• Hem
  • Simon Hagen
  • V86: Topplopp på Solvalla med Prix Readly Express som grädde på moset

V86: Topplopp på Solvalla med Prix Readly Express som grädde på moset

Solvalla bjuder på riktigt fina tävlingar dagen till ära och jag passar på att gå igenom loppen med er. 

V86-1 

Alessandro Gocciadoro startar 10 Zanzibar Wise As som även blir klar favorit här. Blir årsdebut i Sverige då han endast har startat på Vincennes tidigare i år (med framgång). Idag är det 1640 meter och hästen står 20 på volt. Jag kommer att gardera trots att det inte jättemycket hästar i loppet och ta med rätt många. 6 Sister of Mercy gick urstarkt senast och jag skulle vilja påstå att det är en klar fördel att Magnus Djuse svingar sig upp i vagnen. 2 Thelma M.M är anmäld barfota runt om för första gången i livet, vilket är intressant. Gjorde ett bra lopp senast. 4 Curie startade på Bjerke senast och höll bra till tredjepriset. 1 Biscaia är snabb och ska även med, roligt med Örjan Kihlström i vagnen för första gången. 

V86-2 

Ett stolopp med spårtrappa där 11 Velvet Gold är stor favorit och den här gången blir hon utrustad med amerikansk vagn. Timo Nurmos har ruggig form på hästarna och även om spåret är knepigt tror jag att hästen är stark nog att göra mycket av jobbet själv. Främsta utmanarna är såklart 10 Kentycky Derby som hoppade 140 kvar senast. Gillar även Westholms andra häst, 7 Starstrucked som gör bra lopp hela tiden och kan bli farlig om hon står på benen. 1 Ess Mahatma vann överlägset senast. 4 You To Tidy kan få en bra resa och ska med vid gardering. Jättevarningen i loppet är 12 Livi Passion som gjorde det riktigt bra från bricka 12 senast. Kim Eriksson får hästarna att gå riktigt bra för dagen. 

V86-3

Riktigt fint lopp som är jämnstreckat på förhand mellan 5 Declan, 4 Janks Morton och 11 Decathlon. Den sistnämnda är ett riktigt ämne som jag har hört mycket tissel och tassel om. Det blev galopp i första starten och efter det har hästen radat upp segrar. Det var ett snuskigt intryck senast. 4 Janks Morton är ett jättelöfte som bara kommer bli bättre och bättre här under treåringssäsongen med tanke på att han endast varit inne på banan fyra gånger i livet. 5 Declan har hunnit bli fyra år och gör ofta bra lopp ofta. Det var en mersmakande tredjeplats senast på 13,2 efter rygglopp. Jag väljer att låsa på dessa tre. 


V86-4

Prix Readly Express med 600.000 kronor till vinnaren. Just nu är 4 Fransesco Zet spelat till 81% och jag har svårt att se honom förlora det här. Jag körde bredvid honom med våran egen Succession förra veckan, och även om jag körde bredvid letades sig knottrorna på armarna fram ändå. Vilken häst alltså! Får rysningar. 

V86-5

Gamle travtränaren och Solvallaprofilen Runar Sandberg har hedrats med ett eget lopp sedan något år tillbaka, vilket vi gillar. Nio hästar gör upp om 100.000 kronor  i år och 3 Sourire Frö är stor favorit till över 53%. Kommer med två raka segrar innanför västen, varav den sista på ett riktigt bra sätt utvändigt om Iznogod Am. Har dragit ett ypperligt utgångsläge här och jag har rätt svårt att se honom förlora. Den som utmanar är främst 1 Zorro Swing dock inte stod för någon särskilt bra prestation senast. 7 Georgia Am fick ett uppsving senast och var riktigt bra. Är formen intakt blir det kul att följa. 2 Cash Cowboy har fått ett bra utgångsläge och göra ofta bra lopp, men svårt att se att det ska bli seger den här gången. 

V86-6

Kul med ett öppet lopp i omgången. Här kommer jag strecka på och vill ha med 10 Oxidizer, 6 Electrical Storm, 2 Master Blaster som går barfota runt om för första gången och 10 Viking Brodde. 4 Amornero Roc har inte visat något vidare på slutet och tycker det är tufft att göra honom till andrahandsfavorit. 5 Final Dream har svarat för bra prestation på slutet i tuffa sällskap. Gick riktigt bra på Solvalla Utmanade Admiral As i ett lopp på Solvalla i slutet av förra året. Har visat kunnande och ska definitivt med. 

V86-7

Femåringslopp som även är första testet till Jubileumspokalen. Mister Herkules är stor favorit och är anmäld med amerikansk vagn här. Den här hästen har onänligt hög kapacitet och hade kunnat vara på mållinjen i Elitloppsfinalen. Jag tror bajken kommer att passa alldeles utmärkt i år och väljer därför att spika. 6 Bepi Bi ska matchas mot Jarlsbergs Grand Prix, där en hel del andra kanoner även ska ut (enligt rykten) och jag tror därför inte Gocciadoro kommer att tokköra. 7 Marion Fouty Bon var rysligt bra senast och jag ser hon som främste utmanare till Mister Herkules. 

V86-8

Prix Diana Zet med 400.000 kronor till vinnaren. Loppet är öppet för fyraåriga ston och det krävs ingen närmare eftertanke för att förstå att många siktar på på att Stochampionatskval efter det här. Trots allt en fin check till vinnaren, vilket gör att det nog ändå kommer att tävlas lite grann. 3 Glamorous Rain är favorit, med all rätt. Redèn har dock inte fått ut 100% av hennes kapacitet i år och hon var inte som bäst i Drottning Silvias Pokal, vilket för övrigt var hennes senaste lopp. Redén siktar på Stochampionatet och har många växlar kvar, vilket Örjan vet om. Hon kan bara vara bäst här, vilket jag tror. Trots det garderar jag och tar med 4 Deborah S.H som inte heller har startat sedan Drottning Silvias Pokal. Var riktigt bra som tvåa, men lite väl långt uppehåll kanske? Rysaren i loppet är 11 A Girl Has No Name som stod för en kanonprestation på Solvalla senast. Vill man gardera med fler hästar gillar jag 5 Lacille Boko som får amerikansk vagn för första gången. 9 Hard Landing är endast streckad på 1% och på en lite större lapp ska han vara med. 


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Helgen är här och med den V64 Express. Det är Gävle och Umåker som delar på kvällen och de två spikarna? De kommer dansa åttor runt ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips