Inför V86 superjackpot - egentligen Örjan i början!

Vi var nog många som gjorde glädjeskutt efter V86-8 förra onsdagen, när det skulle visa sig att hela potten för åtta rätt skickades vidare till morgondagens omgång istället.

Förutom den stackare som var ensam kvar inför V86-8 givetvis. Med chans på åtta rätt och spik på favoriten Trumpie. Som tyvärr inte hade sin bästa dag och slutade oplacerad. Just en sådan gång är det faktiskt bättre att inte ens vara nära.. Men trav är som sagt trav, och allt kan hända. 

Den här onsdagen spelar vi om hela 30 miljoner kronor till en ensam vinnare. Extra intressant med tanke på årstiden, enligt mig. Tidigare i mina analyser har jag nämnt att det nästan alltid är klokt att lita på Örjan i början (Kihlström). Nu kommer jag, högst sannolikt, dock att göra precis tvärtom.. Håller tummarna för att det ska bli ett vinnande drag! 

Tidiga V86-analysen

V86-1

Sprinterlopp med autostart nere på "Jägers", där det står fördel för ston i propositionen. 1 Julia Pellini tror jag inte särskilt mycket på, trots spåret. Däremot kan 6 Gina Mearas vara intressant med maxklaff. Flera formhöjande lopp i kroppen och kan avsluta sylvasst. Storfavorit blir 7 Rackham som varit makalöst bra på slutet, egentligen hela året. Det som oroar nu är ändå startgaloppen senast? Samt ett startspår som inte är helt enkelt på just Jägersros travoval. Förmodligen bästa hästen i fältet. Men med flera startsnabba innanför och vingelläge bakom bilen kan det bli tufft. Att Adrian Kolgjini hoppar upp bakom 3 Galantis känns mycket spännande!

V86-2

Ett lopp över medeldistans för unghästar, med startmetoden volt. Här verkar Björn Goop tro mycket på sin egentränade 5 Apollo Creed, som har lopp i kroppen inför detta efter ca en månads uppehåll. Från ett fint startspår på andra volten tror jag att Björn kommer vara offensiv direkt. Får han inte överta täten i ett första skede, är känslan att han kommer reglera hela fältet från positionen utvändigt om ledaren ändå - och att ekipaget visar sig klart starkast till slut. Björn är en mästare på att "hålla igång"!

V86-3

Stolopp är alltid roliga att titta på! Så även den här gången och jag streckad på ordentligt, med tanke på att det dessutom handlar om Wången Cup. Mest tror jag på 10 Precious Lane tillsammans med skicklige Victor Rosleff. Men om ekipaget ska lyckas runda hela gänget till seger krävs det hjälp med tempot. Vill även varna för 4 Maroma Wibb som verkar vara en stark rackare i toppform. Enligt rapporter tål hon tuffa resor, precis som sin far Maharajah. 

V86-4

Guldklockan 2021 och förhoppningsvis bjuds vi på mycket spänning och inget blufflopp här heller, där ledaren får dämpa och försvinner i sista kurvan.. Favorit blir 6 Smaragd Norrgård tillsammans med pålitlige Andreas Lövdal. Och Zola Boko-stoet från mina hemtrakter Eskilstuna kan rentav vara en tänkbar spik här. Tränare Per Lennartsson låter nöjd och det doftar kanske spets och slut, utan tokkörning?
Även 3 Juncio Boko kan dock öppna fort bakom bilen. Liksom 5 Tottenham. Vid skräll tror jag att det är 2 Newlight Coger som står bäst till för att överraska bakom favoriterna. Linus Lönn är duktig och känner familjehästen väl. Lugn start och harvar ner de flesta mot slutet?

V86-5

Trots att det handlar om ett treårigt sto som ska ut och resa, känns det svårt att gå emot 3 Thai Brooklyn här, så bra som hon varit vid sina fyra raka segrar. Framför allt när ett av dessa var Oaks-finalen i Norge! Går resan bra är det tveksamt om någon kan utmana om segern? Trots att både 4 Deborah S.H., 6 Good Vibes och 8 Chatty Kronos är riktigt fina märrar - bland många andra lovande ston. 

V86-6


Här börjar svårigheterna på allvar! Spårtrappa med tretton startande ston. I tillägg går loppet över lång distans, 2640m auto. Teoretiskt sett bör det tala för 13 Greta Sisu. Som är stark, härdad i tuffa gäng och visade god form senast från ett svårt läge. Har ändå svårt att analysera hur loppet kommer bli kört? Vem tar sig exempelvis till ledningen? Risk/chans att någon får en fin smygresa på innerspår och avslutar fortast av samtliga till slut? Kanske 1 Nymke Brigadoon eller 2 Esther Cheri? Vill även markera streck för 9 Global Countess och 10 Tilda Express, som båda hör till kulltoppar. Ledaren bör även finnas med på en seriös lapp, dit hittar väl Torbjörn Jansson som kör 6 Marble Arch åt Björn Goop?

V86-7

12 Ornello
eller 8 Quantum Roc till spets (ledningen) direkt trots startspår på andra volten? Det är i vart fall mitt troligaste scenario när jag läser startlistan. Den som hittar dit i ett relativt tidigt skede bör även ha god chans att hålla hela vägen in i mål. Det finns trots allt ändå ett par frågetecken kring dessa två, och en hel del fina hästar bakom som står på tur för seger och blir lite väl underskattade här. Till exempel 13 Start on the Rocks från Riordans stall..

V86-8

Ett försök i klass två avrundar denna superjackpot-omgång. Stor favorit verkar den gode Björn Goop bli tillsammans med 3 The Eagle, som han även har i träning. En häst som visat en del bekymmer med aktionen, kan dock få det svårt i ett hetsigt sprinterlopp. Framför allt när flera av motbuden runt omkring i starten aviserar att det blir full laddning direkt för att försöka hitta till ledningen. Nej, i ett lopp där många förordar bred gardering, visar jag mig vrång istället och gör precis tvärtom! Det här vinner väl firma Redén/Kihlström med fina 9 Heaven Mearas!? Som smugit under radarn ett bra tag nu..

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi går mot en lunch-torsdag på Rommetravet där tidigare hemmatränaren Jörgen Westholm har en kall chans som spikas!V4-1 Trots frånvaro av lopp på ... Läs travtips

V64 är tillbaka igen efter över en veckas frånvaro! Spelformen gör comeback med smaskig jackpot direkt och en spik som skrämmer bort konkurrenterna. ... Läs travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips