Travstugans blogg

Vem vinner Travstugan Challenge?

Travstugans andelstävling pågår för fullt och det kvarstår nu enbart två kvalomgångar innan det är dags för mycket spännande semifinaler att ta vid.


Sedan starten av tävlingen den 27 juli har flera av våra duktiga spelläggare hunnit mäta sina krafter och tävlat om vem som egentligen är bäst på att tippa V75 genom andelsspel.
De personer som har vunnit hittills, och därmed även är klara för semifinal är:

 1. Martin Engström (Martin vs. Niklas 1-0)
 2. Sandra Luomala (Jonas vs. Sandra 0-1)
 3. Joakim Eriksson (Joakim vs. Andreas 1-0)
 4. Viktor Åkerblom (Viktor vs. Catarina 1-0)

Kvarstår att tävla i kvalomgången gör:


Mattias Åkesson, Jimmie Nordberg och Direkten Ryds stjärna Daniel Aldemir.
Samt helgens tävlanden, som består av Michael "Norrlandskungen" Svensson som nu möter Johan "V86-kungen" Karlsson i ännu en rafflande V75-duell.

 • Vill du vara med i spänningen så finns V75-andelarna som är med i lördagens "Challenge" på vår lagsida på ATG Tillsammans. Dit kommer du genom att klicka här.

 • Förutom Michael och Johans andelar, hittar du givetvis även samtliga andelsspel som vi erbjuder inför lördagens multijackpot på V75 - som just nu lockar med hissnande 63 886 596 kronor extra i potten pga. tidigare jackpot-omgångar.
Travstugan merch

Ni som gissat rätt

Vi vill även passa på att gratulera de läsare som varit med och tävlat, som både lyckats med bedriften att gissa rätt på vem av spelläggarna, samt med hur många rätt de vunnit.

Vilket följande personer har gjort sedan tävlingsstarten:

 1. Maud Nyberg (Travstugan hoodie)
 2. Therese Von C (Travstugan kit)
 • Andreas Lundin
Dela inlägg

Sommartravet 2019

Sommartravet

TÄVLA OM FINA PRISER

Det är dags för sommarens höjdpunkt för oss som gillar trav - och det vill vi som arbetar med Travstugan givetvis fira! Därför kommer vi att tävla ut fina priser under perioden 4 juli till 3 augusti, då Sommartravets V75-turné pågår runt omkring i landet på speciellt utvalda travbanor från norr till söder.

VARJE VECKA KAN DU VINNA

 • 1:a pris: Travstugan hoodie
 • 2:a pris: Travstugan T-shirt & solglasögon
 • 3:e pris: Travstugan keps & solglasögon

GÖR SÅHÄR FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA

Allt du behöver göra är att bjuda in tre vänner till vår grupp "Travsurr - Travstugans travgrupp" och tagga dessa i kommentarsfältet. (Du kan givetvis vara med i samtliga utlottningar)

TÄVLINGSREGLER

 • Datumen då Sommartravets V75-tävlingar sker och utlottning i tävlingen äger rum är:
  Torsdag 4 juli, lördag 6 juli, lördag 13 juli, lördag 20 juli, söndag 21 juli, lördag 27 juli, tisdag 30 juli och lördag augusti.
 • Vinnarna meddelas personligen via Facebook.

STORT LYCKA TILL!

  Travstugan merch
  Dela inlägg

  Stekheta tips från kökschefen

  Andreas Stenberg heter en av våra mycket omtyckta spelexperter här på Travstugan, som sedan början av mars 2019 bjuder på både analyser, spänning och underhållning i samband med V75 & V86-tävlingar.

  Vi har gjort en intervju med Andreas, som till vardags arbetar som kökschef - för att ta reda på hur det stora intresset för travsporten väcktes och hur han egentligen har lyckats med bedriften att vinna stort vid ett flertal tillfällen, där många imponerande storvinster finns på meritlistan.

   Andreas Stenberg

   Hur kom du i kontakt med travet för första gången?

   – Det var faktiskt av en slump när jag nyligen fyllt 18 år, som jag satt hemma hos föräldrarna och såg på Nyhetsmorgon. Då pratades det inför en V75-omgång på Solvalla och programledarna gjorde ett system i TV-studion. Jag snappade upp lite av vad som sades och tänkte: "Vad fasiken, jag testar!" Visste redan då vem Stig H Johansson var och framför allt Örjan Kihlström. Så gick på dessa kuskar och spikade Örjan i den sista V75-avdelningen. Sedan satt jag hemma hos en kompis och såg på Tipsextra när min kompis undrade hur det gick på travet?

   "Slå på text-TV och kolla hur travet går", sa han åt mig. Det tog ett tag innan vi hittade den sidan, för travsporten var ingenting som intresserade oss på den tiden.

   Just vid den tidpunkten hade jag faktiskt fem rätt på systemet och vi småskrattade lite - och satt sedan och uppdaterade den där jäkla sidan för att få fram nästa resultat. När jag var uppe i sex rätt av sju blev det väldigt spännande, med tanke på att jag hade spikat Örjan i det sista loppet. Och en seger för honom skulle i så fall innebära en vinst på lite drygt 35.000 kr för mitt system.

   – Tillslut kom även det resultatet och det visade sig att den jäkeln (Örjan) löste det!
   Så vår lugna lördagskväll slutade med en härlig barrunda. Och efter det blev jag fast, haha!

   Och nu är du tipsexpert, hur har första tiden som “tipster” varit?

   – Den har varit fantastisk! Jag har redan, efter så kort tid fått nya vänner inom travet och det är så jädra roligt att tjöta med likasinnade och även få tips och trix från utomstående. Alla andelsköpare är oerhört viktiga och det är dem som gör det här möjligt för mig - så jag vill även passa på att rikta ett stort tack till er!

   "Alla andelsköpare är oerhört viktiga och det är dem som gör det här möjligt för mig"

   Vilken respons har du fått?

   – Tycker att jag kommit in helt ok i spelet, alltid svårt att slå sig in när det är så oerhört duktiga kollegor man har att göra med. Men har fått väldigt mycket positiv respons och jag tycker det här är superkul verkligen!

   Hur mycket tid lägger du i genomsnitt på dina analyser inför V75 samt V86?

   – Sitter i lopparkiven dagligen och letar fram härliga "nästagångare" och drag. Varje kväll läser jag som regel något intressant. Men när familjen är vaken så är det den som jag har 110% fokus på. Dem stöttar mig i det här - och det känns oerhört viktigt.

   Med flera storvinster på CV-et undrar vi givetvis vad framgångsfaktorerna har varit?

   – Jag går väldigt mycket på mina egna idéer och tankar, oavsett spelprocenten. Den försöker jag koppla bort. Det gäller alltid att hitta värdet i hästen. Sedan är det av mycket stort värde att föröka se samtliga ekipage i loppen - inte bara vinnarna. Det finns mängder av "godbitar" som sitter fast och inte hittar ut eller avslutar nåt enormt på upploppet. Dessa antecknar jag alltid och är beredd när dem selas ut nästa gång. Skördar väldigt mycket framgångar via samtal med Jocke, Tobbe och Micke här i "stugan" också. Vi bollar dagligen våra tankar. Dock är vi sällan överens, haha! Men de är så otroligt skickliga i det dem gör, så jag är väldigt tacksam över att få vara en del av laget.

   Hur stor andel krävs det av skicklighet och tur för att bli lyckosam på travspel?

   – Hm, hälften av varje skulle jag nog säga - det finns så många olika spelsätt i det här. Vissa skördar framgångar via turnummer, vissa via kuskar och hästnamn, andra via intensivt pluggande. Men man ska alltid komma ihåg att det är djur vi jobbar med. Allt kan hända och även dem har dåliga dagar och springer inte som man vill - det gäller att ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag och med tålamod byggs det framgångar, anser jag.

   Hur stort travintresse har övriga familjemedlemmar?

   – Det är inte mycket alls, utan där håller jag ensam i tömmarna. Sambon äger en hopphäst och det är inte samma sak direkt och där är mitt intresse oerhört svalt.. haha! Men det blir genast ett stort intresse här hemma när man väl vinner, vilket jag inte förstår? (Skratt igen).

   Vem är din favorit bland kuskarna och varför?

   – Måste säga Örjan Kihlström där, då det är tack vare han som jag började intressera mig för trav skulle man kunna säga. Besitter ett oerhört lugn när han kör och känslan är att oavsett vilken häst han sätter sig bakom i vagnen, så visst fasen är han med på målfotot i vilket fall?

