V86-analys onsdag: vimlar av kantbollar och svaga favoriter!

Veckans tidiga V86-tankar inför Bergsåker/Solvalla onsdag 19 januari

V86-1

Ett vidöppet stolopp på Bergsåker utanför Sundsvall inleder omgången. Här kan det vara så att ”ribban” sätts direkt för kvällen, dvs. om det ska bli hög eller låg utdelning. Många spelare verkar tro på spets och slut för 6 Just More Fun tillsammans med duktiga Mats E Djuse i vagnen. Skrällen 3 Galeras är dock också snabb bakom bilen. Långt ifrån säkert att Caroline Forsner som kör, släpper ledningen efter den fina insatsen senast. När Galeras vann säkert och visade fin form för dagen. Trots det kluriga utgångsläget är ett givet streck på min kupong 8 MIONETTO T.P. En mycket vass spurtare som gjort det bra mot betydligt vassare konkurrenter än detta. Får vi under tio procent på strecken (6 % just nu), är det ett riktigt smaskigt spelfynd. 

V86-2

Det är onödigt att krångla till det hela, när det är så enkelt. Förhoppningsvis kloka ord även efter att hästarna har passerat mållinjen på Solvalla i detta sprinterlopp över 1640m med autostart. Tycker nämligen att 3 L.L.LABERO står både perfekt inne i loppet sett till tjänade pengar, utgångsläge och distans.

I V75-finalen senast på Annandagen stred han tappert hela vägen in i mål mot tuffa konkurrenter, ser betydligt enklare ut den här gången. Läget bakom bilen är perfekt, då han dessutom kan öppna väldigt fort i startögonblicket. Ödmjuke och trevlige Oskar Kylin Blom känner sin adept väl och här känns det enbart som att eventuell sjukdom kan fälla ekipaget. Omgångens bästa spik!

V86-3


Med kallblodslopp inom ramen för V86 får vi verkligen valuta för pengarna. Är en fröjd att se dessa hästar tävla, även om dagens kallblod påminner allt mer om våra varmblod till utseendet. Kvällen till ära får vi se tre riktiga tungviktare göra upp över medeldistans med autostart. Lyckas Jan-Olov Persson hålla upp ledningen med 1 BELLFAKS kan det hela vara över direkt, blir otroligt svårslagen därifrån. Men även 5 GRISLE ODIN G.L. har fått ett fint startspår och taktiken är nog klar. Chansar bort 4 DON VIKING, som jag tror får svårt om det enbart blir körning om ledningen mellan favoriterna i starten. Sedan bör loppet vara låst  mellan dessa två. 

V86-4

Stolopp igen på menyn, och knappast enklare att lösa den här avdelningen. Tvärtom! Här ser utdelningen ut att kunna stiga rejält i höjden. Inte mig emot - som jagar årets första storvinst! Målar på en hel del och vill bland annat strecka majoriteten av hästarna på första volten, då det luktar en klassisk ”lucka till slut och avgör över upploppet” för någon av dessa, mindre betrodda tjejer. Loppets förhandsfavorit 11 GENIE AM får Örjan Kihlström i sulkyn, men fungerar inte alltid och Visby-damen galopperade exempelvis bort sig senast.

I tillägg startar andrahandsfavoriten 12 GINA LOLLOBRIGIDA från ett snävt fjärdespår på andra volten och för mig är det helt enkelt för många ”om och men” för att kunna lita fullt ut på dessa två. Som sett till kapacitet dock förmodligen är överlägsna, av tidigare insatser att döma. 

V86-5

Även Bergsåker bjuder på ett, förhoppningsvis mycket rafflande sprinterlopp! Svårlöst på förhand även här och spelfavoriten 4 DATE NIGHT har exempelvis inget vidare imponerande facit över just kort distans. Där vi inte hittar någon seger i raden, än. Om det bara är en slump eller ej kanske vi får se redan i morgon? Över medeldistans har han däremot gjort det riktigt bra! Mitt tidiga tips blir därför att gardera favoriten och försöka plocka med de mest lägesgynnade, alltså innersta spåren bakom startbilen. Där vi statistiskt sett väldigt ofta hittar vinnaren med denna proposition. 

V86-6


Lågklassigt lopp och orutinerade hästar. I ”trav-bibeln” står det då klart och tydligt att det är helgardering som gäller, om man har råd det vill säga. Försöker istället att chansa mig igenom detta, då jag tror väldigt mycket på favoriten 10 HANKYPANKY REDBANK som imponerat på mig. Tre vinster och en andraplats hittills i tävlingskarriären säger en hel del om vad för typ av individ det handlar om. Dessutom har Love You-sonen även hunnit testa lång distans och med det loppet i kroppen tål han säkert att köras rätt offensivt den här gången, vilket lär krävas från bakspår. Dubblar ändå med 2 IVANHOE RENKA, som visades upp i strålande författning på Nyårsafton och då vann med tillsynes gott om krafter i behåll. 

V86-7

Efter strykningen av 7 I´LL FIXIT ligger vägen öppen för 8 BERRA STEEL att hitta till ledningen direkt? Det är i vart fall så jag planerar att spela. Tror nämligen att 2 ROOFPARTY inte är riktigt lika kvick ut bakom bilen från ett startspår längre in, som om han hade haft ett längre ut. Därför läser jag tidig ledning för Daniel Wäjersten tillsammans med ”Berra”. Var riktigt fin från ledningen senast och bör räcka långt om formen är lika fin den här gången. Det enda jag oroar mig över är om den oberäknelige Robert Bergh skulle få för sig att köra framåt ändå och vara offensiv, ifall ekipaget blir av med ledningen. För då blir loppet ”kört i halsen” åt förhandsfavoriten 10 HUDDLESTONE - som står med bakspår den här gången. 

V86-8

I syfte att avrunda onsdagskvällen på mest spännande sätt, bjuder Solvalla givetvis på en intressant spårtrappa här i V86-epilogen. Naturligtvis även ett stolopp och med femton hästar med i startfältet kan mycket hända under dessa, 2140 meter som ska avverkas och inleds med bilstart. Rikard N Skoglund får säkerligen körorder av ”Bergharn” att  ladda för tät med en formtoppad 2 NAVONA. Blir i så fall hästen att slå. Gillar även starka 6 AURORA SHOW som verkligen står på tur för seger efter flera, starka insatser på slutet. Frågan är dock var hon hamnar i starten från spår sex? Mest spännande känns Oskar Kylin Blom igen. Här med dunderskrällen 7 ANNA MAUDS LASSIE som blir bortglömd på nytt. Lyckas Oskar hitta en fin rygg och leverera smygresa fram till upploppet nalkas.. Ja, då kan det bli korsdrag i kuponghögen!

  •  Stort lycka till, alla ni som väljer att kämpa om miljonerna tillsammans med oss denna onsdag. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi går mot en lunch-torsdag på Rommetravet där tidigare hemmatränaren Jörgen Westholm har en kall chans som spikas!V4-1 Trots frånvaro av lopp på ... Läs travtips

V64 är tillbaka igen efter över en veckas frånvaro! Spelformen gör comeback med smaskig jackpot direkt och en spik som skrämmer bort konkurrenterna. ... Läs travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips