Tidiga tankar inför V75 Solvalla lördag

Fartfyllda race och viktiga spetsstrider väntar! 

Dags att sätta tänderna i årets roligaste travhelg från Solvalla. Vi inleder med V75-finalerna på lördagen som kryddas med ett läckert snabblopp för ston - Lady Snärts lopp, tillika Stoeliten, V75-6. Samt avrundar med anrika Harper Hanovers lopp, V75-7, över mastiga 3140 meter som grunddistans. Där hela en miljon kronor väntar vinnaren..

För övrigt har jag starthästar på "valla" redan imorgon. Så håll gärna tummar och tår för att gänget nu är friska och att firandet kan inledas redan då. 

Avdelning-1

Rivstart med det kanske på förhand mest öppna loppet i hela omgången? Diamantstoets final över 2140 meter med voltstart. Ni som studerat väderprognosen har redan koll på att Solvalla ska göra skäl för namnet både lördag och söndag, vilket borde innebära en snabb och fin bana. Något som i sin tur kan leda till problem för hästar som står med tillägg. Till exempel 15 Ultra Bright, som annars bör vara den överlägset bästa hästen här. Men som behöver plocka in 40 meter. Inte helt enkelt och hon är beroende av både tur med tempo och positioner. Dessutom är det verkligen inga duvungar som står på framspår. Ett fräckt lås skulle kunna vara Daniel Redéns duo 6 Joyful Trix och 8 Erin Zet. Däremot har jag även hittat en tänkbar kantboll som också startar från första volten, och som bara måste med på kupongen till låga 3 % av strecken just nu. Syftar på Jörgen Westholms fina "merca" 7 La Mauresque, som av någon underlig anledning verkar bli underskattad igen..?

Avdelning-2

Klass-1 final och det ser ut att levereras mycket spänning för V75-pengarna, nu när 1 Deal Done Zet lottats till innerspår bakom startbilen. Klarar han att behålla ledningen i starten, samt påkarna i styr, utan att falla över i galopp? Formtoppade 5 Rotate är inte så dålig ut och framför allt inte 3 Astronascente Zac, som kan öppna väldigt fort vissa dagar. Däremellan hittar vi även den finska gästen 2 Credit to Love, som har ett mycket gott rykte och snabba tider i kroppen. Vågar heller inte räkna bort "gul kusk" nu när prispengarna är höga. Hästarna från det stallet kan lika gärna vinna med halva upploppet, som inte fungera överhuvudtaget för dagen. 

Avdelning-3

I Silverdivisionens final ser det helt klart upplagt ut för storfavoriten 4 Cab Lane, som var urläcker senast, när han vann till synes enkelt trots ett tufft lopp ytter om ledaren. Kanske står i en klass för sig fortfarande och hittar han till ledningen direkt ska det nog mycket till för att han tappar detta tillsammans med, i princip felfria Per Lennartsson i vagnen. Ska vi få något värde i omgången behöver vi dock fälla favoriter. 7 Jaguar Dream är ruskigt bra han också på sitt bästa, samt 6 Vikens High Yield som ser ut att vara på väg att hitta kanonformen igen. Sedan bör vi även se upp med norrmannen 9 Kick off Classic. Kanske inte som bäst senast, men fungerar han hundraprocentigt nu finns där ett stort kunnande inombords. Läge för att få en fin smygresa i draget den här gången dessutom. 

Avdelning-4


Jag har minsann inte glömt vad som står i den berömda "travspelar-bibeln" och förstår att det är här vi ska hitta en riktig överraskning! Vore riktigt kul om Markus B Svedberg från mina hemmatrakter kunde få sätta dit 1 Bravo Sabotage till exempel. Stallformen där verkar det inte direkt något fel på, och utgångsläget bakom bilen är intressant. I tillägg ser Örjan Kihlström ut att bli ovanligt lite streckad med 7 Versace Face. Luktar även hård körning i denna klass-2 final... Så räkna inte bort bakspårshästarna! Där jag tycker att både 9 Body N Soul och 10 Venture Capital ska finnas med på en seriös V75-lapp.

Avdelning-5


Desto högre klass, desto enklare att lösa loppet - kan man ju spontant tänka. Men sannerligen inte här i Bronsdivisionens final. Det vimlar av fina, jämna hästar som kommer till start med fina prestationer i resultatraden. Svårt att plocka ut en som höjer sig från mängden och utan inbördes ordning plockar jag med 3 Otroligosåfin, 5 Oxidizer, 6 Sam The Man, 8 Easy Cash och 10 Eddy West. Den som mår bäst för dagen och får den bästa löpningen, är förmodligen vinnaren. Spets och slut på 3 Otroligosåfin kanske..? Eller vildsint körning om spets och en smygkörd Eddy West som kommer farandes längst ut i banan över upploppet!? Kan nog bli lite hur som helst. 

Avdelning-6


Egentligen kanske någon/några av dessa elitston borde ha varit med i söndagens Elitlopp istället? Framför allt 4 Double Exposure eller 9 Dear Friend. Vi får dock vara tacksamma över att få se dessa kanoner i lördagens Stoelit, V75-6 istället. Bästa läget har Double Exposure fått, som tål att gå tufft både i ledning samt utvändigt över denna korta distans. Vore dock intressant att se hur pass bra hon är för dagen, om fransyskan 1 Billie De Montfort lyckas hålla upp ledningen i starten? Som verkligen inte är någon bluff och i riktigt bra slag för dagen, trots sina tio år fyllda. Dear Friend var inte som bäst i senaste starten, men dessförinnan oerhört fin när hon överraskade många genom att vinna storloppet Seinäjoki Race i Finland. En superskräll kan Frankrike-härdade 6 Unique Juni vara, nu tillsammans med Erik Adielsson i vagnen. Sedan är det naturligtvis intressant att Timo Nurmos väljer att årsdebutera sin diamant 2 Hevin Boko här..

Avdelning-7


Dags avrunda helgens första V75-omgång. Förhoppningsvis är vi många andelsspelare som sitter och flämtar, med chans till sju rätt och fina pengar. Svårt att säga att det bästa dyker upp till sist denna fina tävlingsdag. Men frågan är ändå om detta inte är just det? Med sina 1 miljon kronor till vinnaren i årets upplaga av styrkeprovet Harper Hanovers lopp. Under tre varv kan det hända mycket och här spelar taktikvalet extra stor roll för utgången. Trots att motståndet verkligen är stenhårt, bland annat med ett gäng franska och italienska styrkefenomen på volten längst bak, blir det spik på 8 Who´s Who. Kombinationen av spurtstark häst efter Maharajah i toppform för dagen, tillsammans med geniet Örjan Kihlström bör räcka väldigt långt. Helst hela vägen! Kommer dock att bli svettigt för samtliga, om 1 Maestro Crowe håller sig till trav och får styra och ställe framme i ledningen. Anmäld barfota runt om för första gången någonsin. Pappan där heter dessutom Love You - vilket inte direkt är fy skam det heller. Bäst och starkast gener vinner helgens stora styrkeprov?

Mina andelssystem till V75 denna lördag 29 maj 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips