Inför V86 Solvalla/Jägersro - Victory igen?

Inför V86 Solvalla/Jägersro - Victory igen?

Hej travvänner!

Dags att sätta tänderna i ännu en spännande och lurig V86-omgång, där det på förhand känns vidöppet i flera av loppen. Förmodligen går det att "koppla greppet" om omgången redan i den inledande avdelningen - där den som tar ledningen i denna Supersprint (enbart 1140m) förmodligen kommer att kunna hålla hela vägen in i mål. Den stora frågan är bara VEM som tar just den positionen? Som dessutom är mycket åtråvärd på Jägersro - där spetshästarna näst intill verkar "flyga undan" från ledningen över upploppet.

I den fjärde avdelningen ser det ut som god spetschans för förhandsfavoriten 4 VICTORY TOPLINE som lottats till ett perfekt utgångsläge. Senast blev det tyvärr galopp, men gången innan var han riktigt läcker när han ledde ett liknande lopp runt om och landade på en mycket fin segertid. Gör han om den bedriften igen är nog segern ett faktum. Dock handlar detta om ett rivigt amatörlopp över kort distans. Gissar därför på att det är fler ekipage som kommer att ladda iväg direkt när startbilen släpper fältet - kan bli en tuff öppning..

Bläddrar vi vidare i programmet så hittar vi Johan Untersteiners läckra kämpe 2 MARCELLO WIBB i den sjunde avdelningen. Luktar definitivt spets och slut! 

Här kommer min tidiga analys

V86-1 

Tror som sagt att spetshästen även är vinnaren i det här loppet. Alltså någon av 3 MR LINDY, 4 XLNT CHILI TRIPEL eller 5 M.T.INSIDER.

V86-2

Lurigt lopp! 5 DANILO BRICK kan vara vinnaren om han håller sig på benen. Där bakom lurar flera skrällar och jag vill bland annat nämna 7 BETTING REBEL och 11 YEEZUZ. 1 BOTTNAS EASY CASH är bra och kan vinna om han inte blir fastlåst. 3 ENGE KEVIN får Örjan i vagnen och serveras nog en fin resa. 

V86-3

Kortlopp igen och mycket kan avgöras direkt i starten. 5 DYNAMITE LIFE är snabb ut och laddas säkert mot ledningen. De mest betrodda på förhand 1 GET READY ON TOUR och 6 TAIGA WOODLAND gör nog allt de kan för att hitta dit de också. Med tempo på loppet kanske lägesgynnade 2 VICTORIA LANE eller 3 HAVBERGS VIKING avgör tillslut efter fina resor i draget? Svårt att analysera var favoriterna hamnar från start.

V86-4

Spets och slut för 4 VICTORY TOPLINE. Blir det alldeles för tuff körning är det nog spurtstarke 11 RAJAH SILVIO som avgör tillslut. 

V86-5

Ett spännande stolopp över lång distans, där jag tror att det kommer stå mellan 2 TWINKLE FACE, 5 ILYDIA BOKO, 6 TRUE DEVOTION och 8 CASH FLOW

V86-6

Här skulle jag nog vilja förorda bred gardering - helst samtliga hästar som startar då det är ett litet fält bestående av jämna ston. 

V86-7

Känns som en straffspark för 2 MARCELLO WIBB här som har möt stentufft motstånd på slutet och levererat fina insatser. Är han bara frisk och inget oförutsett inträffar så blir det nog snarare ett snabbjobb/hårdare träningspass för den här killen än ett allt för energikrävande tävlingslopp.  

V86-8

Stall Timo Nurmos verkar vara riktigt på gång, vilket vi bland annat kunde se i helgen där flera av hästarna levererade och ordnade fina V75-vinster. Visserligen har 10 DEEDE STAR lottats till ett halvtråkigt bakspår. Men samtidigt har han startsnabba hästar framför sig - så det borde nog kunna lösa sig rätt bra ändå. Lutar åt att jag avrundar omgången med en spik och håller i så fall tummarna för att det slipper bli med "darr på ribban".

Mina andelar heter i vanlig ordning

  • Viktors vinnare 300
  • Viktors vinnare 150
  • Viktors vinnare 50

Och dessa hittar du i fyndhörnan här på Travstugans ATG Tillsammans-sida.

  • Viktor

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Axevalla har verkligen en toppenomgång med V75 denna helgen. Det är fulla och jämna fält som gör upp och över Skaraslättens långa upplopp kan ... Läs travtips