Speltips: Derbyuttagningar på Jägersro

Även om höstluften sakta men säkert tränger sig på och sommarvärmen på väg att försvinna, är det väldigt välkommet med fina och superspännande uttagningar till Svenskt Travderby 2021. 
 
I varje uttagningslopp går de två första ekipagen vidare till den stora finalen, som alltså är ett grupp 1-lopp (högsta internationella klass) och alltid avgörs första söndagen i september på Jägersro travbana utanför Malmö. De senaste årens vinnare har varit Attraversiamo 2019 som tränades av Svante Båth och regerande mästare är Hail Mary som tränas av Robert Bergh. 

Mina tisdagsandelar ni kan vara med på är: 

V75-1

Redan i den första avdelningen får vi se hästen som väldigt många av oss tror kommer stå som vinnare av Derbyt 2021 om lite drygt två veckor. Vilket inte är några konstigheter alls då 2 Önas Prince övertygat stort under hela året och varit kullens kung såhär långt. Det har dock blivit många tuffa lopp i stenhård konkurrens och den här gången är distansen dessutom lång. Vinner sannolikt detta uttagningslopp i vart fall, om allt är som det ska för dagen. Bakom lurar framför allt 4 Marre´s Dreamboy som är stark och gynnad av den långa distansen. Spännande känns 5 Staro on the Rocks i sin nya regi hos Jerry Riordan. Även 11 Napoleon Cash känns intressant bakom storfavoriten trots spåret, anmäld barfota runt om för första gången och tränare Timo Nurmos vet definitivt vad han gör. 

V75-2


Var först inne på att spika 10 Amalencius B.B. trots spåret. Trivs bra tillsammans med Claes Sjöström och var heroisk senast efter startgalopp. Har inte det loppet satt sig i benen till den här starten behöver motståndarna vara riktigt bra. Vill dock inte spela utan Robin Bakker med sin 4 Kuyt F.Boko som är härdad mot stenhårda hästar och nu fått ett bra startspår. Även fjolårets kriterievinnare 11 Brambling ska med på en garderad kupong. Örjan har en sällan skådad förmåga att "trolla" i den här typen av lopp. 

V75-3

En 2 San Moteur med lopp i kroppen hade stått med tre ben i mål med dessa förutsättningar. Men nu är det ett tag sedan han startade och motstånd saknas inte. Framför allt kan 1 Selected News bli "svårtuggad" om Hans-Owe Sundberg lyckas hålla upp ledningen i starten från innerspåret. Det lär bli full gas från start och han är anmäld barfota runt om. Liksom 3 Global Beware, där Johan Untersteiner som både tränar och kör helt säkert vill skaffa sig en bra position i loppet direkt. Blir det tempo kan skrällen heta 5 Mellby Illusion. Har visat fina takter ibland och blir lite bortglömd nu då han inte fått till det riktigt på slutet. 

V75-4

Uttagningslopp till Derbystoet 2021 och tolv ston som ska göra upp om finalplatserna över 2140 meter med autostart. Förutom bakspårshästarna, känns det som att samtliga tjejer har vettig chans att passera mållinjen först. Ska jag nämna en blir det 7 Chablis Ribb, som jag tror sticker till ledning direkt när startbilen släpper vingarna tillsammans med Erik Adielsson i vagnen. Om det sedan räcker hela vägen beror nog på om hon blir synad, eller får bestämma farten tillräckligt länge innan någon annan utmanar. 

V75-5

Här dyker omgången bästa spik upp i norskfödda 1 Elegant Ima. Var otroligt bra i sin senaste start där han utmanade derbyfavoriten Önas Prince trots bakspår. Då han kan öppna fort bakom bilen står det i vart fall spets och slut i min "bok". Med 4 Readly Lavec eller 7 Mr Mah Can utvändigt? Det är kanske inte sannolikt, men skulle det mot förmodan bli hård körning och högt tempo, kan spurtstarke 10 Henry Flyer Sisu vara lika klar tvåa där bakom.

V75-6


3 Calgary Games
är än så länge ett obesegrat löfte, efter självaste Readly Express - som själv vunnit Svenskt travderby. Däremot har han inte gjort så många starter hittills i livet, och det kanske är just orutinen som skulle kunna fälla honom här? Det som talar för seger är dock att han verkar ha en bra inställning till tävlandet och i sin senaste start segrade på den imponerande tiden 12,1 över medeldistans. I rygg har han dock en annan som också imponerat stort, nämligen 10 Mister Hercules som körs av Örjan Kihlström och tränas av Daniel Redén. Extra spännande här blir starten, ifall Daniel Wäjersten lyckas ta sig till ledningen med en annan utmanare. 4 Berra Steel kommer till start med tre raka segrar över just lång distans och hittar ekipaget till ledning kan det räcka långt.. Den som är på jakt efter hög utdelning och har råd, plitar även ner ett streck för 5 Furies Rain. Fast med rubbet kvar senast och spurtar vasst till slut med ryggresa. 1 % från det startspåret känns på tok för lågt. 

V75-7

Ytterligare ett spikförslag hittar vi i det sista uttagningsloppet. Det som sätter stopp för de tankarna är startspåret. 6 Staro Obrigado är väl inte direkt någon raket från start, men desto tuffare till slut. Hamnar han inte på vingel bör han ha god chans att besegra dessa tillsammans med Steen Juul i vagnen. Minns när han kämpade ner ett namnkunnigt gäng på Solvalla i somras, trots en tuff resa i spåren under det sista varvet. Formen ska vara bibehållen enligt stallet. Vill även nämna 11 Chiru trots spåret. Timo Nurmos flygmaskin verkar kunna växla ner de flesta över ett upplopp, får ekipaget bara hjälp med lite tempo kan det räcka hela vägen. Till exempel om det skulle bli rygg på favoriten under slutvarvet. En het skrällkandidat kan Markus B Svedbergs 4 Hindenburg AM vara. Oerhört läcker häst som även kan springa riktigt fort de dagar han är på humör. Som senast när han segrade över lång distans trots bakspår. Förutsättningarna ser betydligt bättre ut nu. Även om motståndet är knivskarpt, förstås.

  Bästa spelbolaget för travodds

  Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
  Välkomstbonus
  1250 SEK i spelkrediter
  Hämta bonus Besök hemsidan

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

  Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
  Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

  Läs hela recensionen

  Fler aktuella travtips

  Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

  Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

  Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

  Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

  Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

  Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips