Inför V86: nu selar vi ut på hemmaplan

Veckans tidiga V86-analys 

Äntligen onsdagen då vi ska "hem" till mig på Sundbyholm, för att avnjuta en riktigt trevlig sommarkväll. Huvudnumret denna afton är givetvis Eskilstunas fyraåringstest över derbydistansen 2640 meter med autostart. Alltid spännande att se hur dessa hästar både står sig gentemot varandra för dagen, men framför allt; vilka som klarar distansen bäst? Kan det rentav vara Derbyvinnaren 2021 som startar i onsdagens lopp? Svaret på den senare frågan får vi veta först i början av september. Onsdagens stora drabbning går som V86-7 i programmet och finns även med inom ramen för Dagens Dubbel (DD-1). 

Som om inte detta vore nog, har jag själv starthäst den här omgången. Vilket alltid är spännande! Berättar mer om 12 Hocus Pocus (V86-5) längre ner i analysen.

V86-1


Ett högklassigt lopp över 2140m auto inleder, även om flera deltagare här förmodligen redan har sett sina bästa dagar på tävlingsbanan? Spetskörningen blir viktig och den av 3 Hachiko De Veluwe och 6 Heavy Sound som lyckas ta sig till ledningen först, tror jag även är vinnaren i loppet. Om nu inte den gode Robban Bergh överraskar direkt i starten och är offensiv med motbudet 4 Belker? 8 Diamanten kanske inte heller ska räknas bort helt, trots ett tråkigt utgångsläge bakom bilen. Kan öppna riktigt kvick, ifall Carl-Johan Jepson väljer att ladda direkt. 

V86-2

Sprinterlopp för treåringar, kan bli riktigt spännande! Håller sig bara 5 Florence Ima på benen så tror jag att vi får se en klassisk "spets och slut". Hon är nämligen väldigt snabb och verkar ha en fin acceleration. Trots att hon är oprövad på distansen, tror jag alltså en hel del på denna Maharajah-dotter som tränas och körs av duktige Mattias Djuse. Därbakom känns det betydligt klurigare. Är väl egentligen bara 10 Conrads Anette som bör få svårt att räcka från ett svårt bakspår. 

V86-3

Stolopp är ofta kluriga och så även detta lopp. Då de mer meriterade tjejerna både står med tillägg, samt dessutom lottats till snäva startspår, kan det bli långt fram till ledaren över medeldistans. Därför vill jag varna för 1 Jilla May som tränas av Ulrika Wällstedt. Den här tjejen trivs extra bra i ledningen och får hon styra lite som hon vill tillsammans med sin kusk Kim Eriksson, kan ekipaget överraska många. Skulle dock 10 Sweet Lindy eller 9 Tullibardine Boe starta bra, kan det bli tufft. Liksom om Örjan får till styrningen med 8 Chris Crystal. Ni som letar skräll bör även se upp med 5 Ester Cheri som tränas av Marcus Sundberg, som också håller till här på Sundbyholm. 

V86-4

Ytterligare ett sprinterlopp, men för mer rutinerade hästar och bör således vara lite enklare att bena ut på förhand. 4 Black and Quick har alltid varit en mycket lovande häst, och verkar nu ha tagit ytterligare kliv i utveckligen sedan han flyttade till Timo Nurmos. Även om han förmodligen är bättre över längre distanser med sin fina styrka, har han övertygat även över "korta häcken" på slutet och bara han öppnar bättre än kanske värsta motståndaren på förhand, 7 Hilltop Hawk i startskedet bör loppet vara över. Loppets skräll skulle 2 Allagash Nancy kunna vara, som står på tur för seger, trivs på distansen och har ett fint utgångsläge. 


V86-5

När det gäller min egen träning 12 Hocus Pocus går han alltid bra och gör sitt bästa i loppen. Trafikproblem senast, så den starten kan vi glömma. Öppnar medium från start och vi hoppas duktiga William Ekberg får till starten nu, så att de kan skaffa sig en hygglig position. I så fall kan han vara med därframme. Att vinna blir nog däremot svårt från utgångsläget. Blir inga konstigheter när det gäller utrustningen, utrustad precis som han brukar. Det vill säga barfota runt om och open eye-huvudlag. 

I övrigt ett vidöppet lopp, som ingår i ungdomsserien. Tipset är att gardera brett, alternativt strecka de mer rutinerade kuskarna. Bäst på start är nog 4 Lefty Gun, men startspåret är snävt och kan ställa till det direkt.

På den andra volten känns 7 Global Benefit och 8 Red Hot Roadster som två självklara streck. Samtidigt som det känns långt ifrån helgarderat med dessa streck på kupongen. 

V86-6

Visserligen mer rutinerade kuskar i detta medeldistanslopp, men även extremt jämna hästar och svårt att bedöma vilka som kommer hamna bäst till i starten? Första känslan är att någon på bakspår kommer vara starkast till slut. Men då krävs samtidigt en del körning inledningsvis. Blir det starke 9 Tony Afrika tillsammans med Erik Adielsson som sänder framåt om tempot blir för lågt? I så fall tror jag att 11 The Bald Eagle tillsammans med Mats E Djuse spurtar ner samtliga över upploppet, eller 12 Moses tillsammans med Örjan Kihlström. Loppets stora varning är det faktum att Sybille Tinter har två hästar med i loppet, båda med framspår. Nämligen 2 Natorp Bo samt 6 Opalis, varav den senare kör hon själv den här gången. Offensivt upplägg att vänta?

V86-7

Ica Maxi Eskilstuna Fyraåringstest med 200 000 kronor till vinnaren. Enbart sju hästar till start, men ändå otroligt spännande. Kan vara läge att låsa loppet på Timo Nurmos två styrkefenomen? 3 Boston Wise L. blir allt bättre och är härdad mot tufft motstånd, samt den finska Kriterievinnaren 5 Sahara Jaeburn som övertygade stort vid sin årsdebut den 5 juni och då travade snabba 11,6a över medeldistans. Den senare är även anmäld barfota runt om nu och blir det inte för bra (galopp) kanske denna starke Ready Cash-son krossar konkurrenterna över aktuell distans?

Blir även mycket intressant att se hur loppets enda sto klarar sig med dessa förutsättningar? 6 Fifty Cent Piece kommer från en imponerande vinst i Stosprintern och bör inte räknas bort nu heller på det hon har visat hittills. 

V86-8

Vi avrundar omgången med ett klassiskt: "klass två, strecka på-lopp". Även här gäller lång distans och vem är då starkast till slut? 8 Amalencius B.B. känns spännande, men kan få trafikproblem. 9 Jimmy Arthur lever på sin styrka och kommer med tre raka segrar över aktuell distans. 10 Haitkin Am är bra för klassen, men svår att räkna på då han är ojämn i prestationerna. 1 King Kong kan bli svår att tugga ner om han lyckas hålla upp innerspåret i starten, och både lägesgynnade 4 Chestnut samt 5 The Engine är spännande. Liksom formtoppade 7 Born Winner som kommer från Mattias Djuses mycket framgångsrika stall. 

Viktig info:

Då jag har starthäst inom ramen för V86, behöver jag tyvärr stå över spelet den här gången. Men mina duktiga kollegor här i Travstugans andelslag står redo att hjälpa er på traven, i jakten på miljonerna. Stort lycka till!

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Äntligen V75 igen och denna gång på Gävle. En mycket fin jackpot finns återigen att spela om, och jag ska göra det jag kan för att vara med och ta ... Läs travtips

Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips

Jackpotvecka och veckan innan elitloppsveckan, det är ju en otroligt härlig vecka att njuta av. I onsdags försökte man bli ensam vinnare eftersom jag ... Läs travtips

Trippla V75-system in i lördags och innan dess mest inspelat i Sverige på V64 i fredags. Formen börjar verkligen hitta tillbaka och det passar ju ... Läs travtips

Det blev sju rätt för Björnkollen förra lördagen och nu laddar kollen vidare mot jackpot på Gävletravet!🔨 SPIKEN V75-3 Befogad favorit ... Läs travtips

Det är jackpotdags från Gävletravet och av den anledningen ska jag givetvis försöka få in spelvärt system för att göra lördagen lite extra kul för ... Läs travtips

Lite tidiga tankar av mig till omgången på Gävle den 21 maj. Vi har en riktigt trevlig lördag att se fram emot. Sista chansen att kvala in till ... Läs travtips

Godkväll! En regnig fredag som denna har jag pluggat trav och tänkte bidra med lite tankar för morgondagens drabbning. I onsdags var jag inte långt ... Läs travtips

God morgon travfantaster! Idag väntar ännu en jackpot på V75 och kosan styrs mot Gävle där man ska slåss om en av de sista elitloppsbiljetterna i ... Läs travtips

Solvalla laddar för Elitloppshelgen och därför delar Åby nästa V86-omgång med dalabanan Romme och vi får bland annat kolla in Sleipner ... Läs travtips