Inför V86: spika en ninja känns helt rätt » 25 feb. | Viktor Åkerblom…

Inför V86: spika en ninja känns helt rätt

V86-1 Xpresstayern inleder omgången på Åby och det är ett lurigt långlopp. Den som tar hand om ledningen kanske har vunnit en hel del och får "trolla bort" några viktiga meter i ett lugnare tempo? Men vem är det som är snabbast från början här egentligen? Vågar inte ge mig på någon gissning, men vet däremot att 3 VACQUEYRAS är en riktig kanon från start om kusken vill. Det är dock nästan lika givet att kusken vill släppa, i synnerhet då hästen varit struken efter den senaste starten. Förmodligen är det någon av 4 WOLLAFUR, 5 FELIX V.M. eller 6 VIKINGS PREACHER som är först fram och skaffar ett övertag om loppet genom att köra sig till ledningen. Var hamnar 1 TROVATORE och 8 JUST WAIT AND SEE från början? Med tanke på att det enbart är åtta hästar till start, kan det givetvis även lösa sig från luriga startspår och dessa två bör nog finnas med på kupongen för att "överleva" i inledningen.

V86-2 Ett fint lopp för fem- och sexåriga hästar över medeldistans och autostart. Gillar Ingar Nyberg och 1 EVEREST SISU som nu har lopp i kroppen och kommer vara med och göra upp om segern om han inte blir fast på innerspåret. Även 3 CONCRETE DEE är en riktigt fin häst som bör passas. 9 MELLBY FIRE är en kanon, som dock återkommer efter uppehåll och det är nog väl tufft att begära vinst redan nu. 2 RONALDO MALIBU kanske är den som lyckas sno åt sig ledningen initialt och blir hästen att slå? 

V86-3 Två mot en, är känslan när jag överblickar den tredje avdelningen och ser att pappa och son Untersteiner har framspår bakom bilen med 6 I AM BOKO och 4 KADWAY TANKS. Tror det nämligen står mellan denna duo, samt Thomas Uhrberg som kör 1 JUMEIRAH BOKO. Den som tar sig till ledningen eller får rygg på ledaren tror jag är vinnaren av det här loppet. Blir det mot förmodan någon utöver denna trio, kommer det att bli korsdrag i kuponghögen. Men det hoppas och tror jag sker i något av de övriga avdelningarna istället. 

V86-4 Här är känslan att det kan bli helt rätt för skicklige Mattias Djuse som både tränar och kör en av förhandsfavoriterna, 9 NINJA´S KISS som jag tycker är huvudet högre än sina konkurrenter. Eftersom det ser ut att kunna bli lite körning om ledningen kommer "ninjan" att ha en mycket bra spurt tillslut att komma med och jag tror som sagt att det räcker hela vägen fram till seger. 

V86-5 Egentligen är det iskallt rent speltekniskt att rekommendera ett "lås" (två hästar i ett lopp på en kupong) med tanke på att systemet blir dubbelt så dyrt, till skillnad om man istället tagit ställning för den ena av de två man tror mest på. I det här loppet gör jag dock tvärtom och rekommenderar faktiskt just ett "lås". Anledningen är att jag tror väldigt mycket på 10 TENGIL FACE, som enligt mig vinner det här loppet sju-åtta gånger av tio, om han går felfritt det vill säga. Med hans ojämna facit i lopp, vill jag dock ha en räddningsplanka och klar andrahäst för mig är 9 SOLKATTENS CHIRON - som jag tror är minst lika klar, om Tengil gör bort sig. Många av er höjer säkert på ögonbrynen nu och undrar varför jag inte tar med 3 LOOK HÅLERYD? Och svaret är helt enkelt att han inte har startat sedan augusti 2019. Tror det behövs minst ett lopp i kroppen där för att han ska rå på mina förstastreck i loppet. 

V86-6 Här kommer jag förmodligen att försöka fälla den stora förhandsfavoriten 3 VICAR. Han känns inte helt stabil och möter dessutom tuffa motståndare. Har blivit imponerad av 10 IVANHOE som kanske rentav testas mot ledningen direkt från sitt springspår på andra volten? 12 KISS ME TOOMA gick bra senast och uppvisade fin form. Storskrällen är 14 WIND KNIGHT som verkligen kan spurta om han får ett passande smyglopp. Läget är allt annat än enkelt. Men många ekipage försöker säkert ta sig ner på innerspåret och då skulle han eventuellt kunna hamna rätt bra till. 

V86-7 Tror vi ska fokusera på fyra hästar här för att hitta vinnaren, med motivering: 4 UPPER FACE bästa hästen, 5 BETTING ACE lovande sort med Robert Bergh som tränare, 6 KING OF EVERYTHING som är den troliga ledaren och har uppvisat fin form. 9 UTAH BROLINE som har fina fartresurser och kan få ett passande smyglopp. Övriga ser jag som statister.

V86-8 Blir det seger på rikstoton för tränare Diederik Meilink igen? Chansen bör i vart fall vara väldigt god när han nu selar ut den färske V75-vinnaren 11 REVEREND WINE igen. Räds varken motstånd eller distans. Dock är det kanske ett litet frågetecken för läget som är lurigt? Och blir han släppt till ledningen om körande Örjan Kihlström satsar på ett offensivt upplägg?

Vill ni vara med i morgon så kör vi följande andelar:

I vanlig ordning samma tid start kl.20:30, samma kanal ATG live eller TV12 från kl.20:00. 
Varmt välkomna alla mina travvänner! 

  • Viktor 
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips