Speltips till V86: stabilt löv innebär spik på kupongen?

Mina tidiga tankar inför V86 på Solvalla/Åby 

V86-1

Med en hög segerprocent på 43, samt ett bra utgångsläge bakom bilen är det inte särskilt märkligt att 2 Eddie the Eagle blir favorit tillsammans med Thomas Uhrberg. Dansken fick ett tufft lopp senast efter tävlingsvila och att han stumnade till slut på en för dagen tung bana, är honom förlåtet. Ska ha bra vinstchans här och givet förstastreck. Samtidigt flera riktigt vassa konkurrenter med i startlistan som definitivt inte har gett upp på förhand.

Får exempelvis 6 Alert Vendil en fin smygresa kan han avsluta sylvasst! Vilket även gäller formkortet 9 Tresexton som senast i fredags avgjorde ett kortlopp genom en imponerande slutspurt. Vill inte heller missa på fina 5 Tour Eiffel, som är riktigt tuff när hon har en bra dag och fungerar fullt ut. Har dessutom vunnit med just Peter Ingves i vagnen tidigare. 

V86-2

Otroligt klurigt stolopp på Solvalla där klassen inte är särskilt hög, vilket innebär stor chans/risk för skräll. Framför allt när enbart hästarna 6,10 samt 13 har lyckats segra hittills i tävlingskarriären. Hittar 6 Edumette till ledningen i ett tidigt skede, kan det ändå vara så enkelt att hon är bäst i det här gänget med morgondagens förutsättningar. Oskar Kylin Blom som kör, känner hästen väl och hon har hittills gjort det mycket bra med en vinst samt en andraplats på sina två starter i karriären.

Men jag hade nog ändå valt att strecka samtliga här, om det inte vore för att omgången som helhet känns streckkrävande med fler öppna lopp än just detta. Taktiken blir därför att försöka rama in vinnaren genom att markera de hästar på startfållan som jag tror får bäst resor. Alltid svårt för orutinerade hästar att kliva runt stora fält och att sitta i den främre träffen brukar därför vara en stor fördel. Vi får se i morgon om den tesen stämmer! 

V86-3

Xpressbruden, ett kul stolopp på Åby över 2140 meter autostart - med betydligt mer meriterade tjejer än i föregående avdelning. En tjej jag gillar starkt här är danskan 2 Haha Ha, som precis som Eddie the Eagle tränas av Michael Lönborg. Inte helt otänkbart att det blir en stalldubbel. Thomas Uhrberg kör även det här formstarka stoet som äntligen fick sätta nosen först senast, efter tre raka andraplatser. Någon spik blir det dock inte, då Readly Express-dottern 4 Faith Trot gör första starten i sin nya regi hos Per Nordström. Har kapacitet nog för att vinna direkt, även om det kan behövas ett par lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Men blir alltså inte förvånad om denna flyfotade dam är först över mållinjen ändå med rätt resa.

V86-4

Halvvägs in i omgången bryter vi av med ett snabblopp på Solvalla, för omväxlings skull. Storfavorit blir 1 Tale of Jacks som verkligen har sina sylvassa avslutningar som sitt signum, kan verkligen "flytta på sig" och spurta riktigt ettrigt över korta sträckor. Frågan är bara hur bra han är från ledningen? Just nu har han dragit 60 % av strecken och det känns lite väl, om ni frågar mig. Framför allt när 8 Maverick Dream visat vrålform på slutet och levererat ruggiga insatser! Är han fortfarande i samma form läser jag full laddning direkt och minst positionen utvändigt om ledaren. 22 % är på tok för lågt, trots utgångsläget. 

V86-5

Januaristayern över tre varv, alltså grunddistansen 3140 meter (volt). Skicklige Lars Brindeborg tränar spelfavoriten 2 Amore Passe V.W. som är en stark och rejäl herre. Visserligen luktar det tidig ledning med enbart två hästar på startvolten, men motståndet är hårt och att lyckas hålla undan för samtliga konkurrenter efter långt uppehåll och utan lopp i kroppen kan bli väl tufft. I vart fall på just Åbys bana, med sina dubbla open stretch-spår över upploppet. Där många kommer få chansen till slut. Nej, då känns det betydligt mer spännande med både 3 Digital Indy och 4 Cambria. Framför allt 6 Keegan Trot, som tränare Hanna Lähdekorpi verkar väldigt nöjd med för dagen. 

V86-6

Jag nämnde tidigare att vi behöver spara streck till andra lopp, här kommer ett av dessa. Solvalla har minsann fått till riktigt spännande propositioner inom ramen för V86 och här kan det förmodligen gå lite hur som helst. Sett till kapacitet bör Jörgen Westholms fina 8 Strong Heartbeat vara helt överlägsen. Men återkommer efter långt uppehåll och har dessutom ett lurigt startspår på andra volten. 9 S.G. Kingstone är en stark och rejäl rackare, som dessutom körs av Örjan Kihlström. Men har samtidigt många galopper i raden och får knappast någon pangstart från det här spåret. Favoriten 3 Wagger Zacker är en fin travare som fortsätter att utvecklas efter varje start och gör det bra. Blir hästen att slå om han hittar till ledningen i starten, men vill ändå varna för att det kan ligga en skräll på lut här. 

V86-7

Dags för uttagning till loppet V75 Champions 12 februari. Tolv fina travare gör upp över medeldistans med bilstart. Med flera startkatapulter i det första ledet, känns det svårt att läsa vem som kommer hamna var i just startskedet? Både 2 Västerboonthenews, 4 Sandsjöns Enzo och framför allt 5 Star Advisor Joli kan öppna riktigt vasst vid full laddning! Och visst vill kuskarna bakom de lite äldre hästarna (2 och 5) ge sina uppsittningar fina smygresor fram till upploppet här på Åby? Även ovisst vem som hinner först fram när startrusningen lagt sig? Om nu inte Joakim ”lövet” Lövgren får fart på 3 Staro Leonardo direkt och hittar dit innan hårdingarna 7 Zenit Brick och 10 Valokaja Hindö dyker upp förstås? Då kan det vara ”game over” för samtliga. Rapporteras träna starkt och förutsättningarna är helt klart passande den här gången.

V86-8
 

Förhoppningsvis dags att jobba in ”åttan” här. Den stora fördelen med att avrunda omgången med ett sprinterlopp, är självklart det faktum att vi då slipper vänta allt för länge på resultatet. När pulsen är hög och spänningen stiger.. Precis som att det kan vara lika skönt att det hela tar slut fort, om det inte vill sig hela vägen den här gången. 

Skämt åt sidan. Känner mig väldigt trygg med streck för en stark trio, där någon borde lösa uppgiften av 5 Baula, 7 Arabbiata Face och 12 Charming Kronos. Om det sedan blir den formtoppade, stenhårda eller sylvassa tjejen som är först över mållinjen? Ja, det låter jag vara osagt. 


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips