Inför V86: inget kan stoppa mig!

Inför V86: inget kan stoppa mig!

All in nu - helt enkelt 

Då vi gör ett nytt försök på V75 med Father of Sun i helgen, blir jag tvungen att avstå spelet på lördag. Kommer därför att gå "all in" ikväll istället och hoppas att vi ska få med oss en mycket större bit av kakan, än förra veckan. Då vi slutade på sju rätt och tyvärr fick se oss besegrade av min gode vän Jorma Kontio i den sista avdelningen. Som gjorde det svårt för favoriten Payet D.E. som jag hade lämnat ensam på det stora systemet. Då han tvingade denne att trava hela loppet i "dödens" (positionen utvändigt om ledaren). Det blev därför fel häst som dansade undan över upploppet - till en mycket enkel seger och var riktigt fin för dagen. Tycker även att favoriten fick godkänt för sin insats.

Nu gråter vi dock inte mer över spilld mjölk och ger oss raskt in på den V86-omgång där vi fortfarande HAR chansen att bli ensamma med åtta rätt..
Vill ni vara med på ett hörn - finns det fortfarande andelar kvar på mitt lilla system, som ni hittar här nedan:  

Länk till hela andelslaget 

Sandra V86 chansning 50 kr 

  Veckans V86-analys

  V86-1 Kan absolut vara spets och slut för 1 RESTLESS HEART här. Vägrar dock att spika en häst som kommer till start med fyra raka galopper. Trots att det bara är åtta hästar med i startlistan, känns det inte helt enkelt att bena ut vem som kommer avgå med segern? Stolopp över lång distans, med voltstart och på Åby där det finns hela två open stretch-spår att tillgå över upploppet. Känns som att detta kan sluta lite hur som helst och här gäller det nog att strecka på, eller försöka få fram mer information från tränarna - som förhoppningsvis kan hjälpa oss att göra en bra "gallring". 2 VEILED är jag annars svag för och hon har nu fått ett lopp i kroppen efter vila. William Ekberg som kör känner henne dessutom väl och i det lilla fältet bör luckan dyka upp, om hon mot förmodan skulle bli fast från början från innerspåret på tillägg. Tidiga streck för mig är även 5 BERNTS ULRIKA trots spåret, 6 VALBORG MARJE samt 8 PERSONAL JESUS. Tror övriga får svårt att göra sig gällande. Även om jag vet att 3 CYBORG kan vara vass tillslut vid passande löpning, samt att 4 NOUVELLE MADELENE kan mycket när hon har form. Vilket hon dock inte uppvisat den senaste tiden. Där behövs det nog lopp i kroppen.

  V86-2 Spännande lopp med många fina hästar. Ser ut att bli lite körning från start med ett par startsnabba ekipage bakom startbilsvingen. Tänker främst på 1 LASS REVENUE, 3 GIVE ME TEN och 6 REVEREND DRED. Skulle det bli en allt för långdragen spetskörning, gynnas 12 VINCENT CHASE väldigt mycket som tyvärr lottats till ett tråkigt startspår och annars borde få svårt att vinna därifrån, samt 10 VENIVICI ROC som nu är spännande med lopp i kroppen och Björn Goop. Min vinnare i loppet är nog ändå 1 LASS REVENUE, som jag tror släpper ledningen och får lifta med i rygg på ledaren. Sedan hoppas jag att luckan kommer lagom inför upploppet - då har han mycket god chans att visa sig vassast tillslut! 

  V86-3 Här tror jag att det är två femåringar som gör upp om segern, där förstastrecket givetvis går till storfavoriten 5 MAESTRO CROWE som tränare Petri Puro har höga tankar om. Vilket inte är så konstigt efter det han visat upp på tävlingsbanan hittills. Senast blev han dock rädd för ett ekipage och galopperade, vilket bröt hans fina segersvit som dessförinnan var fem raka segrar. Något som får mig att reflektera över att hästen trots allt fortfarande är relativt orutinerad, och framför allt aldrig tidigare har tävlat på Åby - där det som bekant finns två open stretch-innerspår på upploppet. Det skulle eventuellt kunna stoppa honom ikväll från att återuppta sin fina vinstrad. Men jag känner mig inte helt trygg och kommer att gardera med 9 DRÖNVIKTORMOLAR som också är en riktigt fin häst, som kommer från Danmark med fina träningsrapporter, och har en viss Ready Cash som pappa. Så där finns det nog också en hel del kunnande inombords. Lyckas Carl-Johan Jepson få rygg på storfavoriten inför slutvarvet tror jag definitivt att han kommer utmana om segern. 

  V86-4 Över lång distans kan det nog vara dumt att gardera favoriten 7 IRON CREEK, som mest verkar leva på sin styrka. Men faktum är att jag hittat en galopp i resultatraden från just femtespår i volt, som han alltså startar med ikväll. Då han dessutom varit struken nyligen och hade lite problem med aktionen senast, lutar det ändå åt att det blir en gardering. Bakom honom ser det vidöppet ut och här kan omgångens storskräll absolut dyka upp. Varför inte Jorma Kontio och 4 NOT A CLUE som satt fast med mycket sparat i den senaste starten? Distansen har han gått bra på tidigare och det är en rejäl kuskförstärkning, även om Tuomas Pakkanen är duktig. Mest tror jag på 11 COME TOGETHER med Erik Adielsson, om det inte blir allt för mycket trafikproblem på vägen. Vill varna för Linda Sedström och 13 ZAGOR GRIF - som bara är streckade på 3% i skrivande stund. Lopp i kroppen nu och spurtstark. Med ryggresa under slutvarvet kan det absolut räcka till seger! Sedan blir jag lite intresserad när jag ser att Örjan Kihlström startar från den första volten med 1 HEADUPDISPLAY från Stefan Melanders stall. Han har varit borta från tävlingsbanan ända sedan augusti 2019 och visade då problem med aktionen. Har stallet hittat rätt nu så att han kan trava bättre ikväll - tror jag att distansen passar bra. Och Örjan har överraskat förut med mycket sämre förutsättningar! 

  V86-5 Tyvärr en strykning här på 9 JUSTICE ÅS som alltså inte kommer till start. Sugen på att plocka med samtliga hästar förutom 3 TROVATORE, av den enkla anledningen att jag inte tror att han hinner med över den lite väl korta distansen, samt 7 ROKKAKUDO som jag känns lite "kort i rocken" mot dessa hästar och startar från ett svårt utgångsläge. Bland övriga verkar det dock oerhört jämnt och det kommer därför vara dagsform och vem som får det bästa loppet - som avgör vilket ekipage som är först över mållinjen. Förstastrecket för mig är 1 KICK OFF CLASSIC från Norge med duktiga Kristian Malmin i sulkyn. Kan få ett perfekt rygglopp och på Åby kommer han med stor sannolikhet att få lucka tillslut.. Vet att 2 ZABUL FI kan "allt" om han skulle ha en bra dag. Men han känns samtidigt ojämn och efter Frankrike-äventyret i slutet på 2019 där han tävlade mot extremt hårt motstånd, har han inte gjort någon start. Kanske behöver ett lopp i kroppen innan han kan prestera på topp igen? Samtidigt som jag har en känsla av att han dessutom tävlar bättre över kort distans. Men jag kan givetvis ha fel. 

  V86-6 Fortsätter att varna för 2 SHE IS CECILIA, som sköt till bra senast när hon väl fick fritt över upploppet. Distansen är helt rätt och nu hoppar Mattias Djuse upp i sulkyn! Streckad på 1 % just nu gör att det pirrar lite extra i kroppen. Favoriten 7 SAHARA SUN får Emilia Leo i sulkyn den här gången och där är vinstchansen mycket stor som jag ser det. Stolopp över lång distans är dock alltid lurigt och har favoriten en sämre kväll, vill jag även gardera med 11 SAGA DOC som verkar på gång igen, samt 12 KISS ME TOOMA som blir kuskförstärkt av Björn Goop. Vill även nämna 3 EKEBYS IA som säkerligen kan hålla emot länge från ledningen, samt 10 PIPPI ROC som visade fin form vid enkel seger i den senaste starten. 

  V86-7 Ganska så säker på att min vän 11 CAROTENE, som jag tidigare haft i träning - vinner det här loppet. Kapaciteten är hög och det enda som jag tror kan fälla honom är avsaknaden av lopp i kroppen. Ska bli spännande att se hur han ser ut i kvällens värmning, där jag kommer ta ställning till om jag ska våga lämna honom ensam på V86-systemen eller ej. Ska vi börja leta motbud är det främst 2 GLOBAL WORKAHOLIC, 3 FIERY HEART och 4 TRESEXTON som känns spännande. Bortglömda blir 1 IMAIL OCCAGNES med Peter Untersteiner och 9 JAS med Oskar Svanberg - som både kan hamna spännande till i loppet från fina smyglägen. 

  V86-8 Tror väldigt mycket på den ståtliga och fina hingsten 5 CAPTAIN MY CAPTAIN i avslutningen. Frågan är bara var han hamnar från start? Hoppas på spets och slut, men är samtidigt fullt medveten om att även 4 ZELANTE O.P. som har spår innanför, också kan rassla iväg kvickt från start. Sedan är det spännande ändringar på 1 ARNIE EXPRESS, som ska utrustas med jänkarvagn och dessutom får Björn Goop i sulkyn. Låter som att det blir ett offensivt upplägg där! Hård körning inledningsvis kan bädda för 7 IMAKEYOUPROUD, 3 CLASSICS NEVER DIE, 2 OPTIMUM TERMINATOR eller 10 DIGITAL TRACK. Vi som har förra veckans V86-avslutning på näthinnan vet förstås att det kan vara klokt att gardera favoriten i just det sista loppet, där många spelare verkar "gå kort" och chansa med en spik. För om favoriterna förlorar, kan det innebära väldigt stor skillnad på utdelningen. Efter kvällens värmningar får vi se hur många streck vi både vill ödsla, samt har råd med. 

  Dela inlägg

  Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

  Fler aktuella travtips

  Oooootroligt nära max förra veckan!! Nu ska 8an in! 115.000:- och 11.500:-/andel på "Från norr till söder"! Riktigt kul att NORRLANDS GULD ... Läs travtips

  Tre luriga långa  Tillbaka till Solvalla igen i kombination med Åby.  I inledningen kan det vara läge att gå kort då Stefan Persson ... Läs travtips

  Onsdag och V86 och vi beger oss till Åby och Solvalla denna gång. VIlken vecka det var förra veckan. Den stora smällen närmar sig och vi är där och ... Läs travtips

  V86-1 Xpresstayern inleder omgången på Åby och det är ett lurigt långlopp. Den som tar hand om ledningen kanske har vunnit en hel del och ... Läs travtips

  Landets två storbanor delar på V86-kvällen och jag hittar spikarna på Åby. En comebackande Nurmos-häst såg grym ut i kvalet - vinner han direkt i ... Läs travtips

  V86 onsdag 26/2 avgörs på ÅBY/ SOLVALLA ovalerna. V86 omgången ser ganska svårlöst ut och det luktar hög utdelning på 8 rätt. Sju rätt förra ... Läs travtips

  Då är vi inne på de sista dagarna med skotvång, redan på söndag är det fritt fram att köra hästarna med valfri balans igen. Ett skönt ... Läs travtips

  Februari gör sitt avslut med en sista V75-omgång på lördag. Det är från Sundsvall och Bergsåker som V75-cirkusen har sin föreställning. ... Läs travtips