Tidiga analysen: Örjan i början ger klirr i kassan?

Unga eliten bjuder på hög utdelning?

Svensk travsports unghästserie förgyller morgondagens V86-tävlingar på Solvalla. Med jackpot och 13 miljoner kronor till en ensam vinnare, kan det vara läge att spela för hög utdelning. Trots att vi på förhand hittar minst två starka spikar i omgången, ser det nämligen betydligt öppnare ut i unghästloppen. Ni som varit med ett tag vet att orutin kan fälla även de bästa hästarna. Så här gäller det att ta en extra funderare innan V86-kupongerna lämnas in.

Veckans tidiga analys

V86-1
Att vår gode Örjan Kihlström är en sann champion på travbanan kan nog de flesta skriver under på. Passande nog får han här chansen bakom Timo Nurmos löfte 5 Champ Lane. Med ett övertygande och relativt lugnt lopp i kroppen efter lång vila, bör han vara redo för stordåd och här luktar det spets och slut lång väg. Vi inleder med spik och håller tummarna för att han inte blir allt för hårt streckad. 

V86-2
Den stora fördelen med åtta lopp inom ramen för V86 är det faktum att utdelningen kan bli riktigt hög, trots att flera favoriter vinner. Då krävs dock en del skrällar och kanske kommer den första redan här i ett treåringslopp för ston över 2140m med autostart. Favorit verkar Daniel Redéns 10 Felicia Zet bli tillsammans med Örjan i vagnen, och visst kan det bli andra raka för denna "trollkarl". Utgångsläget är dock inte helt enkelt och det krävs nog en del tur därifrån i andra ledet bakom startbilen. Första varningen är 2 Dior Lilly, som fått ett desto smaskigare startspår och visat sig fungera bra i den främre träffen. Vill även ha med 1 Mirci A´Lir på läget. Lopp i kroppen där och står på tur för att ta karriärens första seger. Stall Robert Bergh har fin form på hästarna just nu och ett fin märr efter Raja Mirchi tillsammans med skicklige Rikard N Skoglund vill man absolut inte åka på. 

V86-3
Trots att tjejerna i detta lopp är ett år äldre och har lite mer rutin än damerna i V86-2, känns det absolut inte särskilt mycket enklare att lösa. Däremot verkar det bli en del körning om ledningen och vinnaren tror jag startar från bakspår, om så blir fallet. Både 9 Devs Dandelion och 10 Calla Frontline blir bortglömda. Förmodligen i kombination av tuffa lopp senast och därmed sämre placeringar i resultatlistan, samt bakspår. Superskrällen kan 8 Handle with Care vara - om Jorma Kontio lyckas hitta en bra position från ett byngligt läge bakom bilen. Björn Röcklingers sto efter Maharajah är verkligen ingen bluff och verkar både stark och tuff. Streckad på låga 3 % i skrivande stund och värd en markering för er som väljer att gardera favoriterna. 

V86-4
Kan bli en hel del Stall Timo Nurmos den här kvällen! För inte förlorar väl 6 Boston Wise L. detta om han är vid sunda vätskor? Hästen som både var tapper i Harper Hanovers styrkeprov, samt imponerade något enormt vid den senaste starten på Solvalla där han även visade sig vara en riktig topphäst över aktuell, kort distans. Han avancerades då framåt i ett högt tempo och fullkomligen krossade motståndet. Vilket borde innebära att kvällens motståndare har stor respekt för favoriten. Han är förmodligen även den som är mest gynnad av högt tempo och Per Lennartsson i vagnen är förstås medveten om hästens enorma styrka. Spik nummer två! Skulle han mot förmodan göra bort sig tror jag på spets och slut för 1 Hector Sisu som är snabb från start och trivs bra tillsammans med Ulf Ohlsson.

V86-5
Öppet treåringslopp över medeldistans igen, den här gången med både tjejer och killar i startlistan. Örjan Kihlström har ytterligare en god chans att ta hem en viktoria tillsammans med 3 Mister Invictus, som dock varit ifrån tävlandet ett tag. Därav svårt att bedöma om han är redo att leverera på topp direkt? Motståndet nu är dessutom stenhårt, framför allt genom 7 White Walker som kan lägga iväg ordentligt bakom startbilen och kanske är den som snor åt sig ledningen direkt när bilen släpper startfältet? Då kan det bli tufft även för favoriten. Jasmine Isings Ready Cash-valack 8 Luca Vialli Boko verkar inte heller vara någon bluff och visade riktigt fin moral vid en övertygande seger senast. Andra raka för stabila och pålitliga Per Lennartsson den här kvällen kanske rentav? Här vill jag stormvarna för 2 Moon On Baroda tillsammans med Claes Sjöström, som vinner med "allt" för dagen. Utgångsläget är spännande och den här tjejen har tidigare visat prov på sylvassa avslutningar. Kör de mer betrodda lite för hårt emot varandra så..

V86-6
Ett fint fyraåringslopp och medeldistans med autostart även här. Klar favorit blir 1 Double O.Seven, trots ett lurigt innerspår bakom bilen. Trots att hästen är riktigt bra säger jag syn på den. Tror nämligen att Björn Goop kan få problem att försvara innerspåret, då blir det hela direkt lite mer chansartat. I synnerhet då loppet består av många, riktigt jämna hästar där jag tror att positionerna kommer avgöra det mesta. Blir inte förvånad om till exempel Torbjörn Jansson skulle ladda iväg från sjundespåret med Jeppas Uppercut och blåser förbi direkt. Vill även ha med 6 Excalibur Zet som verkar riktigt fin när han fungerar optimalt, vilket han gjorde i den senaste starten och övertygade stort. Hittar dock många intressanta segerkandidater här och streckar faktiskt mer än halva fältet, för att vara på den säkra sidan. 

V86-7

Ett försök i Diamantstoet och verkligen många fina hästar med i loppet. En som startar med låg prissumma i förhållande till sin kapacitet är favoriten 3 Margareta Tooma. Hon kommer förmodligen att klättra i klasserna om hon bara får vara frisk och hel, efter det hon visat hittills på tävlingsbanan. Trots att hon möter betydligt mer härdade tjejer, bör hon ha en riktigt bra chans att spåra detta runt om från start till mål. Örjan har kört henne förut med stor framgång och hon tål dessutom att springa i ett hårt tempo, om det skulle behövas. Har svårt att se 11 Zante Grif lyckas besegra henne från ett elftespår, som förmodligen är den värsta motståndaren på förhand. 15 Miss Silver verkar vara i kanonform, men har tyvärr det sämsta läget och från det spåret behöver hon hjälp med både hårt tempo och tur med positionerna längs vägen. Spekulerar man i skräll ska Carl-Johan Jepson tillsammans med 12 Beauty Wind helt klart med. Inte som bäst senast, men nu är distansen den rätta igen och hon flyger lågt över upploppet med smygresa in i det längsta. 

V86-8
Ett långlopp avrundar denna jackpot-omgång och här vill jag strecka på ordentligt. Svårt att se hur loppet kommer bli kört? Samt vilket ekipage som lyckas ta sig till ledningen? Blir det Björn Goop som trycker sig dit direkt med 4 Mateo De Reve? Eller kan Örjan få fart på 2 Bugatti Miles direkt? Om dessa två hamnar längst fram är nog loppet låst. Men i annat fall ser det desto mer öppet ut. Pass upp säger jag framför allt för Jörgen Westholm och urstarke 5 Made of Stars, ifall det blir tempo på loppet. Är inte helt främmande för att Torbjörn Jansson skulle kunna sätta en V86-dubbel den här kvällen heller. Den Jari Åkerfeldt-tränade 10 Zeolit blandar visserligen och ger, men vid full form kan han mycket. 1 Amalencius B.B. var riktigt bra när han spurtvann V86 nyligen, trots att han startade från spår åtta bakom bilen. Visade då prov på riktigt bra form och här kanske det kan bli rygg på ledaren och lucka till slut? Bör knappast vara sämre segerchans den här gången.. 

Vill ni spela tillsammans med mig erbjuder jag dessa andelar: 

Stort lycka till, till oss!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips