Speltips V86: bästa spiken på Bergsåker i långloppet?

Dags för kylig luft och friska vindar när V86 beger sig norrut och till Bergsåker, som får draghjälp av Solvalla - med hälften av de åtta avdelningarna. 

"Miljonchansen mitt i veckan" har verkligen gjort skäl för namnet på slutet och en annan som inte riktigt har lyckat nå den milstolpen än, med en fin miljonvinst på cv:et, börjar det verkligen bli hög tid. 

Julen närmar sig med stormsteg och det är nästan så att klockan börjar ticka allt fortare för varje dag som går nu. Det är i vart fall den upplevda känslan! Startlistorna till V86 fick bli gårdagens sänglektyr och efter att ha studerat dessa mycket noggrant, är jag inne på att ytterligare en onsdagskväll med riktigt hög utdelning väntar oss.

Tidiga V86-analysen

V86-1

Ett lurigt lopp på Bergsåker med spårtrappa inleder omgången. Trots 2140 meter och autostart känns det svårlöst på förhand, om nu inte Robert Bergh har satt 4 Becker i bra slag redan i regidebuten? I så fall kan det hela vara över direkt. Här vill jag varna för en Dunder-skräll, i dubbel bemärkelse. Hemmatränaren Robert Dunder startar nämligen 3 Kohinoor Boko, som kan avsluta sylvasst med ryggresa fram till upploppet. Står visserligen hårt inne här. Men trav är trav och allt kan hända! 

V86-2

Kortlopp med autostart och här bör det vara god segerchans för det ekipage som lyckas sno åt sig ledningen. Frågan är bara vem som lyckas ta sig dit av;
3 Holy Ground, 4 Mojo Express, 6 Powerbank, 7 Lord Horse och 8 Shapes? Bakspår över den här distansen brukar vara totalt iskallt. Men då det vankas hård körning om ledningen från flera håll, vill jag nog även betala för 10 Loveexplosion H.C. Som är en riktigt fin häst och till den här starten har lopp i kroppen, till skillnad mot senast. 

V86-3

Förutsättningarna upprepar sig här, dock något lägre klass. Vilket knappast gör det hela enklare! Inne på att duktiga Felicia Molin som både tränar och kör 1 Go Without I.D. snor åt sig taktpinnen direkt och leder länge. Kanske hela vägen in i mål till och med? Anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn - känns riktigt spännande. 3 Katalonia är också snabb ut och Ulf Ohlsson som kör gör nog ett försök direkt att ta sig förbi invändiga hästar. Blir det allt för tufft, med hetsiga hästar framme i täten - talar en hel del för att Oskar Kylin-Blom kan lifta med i draget med sin 9 L.L. Labero som bara verkar bli bättre och bättre för varje start som går. Tål även att göra en hel del själv i loppen och skulle tempot sjunka för mycket kan det nog bli ett offensivt upplägg. Med på lappen åker även Robert Berghs förvandlingsnummer 8 Izumi Benois, som också verkar stark och tuff för klassen. 

V86-4

Amatörpokalen i Customserien och här är det en eller alla som gäller. Solklart förstastreck är 4 Red Hot Roadster som visat kanonform på slutet och både är snabb från början, samt rapp till slut. Verkar även fungera från olika positioner, så skulle det inte bli ledningen här är loppet definitivt inte över ändå. Huvudscenariot är dock att han tar ledningen direkt och stannar där i minst 2640 meter. Vid favoritfall är det möjligt att skicklige Mats Gunnarsson kommer farande längst ut i banan över upploppet, med spurtkanonen 9 Andy Pandy One - om formen sitter där. Ser även att 2 Staro Mojito som verkar distansgynnad, nu är anmäld med jänkarvagn samt barfota runt om.. Fortfarande spelad till relativt låg spelprocent i förhållande till segerchansen. Känns spännande! 

V86-5

Många kortlopp den här kvällen. Så även här, då några av våra bästa kallblod ska tävla över distansen 1640 meter med voltstart. Stor favorit blir självklart 6 Grisle Odin G.L. som redan hunnit visa prov på skyhög kapacitet och fortfarande verkar vara under kraftig utveckling. Blir det inga konstigheter i volten och Ulf Olsson som kör lyckas pricka rätt, bör det vara spel mot ett mål. 
Skulle något däremot hända där, och favoriten tappar lite mark i början, är jag inne på att mycket formstarka 5 Philip Ess skulle kunna överraska tillsammans med Ulf Eriksson. Startsnabb och anmäld med amerikansk sulky till den här starten. Kan vara en riktig kanonprestation på gång! Även 3 Bellfaks är med i loppet och trivs extra bra med tidig tätkänning. Hur långt fram hamnar Jan-Olov Perssons fina springare i starten..?

V86-6

Spårtrappa för ston över kort distans med autostart. Extra gynnade i den här propositionen tror jag att startkatapulterna 6 Myse D´Erpion och 7 Isa är. Tämligen säker på att någon av dessa når tät och därifrån blir hästen att besegra. Med Björn Goop respektive Claes Sjöström i vagnarna är det nog ingen större oro för att det blir allt för vildsint körning heller. Kan tänkas vara omgångens bästa lås, samtidigt som jag även hittat två ekipage till som känns spännande. Den modige lämnar duon ovan ensam på kupongen! 

V86-7

En hel del spelare förordar förmodligen lås även i det här loppet, då tränare Mika Haapakangas startar både 7 Gogobet Sisu och 10 Tattoo Avenger. Två hästar som visat sig vara mycket bra för klassen och framför allt väldigt starka. Att det handlar om spårtrappa gör nog ingen större betydelse den här gången, då distansen är lång. Liksom upploppet på Bergsåker, som mäter något över medel med sina 200 meter. Bäst för dagen tror jag att 10 Tattoo Avenger är, som kommer lämnas ensam på kupongen - om inget oförutsett sker innan spelstopp. Mats E Djuse får förtroendet och med tanke på att stallkamraten 7 Gogobet Sisu förmodligen får en jobbigare löpning, är valet enkelt. Även om jag är fullt medveten om att Tattoo Avenger inte är helt lättkörd. 

V86-8

Den tappre krigaren Triton Sunds lopp får avrunda omgången. Tyvärr inga superstjärnor med i fältet det här året, med undantag för två hästar. Lyckligtvis får vi se både 2 Milligan´s School och 3 Missle Hill! Den långa distansen kanske talar mest för Milligan. Men Missle är rysligt kvick i fötterna och skulle det till exempel bli lågt tempo under vägen och en snabb avslutning, kan det mycket väl vara den senare som är speedigast till slut. Kanske långsökt att någon annan ska vara med och gör upp om segern? Men vill ändå nämna 7 Lucifer Lane, som kanske blir lite bortglömd i skymundan. Roligast av allt skulle dock helt klart vara om skötaren till 12 On Track Piraten, Martina Jonsson, fick segerdefilera i ett av piratens sista framträdanden på tävlingsbanan! Hoppas kan vi alltid göra.. 

Stort lycka till på spelet!!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips