Intervju med Andreas

Hur väljer du spikar?

Det är väldigt olika beroende på hur omgången ser ut, men mitt mål är att hitta minst en spik som inte är favorit och som har ett högt spelvärde. Om jag ska spika fler hästar på ett system så har jag som tumregel att det inte får vara mer än en favorit och max tippad till 60%. Undantag förekommer.

Vågar du spika bortglömda hästar?

Att spika en så kallat "skräll " är självklart lite av en chansning, men ingenting som stoppar mig. Jag tittar oftast på hur en häst presterat i tidigare lopp och försöker analysera hur loppet ska bli kört. Det hör inte till ovanligheten att jag spikar en lågt tippad häst som jag har följt under en längre tid. Skam den som ger sig!

Travtips efter magkänsla eller statistik?

Jag skulle vilja påstå att jag använder mig av en blandning , men måste jag välja ett allternativ som passar bäst så skulle jag nog säga magkänsla. Statistik i all ära men man måste gå på sin egen magkänsla för att hitta sitt egna sätt att skapa ett bra system. Skulle man läsa alla tidningar och tips så skulle systemet troligt vis bli en enda röra.

Vilken statistik är mest intressant?

Först och främst så tittar jag på startsnabbhet och spetschans. Något inom statistik som också är en viktig pusselbit är vilka hästar som går bra i ledning respektive bakifrån. Sen har vi ju autostart och voltstart som kan vara avgörande vad det gäller galopprisk.

Vilka är dina 3 bästa tips till en travtips-nybörjare?

Mina bästa och viktigaste tips till alla som är nybörjare inom travet är att man kan spela andelssystem eftersom att chansen att vinna i större system ökar rejält. Vill man spela på egen hand så skulle jag nog rekomendera att läsa i olika tidningar och media om just de spelet du vill prova på för att få en grund att stå på. Att besöka din hemmabana är också lärorikt och mycket spännande, där träffar man på andra som har samma intresse och det är en riktigt trevlig gemenskap. Spela på dina egna tankar men ta hjälp av spelexperters tips.

Efter hand som du lär dig kommer också vinsterna.

Spela lagom och tro aldrig att man kan vinna tillbaka förlorade pengar.

Vem är Andreas?

Jag är född och uppvuxen i Skåne. Mitt intresse för trav började redan i ung ålder och de bästa jag visste redan då var att besöka Jägersro som är min hemmabana.

Jag har spelat på trav i många år och tycker fortfarande att detta är de roligaste och mest spännande som finns.

Andelsspel är något som ligger mig varmt om hjärtat eftersom man får dela med sig av eventuella vinster.

2014 började jag med andelsspel och fram till idag har det blivit ca: 5,7 Miljoner inspelat på V75 och 1,6 Miljoner på V86. Största vinsten var 1.650.000 som 10 andelsköpare fick dela på.

Jag bygger alltid mina system på egen känsla och jag räds inte för att chansa lite vilt.

Gamla travtips av Andreas

Travtips