Speltips V75: hur många vinnare får vi från ledningen?

Dags för finalen i Svensk uppfödningslöpning och det är nog inte särskilt många som vid det här laget tror att stjärnhästen Tetrick Wania går att besegra. 

Att ha en tvååring efter Muscle Hill som redan springer en tolv tid över kort distans, på tillsynes lätta ben är få tränare förunnat. Att Riina Rekilä som även har fött upp hingsten, dessutom kört sin ögonsten vid sina hittills fyra, mycket imponerande segrar - är ingenting annat än en riktig saga! Precis vad vi behöver inom travet. 

Tyvärr (för vår del här i Sverige) såldes Tetrick Wania nyligen till Tyskland. Vi får därför hoppas att han håller sig skadefri och kan besöka oss här i Norden vid ett senare tillfälle. Men först ska vi självklart njuta av att få se honom på Jägersro i samband med helgens fina V75-omgång! 

Veckans tidiga V75-analys

V75-1
Klass 1 får inleda omgången och här tror jag att det kan bli en klassisk spets och slut-seger för Thomas Uhrberg tillsammans med 6 Black Mission, som visat sig vara i kanonslag för dagen och dessutom är snabb från start. Springspår i volten borde passa perfekt! Kan dock bli tufft att lyckas hålla undan hela vägen, om Johnny Takter också skulle pricka starten bra med 7 Beckham som mest verkar vara stark. Dessa två skulle eventuellt kunna "låsa" loppet i så fall och rinna undan till slut. Skulle det däremot bli lite tempo bör ni se upp med 10 Cadiz som Flemming Jensen både tränar och kör. Handlar nämligen om en riktig kämpe med fina 42 i segerprocent! Motståndet skrämmer inte, men läget är däremot lurigt. Desto bättre ser det ut för 1 Wolf of Wallstreet, som kanske är den som får det bästa smygloppet i rygg på ledaren? Givet streck på min kupong i vart fall. 

V75-2
Försök i Diamantstoet över medeldistans med autostart, som vanligt ringer varningsklockan som säger att stolopp med den här typen av proposition ska garderas! Lyssnar snällt på den och plockar faktiskt med ett par stycken hästar på kupongen som jag egentligen inte tror har särskilt stor vinstchans. Men som statistiken säger bör finnas med på en seriös V75-kupong. Den som har råd helgarderar och håller tummarna för dunderskräll! Anmärkningsvärt här är att det i dagsläget är jämnt streckat mellan 1 Nocturne Zon, 4 In Style, 9 Georgia AM och 13 Alhambra Mail. Svårlöst lopp! 

V75-3

Veckans gulddivision är intressant, då jag tror att en av omgångens bästa spikar gömmer sig här. Har nämligen väntat länge på att 3 Gareth Boko ska få sätta nosen först över mållinjen igen. Tycker hästen har levererat starka insatser mest hela tiden, men inte riktigt haft turen på sin sida. Som jag läser loppet blir det ledning för 1 Harran Boko, med 5 Mindyourvalue W.F. eller 7 Upstate Face utvändigt. Bakom dessa smyger Djuse-pojken med en spurtstark Gareth och när attacken sätts in är det slutlekt för övriga! Vid vildsint körning och positionsstrul för min idé vill jag även nämna 6 Dragster som nu har lopp i kroppen, samt 10 Speedy Face trots utgångsläget. 

V75-4
Många fina hästar med även i årets upplaga av Svensk Uppfödningslöpning. Än så länge verkar dock megafavoriten 2 Tetrick Wania ha kommit klart längst i utveckligen för dagen. Vi som sett prestationerna på tävlingsbanan hittills förstår att det förmodligen bara är sjukdom eller galopp emot på lördag. Skulle han förlora pga. något ovan, känns det dock vidöppet där bakom. En eller alla som gäller! Jag inrättar mig utan tvekan i favorit-ledet och tror på ny viktoria för duktiga Riina Rekilä, med sin egentränade stjärna Tetrick Wania.

V75-5
Kanske dumt att gå kort i lägsta klassen inom V75, klass två. Där skrällarna med jämna mellanrum dyker upp och förstör drömmen om sju rätt för många spelare. Just den här lördagen tror jag ändå att det blir någon av favoriterna som når mållinjen först. Både 1 Piemonte, 2 Midnight Special och 5 Rare Magic har dessutom lottats till fina startspår bakom bilen och över kort distans på Jägersro gäller det verkligen att skaffa sig en bra position i ett tidigt skede. Den som hittar till tät av dessa tror jag leder från start till mål. 

V75-6

I veckans Bronsdivision är det mycket som talar för att Björn Goop, tillsammans med sitt nyförvärv 3 Kurri Jari Boko hittar till ledningen direkt och spårar runt om. Den långa distansen har inte vållat några bekymmer tidigare och hästen är snabb bakom bilen. Motståndet ser inte heller ut att vara i det tuffaste laget. Fullt möjligt att Kurri Jari skulle kunna vara en av omgångens bästa spikar! Skulle favoriten ha en sämre dag av någon anledning, finns det flera spännande outsiders med i loppet. Den tyske gästen 1 Major Ass har fått ett spännande läge, 2 Unico Broline har visat knallform på slutet och kommer avsluta starkt om han serveras en fin resa. Påminner om hur stor betydelse det faktiskt kan ha, att hästarna får springa på innerspåret när distansen är lång. Gäller att spara meter och luckorna brukar dyka upp!

V75-7
I den näst högsta klassen får vi återigen stifta bekantskap med åtminstone två riktiga topphästar! Som vi nyligen fick se göra kanonprestationer på just Jägersro. Där 1 Sweetman lyckades hålla undan för 11 Rackham trots ett ursinnigt tempo hela vägen. Den gången med Sweetman i ledningen, medan Rackham blev tvungen att kämpa ute i spåren. Trots att den något längre distansen den här gången (2140 meter) kanske talar mer till Rackhams fördel, ser det faktiskt ut som att Sweetman även kommer leda detta från start till mål. Startspåret är perfekt och på Jägersro orkar ledarhästen ofta springa fort till slut, efter tuffa inledningar. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips