• Hem
  • V75 Klosterskogen 31 mars

V75 Klosterskogen 31 mars

Tjena! 

Efter fredagens misäromgång där jag var snett på omgången så tar jag nya tag inför Lördagens omgång från vårt kära grannland i väst.

Som vanligt när det är trav från Norge så ska man ha koll på att dom har ett annat voltsystem, man får inte använda pisk och dom har ett annat regelverk kring galopp på upplopp. 

Klosterskogen är också speciell då man har ett extra spår på upploppet ett så kallat ”open stretch”.

När jag började analysera omgången så tyckte jag det fanns en möjlighet till hög utdelning men ju mer jag läser på desto osäkrare blir jag och det finns faktiskt ett par riktigt starka favoriter. Jag kommer bara köra med ett system denna omgång och det är ett system för 100 kr andelen och givetvis köper du en andel eller två genom att klicka HÄR!

V75-1:

Jag brukar sällan spika en häst som vilat en längre tid men nu tänker jag göra ett undantag och spika storfavoriten 3 Waffle Cone. Frode Hamre håller denna Muscle Hill dotter väldigt högt och han satsar på att charma publiken på Solvalla sista helgen i maj. Att jag spikar är att jag litar på Frode Hamres ord att Waffle Cone inte behöver ett lopp i kroppen för att ha form och han har vässat henne rejält inför det här loppet. Väljer man att inte spika Waffle Cone så tycker jag att man inte får glömma bort Hamres andra häst 5 American Cheque. Cheque har gjort ett lopp efter vila och då vann han på övertygande vis. Det man kan ha i bakhuvudet är att American Cheque och Waffle Cone båda kommer i från Frode Hamres stall och dessutom har dom samma ägare!

Rank: 3 Reserv: 5-1

V75-2:

När det är trav i Norge så är det mer lag än krav att det ska vara något eller några kallblodslopp och här får vi det första och det absolut svåraste. Jag kommer strecka hela tio hästar och hoppas att jag valt bort rätt hästar. Första rank blir 1 B.B Terje T som senast galopperade men det gjorde han för att han var skodd med fel skor och var därmed ursäktad. Andra rank blir 9 Nyland som stoltserar med två raka segrar och får nu duktige Einar Nedrebö. 6 Tömeld Ö.K är en häst som är lite hetsig och får gärna för sig att hoppa, skulle han hålla sig i trav så är det bra chans på seger. Näst senast så galopperade han men spurtade ursinnigt in som trea bakom duktige 7 Myhreng Jerker.

Rank: 1-9-6-7-8-5-2-3-10-12

V75-3:

Då var det dags för nästa favorit med bra chans att vinna nämligen 2 Twigs Briard. Detta är en häst jag gillar och har spikat förut men då till lågprocentare. Nu är han favorit och en befogad sådan. Jag vill ändå gardera då hästen kan vara lite knepig och Klosterskogen har snäva kurvor som jag tror kan missgynna Twigs Briard. Ägaren till Twigs Briard är självaste Kari Lähdekorpi och han har köpt in ett par riktigt fina hästar och vann senast idag (fredag) med Johan Untersteiner tränade Pastore Bob. Värst emot Twigs är 1 Allaway G.T som det låter riktigt uppåt från stallet och jag tror man är nöjd med rygg på Twigs för att sen utnyttja det extra spåret på upploppet. Det finns en tredje häst som jag vunnit pengar på förut och varnat för förut här och det är 11 Joe Hoo Lee som kanske är Norges speedigaste häst när han fungerar och nu har han fått ett lopp i kroppen och satt då fast med krafter kvar. Skulle det bli lite överpace här och att Joe får ett vettigt lopp så kan han absolut skrälla här!

Rank: 2-1-11

V75-4:

Likt den andra avdelningen är fjärde en öppen historia. Tipsnicken får 2 Uendy Z.S som i årsdebuten gick ut och vann från dödens och här kommer man få ta över ledningen direkt från 1 Etna B.R som vill ha ett rygglopp för att senare kunna spurta ner sina konkurrenter.  3 Above From De Hess är en häst som tål att göra jobbet själv och ska absolut passas här. Jag streckar 6 hästar men hade gärna haft råd med fler.

Rank: 2-1-3-4-5-9

V75-5:

Då var det dags för lördagens höjdpunkt nämligen femte avdelningen med riktigt bra kallblodshästar. Favorit blir 3 Tekno Odin som i sina bästa stunder är en av världens bästa kallblod, tyvärr har skador gjort att han inte är riktigt lika vass som för något år sedan. 1 Järvsörappen vet jag inte hur många gånger jag spikat och jagat men svikit mig varje gång, nu har Järvsörappen skött sig och vann på ett fint sätt senast. 11 Lome Brage vann detta lopp förra året och ska inte nonchaleras. 9 Ingbest kommer från duktige Frode Hamre och han varnar lite för Ingbest och han plockas med på kupongen.

Rank: 1-4-3-9-11

V75-6:

Då var det dags för spik och det är en häst jag verkligen tycker om och spikat flertalet gånger, nu står Ready Casharen 15 Bryssel på 40 meter tillägg. Fördelen är att han står i sjättespår i den volten och kommer förmodligen komma fram bra. Motståndet är inget som skrämmer mig och trots att han har många att runda så har jag svårt att se hur Björn Goop ska förlora detta. Omgångens bästa SPIK!

Rank: 15 Reserv: 12-11

V75-7:

Sista avdelningen är loppet med bäst hästar då det är Klosterskogen Grand Prix. Ska jag ha ”gnällkepsen” på mig så är det lite tråkigt att inga ”upcoming” hästar är med utan den yngsta hästen är 8 år. Men nog med gnäll detta är ett riktigt fint lopp där jag väljer att ranka skrällen 8 Tripolini V.P etta med anledning av att det luktar rejäl körning inledningsvis mellan 1 Quick Fix,4 Thai Broadway och 6 B.B.S Sugarlight. En annan häst som jag inte riktigt vet hur man tänker köra är 5 West Wing antingen tar man det lugnt och hoppas på överpace för att speeda ner alla eller så lägger man sig i kampen om ledningen.

Rank: 8-2-1-6-5

Systemet är på 4500 rader och en andel kostar 100kr och den köper du HÄR.

På söndag får vi en av årets största jackpotts och jag har redan nu bra kläm på omgången och kommer ha ett system som verkligen ska kunna vara med och hugga på en eventuell hög utdelning. Analysen kommer på lördagskvällen!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips