sig in till elitloppet? Det brukar gå fort denna helg på Gävletravet.Ni kan delta i mina ... Läs travtips

V75 på Gävle, Häng på!Kommer Gocciadoro lägga allt motstånd på rygg idag? Är det rätt favorit i kallblodsloppet? Redéns hästar tippas hårt i de ... Läs travtips

Då är de en vecka kvar till julafton, eller ja i alla fall om man är en travälskare och längtar till elitloppet. Dagens V75 omgång tillhandahålls av ... Läs travtips

Fantastiskt lopp inför elitloppet inleder sedan är det långdistans som avslutar, vi får nog njuta av fart och styrka.Avd1: 2 Ringostarr Treb vann ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips