Travstugans blogg

Stekheta tips från kökschefen

Andreas Stenberg heter en av våra mycket omtyckta spelexperter här på Travstugan, som sedan början av mars 2019 bjuder på både analyser, spänning och underhållning i samband med V75 & V86-tävlingar.

Vi har gjort en intervju med Andreas, som till vardags arbetar som kökschef - för att ta reda på hur det stora intresset för travsporten väcktes och hur han egentligen har lyckats med bedriften att vinna stort vid ett flertal tillfällen, där många imponerande storvinster finns på meritlistan.

Hur kom du i kontakt med travet för första gången?

– Det var faktiskt av en slump när jag nyligen fyllt 18 år, som jag satt hemma hos föräldrarna och såg på Nyhetsmorgon. Då pratades det inför en V75-omgång på Solvalla och programledarna gjorde ett system i TV-studion. Jag snappade upp lite av vad som sades och tänkte: "Vad fasiken, jag testar!" Visste redan då vem Stig H Johansson var och framför allt Örjan Kihlström. Så gick på dessa kuskar och spikade Örjan i den sista V75-avdelningen. Sedan satt jag hemma hos en kompis och såg på Tipsextra när min kompis undrade hur det gick på travet?

"Slå på text-TV och kolla hur travet går", sa han åt mig. Det tog ett tag innan vi hittade den sidan, för travsporten var ingenting som intresserade oss på den tiden.

Just vid den tidpunkten hade jag faktiskt fem rätt på systemet och vi småskrattade lite - och satt sedan och uppdaterade den där jäkla sidan för att få fram nästa resultat. När jag var uppe i sex rätt av sju blev det väldigt spännande, med tanke på att jag hade spikat Örjan i det sista loppet. Och en seger för honom skulle i så fall innebära en vinst på lite drygt 35.000 kr för mitt system.

– Tillslut kom även det resultatet och det visade sig att den jäkeln (Örjan) löste det!
Så vår lugna lördagskväll slutade med en härlig barrunda. Och efter det blev jag fast, haha!

Och nu är du tipsexpert, hur har första tiden som “tipster” varit?

– Den har varit fantastisk! Jag har redan, efter så kort tid fått nya vänner inom travet och det är så jädra roligt att tjöta med likasinnade och även få tips och trix från utomstående. Alla andelsköpare är oerhört viktiga och det är dem som gör det här möjligt för mig - så jag vill även passa på att rikta ett stort tack till er!

Vilken respons har du fått?

– Tycker att jag kommit in helt ok i spelet, alltid svårt att slå sig in när det är så oerhört duktiga kollegor man har att göra med. Men har fått väldigt mycket positiv respons och jag tycker det här är superkul verkligen!

Hur mycket tid lägger du i genomsnitt på dina analyser inför V75 samt V86?

– Sitter i lopparkiven dagligen och letar fram härliga "nästagångare" och drag. Varje kväll läser jag som regel något intressant. Men när familjen är vaken så är det den som jag har 110% fokus på. Dem stöttar mig i det här - och det känns oerhört viktigt.

Med flera storvinster på CV-et undrar vi givetvis vad framgångsfaktorerna har varit?

– Jag går väldigt mycket på mina egna idéer och tankar, oavsett spelprocenten. Den försöker jag koppla bort. Det gäller alltid att hitta värdet i hästen. Sedan är det av mycket stort värde att föröka se samtliga ekipage i loppen - inte bara vinnarna. Det finns mängder av "godbitar" som sitter fast och inte hittar ut eller avslutar nåt enormt på upploppet. Dessa antecknar jag alltid och är beredd när dem selas ut nästa gång. Skördar väldigt mycket framgångar via samtal med Jocke, Tobbe och Micke här i "stugan" också. Vi bollar dagligen våra tankar. Dock är vi sällan överens, haha! Men de är så otroligt skickliga i det dem gör, så jag är väldigt tacksam över att få vara en del av laget.

Hur stor andel krävs det av skicklighet och tur för att bli lyckosam på travspel?

– Hm, hälften av varje skulle jag nog säga - det finns så många olika spelsätt i det här. Vissa skördar framgångar via turnummer, vissa via kuskar och hästnamn, andra via intensivt pluggande. Men man ska alltid komma ihåg att det är djur vi jobbar med. Allt kan hända och även dem har dåliga dagar och springer inte som man vill - det gäller att ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag och med tålamod byggs det framgångar, anser jag.

Hur stort travintresse har övriga familjemedlemmar?

– Det är inte mycket alls, utan där håller jag ensam i tömmarna. Sambon äger en hopphäst och det är inte samma sak direkt och där är mitt intresse oerhört svalt.. haha! Men det blir genast ett stort intresse här hemma när man väl vinner, vilket jag inte förstår? (Skratt igen).

Vem är din favorit bland kuskarna och varför?

– Måste säga Örjan Kihlström där, då det är tack vare han som jag började intressera mig för trav skulle man kunna säga. Besitter ett oerhört lugn när han kör och känslan är att oavsett vilken häst han sätter sig bakom i vagnen, så visst fasen är han med på målfotot i vilket fall?

Vill även nämna världens bästa Björn. Björn Karlsson pratar jag om då. Den absolut vassaste inom sporten som arbetar med kallblodstravare, och har varit till stor hjälp för mig. Oerhört trevlig, rak och ärlig som brinner för det här med trav. En stor förebild för mig som travspelare.

Vad ska en travhäst heta, om namnet ska symbolisera dig som person?

– ”Happy Chefs Choice” tycker jag symboliserar mig. Är alltid glad och älskar matlagning. Går på mina idéer och tankar och det namnet skulle man gärna höra på upploppet under Elitloppet, när den svept hela fältet på bortre lång och sedan krigar ner Propulsion med 50m kvar - haha, förstå den känslan!?

Slutligen vill vi gärna ha lite tips inför V75 på Bergsåker, som ersätter V86 onsdag 1 maj

– Finns absolut några stora favoriter som jag anser är sårbara. Per Linderoth brukar vinna minst ett lopp på Bergsåker och han sitter upp bakom många fina tänkbara smällkarameller. Bästa spiken i omgången tycker jag är Timo Nurmos fina Magic Cash som slog nytt svenskt rekord senast och ändå inte var ”tom i tanken” - tror den vinner från alla möjliga positioner.

Kort om Andreas

  • Yrke: Kökschef
  • Familj: Sambo och två barn på 3 resp. 1,5 år
  • Bor: Hus på landet strax utanför Norrköping
  • Spelläggare i Travstugans ATG tillsammans-lag: Direkten Ryd, sedan början av mars 2019.
Dela inlägg

Intervju med Sandra Luomala

Att vara travtränare är inte alltid en dans på rosor. I en tuff värld, där många har svårt att få ekonomin att gå ihop - valde Sandra tillslut att ta mod till sig och säga upp avtalet med en för stallet, mycket viktig hästägare.


Travstugan har varit i kontakt med Sandra och har förutom den här intervjun, även valt att inleda ett samarbete med den nyblivne proffstränaren. Vi vill givetvis hjälpa duktiga och engagerade personer som värnar om vår sport och dess rykte. Efter torsdagens uttagningslopp till Drottnings Silvias Pokal, slutade hästen Estelle Brodda femma och missade därmed en kvalificering. Något som senare ledde till en schism med hästens ägare.

Berätta kort om händelsen, du kände dig tvungen att säga upp ett antal starthästar förra veckan?

– Det är givetvis inte bara den här incidenten, men det fick bägaren att rinna över. Efter loppet ringde ägaren upp innan hästen kommit av banan och uttalade sitt missnöje med hästens prestation. I mina ögon gjorde hon ett bra lopp och det ansåg även kusken. Ägaren var upprörd helt enkelt och ville att jag skulle leda bort hästen till en annan tränare på en gång - då fick det räcka för mig. Man har som ägare alltid rätt att ha sin åsikt. Men vart man drar sin gräns som tränare är upp till var och en.

Tycker det är viktigt att man visar ömsesidig respekt för varandra samt även för hästarna. Vi som lever med djuren, arbetet och ger allt vi kan får inte tolerera vad som helst.

Tycker det är viktigt att man visar ömsesidig respekt för varandra samt även för hästarna. Vi som lever med djuren, arbetet och ger allt vi kan får inte tolerera vad som helst.

Klart det var ett tufft beslut – det är ju mina kompisar ( hästarna ) som jag inte ska få hänga med mer om dagarna. Så det kändes väldigt tungt inombords när hästarna lastades på transporten häromdagen.

Varför har du valt att satsa på en karriär som travtränare?

– Jag älskar verkligen det här. Hästarna, människorna, atmosfären, sammanhållningen och sporten. Ja, nästan allt som har med travet att göra skulle jag nog faktiskt vilja säga - jag brinner verkligen för sporten.

Hur kom du i kontakt med travet?

– Hela mitt släktträd består av människor som haft häst, både på mamma och pappas sida - så jag är uppvuxen med det helt enkelt.

Vad är din träningsfilosofi?

– Att ha glada och fräscha, fina hästar att visa upp. Som presterar väl i loppen. Jag vill inte bara starta för sakens skull. Vill att mina hästar ska vara väl förberedda och även fungera bra i loppen när vi kommer ut på tävlingsbanan.

Vad är det roligaste med att vara tränare?

– Att jag får syssla med min hobby på heltid. Framför allt att få träffa alla härliga människor och visa upp vår fina sport i olika sammanhang. Det är verkligen jättekul!

Största utmaningen för dig i stallet?

– Det är förmodligen att hela tiden försöka utvecklas och lära sig att använda motgångar till något positivt, även i svåra lägen.

Estelle Brodda har varit en riktigt bra reklamhäst för din verksamhet. Hur ser historien ut bakom den hästen?

– Verkligen en speciell häst till att börja med skulle jag säga. Fullständigt asocial och har alltid varit det. Gillar inte människor speciellt mycket och har blivit en riktig diva på sistone. Till exempel ska hon ha sina rutiner och bestämma allt själv - men det har det definitivt alltid varit värt. Jag trodde verkligen från första början att hon var en riktigt bra häst, men tyvärr skickades hon iväg till en annan tränare som inte var riktigt lika imponerad.. Sedan skadade hon sig och kom hem till mig igen - resten vet vi.

Vilken är den bästa hästen du någonsin har kört?

– Svårt att välja mellan dessa fyra: Scarlet Knight, Gigant Neo, Nu Pagadi och Wellino Boko.

Hur kommer du att spendera Elitloppshelgen?

– Kommer åka upp till auktionen för att kika på lite fina unghästar, sedan får vi se..

Har du någon kvinnlig travprofil som förebild?

– Emilia Leo, helt klart! Riktig jäkla krigare som är bra på allt; köra, rida och träna. Dessutom är hon väldigt ödmjuk och jordnära. Emilia är ett föredöme inom travsporten.

Vad är målbilden/visionen med din tränarrörelse?

– Att hålla fina siffror och vara en omtyckt tränare, vars stall alla känner sig välkomna till - oavsett om du är hästägare eller travspelare. Nummer ett är dock givetvis att få in hästar i träning att jobba med. Så att alla involverade kan få det riktigt roligt på tävlingsbanorna framöver!

Kort info om verksamheten

Stallet är placerat på Sundbyholmstravet, som ligger i Eskilstuna. Sedan proffslicensen togs ut vid årsskiftet har Sandra haft 15 hästar i träning. Resultatet hittills under år 2019 är en segerprocent på 15 % och på meritlistan finns både V86 samt V75-segrar. På 33 starter har Sandras hästar placerat sig bland topp tre i mer än hälften av alla starter.

Vill du komma i kontakt med stall Sandra Luomala?

Facebook: Stall Sandra Luomala

Twitter: @SandraLuomala

Telefon: 073-600 06 16

E-post: san.luo@hotmail.com

Stall Sandra Loumala
Dela inlägg

Delta i utlottningen av två Elitloppsbiljetter!

Elitloppet 2019 närmar sig med stormsteg och imorgon är det dags för Heavy Sound att göra årsdebut i samband med att anrika "The Unions lopp" ska avgöras på Solvalla. Och det är inget enkelt gäng han möter. Både Rajesh Face och Charrua Forlan har lopp i kroppen och kommer helt säkert att bjuda på tufft motstånd – från start till mål. Loppet ingår även i veckans omgång av P76, där Legolas garanterar minst 500 000 kr i omsättning. De senaste två omgångarna har resulterat i en ensam vinnare, som alltså tagit hem hela potten.

Och precis som föregående, ger vi våra travvänner möjlighet att vinna biljetter till Elitloppet 2019 även den här veckan!

Det enda du behöver göra är att:

  • Lägga ett valfritt spel till P76-omgången på Solvalla den 24 april, spelstopp onsdag kl. 19:27
  • Posta din kupong på vår Facebook-sida
  • Det går även bra att mejla din kupong istället till: info@travstugan.se


Därefter deltar du i utlottningen av två biljetter till Elitloppet 2019.
Vinnaren presenteras under torsdagen och meddelas även personligen.

  • Självklart bjuder vi även på speltips inför morgondagen – som du hittar här.

Ett stort lycka till!

/Travstugans tävlingsledning

Dela inlägg

Sjuorna satt igen - många andelsköpare att gratulera!

I lördags på Umåkers travbana small det till igen - den här gången var det både Michael och Jimmie som lyckades ta laget och många av våra andelsköpare, hela vägen fram till sju rätt på V75.

Michael Svensson

Ett stort grattis till sjuan som du satte i lördags! Hur mycket blev det i utdelning per system och andel?

– På NORRLANDS DELUXE landa det på 31.320:- och 6.264:-/andel.

Micke-Travstugan 26.210:- och 1.048:-/andel.

Extra kul med detta var att det va premiär på DELUXE samt att det var min 3:e V75-fullpottare på Micke-Travstugan sedan starten 181103.

Analysen satt som en smäck, hur tänkte du kring spikarna?

– Proppen va väl egentligen stenklar, dubblade den faktiskt med Muscle Hustle på Deluxe men singlade på Micke-Travstugan. Sen va det ju omgångens bästa spik i Twice Kronos. Strykningen gjorde ju att Petter fick innerspåret och det va bara galopp emot enligt mig.

Strykningen gjorde ju att Petter fick innerspåret och det va bara galopp emot enligt mig.

Hade du fått värdefull förhandsinformation från något håll?

Absolut, dessutom en hel del då tävlingarna gick i Norrland. Enormt fin info från flera tränare, kuskar och ägare. Hade som exempel fått att Roberto Diver skulle vara bombklar efter jobben tidigare i veckan. Samma lika från Björn Karlsson gällande Tangen Haap, om man skulle lätta balansen.

Hade löpande riktigt bra dialog med Jocke, Stenberg och Tobias under veckan (läggar kollegor här på Travstugan/Direkten Ryd) och det är enormt värdefullt!

Hela ATG Tillsammans-laget Direkten Ryd verkar vara i toppform - vad tror du är den avgörande faktorn till att det går så bra just nu?

– En stor del i att laget har framgångar är att många av oss delar riktigt värdefull information mellan varandra och att man kan få lite mer inputs på loppscenarios. Sen är jag helt övertygad om att framgång föder framgång!

Ni motiveras uppenbarligen av framgångar inom laget - hur tänker du kring det?

– Det är ju extra kul när någon i laget sätter fullpotten och att man, även om man inte köpt andel, får känna sig som en del i lagets framgångar.

Hur kommer du att fira påsk?

– Fira påsk? Nä, det blir trav för hela slanten och jag hoppas kunna få fira framgångarna med alla andelsköpare istället. Ja, kanske nå ägg slink ner men det är mest för att få proteinerna så man orka lägga ner tiden på analyserna! =)

Vad är känslan inför V75-omgångarna i helgen, har du några tidiga drag att bjuda på som ser spännande ut såhär på förhand?

– Stor fokus för mig kommer att bli på Gävle och Romme då det är två ”norrlandsbanor” och att jag där har ett bra kontaktnät men framför allt på lördag då det är Klosterskogen! Har av någon anledning alltid gått hyfsat när det är tävlingar i Norge. På Gävle tror jag att Redén har en riktigt bra chans med Vivacious Allie. I övrigt ligger jag lågt just nu då fokus ligger på V86 för tillfället.

Slutligen, vad vill du säga till alla som köper andelar av dig?

– Att jag hoppas kunna fortsätta leverera och siktar såklart mot den 9e fullpottaren på V75an redan nu i helgen (sedan min start 181103) här i stugvärmen! Givetvis riktar jag även ett tack till alla för att ni ger oss förtroendet och möjligheten till detta.

PROPULSION OCH DANIEL LJ

Jimmie Nordberg

Ett stort grattis till sjuan som du satte i lördags, hur mycket blev det i utdelning per system och andel?

– Min 200 kr andel spelade in 26183 kr dvs 2618 kr andelen.

Min 100 kr andel spelade in 23803 kr dvs 2380 kr andelen.

Andelarna såldes några varv så det var många som fick vara med och dela på pengarna vilket är otroligt roligt.

Analysen satt som en smäck, hur tänkte du kring spikarna?

– Analysen har sällan varit bättre, med rankingen 4,1,1,1,3,1,1. Alltså fem av vinnarna hade jag rankat som etta och var möjliga spikar. Trots det spikade jag bara Propulsion som är en världsstjärna. Så när jag sitter med mitt galna lås i sista loppet är man nervös eftersom man hade kunnat spika i fyra lopp och kunnat sitta med alla i sista. Extra roligt var att mitt Dagens Dubbel tips också satt och oddset var ju över 80 ggr.

Hade du fått värdefull förhandsinformation från något håll?

– Denna omgång hade jag ingen särskild info utan utgår från min statistik som jag tittar på tidigt i veckan, sedan blir det lopparkivet och loppkommentarer innan jag slutligen läser lite intervjuer för att läsa om eventuella förändringar som kan spela roll, men även om vilket upplägg tränare/kusk har.

Hela ATG Tillsammans-laget Direkten Ryd verkar vara i toppform - vad tror du är den avgörande faktorn till att det går så bra just nu?

– Jag tror det är det hårda arbete som alla lägger ner. Alla har sitt sätt att arbeta, någon är bäst på statistiken, andra på lopparkivet osv. Att vi kör på och kämpar även de veckor det går lite sämre, för man vet att det vänder tillslut om man tror på sina tankar och idéer. Vi har också intressanta diskussioner med jämna mellanrum och peppar varandra till att lyckas vilket är viktigt för laget.

Ni motiveras uppenbarligen av framgångar inom laget - hur tänker du kring det?

– Jag tror att man dras med i framgångsvågen och blir lite extra motiverad genom att visa att man också kan hitta alla vinnare. När någon annan lyckas blir man glad och positiv, man tänker också att snart är det min tur att hitta rätt, en vinnarskalle helt enkelt.

När någon annan lyckas blir man glad och positiv, man tänker också att snart är det min tur att hitta rätt, en vinnarskalle helt enkelt.

Hur kommer du att fira påsk?

– Vi inleder med en fotbollsmatch mot seriefavoriterna på skärtorsdagen så då missar jag travet. Under långfredagen firar vi dottern som fyller år. Sedan ska vi njuta av ledigheten på dagarna och förhoppningsvis få sol som värmer. På kvällarna blir det travanalyser och skrivande. För de omgångar jag valt att fokusera på, det är tiden som styr hur mycket jag känner att jag hinner med. Även om det är mycket trav så räknar jag med att hinna njuta av härliga dagar, men även hoppas jag får njuta efter travomgångarna också.

Vad är känslan inför V75-omgångarna i helgen, har du några tidiga drag att bjuda på som ser spännande ut såhär på förhand?

– Jag har ännu bara hunnit fokusera på V86 omgången där jag tycker mig hittat två spännande hästar som ni kan läsa om på tisdag kväll/onsdag morgon.

När det gäller V75 har jag bara gjort första kollen på torsdag och fredag. På torsdagen är 10 Fossens Wally intressant i den sista avdelningen och på fredagen tycker jag 6 Wellek ser klart intressant ut i avdelning två. Sedan hoppas jag att den sista avdelningen på fredag blir det häftiga lopp det ser ut att kunna bli.

Slutligen, vad vill du säga till alla som köper andelar av dig?

– Det är otroligt roligt att det finns många som vill vara med och det är några som varit med från starten och det är extra roligt att de får vara med och vinna. V75 har ju varit mitt spel där många också vill vara med. Det är bara att hoppas att mina tankar fortsätter att ge resultat och jag saknar fortfarande den stora vinsten sedan jag började skriva och göra system för Travstugan. Jag vill gärna se den sexsiffriga vinsten igen tillsammans med andelsköparna.


För att komma till vår lagsida på ATG Tillsammans klickar du här.

V75svepet
Dela inlägg

Bli framgångsrik på V75 & V86

Vem har inte drömt om att bli ensam vinnare på V75 eller V86? Det är givetvis något som vi alla travspelare hoppas på och strävar efter. Med stora pooler och flera miljoner att spela om, är det givetvis lockande att försöka fälla stora favoriter och hoppas på att fru Fortuna är givmild i jakten på storvinsten.


För att hjälpa er med att nå hela vägen dit, har Travstugan tillsammans med Direkten i Ryd erbjudit andelsspel via ATG Tillsammans sedan en lång tid tillbaka - där våra tipsexperter säljer andelar till sina välkomponerade system. Och faktum är att det har gått väldigt bra för våra kollegor, som senast i samband med V75-tävlingarna i Boden lyckades med bedriften att sätta alla rätt. Tyvärr var vi inte ensamma just den här omgången. Men formen är i antågande och precis som med allt annat, ökar motivationen när resultaten vi strävar efter börjar visa sig.

Så, hur går du till för att kamma hem storkovan?

Travstugan har intervjuat Daniel som driver spelbutiken Direkten i Ryd, efter deras fina insatser i helgen där de lyckades med bedriften att få alla rätt både på Stryktipset och V75 samma helg. Vi har även pratat med Joakim, som i och med V75-vinsten i söndags redan har spelat in över 1 miljon kronor till sina andelsköpare det här året.

Joakim “Jocke” Eriksson

Hur kom du fram till spikarna på systemet?

Spiken i V75-1 fick jag jättebra info på från tränaren/kusken Björn Karlsson själv. Samt från en väldigt nära vän som också är spelläggare i ATG Tillsammans-laget, Andreas Stenberg. Vi pratar ihop oss inför varje omgång och jag hörde av mig till honom dagen innan och frågade hur han såg på loppet. När vi pratade med Björn fick vi till svar att han hade fältets bästa häst och han trodde inte att någon kunde rå på honom. Samt att jag hade Tangen Haap som första-rankad redan innan – då var valet väldigt enkelt.

Min andra spik på Hope And Dreams i V75-2 var bara stenklar första gången jag öppnade startlistorna. Jag har följt den hästen länge och visste att han hade toppchans. Så det var inget svårt val.

Jag har följt den hästen länge och visste att han hade toppchans. Så det var inget svårt val.

Vad tror du var avgörande för att sjuan satt just den här omgången?

– Det som var mest avgörande var att jag gick på min egen magkänsla och tog grepp om omgången direkt med två spikar. Många gånger vågar man inte göra det när man spelar för sina vänner och kunder, för det finns inget tråkigare än att åka redan i första loppet. Den här gången fick det bära eller brista. Och det blev det förstnämnda.

Berätta lite kortfattat om hur du tänker när du analyserar startlistorna?

– Jag börjar alltid med att ögna igenom listorna avdelning för avdelning. Får jag en väldigt bra känsla på en gång för något ekipage så grottar jag ner mig i just det först. Går igenom alla siffror, statistik, dagsform, hur den här hästen presterat på distansen tidigare och jämför även motståndet.

Jag börjar alltid med att hitta spikarna för omgången, sedan utarbetar jag systemet utifrån dessa.

Statistik och siffror ligger mig varmt om hjärtat och jag går igenom precis allt. Allt ifrån ålder, kön, historik när det gäller startspår, vilket spår som är det mest vinstrika på just denna spelformen/avdelningen och bana mm.

Jag börjar alltid med att hitta spikarna för omgången, sedan utarbetar jag systemet utifrån dessa.

Ditt bästa tips för att bli en framgångsrik travspelare?

– Mitt näst bästa tips är att bilda dig ett bra kontaktnät med många olika "experter". Någon som är duktig på stamtavlor, statistik, kallblod, Norrlands-banor och kanske någon som har mycket bra kontakter inom travvärlden där man kan få den bästa informationen direkt från tränare och kuskar.

Det allra viktigaste är att man ska aldrig spela för mera pengar än vad man har råd att förlora. Och spela aldrig för att vinna tillbaka förlorade pengar. Trav handlar om gemenskap, sporten och att ha roligt. Kommer det in stress och press som påverkar dig negativt så ska man ta ett uppehåll.

Formen är uppenbarligen på topp! Har du något tips att bjuda på inför V86 ikväll?

– Jag bjuder på omgångens chansspik som vi hittar i V86-5: 1 Diadem Viking. Detta sto har 4/8 segrar över distansen, 4/8 segrar med Tomas Pettersson i sulkyn, som alltid förvaltar sina möjligheter på ett bra sätt. De värsta konkurrenterna är väldigt galoppbenägna, och från halvdåliga lägen så kan de bli svårt för dem. Det kan bli spets och slut på 1 Diadem Viking i avd.5. Men motbud finns verkligen och bara den tuffa vågar spika.

Goran Antonsen Lionel

Bli en vinnare

Daniel “Direkten i Ryd” Aldemir

Hur kom du fram till spikarna på systemet?

– Tangen Haap i V75-1 fick ett chansartad startspår men ändå valde vi att spika den. Statistiken talade sitt tydliga språk. Hästen hade väldigt hög segerprocent på distansen och även ett gott facit just uppe i Boden.

Vår andra spik Quito Lane i V75-5 visste vi var en fartfylld häst med hög kapacitet. Hästens nya tränare Robert Bergh har dessutom förbättrat hästen ytterligare, så den spiken kändes självklar.

Vad tror du var avgörande för att sjuan satt just den här omgången?

– När spikarna väl sitter så ökar sannolikheten för vinst enormt. Det är det som är mest avgörande att välja rätt spikar. Därefter hamnar fokus istället på att heja fram så många skrällar som möjligt för att få upp utdelningen. Skrällar som vi har på kupongen givetvis. Vi fick njuta av ett par sådana under omgången.

– När spikarna väl sitter så ökar sannolikheten för vinst enormt.

Berätta lite kortfattat om hur du tänker när du analyserar startlistorna?

– Det är många faktorer som spelar in; statistik, tävlingsform, färsk träningsform, bana, väder, utrustning, tips från travets innersta kärna etc.

Dessa ingredienser kokas ihop till ett slagkraftigt system som förhoppningsvis genererar en fin utdelning.

Ditt bästa tips för att bli en framgångsrik travspelare?

– Älska sporten och fokusera inte bara på spelet. Trav är en fantastisk sport som fick sina rötter redan under 1800-talet i Frankrike och USA. Sedan dess har intresset exploderat för denna eleganta sport.

Ju mer intresse man har för sporten desto mer kommer man också förstå spelet och bli en framgångsrik spelare.

Formen är uppenbarligen på topp! Har du något tips att bjuda på inför V86 ikväll?

– Jo, formen känns bra. Vi satte både lilla och stora V86 förra veckan och V75:an i söndags.

Vi har även lyckats sätta ett antal fina V4or. Jag hoppas verkligen att den formen ska få spegla sig även den här veckan!

Ikväll far vi vidare till Bergsåker och Solvalla med 13 miljoner i jackpot. Jag tror stenhårt på El Fitzgerald i V86-6 och väljer att spika den. Hon gjorde en stark prestation från dödens senast och har visat fin styrka.

Ett skrällvarning är 9 Klack Vilja i kallblodsloppet i V86-5. En häst som kan mycket när hon är som bäst. Med några lopp i kroppen nu så kan vi få se den kapacitet hon besitter. Streckad på 4% i skrivande stund.

Dela inlägg