Travstugans blogg

Delta i utlottningen av två Elitloppsbiljetter!

Elitloppet 2019 närmar sig med stormsteg och imorgon är det dags för Heavy Sound att göra årsdebut i samband med att anrika "The Unions lopp" ska avgöras på Solvalla. Och det är inget enkelt gäng han möter. Både Rajesh Face och Charrua Forlan har lopp i kroppen och kommer helt säkert att bjuda på tufft motstånd – från start till mål. Loppet ingår även i veckans omgång av P76, där Legolas garanterar minst 500 000 kr i omsättning. De senaste två omgångarna har resulterat i en ensam vinnare, som alltså tagit hem hela potten.

Och precis som föregående, ger vi våra travvänner möjlighet att vinna biljetter till Elitloppet 2019 även den här veckan!

Det enda du behöver göra är att:

  • Lägga ett valfritt spel till P76-omgången på Solvalla den 24 april, spelstopp onsdag kl. 19:27
  • Posta din kupong på vår Facebook-sida
  • Det går även bra att mejla din kupong istället till: info@travstugan.se


Därefter deltar du i utlottningen av två biljetter till Elitloppet 2019.
Vinnaren presenteras under torsdagen och meddelas även personligen.

  • Självklart bjuder vi även på speltips inför morgondagen – som du hittar här.

Ett stort lycka till!

/Travstugans tävlingsledning

Dela inlägg

Sjuorna satt igen - många andelsköpare att gratulera!

I lördags på Umåkers travbana small det till igen - den här gången var det både Michael och Jimmie som lyckades ta laget och många av våra andelsköpare, hela vägen fram till sju rätt på V75.

Michael Svensson

Ett stort grattis till sjuan som du satte i lördags! Hur mycket blev det i utdelning per system och andel?

– På NORRLANDS DELUXE landa det på 31.320:- och 6.264:-/andel.

Micke-Travstugan 26.210:- och 1.048:-/andel.

Extra kul med detta var att det va premiär på DELUXE samt att det var min 3:e V75-fullpottare på Micke-Travstugan sedan starten 181103.

Analysen satt som en smäck, hur tänkte du kring spikarna?

– Proppen va väl egentligen stenklar, dubblade den faktiskt med Muscle Hustle på Deluxe men singlade på Micke-Travstugan. Sen va det ju omgångens bästa spik i Twice Kronos. Strykningen gjorde ju att Petter fick innerspåret och det va bara galopp emot enligt mig.

Strykningen gjorde ju att Petter fick innerspåret och det va bara galopp emot enligt mig.

Hade du fått värdefull förhandsinformation från något håll?

Absolut, dessutom en hel del då tävlingarna gick i Norrland. Enormt fin info från flera tränare, kuskar och ägare. Hade som exempel fått att Roberto Diver skulle vara bombklar efter jobben tidigare i veckan. Samma lika från Björn Karlsson gällande Tangen Haap, om man skulle lätta balansen.

Hade löpande riktigt bra dialog med Jocke, Stenberg och Tobias under veckan (läggar kollegor här på Travstugan/Direkten Ryd) och det är enormt värdefullt!

Hela ATG Tillsammans-laget Direkten Ryd verkar vara i toppform - vad tror du är den avgörande faktorn till att det går så bra just nu?

– En stor del i att laget har framgångar är att många av oss delar riktigt värdefull information mellan varandra och att man kan få lite mer inputs på loppscenarios. Sen är jag helt övertygad om att framgång föder framgång!

Ni motiveras uppenbarligen av framgångar inom laget - hur tänker du kring det?

– Det är ju extra kul när någon i laget sätter fullpotten och att man, även om man inte köpt andel, får känna sig som en del i lagets framgångar.

Hur kommer du att fira påsk?

– Fira påsk? Nä, det blir trav för hela slanten och jag hoppas kunna få fira framgångarna med alla andelsköpare istället. Ja, kanske nå ägg slink ner men det är mest för att få proteinerna så man orka lägga ner tiden på analyserna! =)

Vad är känslan inför V75-omgångarna i helgen, har du några tidiga drag att bjuda på som ser spännande ut såhär på förhand?

– Stor fokus för mig kommer att bli på Gävle och Romme då det är två ”norrlandsbanor” och att jag där har ett bra kontaktnät men framför allt på lördag då det är Klosterskogen! Har av någon anledning alltid gått hyfsat när det är tävlingar i Norge. På Gävle tror jag att Redén har en riktigt bra chans med Vivacious Allie. I övrigt ligger jag lågt just nu då fokus ligger på V86 för tillfället.

Slutligen, vad vill du säga till alla som köper andelar av dig?

– Att jag hoppas kunna fortsätta leverera och siktar såklart mot den 9e fullpottaren på V75an redan nu i helgen (sedan min start 181103) här i stugvärmen! Givetvis riktar jag även ett tack till alla för att ni ger oss förtroendet och möjligheten till detta.

PROPULSION OCH DANIEL LJ

Jimmie Nordberg

Ett stort grattis till sjuan som du satte i lördags, hur mycket blev det i utdelning per system och andel?

– Min 200 kr andel spelade in 26183 kr dvs 2618 kr andelen.

Min 100 kr andel spelade in 23803 kr dvs 2380 kr andelen.

Andelarna såldes några varv så det var många som fick vara med och dela på pengarna vilket är otroligt roligt.

Analysen satt som en smäck, hur tänkte du kring spikarna?

– Analysen har sällan varit bättre, med rankingen 4,1,1,1,3,1,1. Alltså fem av vinnarna hade jag rankat som etta och var möjliga spikar. Trots det spikade jag bara Propulsion som är en världsstjärna. Så när jag sitter med mitt galna lås i sista loppet är man nervös eftersom man hade kunnat spika i fyra lopp och kunnat sitta med alla i sista. Extra roligt var att mitt Dagens Dubbel tips också satt och oddset var ju över 80 ggr.

Hade du fått värdefull förhandsinformation från något håll?

– Denna omgång hade jag ingen särskild info utan utgår från min statistik som jag tittar på tidigt i veckan, sedan blir det lopparkivet och loppkommentarer innan jag slutligen läser lite intervjuer för att läsa om eventuella förändringar som kan spela roll, men även om vilket upplägg tränare/kusk har.

Hela ATG Tillsammans-laget Direkten Ryd verkar vara i toppform - vad tror du är den avgörande faktorn till att det går så bra just nu?

– Jag tror det är det hårda arbete som alla lägger ner. Alla har sitt sätt att arbeta, någon är bäst på statistiken, andra på lopparkivet osv. Att vi kör på och kämpar även de veckor det går lite sämre, för man vet att det vänder tillslut om man tror på sina tankar och idéer. Vi har också intressanta diskussioner med jämna mellanrum och peppar varandra till att lyckas vilket är viktigt för laget.

Ni motiveras uppenbarligen av framgångar inom laget - hur tänker du kring det?

– Jag tror att man dras med i framgångsvågen och blir lite extra motiverad genom att visa att man också kan hitta alla vinnare. När någon annan lyckas blir man glad och positiv, man tänker också att snart är det min tur att hitta rätt, en vinnarskalle helt enkelt.

När någon annan lyckas blir man glad och positiv, man tänker också att snart är det min tur att hitta rätt, en vinnarskalle helt enkelt.

Hur kommer du att fira påsk?

– Vi inleder med en fotbollsmatch mot seriefavoriterna på skärtorsdagen så då missar jag travet. Under långfredagen firar vi dottern som fyller år. Sedan ska vi njuta av ledigheten på dagarna och förhoppningsvis få sol som värmer. På kvällarna blir det travanalyser och skrivande. För de omgångar jag valt att fokusera på, det är tiden som styr hur mycket jag känner att jag hinner med. Även om det är mycket trav så räknar jag med att hinna njuta av härliga dagar, men även hoppas jag får njuta efter travomgångarna också.

Vad är känslan inför V75-omgångarna i helgen, har du några tidiga drag att bjuda på som ser spännande ut såhär på förhand?

– Jag har ännu bara hunnit fokusera på V86 omgången där jag tycker mig hittat två spännande hästar som ni kan läsa om på tisdag kväll/onsdag morgon.

När det gäller V75 har jag bara gjort första kollen på torsdag och fredag. På torsdagen är 10 Fossens Wally intressant i den sista avdelningen och på fredagen tycker jag 6 Wellek ser klart intressant ut i avdelning två. Sedan hoppas jag att den sista avdelningen på fredag blir det häftiga lopp det ser ut att kunna bli.

Slutligen, vad vill du säga till alla som köper andelar av dig?

– Det är otroligt roligt att det finns många som vill vara med och det är några som varit med från starten och det är extra roligt att de får vara med och vinna. V75 har ju varit mitt spel där många också vill vara med. Det är bara att hoppas att mina tankar fortsätter att ge resultat och jag saknar fortfarande den stora vinsten sedan jag började skriva och göra system för Travstugan. Jag vill gärna se den sexsiffriga vinsten igen tillsammans med andelsköparna.


För att komma till vår lagsida på ATG Tillsammans klickar du här.

V75svepet
Dela inlägg

Bli framgångsrik på V75 & V86

Vem har inte drömt om att bli ensam vinnare på V75 eller V86? Det är givetvis något som vi alla travspelare hoppas på och strävar efter. Med stora pooler och flera miljoner att spela om, är det givetvis lockande att försöka fälla stora favoriter och hoppas på att fru Fortuna är givmild i jakten på storvinsten.


För att hjälpa er med att nå hela vägen dit, har Travstugan tillsammans med Direkten i Ryd erbjudit andelsspel via ATG Tillsammans sedan en lång tid tillbaka - där våra tipsexperter säljer andelar till sina välkomponerade system. Och faktum är att det har gått väldigt bra för våra kollegor, som senast i samband med V75-tävlingarna i Boden lyckades med bedriften att sätta alla rätt. Tyvärr var vi inte ensamma just den här omgången. Men formen är i antågande och precis som med allt annat, ökar motivationen när resultaten vi strävar efter börjar visa sig.

Så, hur går du till för att kamma hem storkovan?

Travstugan har intervjuat Daniel som driver spelbutiken Direkten i Ryd, efter deras fina insatser i helgen där de lyckades med bedriften att få alla rätt både på Stryktipset och V75 samma helg. Vi har även pratat med Joakim, som i och med V75-vinsten i söndags redan har spelat in över 1 miljon kronor till sina andelsköpare det här året.

Joakim “Jocke” Eriksson

Hur kom du fram till spikarna på systemet?

Spiken i V75-1 fick jag jättebra info på från tränaren/kusken Björn Karlsson själv. Samt från en väldigt nära vän som också är spelläggare i ATG Tillsammans-laget, Andreas Stenberg. Vi pratar ihop oss inför varje omgång och jag hörde av mig till honom dagen innan och frågade hur han såg på loppet. När vi pratade med Björn fick vi till svar att han hade fältets bästa häst och han trodde inte att någon kunde rå på honom. Samt att jag hade Tangen Haap som första-rankad redan innan – då var valet väldigt enkelt.

Min andra spik på Hope And Dreams i V75-2 var bara stenklar första gången jag öppnade startlistorna. Jag har följt den hästen länge och visste att han hade toppchans. Så det var inget svårt val.

Jag har följt den hästen länge och visste att han hade toppchans. Så det var inget svårt val.

Vad tror du var avgörande för att sjuan satt just den här omgången?

– Det som var mest avgörande var att jag gick på min egen magkänsla och tog grepp om omgången direkt med två spikar. Många gånger vågar man inte göra det när man spelar för sina vänner och kunder, för det finns inget tråkigare än att åka redan i första loppet. Den här gången fick det bära eller brista. Och det blev det förstnämnda.

Berätta lite kortfattat om hur du tänker när du analyserar startlistorna?

– Jag börjar alltid med att ögna igenom listorna avdelning för avdelning. Får jag en väldigt bra känsla på en gång för något ekipage så grottar jag ner mig i just det först. Går igenom alla siffror, statistik, dagsform, hur den här hästen presterat på distansen tidigare och jämför även motståndet.

Jag börjar alltid med att hitta spikarna för omgången, sedan utarbetar jag systemet utifrån dessa.

Statistik och siffror ligger mig varmt om hjärtat och jag går igenom precis allt. Allt ifrån ålder, kön, historik när det gäller startspår, vilket spår som är det mest vinstrika på just denna spelformen/avdelningen och bana mm.

Jag börjar alltid med att hitta spikarna för omgången, sedan utarbetar jag systemet utifrån dessa.

Ditt bästa tips för att bli en framgångsrik travspelare?

– Mitt näst bästa tips är att bilda dig ett bra kontaktnät med många olika "experter". Någon som är duktig på stamtavlor, statistik, kallblod, Norrlands-banor och kanske någon som har mycket bra kontakter inom travvärlden där man kan få den bästa informationen direkt från tränare och kuskar.

