Travstugans blogg

Dags för final - vem vinner det prestigefyllda priset?

Snart dags för den sista helgen i september för det här året. Vilket även innebär att det äntligen är Kriteriehelg på Solvalla och fina travtävlingar både lördag och söndag med V75 som huvudattraktion i dagarna två.


I synnerhet för oss som arbetar med Travstugan, då finalen i vår stora V75-Challenge som har pågått ända sedan juli månad, nu äntligen ska få en vinnare efter lång tids väntan och spänning där vi har fått se många jämna kamper. De spelläggare som har lyckats bäst och tagit sig till final för att tävla om evig ära och berömmelse, samt att få sitt namn inskrivet i historieböckerna som den första vinnaren av Travstugans V75-Challenge någonsin - är följande personer:

 • Joakim Eriksson, KOPPARBERG
 • Andreas Lundin, STOCKHOLM
 • Johan Karlsson, HUDIKSVALL
 • Martin Engström, MALMÖ
Travstugan pokal

Regler inför finalen

 • Varje spelläggare får lämna in ett andelsspel som kostar max 250 kr/andel
 • Finalen innebär två V75-omgångar, alltså både lördag och söndag
 • Vinner gör den spelläggare som efter söndagen har flest antal rätt totalt
 • Vid lika antal rätt, vinner den spelläggare som har den lägst streckade spiken på sitt system
 • Därefter räknar vi på det system som lämnades in först

Heja fram din favorit till vinsten

Givetvis kan du köpa andelar i systemen som tävlar både lördag och söndag. Dessa hittar du i Travstugans andelslag som vi har länkat till här.

Även DU har möjlighet att vinna fina priser!

Samtliga som har köpt en andel och postar den på vår Facebook-sida i kommentarsfältet,
eller mejlar oss bild på V75-andelen som är köpt i Travstugans andelslag till helgen - är med i utlottningen av 10 st fina höst-kit som alla innehåller både Travstugan-mössa och kaffekopp!

 • Stort lycka till allihop!
  Dela inlägg

  Semifinaldags i Travstugans V75-Challenge!

  Efter många rafflande dueller under de senaste veckorna - är det nu äntligen dags för semifinalerna att ta vid. Tävlingen, som handlar om att ta fram den bästa andelsspelaren på V75 - har pågått sedan den 27 juli och nu börjar vi snabbt närma oss svaret.

  Den stora finalen äger rum under Kriteriehelgen på Solvalla 28-29 september, där finalisterna kommer att spela V75 både lördag och söndag för att mäta sina krafter - vilket innebär att det inte enbart kommer vara dagsformen som avgör!

  Semifinal 1 avgörs nu på lördag 14 september

  V75-tävlingarna körs på Bollnäs travbana

  1. Martin Engström (Martin vs. Niklas 1-0)
  2. Sandra Luomala (Jonas vs. Sandra 0-1)
  3. Andreas Lundin (Andreas vs. Daniel 1-0)
  4. Ann Dynesius* ( Ann vs. övriga 1-0)

  Semifinal 2 avgörs lördag 21 september

  V75-tävlingarna körs på Färjestad travbana

  1. Johan Karlsson (Michael vs. Johan 0-1)
  2. Viktor Åkerblom (Viktor vs. Catarina 1-0)
  3. Joakim Eriksson (Joakim vs. Andreas 1-0)
  4. Mattias Åkesson (Mattias vs. Jimmie 1-0)

  * Ann utmanade Travstugans andelsspelare och vann en duell mot Jimmie Nordberg 28 augusti. Hon lyckades därmed vinna en plats i semifinalen och kommer "till start" som en intressant joker i semifinalerna.

  Regler inför semifinalerna

  • Precis som tidigare, gäller flest antal rätt
  • Vid lika antal rätt, räknar vi på minst streckade spikar på systemen
  • Om samma spikar, vinner det system som lämnades in först

  Kvalificerar sig för final gör

  • Två personer lördag 14 september
  • Två personer lördag 21 september

  Travstugans andelslag

  Samtliga tävlanden kommer från Travstugans andelslag på ATG Tillsammans som du hittar här. Där kan du följa spänningen framöver och heja fram din favorit till vinsten i Travstugans svar på "Stanley Cup". Självklart kan du köpa andelar av våra finalister och vara med oss i jakten på miljonerna!

  Vinnaren kommer alltså att bli historisk och ett namn att minnas i all evighet - som den första personen att ta hem Travstugans V75-Challenge någonsin! Förutom det priset, tilldelas vinnaren givetvis även en fin pokal att stoltsera med för vänner och bekanta.

  Vi ser fram emot att kora Travstugans första andelskung/drottning på V75.

  Dela inlägg

  Vem vinner Travstugan Challenge?

  Travstugans andelstävling pågår för fullt och det kvarstår nu enbart två kvalomgångar innan det är dags för mycket spännande semifinaler att ta vid.


  Sedan starten av tävlingen den 27 juli har flera av våra duktiga spelläggare hunnit mäta sina krafter och tävlat om vem som egentligen är bäst på att tippa V75 genom andelsspel.
  De personer som har vunnit hittills, och därmed även är klara för semifinal är:

  1. Martin Engström (Martin vs. Niklas 1-0)
  2. Sandra Luomala (Jonas vs. Sandra 0-1)
  3. Joakim Eriksson (Joakim vs. Andreas 1-0)
  4. Viktor Åkerblom (Viktor vs. Catarina 1-0)

  Kvarstår att tävla i kvalomgången gör:


  Mattias Åkesson, Jimmie Nordberg och Direkten Ryds stjärna Daniel Aldemir.
  Samt helgens tävlanden, som består av Michael "Norrlandskungen" Svensson som nu möter Johan "V86-kungen" Karlsson i ännu en rafflande V75-duell.

  • Vill du vara med i spänningen så finns V75-andelarna som är med i lördagens "Challenge" på vår lagsida på ATG Tillsammans. Dit kommer du genom att klicka här.

  • Förutom Michael och Johans andelar, hittar du givetvis även samtliga andelsspel som vi erbjuder inför lördagens multijackpot på V75 - som just nu lockar med hissnande 63 886 596 kronor extra i potten pga. tidigare jackpot-omgångar.
  Travstugan merch

  Ni som gissat rätt

  Vi vill även passa på att gratulera de läsare som varit med och tävlat, som både lyckats med bedriften att gissa rätt på vem av spelläggarna, samt med hur många rätt de vunnit.

  Vilket följande personer har gjort sedan tävlingsstarten:

  1. Maud Nyberg (Travstugan hoodie)
  2. Therese Von C (Travstugan kit)
  • Andreas Lundin
  Dela inlägg

  Sommartravet 2019

  Sommartravet

  TÄVLA OM FINA PRISER

  Det är dags för sommarens höjdpunkt för oss som gillar trav - och det vill vi som arbetar med Travstugan givetvis fira! Därför kommer vi att tävla ut fina priser under perioden 4 juli till 3 augusti, då Sommartravets V75-turné pågår runt omkring i landet på speciellt utvalda travbanor från norr till söder.

  VARJE VECKA KAN DU VINNA

  • 1:a pris: Travstugan hoodie
  • 2:a pris: Travstugan T-shirt & solglasögon
  • 3:e pris: Travstugan keps & solglasögon

  GÖR SÅHÄR FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA

  Allt du behöver göra är att bjuda in tre vänner till vår grupp "Travsurr - Travstugans travgrupp" och tagga dessa i kommentarsfältet. (Du kan givetvis vara med i samtliga utlottningar)

  TÄVLINGSREGLER

  • Datumen då Sommartravets V75-tävlingar sker och utlottning i tävlingen äger rum är:
   Torsdag 4 juli, lördag 6 juli, lördag 13 juli, lördag 20 juli, söndag 21 juli, lördag 27 juli, tisdag 30 juli och lördag augusti.
  • Vinnarna meddelas personligen via Facebook.

  STORT LYCKA TILL!

   Travstugan merch
   Dela inlägg

   Stekheta tips från kökschefen

   Andreas Stenberg heter en av våra mycket omtyckta spelexperter här på Travstugan, som sedan början av mars 2019 bjuder på både analyser, spänning och underhållning i samband med V75 & V86-tävlingar.

   Vi har gjort en intervju med Andreas, som till vardags arbetar som kökschef - för att ta reda på hur det stora intresset för travsporten väcktes och hur han egentligen har lyckats med bedriften att vinna stort vid ett flertal tillfällen, där många imponerande storvinster finns på meritlistan.

    Andreas Stenberg

    Hur kom du i kontakt med travet för första gången?

    – Det var faktiskt av en slump när jag nyligen fyllt 18 år, som jag satt hemma hos föräldrarna och såg på Nyhetsmorgon. Då pratades det inför en V75-omgång på Solvalla och programledarna gjorde ett system i TV-studion. Jag snappade upp lite av vad som sades och tänkte: "Vad fasiken, jag testar!" Visste redan då vem Stig H Johansson var och framför allt Örjan Kihlström. Så gick på dessa kuskar och spikade Örjan i den sista V75-avdelningen. Sedan satt jag hemma hos en kompis och såg på Tipsextra när min kompis undrade hur det gick på travet?

    "Slå på text-TV och kolla hur travet går", sa han åt mig. Det tog ett tag innan vi hittade den sidan, för travsporten var ingenting som intresserade oss på den tiden.

    Just vid den tidpunkten hade jag faktiskt fem rätt på systemet och vi småskrattade lite - och satt sedan och uppdaterade den där jäkla sidan för att få fram nästa resultat. När jag var uppe i sex rätt av sju blev det väldigt spännande, med tanke på att jag hade spikat Örjan i det sista loppet. Och en seger för honom skulle i så fall innebära en vinst på lite drygt 35.000 kr för mitt system.

    – Tillslut kom även det resultatet och det visade sig att den jäkeln (Örjan) löste det!
    Så vår lugna lördagskväll slutade med en härlig barrunda. Och efter det blev jag fast, haha!

    Och nu är du tipsexpert, hur har första tiden som “tipster” varit?

    – Den har varit fantastisk! Jag har redan, efter så kort tid fått nya vänner inom travet och det är så jädra roligt att tjöta med likasinnade och även få tips och trix från utomstående. Alla andelsköpare är oerhört viktiga och det är dem som gör det här möjligt för mig - så jag vill även passa på att rikta ett stort tack till er!

    "Alla andelsköpare är oerhört viktiga och det är dem som gör det här möjligt för mig"

    Vilken respons har du fått?

    – Tycker att jag kommit in helt ok i spelet, alltid svårt att slå sig in när det är så oerhört duktiga kollegor man har att göra med. Men har fått väldigt mycket positiv respons och jag tycker det här är superkul verkligen!

    Hur mycket tid lägger du i genomsnitt på dina analyser inför V75 samt V86?

    – Sitter i lopparkiven dagligen och letar fram härliga "nästagångare" och drag. Varje kväll läser jag som regel något intressant. Men när familjen är vaken så är det den som jag har 110% fokus på. Dem stöttar mig i det här - och det känns oerhört viktigt.

    Med flera storvinster på CV-et undrar vi givetvis vad framgångsfaktorerna har varit?

    – Jag går väldigt mycket på mina egna idéer och tankar, oavsett spelprocenten. Den försöker jag koppla bort. Det gäller alltid att hitta värdet i hästen. Sedan är det av mycket stort värde att föröka se samtliga ekipage i loppen - inte bara vinnarna. Det finns mängder av "godbitar" som sitter fast och inte hittar ut eller avslutar nåt enormt på upploppet. Dessa antecknar jag alltid och är beredd när dem selas ut nästa gång. Skördar väldigt mycket framgångar via samtal med Jocke, Tobbe och Micke här i "stugan" också. Vi bollar dagligen våra tankar. Dock är vi sällan överens, haha! Men de är så otroligt skickliga i det dem gör, så jag är väldigt tacksam över att få vara en del av laget.

    Hur stor andel krävs det av skicklighet och tur för att bli lyckosam på travspel?

    – Hm, hälften av varje skulle jag nog säga - det finns så många olika spelsätt i det här. Vissa skördar framgångar via turnummer, vissa via kuskar och hästnamn, andra via intensivt pluggande. Men man ska alltid komma ihåg att det är djur vi jobbar med. Allt kan hända och även dem har dåliga dagar och springer inte som man vill - det gäller att ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag och med tålamod byggs det framgångar, anser jag.

    Hur stort travintresse har övriga familjemedlemmar?

    – Det är inte mycket alls, utan där håller jag ensam i tömmarna. Sambon äger en hopphäst och det är inte samma sak direkt och där är mitt intresse oerhört svalt.. haha! Men det blir genast ett stort intresse här hemma när man väl vinner, vilket jag inte förstår? (Skratt igen).

    Vem är din favorit bland kuskarna och varför?

    – Måste säga Örjan Kihlström där, då det är tack vare han som jag började intressera mig för trav skulle man kunna säga. Besitter ett oerhört lugn när han kör och känslan är att oavsett vilken häst han sätter sig bakom i vagnen, så visst fasen är han med på målfotot i vilket fall?

    Vill även nämna världens bästa Björn. Björn Karlsson pratar jag om då. Den absolut vassaste inom sporten som arbetar med kallblodstravare, och har varit till stor hjälp för mig. Oerhört trevlig, rak och ärlig som brinner för det här med trav. En stor förebild för mig som travspelare.

    "En stor förebild för mig som travspelare"

    Vad ska en travhäst heta, om namnet ska symbolisera dig som person?

    – ”Happy Chefs Choice” tycker jag symboliserar mig. Är alltid glad och älskar matlagning. Går på mina idéer och tankar och det namnet skulle man gärna höra på upploppet under Elitloppet, när den svept hela fältet på bortre lång och sedan krigar ner Propulsion med 50m kvar - haha, förstå den känslan!?

    Slutligen vill vi gärna ha lite tips inför V75 på Bergsåker, som ersätter V86 onsdag 1 maj

    – Finns absolut några stora favoriter som jag anser är sårbara. Per Linderoth brukar vinna minst ett lopp på Bergsåker och han sitter upp bakom många fina tänkbara smällkarameller. Bästa spiken i omgången tycker jag är Timo Nurmos fina Magic Cash som slog nytt svenskt rekord senast och ändå inte var ”tom i tanken” - tror den vinner från alla möjliga positioner.

    Kort om Andreas

    • Yrke: Kökschef
    • Familj: Sambo och två barn på 3 resp. 1,5 år
    • Bor: Hus på landet strax utanför Norrköping
    • Spelläggare i Travstugans ATG tillsammans-lag: Direkten Ryd, sedan början av mars 2019.
    Dela inlägg