V86 Jägersro/Solvalla

Hej på er alla!

Då var det dags att lämna en analys och ett preliminärt spelförslag (som går att köpa in sig på för 100:-) till V86 Express som saxas mellan Jägersro och Solvalla. Omgången ser faktiskt rätt intressant ut på förhand då det vankas riktigt oväder nere i Malmö och det gäller nog att kolla på loppen innan V86 för att bedöma hur bra banan håller ihop. Som det ser ut just nu kommer jag spela med 2 spikar men detta kan givetvis ändras beroende på morgondagens rapporter, men jag har bra feeling för mina spikar som båda borde ha en bra chans att vinna då motbuden inte alls har imponerat. Jag kommer även att skriva min ranking denna gång dock bara på hästarna jag har med på kupongen hästarna utanför kommer alltså inte att synas i rankingen!

V86-1:

Vi börjar med ett intressant lopp nere på Jägersro över 2640m där Nr 4: Victory Kåsgård blir favorit vilket jag tycker helt fel, hästen är väldigt väldigt osäker och galopperar mer än gärna. Första häst för mig är hemmahoppet och Luddes kapable Nr 7: Face Ribb, som härdats i tuffa sällskap på sistone och borde enligt mig vara favorit. Här är alltså spelvärdet väldigt högt på Face Ribb. Bakom dessa två är det väldigt öppet och jag streckar totalt 8 stycken. Den jag vill lyfta fram som en rolig skräll är Nr 8: Mr Arkansas Rose som visat gryende form och kommer med största sannolikhet dyka upp på målfotot. Håll koll på platsoddset här då det kan vara riktigt spelvärt.

Rank: 7-4-1-8-2-5-10-13 Reserv:9-12

V86-2:

Då flyttar vi oss från Malmö till huvudstaden Stockholm och Solvalla där Nr 2: National Prince blir knapp favorit men det är ingen häst jag väljer att spika eller gå på då jag tycker hans form är ett frågetecken. Skulle däremot formen vara som i våras så är det nog spets och slut här. En häst jag verkligen gillar och följt hela sommaren är Nr 4: Autobahn som varit ute i tuffa gäng och gjort väldigt bra prestationer utan att få vinna. Senast var Broad Bahn sonen ute i ett svårt derbykval där P.G Norman valde ett lugnt upplägg, men på upploppet exploderade Autobahn och höll på att köra upp i vagnen på hästarna framför. Bakom dessa två finns en högkapabel strulputt nämligen Nr 8: D.D's Perseverance som slår många här om han vaknat på rätt sida.

Rank: 4-2-8-3-6-5 Reserv: 11-9

V86-3:

Här kommer min första spik i form av Nr 3: Fidagu U.R som är startsnabb och spurtade riktigt fint senast. Värst emot tillika favorit är Nr 2: Dynamite Light som är högkapabel och startsnabb men har inte startat på 2 månader. Hästen blev struken den förste September för dåliga blodvärden och gången innan dess blev han struken för förkylning. Hästen har alltså blivit anmäld 5 gånger på 3 månader och blivit struken 3 gånger av dessa. Jag är därmed väldigt frågande till formen på hästen och väljer att gå emot och spika Figaro istället.

Rank:3 Reserv: 2-1


V86-4:

Fjärde avdelningen där Johan Untersteiners Nr 5: Bonduran d'Inverne blir favorit och ska ses med god vinstchans här, hästen har gjort 3 starter för Johan (tidigare Robert Bergh) vunnit två av dessa och galopperat en. Bonduran var strulig när han var hos "Bergharn" men nu verkar det som Johan hittat rätt melodi för hästen. På grund av hästens förflutna väljer jag att gardera och värst emot är Svante Båths Nr 4: Showman Brodde som inte vunnit på ett tag men visat fin form på slutet. Spets tar med största sannolikhet Nr 1: Ronzon Face och där har Karlstedt deklarerat att han tänkt testa köra.

Rank: 5-4-1-6 Reserv: 10-9

V86-5:

Här kommer omgångens bästa spik enligt mig och jag misstänker att det kommer att bli ett rejält skrik imorgon vilket gör att hästen kommer stiga i procent. Men jag hoppas att procenten fortsätter att ligga under 40% imorgon. Spiken jag pratar om är Nr 1: Augustus F som kommer ifrån fyra bra lopp och borde ha toppform nu och från bricka ett kommer hästen att spetsa och därifrån är han fruktansvärt svår att slå. SPIK!

Rank: 1 Reserv: 3-8


V86-6:

I varje omgång så behöver man allt som oftast ett lås och det hittar vi i detta stolopp där det enligt mig står mellan två hästar; Veijos Nr 1: Uraia och Westholms Nr 3: Bula Bula Am. Bula Bula Am har gjort tre starter sen hon kom till Jörgen Westholm och jag tycker hon sett bra ut och i normala fall är hon bästa hästen i fältet. Jag väljer att dubbla med Uraia som hade lite sämre läge senast och gick dessutom inte med "rätt" balans. Nu blir det skoryck och från spår ett tror jag hon spetsar och kör där så länge lampan lyser.

Rank: 3-1 Reserv: 7-5

V86-7:

Här dyker Peter Untersteiners stjärnsto upp nämligen Nr 9: Swish Lane hästen är tveklöst bästa hästen och felfri tror jag verkligen inte den kan förlora men det som talar emot är just aktionen som kan vara sisådär vilket verkar vara vanligt på Ready Cash stona. Nu kommer hästen från vila och från vila har märren kommit ut förr och vunnit. Men i skrivande stund vill jag gardera med tanke på att banan förmodligen kommer vara krävande och jag garderar med två stycken som båda kommer från just bra prestationer så se upp!

Rank: 9-6-8 Reserv: 5-12

V86-8:

I sista avdelningen finns en klar första häst och det är Nr 5: Global Tenderness som varit kanonfin från spets, här kommer Erik att ladda med så mycket det går för att nå favoritpositionen och kostar det inte allt för mycket så är det god segerchans. Värst emot är Nr 2: Kinnona Goj som kommer från en dålig prestation men det tror man var för att hon övernattade första gången och i ett stall fullt med hingstar som förde ett himla liv hela natten, till denna start har man valt att resa på förmiddagen och nå Stockholm runt middagstid för att få ett lugnare upplägg. Tränaren S O Jansson går ut och säger att han vill att Kinnona ska få ett lugnt lopp men ska trots det ha kapacitet för att vinna. Jag väljer att strecka på med så mycket jag har råd med. En häst man inte får glömma vid gardering är Nr 9: Denco's Moon Kilab som spurtade bra senast och har bra form.

Rank: 5-2-9-8-12-3-10-11 Reserv: 1-6

Systemet är på 9216 rader/2304:- och en andel hos mig kostar 100:- det man ska ha i åtanke är att systemet är skrivet idag Tisdag och vissa förändringar kan komma att ske beroende på banans kvalité nere på Jägersro imorgon.

För att köpa en andel trycker ni här


Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Helgens midsommartrav inleds med midnattsomgång uppe på Dannerotravet. Startiden är sen och bland loppen vi bjuds på är High Coast Midnight Race den ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter.Här är mina tidiga funderingar ... Läs travtips