   Vill även nämna världens bästa Björn. Björn Karlsson pratar jag om då. Den absolut vassaste inom sporten som arbetar med kallblodstravare, och har varit till stor hjälp för mig. Oerhört trevlig, rak och ärlig som brinner för det här med trav. En stor förebild för mig som travspelare.

   "En stor förebild för mig som travspelare"

   Vad ska en travhäst heta, om namnet ska symbolisera dig som person?

   – ”Happy Chefs Choice” tycker jag symboliserar mig. Är alltid glad och älskar matlagning. Går på mina idéer och tankar och det namnet skulle man gärna höra på upploppet under Elitloppet, när den svept hela fältet på bortre lång och sedan krigar ner Propulsion med 50m kvar - haha, förstå den känslan!?

   Slutligen vill vi gärna ha lite tips inför V75 på Bergsåker, som ersätter V86 onsdag 1 maj

   – Finns absolut några stora favoriter som jag anser är sårbara. Per Linderoth brukar vinna minst ett lopp på Bergsåker och han sitter upp bakom många fina tänkbara smällkarameller. Bästa spiken i omgången tycker jag är Timo Nurmos fina Magic Cash som slog nytt svenskt rekord senast och ändå inte var ”tom i tanken” - tror den vinner från alla möjliga positioner.

   Kort om Andreas

   • Yrke: Kökschef
   • Familj: Sambo och två barn på 3 resp. 1,5 år
   • Bor: Hus på landet strax utanför Norrköping
   • Spelläggare i Travstugans ATG tillsammans-lag: Direkten Ryd, sedan början av mars 2019.
   Dela inlägg

   Intervju med Sandra Luomala

   Att vara travtränare är inte alltid en dans på rosor. I en tuff värld, där många har svårt att få ekonomin att gå ihop - valde Sandra tillslut att ta mod till sig och säga upp avtalet med en för stallet, mycket viktig hästägare.


   Travstugan har varit i kontakt med Sandra och har förutom den här intervjun, även valt att inleda ett samarbete med den nyblivne proffstränaren. Vi vill givetvis hjälpa duktiga och engagerade personer som värnar om vår sport och dess rykte. Efter torsdagens uttagningslopp till Drottnings Silvias Pokal, slutade hästen Estelle Brodda femma och missade därmed en kvalificering. Något som senare ledde till en schism med hästens ägare.

   Berätta kort om händelsen, du kände dig tvungen att säga upp ett antal starthästar förra veckan?

   – Det är givetvis inte bara den här incidenten, men det fick bägaren att rinna över. Efter loppet ringde ägaren upp innan hästen kommit av banan och uttalade sitt missnöje med hästens prestation. I mina ögon gjorde hon ett bra lopp och det ansåg även kusken. Ägaren var upprörd helt enkelt och ville att jag skulle leda bort hästen till en annan tränare på en gång - då fick det räcka för mig. Man har som ägare alltid rätt att ha sin åsikt. Men vart man drar sin gräns som tränare är upp till var och en.

   Tycker det är viktigt att man visar ömsesidig respekt för varandra samt även för hästarna. Vi som lever med djuren, arbetet och ger allt vi kan får inte tolerera vad som helst.

   Tycker det är viktigt att man visar ömsesidig respekt för varandra samt även för hästarna. Vi som lever med djuren, arbetet och ger allt vi kan får inte tolerera vad som helst.

   Klart det var ett tufft beslut – det är ju mina kompisar ( hästarna ) som jag inte ska få hänga med mer om dagarna. Så det kändes väldigt tungt inombords när hästarna lastades på transporten häromdagen.

   Varför har du valt att satsa på en karriär som travtränare?

   – Jag älskar verkligen det här. Hästarna, människorna, atmosfären, sammanhållningen och sporten. Ja, nästan allt som har med travet att göra skulle jag nog faktiskt vilja säga - jag brinner verkligen för sporten.

   Hur kom du i kontakt med travet?

   – Hela mitt släktträd består av människor som haft häst, både på mamma och pappas sida - så jag är uppvuxen med det helt enkelt.

   Vad är din träningsfilosofi?

