Tankar inför Unionstravet på lördag

Veckans tankar och funderingar inför V75

Dags för Unionstrav från Färjestad i morgon, där vi nog allt ska kunna besegra norrmännen! 

För första gången på länge kanske det även kan bli svensk seger i kallblodsloppet? Erik Adielsson får nämligen chansen bakom Björn Karlssons startkatapult 5 Tangen Haap i V75-6, som visat gryende form på slutet och nu står perfekt till för "spets och slut, hämta ut". Kan helt klart vara en bra spik i ett annars väldigt öppet lopp på förhand. 

V75-1

Ett rivigt sprinterlopp i Silverdivisionen inleder veckans omgång. Det luktar vildsint körning initialt om spets (ledningen) och det tror jag kommer bjuda in hästarna som startar från byngliga utgångslägen. Kommer gardera brett och tror bland annat att förhandsfavoriten 1 Beartime kan hamna riktigt illa till direkt från sitt innerspår. Mest spännande tycker jag trots allt ändå att 4 Önas Nougat är, som visat riktigt fina takter i ny regi hos Jari Åkerfeldt. Övertygade stort vid den senaste vinsten över just kort distans och är otroligt startsnabb. Utan en allt för tuff inledning kan det räcka hela vägen och Färjestads korta upplopp ses som en stor fördel. 

V75-2


Ytterligare ett sprinterlopp, men i den lägsta klassen samt med voltstart. Förutsättningar som talar för en hel del galopper samt kanske även ytterligare en skrällvinnaren? Kan till exempel bli lite väl hetsigt för den klara favoriten 2 Mister K.O.Z. i starten, från ett snävt spår.

Nej, då tror jag desto mer på springspårshästarna. Såpass mycket att jag faktiskt väljer att låsa loppet på 6 Blue Frontline och 7 Perfect Score Ås. Tror chansen är god att ledarhästen lyckas hålla undan hela vägen till seger med hjälp av det korta upploppet. Och enligt min analys blir det någon av dessa två som lyckas ta sig dit direkt i starten. 

V75-3 

Veckans Gulddivision går kanske inte till historien som den tuffaste, även om vi bjuds på många namnkunniga hästar med fina meriter. Här spelar jag utan tvekan enligt tesen: form slår klass, och streckar 3 Antonio Trot, 6 Gareth Boko, men framför allt: 9 Mellby Free - som jag tror kommer städa av grabbarna den här eftermiddagen - om tempot bara hålls uppe under loppet. Chansar bort både 1 Disco Volante samt 4 Missle Hill, med risk för att det blir skamvrån efter loppet. Då jag är ute efter mer än kaffepengar tillbaka i vinst, känns det dock helt ok. 

V75-4

Unionsstayern är förutom kallblodsloppet, lördagens klart mest intressanta lopp såhär på förhand att analysera. Tretton styrkefenomen ska göra upp över mastiga tre varv och den dryga distansen kräver verkligen sin häst! Första tanken som slog mig här var: "det här vinner ledaren", då det saknas den där riktiga sluggern som gillar att tugga på utvändigt om ledaren. Vilket kan innebära att tempot inte blir särskilt högt och att den häst som sitter i spets får bestämma farten?

Vid ett sådant scenario tror jag att 4 Crazy First Love får vinna tillsammans med sin nya tränare Robert Bergh. Hästen har visat god styrka i tidigare regi och från ledningen blir det läckra fuxen sannerligen inte enkel att besegra! Dubblar med 3 Born Winner som nu får Örjan Kihlström i vagnen. Trivs extra bra över längre distanser och kan vara stenklar från ledningen. Men givetvis även vinna från andra positioner, tillsammans med allas vår "trollkarl" Örjan som är en mästare på att ge sina körningar fina resor. Dessa två är dessutom anmälda barfota runt om.. Om ni inte var helt övertygade än! 

V75-5


Klass 1-loppet den här lördagen tror jag kräver sina streck på kupongen, väl medveten om att 2 Bugatti Miles blir spelad till megafavorit. Tycker dock att han är alldeles för ojämn i sina prestationer och här låter det dessutom ordentligt påställt på det kanske främsta motbudet, 5 Loveexplosion H.C. tillsammans med sin tränare Christoffer Eriksson. Lyckas ekipaget snuva åt sig ledningen är det föga sannolikt att favoriten lyckas vinna detta från dödens (utvändigt ledaren).

Hittar även många andra riktigt fina hästar i startlistan och vill till exempel varna för 6 Forever Shadow, som senast slutade fyra i det danska Derbyt. Carl-Johan Jepson från innerspåret med formstarka 1 Zenato skulle också kunna bli en riktigt obehaglig överraskning för många. Jag målar på rejält och hade gärna streckat samtliga tolv hästar på kupongen, om det funnits utrymme för det i "plånboken". 

V75-6


Dags för ett riktigt kanonrace! Med tanke på vilka hästar som finns med i startlistan till Unionskampen, där våra bästa kallblod från både Norge och Sverige ska göra upp över medeldistans med autostart. Efter strykningen av 1 B.W.Rune tror jag enbart att ett svenskt ekipage har möjlighet att lyckas vinna loppet i detta getingbo.. Å andra sidan ser jag det som en riktigt bra segerchans för just 5 Tangen Haap. Som nu får förstärkning i egenskap av Erik Adielsson! Som hästen har sett ut på slutet och fullkomligen lyst av form, tror jag körordern från tränare Björn Karlsson blir att ladda i starten för att försöka sno åt sig ledningen. Väl där är min känsla att han bara kommer vara bäst för dagen, efter flera formhöjande lopp på slutet. Där han bland annat suttit fast med gott om krafter kvar! Enligt mig lördagens bästa spik, till en förhållandevis låg streckprocent. 

V75-7

Vi kan ha riktigt hög utdelning på gång, om allt går som jag önskar den här eftermiddagen. Och vad passar då bättre än riktigt bred gardering i epilogen? Favoriten 2 Oracle Tile är given som förstahäst i loppet, men därbakom tycker jag loppet ser vidöppet ut. Skulle han mot förmodan ha en sämre dag, eller om något oförutsett sker, vill jag verkligen vara med när skrällen dyker upp och V75-värdet skjuter i höjden! Över den långa distansen är spårsnåla resor extra viktiga, vilket skulle kunna tala för 1 Mister Donald, 3 Vitro Diablo eller 4 Hands Down D.E. Hästar som bör hamna bra till direkt från sina fina utgångslägen bakom bilen. Inte särskilt hårt streckade i nuläget. Av kostnadsskäl kommer jag dock inte ha råd med samtliga hästar. Så det kan bli riktigt svettigt när hästarna börjar närma sig upploppet.. 

Mina V75-andelar den här omgången:

Nu håller vi tummar och tår för att lördagen är vår! Vore helt klart trevligt med lite extra klirr i kassan, lagom innan höstdagjämningen tar vid på onsdag nästa vecka. Trevlig helg allihop! 

/Sandra 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips