V86 tips » V86 analys » ATG Tillsammans » Andelsspel » Travstugan
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V86: hemmaplan och dags att skörda

Inför V86: hemmaplan och dags att skörda

En riktigt stjärnkväll väntar, med finbesök av många kanoner när V86 nu ska avgöras på världens bästa travbana Sundbyholm

Äntligen dags för en av sommarens absoluta höjdpunkter för oss som gillar Eskilstunas travbana. Just den här kvällen känns det lite extra synd att vi inte kan ha någon publik på plats som får uppleva dessa fantastiska hästar live. Framför allt deltagarna i Fyraåringstestet, som både har lockat det obesegrade löftet Ecurie D, Aetos Kronos, Brother Bill och Green Manalishi till start. Känns helt klart som ett av de mest spännande loppen såhär långt i år. Om inte det mest spännande till och med..? 

Blev nyligen full pott för mina andelar igen. Välkomna att vara med i spänningen!

Veckans tidiga analys

Avdelning 1

Hade nog valt att spika 1 Wingmaster här, om det inte vore för att han saknar startsnabbhet och därmed kan råka ut för positionsbekymmer. Fastnar han inte invändigt så tror jag definitivt att han är med och krigar om segern tillslut med sina fina löpskalle - där han sällan ger sig i täta slutstrider. Björn Goop har också en fin häst i 4 Waikiki Silvio, som dock inte har visat någon superform på slutet och kanske gör sina bästa lopp över kort distans? Tycker att duktiga Jenny A Björk inte får räknas bort bakom 3 Findus M. som inte verkar bli särskilt hårt betrodd. Har härdats mot tuffa hästar och fick ett smaskigt läge den här gången. Sist blev han fast och fick aldrig se dagens ljus. Sparade krafter som han kanske får användning av den här gången istället? Inte helt omöjligt i vart fall. Erik Adielsson bakom spurtkanonen 9 Copaca Banana känns också som ett "måstestreck" i ett väldigt öppet lopp på förhand. 

Avdelning 2

Återigen ett öppet lopp. Den här gången med körsvenner som är födda 1990 eller senare med högst 100 körda sulkylopp under år 2019. Tycker att hemmahästen 4 Raoel Attack har en riktigt fin uppgift på papperet och han blir för mig det självklara förstavalet i loppet från ett perfekt utgångsläge. Känns dock lurigt att spika med tanke på att statistiken tydligt visar att det med jämna mellanrum skräller i den här typen av lopp. Rekommenderar därför streck även för 10 Skall ha, som körs av duktige Andreas Lövdal - samt 11 Aper Mede S.M. som är på gång för dagen och kanske kan spurta ner samtliga över upploppet om hon har en bra dag och serveras ett fint smyglopp i draget. Plockar förmodligen även med ett par till på den egna kupongen. 

Avdelning 3

Tycker att det luktar skräll här, då storfavoriten 9 Fabulous Pellini har fått ett bakspår och det är lite ovisst vart han kommer hamna? Trots att han visat hög kapacitet, möter han trots allt flera spännande hästar med bättre startspår och bland de treåriga hästarna kan det hända mycket i utvecklingen på kort tid. Från Norge kommer Frode Hamre bland annat med stoet 8 Devious som har två raka segrar i bagaget och är den förmodade ledaren, trots spår längst ut bakom startbilen. Även Tuomas Korvenoja har ett fint sto till start, som är efter självaste Ready Cash och vann i sin tävlingsdebut efter en fin avslutning. Kan alltså finnas anledning att gardera favoriten, som just nu är streckad på 64% av alla V86-kuponger.

Avdelning 4

I "Viking Line-loppet" där hästar som tjänat över 150 000 kronor startar med 20 meters tillägg, tror jag att vi hittar omgångens näst bästa spik. Här startar nämligen Markus B Svedberg sin ståtliga, svarta valack 8 Le Crack Sox. Som bör ha god chans att ta hem segern på sin hemmabana, så länge han håller sig till trav, det vill säga. Det snäva startspåret på andra volten oroar självklart lite grann. Men tror att hästen kommer hålla sig lugn på hemmabanan och att Markus får iväg honom felfritt. Även loppets favorit 5 Enrico Ha startar från ett chansartat utgångsläge och väljer man att gardera loppet ytterligare så tror jag att det gäller strecka på så långt man har råd. 

Avdelning 5

I den högsta klassen brukar vi hitta de bästa spikarna, då det ofta blir "spets och slut" för ledaren. Just i det här loppet är jag dock tveksam. 2 Heavy Sound gör första starten efter lång vila och även om han nog kan ta sig till ledningen i ett tidigt skede, kan det behövas ett par lopp i kroppen? 8 Diamanten står på tur för seger, men var kommer han hamna från det tråkiga utgångsläget bakom bilen? Att det handlar om medeldistans tror jag gynnar 4 Who´s Who mest. Men även där är formen ytterst diffus efter ett Frankrike-äventyr under vintern som inte bjöd på några större framgångar. Däremot har jag hört ryktas om ett riktigt fint träningsjobb på Solvalla nyligen. Så det är möjligt att han är tillbaka i gott slag nu direkt i årsdebuten och krossar konkurrenterna när Pasi Aikio, som både tränar samt kör hästen, drar i högertömmen och ger full anfallsorder. Även 9 Chianti känns intressant den här gången, som både har fin form och en vass avslutning. Glöm för all del inte heller hemmahästen 6 Nappa Scar, som spurtade formidabelt till ett tredjepris efter sen lucka i den senaste starten. 

Avdelning 6

Stolopp över 2140 meter med autostart och spårtrappa. Hade nästintill varit skräll-garanti, om det inte vore för att omgångens i särklass bästa favorit startar i just det här loppet! Talar självklart om 12 Dixie Brick som bör runda det här gänget utan problem och förmodligen kommer att klättra fort genom klasserna, om hon bara får vara frisk och kry. Läget är såklart inte roligt, men den här tuffa "madamen" tål att göra jobbet själv och skulle tempot bli för lågt kan vi nog räkna med att Jorma Kontio som kör avancerar framåt för att skaffa sig position inför upploppet. 

Avdelning 7

Äntligen dags att skriva om fyraåringstestet! Som alltså har lockat ett helt gäng med kommande världsstjärnor och framför allt, det obesegrade löftet från Norge - 9 Ecurie D. som var fasansfullt imponerande under elitloppshelgen när han utan större bekymmer travade 1.09,2 över kort distans. Vilket även blev nytt världsrekord! Egentligen är det nog "tjänstefel" att gardera en häst som aldrig tidigare har förlorat i lopp. Men nu är det lång distans som gäller och där vet vi sedan tidigare att 8 Aetos Kronos är riktigt tuff! Dessutom flyger förmodligen Timo Nurmos löfte 5 Brother Bill direkt till ledningen och bjuder säkert upp till kamp. Liksom 7 Green Manalishi som inte riktigt fått till det på svensk mark, än... Faller bitarna på plats till den här starten går ingen säker! Ett kul lyxstreck skulle även 6 Ultion Face kunna vara. En häst som lever på sin styrka och tål ett tufft upplägg. Dessutom nerstruken ett hack i banan nu när 3 Jareth Boko tyvärr blivit tvungen att lämna återbud. 

Avdelning 8

Dags att fördela miljonerna och tillsammans med mina andelsköpare ser jag helst att vi blir ensamma kvar med ful pott den här kvällen. Och vad passar då inte bättre än just hästen med det snygga namnet, 2 Alone!? Som jag läser loppet blir det full laddning från start för 4 M.T. Insider med Olle Alsén som tar sig till ledningen. 1 Deep Pockets försöker hålla upp innerspåret, 5 Kung Edward (som också är riktigt startsnabb vid laddning) försöker också att skaffa sig position. Även 6 Rushmore Face och 7 Grainfield Aiden kommer knappast att backa från början och för mig känns det solklart att det kommer bli stenhård körning inledningsvis. Något som borde bädda för min idé i loppet, som kanske inte är gynnad av kort distans, men otroligt stark och tuff tillslut om tempot blir högt uppskruvat. För att vara på den "säkra" sidan, garderar vi även med loppets favorit 3 Giant Shadow - ifall han skulle få ett bättre lopp än min förstahäst i loppet. 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

I söndags satt äntligen sjuan med lite utdelning. 160.000kr delade 9 andelsköpare på då och ingen var gladare än jag att äntligen få ge tillbaka. ... Läs travtips

V75 16 Viscount har sett mycket fin ut i nya regin, med tre vinster och en tredjeplats. Denna gång blir det barfota runt om för första gången, ... Läs travtips