Det allra viktigaste är att man ska aldrig spela för mera pengar än vad man har råd att förlora. Och spela aldrig för att vinna tillbaka förlorade pengar. Trav handlar om gemenskap, sporten och att ha roligt. Kommer det in stress och press som påverkar dig negativt så ska man ta ett uppehåll.

Formen är uppenbarligen på topp! Har du något tips att bjuda på inför V86 ikväll?

– Jag bjuder på omgångens chansspik som vi hittar i V86-5: 1 Diadem Viking. Detta sto har 4/8 segrar över distansen, 4/8 segrar med Tomas Pettersson i sulkyn, som alltid förvaltar sina möjligheter på ett bra sätt. De värsta konkurrenterna är väldigt galoppbenägna, och från halvdåliga lägen så kan de bli svårt för dem. Det kan bli spets och slut på 1 Diadem Viking i avd.5. Men motbud finns verkligen och bara den tuffa vågar spika.

Goran Antonsen Lionel

Bli en vinnare

Daniel “Direkten i Ryd” Aldemir

Hur kom du fram till spikarna på systemet?

– Tangen Haap i V75-1 fick ett chansartad startspår men ändå valde vi att spika den. Statistiken talade sitt tydliga språk. Hästen hade väldigt hög segerprocent på distansen och även ett gott facit just uppe i Boden.

Vår andra spik Quito Lane i V75-5 visste vi var en fartfylld häst med hög kapacitet. Hästens nya tränare Robert Bergh har dessutom förbättrat hästen ytterligare, så den spiken kändes självklar.

Vad tror du var avgörande för att sjuan satt just den här omgången?

– När spikarna väl sitter så ökar sannolikheten för vinst enormt. Det är det som är mest avgörande att välja rätt spikar. Därefter hamnar fokus istället på att heja fram så många skrällar som möjligt för att få upp utdelningen. Skrällar som vi har på kupongen givetvis. Vi fick njuta av ett par sådana under omgången.

– När spikarna väl sitter så ökar sannolikheten för vinst enormt.

Berätta lite kortfattat om hur du tänker när du analyserar startlistorna?

– Det är många faktorer som spelar in; statistik, tävlingsform, färsk träningsform, bana, väder, utrustning, tips från travets innersta kärna etc.

Dessa ingredienser kokas ihop till ett slagkraftigt system som förhoppningsvis genererar en fin utdelning.

Ditt bästa tips för att bli en framgångsrik travspelare?

– Älska sporten och fokusera inte bara på spelet. Trav är en fantastisk sport som fick sina rötter redan under 1800-talet i Frankrike och USA. Sedan dess har intresset exploderat för denna eleganta sport.

Ju mer intresse man har för sporten desto mer kommer man också förstå spelet och bli en framgångsrik spelare.

Formen är uppenbarligen på topp! Har du något tips att bjuda på inför V86 ikväll?

– Jo, formen känns bra. Vi satte både lilla och stora V86 förra veckan och V75:an i söndags.

Vi har även lyckats sätta ett antal fina V4or. Jag hoppas verkligen att den formen ska få spegla sig även den här veckan!

Ikväll far vi vidare till Bergsåker och Solvalla med 13 miljoner i jackpot. Jag tror stenhårt på El Fitzgerald i V86-6 och väljer att spika den. Hon gjorde en stark prestation från dödens senast och har visat fin styrka.

Ett skrällvarning är 9 Klack Vilja i kallblodsloppet i V86-5. En häst som kan mycket när hon är som bäst. Med några lopp i kroppen nu så kan vi få se den kapacitet hon besitter. Streckad på 4% i skrivande stund.

Dela inlägg

Vill du äga häst med Travstugan?

Vi är i startgroparna för att köpa en andelshäst och det är inte vilken häst som helst utan Staro Nashville (Sebastian K. – Meta di Azzurra). Det är en väldigt spännande stamtavla! Innan det här kan bli verklighet vill vi första kolla hur stort intresset för att bli andelsägare är.

Det finns 100 andelar till salu och en andel kostar 2 500 kr. Utöver 2 500 kr tillkommer en mindre kostnad om 150-180 kronor per månad och andel. Staro Nashville tränas av Joakim Lövgren som är väldigt engagerad i det här projektet. Joakim har Jägersro som hemmabana.

En anledning till varför Travstugan vill styra upp en andelshäst är för att vi ska komma närmare varandra. Vi vill skapa en gemenskap där vi i alla fall har en sak gemensamt – nämligen Staro Nashville. För att det här ska bli en kul grej kommer vi även arrangera roliga tävlingar.

Vill du vara med? Maila info@travstugan.se eller använd kontaktformuläret. Först till kvarn gäller!

OBS. Skriv i mailet hur många andelar du vill ha om du vill ha fler än en andel.

Hör av dig till oss eller Tobias Nilsson i Travsurr på Facebook om du har frågor.

Dela inlägg

Nylansering av vår systersida Bettingstugan.se!

Travstugans systersida Bettingstugan.se lanserade i fredags en helt ny maxad hemsida för er sportälskare och bettingfantaster. Bettingstugan är nu en webbsida som inte bara erbjuder speltips utan även en hemsida som levererar mängder med viktiga verktyg för att göra dig till en bättre spelare. Besök Bettingstugan och ta del av speltips, guider, kampanjer och recensioner om spelbolag och mycket mer.

Nytt team av experter

I samband med renoveringen av Bettingstugan.se så har det nu tillkommit nya experter som skriver speltips. Varje expert är noggrant utvald med en kravbild att vara kompetent inom sin genre av sport samt med kriteriet att ha bred kunskap inom bettingvärlden. Bettingstugans experter ska alltså inte enbart vara skicklig på att hitta spelvärde på matcher utan även kunna förmedla sin kunskap om sporten som dom inriktar sig på. För tillfället består Bettingstugans team av experter med kunskap inom sporter som fotboll, ishockey, innebandy, schack och E-Sport, men målsättningen är att inom kort kunna erbjuda speltips i ännu fler sporter.

Läsartips

Är du själv en duktig tippare som känner för att dela med dig av dina kunskaper? På Bettingstugan ges du möjlighet att dela med dig av dina egna speltips. Ansök som skribent på Bettingstugan och få chansen att briljera med grymma speltips. Om dina speltips innehåller tillräckligt med kvalité så kan det leda till att du blir en del av Bettingstugans team.

Bettingstugan mer än bara speltips

Utöver speltips på Bettingstugan så har du chansen att berika dig med nödvändig information för att förbättra dina möjligheter till vinst. Lär dig något nytt inom betting i någon av våra betting guider, läs på om dom olika spelbolagen eller ta reda på hur en välkomstbonus egentligen fungerar.

Guider
Vill du förbättra din kunskaper inom betting rekommenderar vi att du besöker en av Bettingstugans betting guider. Guiderna är uppdelade i tre olika nivåer.

  1. Nybörjarguide
  2. Medelguide
  3. Avancerad guide

Nybörjarguider
Är du helt ny inom betting? Ingen fara, Bettingstugan hjälper dig att komma igång. I Nybörjarguiden finns information om allt du behöver veta för att lära dig grunderna inom betting. Lär dig dom olika speltermerna, vad ett bra odds är eller hur en välkomstbonus fungerar.

Medelguider
Läser du bettingskolans medelguide så kommer du lära dig grunderna av hur du bland annat skapar ett spreadsheet, hanterar en betting exchange eller hur Asian Handicap fungerar. Denna guide är perfekt anpassad till er som kan grunderna inom betting och som vill bli mer kunnig.

Avancerad guider
Har du spelat under en längre period och vill ta din betting till en ny nivå? Då är bettingstugans avancerade guide ett perfekt verktyg för dig. I den avancerade guiden finns t.ex. instruktioner om hur du bygger din egen spelmodell eller använder dig av något av dom olika bettingsystemen.

Spelbolagsrecensioner
För att du ska ha möjlighet att hitta det rätta spelbolaget för dig så har Bettingstugan noggrant recenserat majoriteten av spelbolag som finns ute på marknaden. Så berika dig med information om dom olika spelbolagen och ta reda på vilket spelbolag som uppfyller dina krav.

Bonus & Kampanjer
Det som är viktigt när du tar del av en odds bonus eller kampanj är att du måste vara medveten om regler och villkor som kommer. På Bettingstugan finns det information om alla typer av bonusar och kampanjer samt hur dom fungerar. Det finns dessutom massvis med olika aktuella bonusar och kampanjer som du kan ta del av på bettingstugan.

Bettingstugan - En mobilanpassad hemsida
För att du ska ha en så smidig och trevlig upplevelse som möjligt så har Bettingstugan utformat en mobilanpassad version som funkar utmärkt för mobilen eller läsplattan. Ta reda på

Dela inlägg