   – Att ha glada och fräscha, fina hästar att visa upp. Som presterar väl i loppen. Jag vill inte bara starta för sakens skull. Vill att mina hästar ska vara väl förberedda och även fungera bra i loppen när vi kommer ut på tävlingsbanan.

   Vad är det roligaste med att vara tränare?

   – Att jag får syssla med min hobby på heltid. Framför allt att få träffa alla härliga människor och visa upp vår fina sport i olika sammanhang. Det är verkligen jättekul!

   Största utmaningen för dig i stallet?

   – Det är förmodligen att hela tiden försöka utvecklas och lära sig att använda motgångar till något positivt, även i svåra lägen.

   Estelle Brodda har varit en riktigt bra reklamhäst för din verksamhet. Hur ser historien ut bakom den hästen?

   – Verkligen en speciell häst till att börja med skulle jag säga. Fullständigt asocial och har alltid varit det. Gillar inte människor speciellt mycket och har blivit en riktig diva på sistone. Till exempel ska hon ha sina rutiner och bestämma allt själv - men det har det definitivt alltid varit värt. Jag trodde verkligen från första början att hon var en riktigt bra häst, men tyvärr skickades hon iväg till en annan tränare som inte var riktigt lika imponerad.. Sedan skadade hon sig och kom hem till mig igen - resten vet vi.

   Vilken är den bästa hästen du någonsin har kört?

   – Svårt att välja mellan dessa fyra: Scarlet Knight, Gigant Neo, Nu Pagadi och Wellino Boko.

   Hur kommer du att spendera Elitloppshelgen?

   – Kommer åka upp till auktionen för att kika på lite fina unghästar, sedan får vi se..

   Har du någon kvinnlig travprofil som förebild?

   – Emilia Leo, helt klart! Riktig jäkla krigare som är bra på allt; köra, rida och träna. Dessutom är hon väldigt ödmjuk och jordnära. Emilia är ett föredöme inom travsporten.

   Vad är målbilden/visionen med din tränarrörelse?

   – Att hålla fina siffror och vara en omtyckt tränare, vars stall alla känner sig välkomna till - oavsett om du är hästägare eller travspelare. Nummer ett är dock givetvis att få in hästar i träning att jobba med. Så att alla involverade kan få det riktigt roligt på tävlingsbanorna framöver!

   Kort info om verksamheten

   Stallet är placerat på Sundbyholmstravet, som ligger i Eskilstuna. Sedan proffslicensen togs ut vid årsskiftet har Sandra haft 15 hästar i träning. Resultatet hittills under år 2019 är en segerprocent på 15 % och på meritlistan finns både V86 samt V75-segrar. På 33 starter har Sandras hästar placerat sig bland topp tre i mer än hälften av alla starter.

   Vill du komma i kontakt med stall Sandra Luomala?

   Facebook: Stall Sandra Luomala

   Twitter: @SandraLuomala

   Telefon: 073-600 06 16

   E-post: san.luo@hotmail.com

   Stall Sandra Loumala
   Dela inlägg

   Delta i utlottningen av två Elitloppsbiljetter!

   Elitloppet 2019 närmar sig med stormsteg och imorgon är det dags för Heavy Sound att göra årsdebut i samband med att anrika "The Unions lopp" ska avgöras på Solvalla. Och det är inget enkelt gäng han möter. Både Rajesh Face och Charrua Forlan har lopp i kroppen och kommer helt säkert att bjuda på tufft motstånd – från start till mål. Loppet ingår även i veckans omgång av P76, där Legolas garanterar minst 500 000 kr i omsättning. De senaste två omgångarna har resulterat i en ensam vinnare, som alltså tagit hem hela potten.

   Och precis som föregående, ger vi våra travvänner möjlighet att vinna biljetter till Elitloppet 2019 även den här veckan!

   Det enda du behöver göra är att:

   • Lägga ett valfritt spel till P76-omgången på Solvalla den 24 april, spelstopp onsdag kl. 19:27
   • Posta din kupong på vår Facebook-sida
   • Det går även bra att mejla din kupong istället till: info@travstugan.se


   Därefter deltar du i utlottningen av två biljetter till Elitloppet 2019.
   Vinnaren presenteras under torsdagen och meddelas även personligen.

   • Självklart bjuder vi även på speltips inför morgondagen – som du hittar här.

   Ett stort lycka till!

   /Travstugans tävlingsledning

   Dela inlägg