Inför V86 fredag: Norge innebär plus eller minus?

Min tidiga analys inför V86 Super Days fredag

Efter flera favoritparader på slutet ser det upplagt ut för något riktigt smaskigt den här fredagskvällen. Svårighetsgraden är tämligen hög och kombinationen Bjerke samt Bergsåker känns mycket spännande. Norge bjuder dessutom på två högklassiga uttagningslopp till sitt Derby (V86-1 samt V86-3) över distansen 2600 meter. På temat långlopp har vi även Nahars lopp (V86-6) att se fram emot, med många, riktigt tuffa stayers! 

V86-1

Det är inte helt enkelt att kliva in i en V86-omgång med hälften av avdelningarna från Norge, och enbart norska ekipage till start nu dessutom på grund av pandemin. Väljer dock att se det positivt och tar hjälp av min skickliga kollega Andreas Stenberg. Som har full koll på läget och tidigare spelat hem miljonvinster från just Norge! Där han bland annat spelade hem överlägset mest i hela Sverige vid ett tillfälle. 

Har även tagit hjälp av det norska lopparkivet och jag säger då det - i den här avdelningen räcker det gott och väl med streck för 2 Cicero T.G. Den fyraårige hingsten efter Kadabra vann senast Jarlsberg Grand Prix och har imponerande åtta segrar på nio starter. Trots att han blir spelad till stor favorit finner jag inget skäl till att gardera. Över den långa distansen behöver det inte bli någon stress i början och han kan gott få trava in sig i lugn och ro. 

V86-2

Ett fint lopp, där dock 6 Zaccaria Bar förmodligen kommer vara överlägsen och vinna med halva upploppet. Eller galoppera bort sig direkt. Lite så känns det med "gul kusks" hästar och det är nog ungefär 50/50 hur status är för dagen där. Bör i vart fall finnas med på kupongen och den som tror att han är "välpreparerad" även den här gången spikar. 3 Global Adventure kanske kan ta sig till ledningen direkt och kommer favoriten bort, blir det förmodligen spets och slut. 9 Diamanten har gått bra efter skada och håller han ihop även den här starten visade han strålande form vid den senaste starten, när han avslutade 07,8/600m som mycket duktig tvåa. 

V86-3

Det andra uttagningsloppet till det norska Derbyt och här förordar jag bred gardering, ja helst samtliga elva startande faktiskt! 9 Flirting Diamond har tävlat flitigt inom den svenska rikstoton under sommaren och gjort det bra. Blir ett av mina förstastreck i loppet och går allt som det ska, kommer Thomas Uhrberg som även tränar hästen, att köra den här gången också. Även 6 Jon Snow är ett hett bud som denna gång är på jakt efter sin femte raka seger, siffror som imponerar! Vill höja ett varningens finger för Ole Johan Östre med sin 10 Profit Tile, som inte fått till det på slutet men kan betydligt mer än vad raden visar! 

V86-4

Ytterligare ett lopp som på förhand känns svårlöst och vidöppet. Den här gången på Bergsåker med 3-åriga och äldre hästar med max 325.000 kronor på kontot, körda av B-licensinnehavare. 5 Vice Versa Diamant har tyvärr inte fungerat på slutet, men visade upp mycket fina takter tidigare i karriären för sin dåvarande tränare Robin Bakker. Anmäld barfota runt om nu och Sofia Frilén som kör är mycket duktig! Visar han upp sig från sin bästa sida, då vinner han loppet nästan oavsett löpningsförlopp. Då det finns en del frågetecken inför denna start väljer jag dock att gardera. 12 Caprioso har tävlat förbättrat på barfotabalansen och bör passas trots läget, tränare Öystein Tjomsland har riktigt bra stallform för dagen!  Kusken Oskar Florhed vann  dessutom lopp på "valla" senast igår visade prov på fina körhänder. Till ledningen körs nog 6 Hunter Montana eller 2 The World is Mine. Båda två kan räcka långt vid det scenariot, om tempot inte hålls uppe under vägen. 

V86-5

Kallblodslopp på Bjerke för 3-15-åriga hästar med högst 900.000 NOK på kontot såhär långt. 
Många spelare verkar gå på 5 Kinge Svarten, som är en fin herre med snabba tider i kroppen. Galopperade dock i sin senaste start bakom bilen med framspår och jag vågar inte ta gift på att han kliver iväg felfritt i starten. Desto mer spännande känns Åsbjörn Tengsareid med tränare Jens Kristian Brennes fina 9 Valle Hugo, som kan få en fin smygresa därifrån. På jakt efter tredje raka och Tekno Odin-sonen utrustas med både amerikansk vagn, samt är anmäld barfota runt om. Ni som letar skräll plitar ner ett lyxstreck på 8 Alma Prins tillsammans med Jomar Blekkan. Spåret är givetvis svårt, men han är både stark och tuff, samt trivs bra på Bjerkes oval. Var gott gåendes senast när han slog på en snöplig galopp på upploppet under full marschorder. Revansch den här gången istället? 

V86-6

Lätt hänt att glömma bort det faktum att detta trots allt är en helt vanlig fredagskväll, när vi öppnar startlistan till Nahars lopp 2021. Som körs över tre mastiga varv, det vill säga 3140 meter som grunddistans. Längst bak i fältet, med 40 meters tillägg hittar vi nämligen topphästar som 13 Coin Perdu, 12 Tsunami Diamant och 11 Axel Rose. Dessa tre bör vara huvudet högre än sina konkurrenter över den långa distansen, trots att tillägg aldrig är särskilt enkelt att hämta in. 

V86-7

Lågklassigt lopp från Bjerke, där jag inte tror att varken 10 Federal Crown, 11 Soros Kronos eller 12 L.J.´S Dreamcatcher kommer att räcka till från bakspår. Övriga bör dock göra sig gällande och efter strykningen av 4 Photo Fighter känns det helgarderat med streck för samtliga hästar på framspår bakom startbilen. (9 Tayno Destrier struken sedan tidigare). Kristian Malmin känns spännande med sin 8 Hold me Quick, som nu kanske kommer laddas rent av i startögonblicket? När startspåret blivit betydligt bättre. 

V86-8

Bergsåker avrundar omgången den här gången och det med ett stolopp över sprinterdistans. 3 Honfleur Mearas blir svårslagen från ett perfekt startspår bakom bilen då hon är blixtsnabb från början. Per Lennartsson i vagnen är pålitlig och det mesta talar för favoritseger i epilogen. Katja Melkkos 6 Didi Dam är å andra sidan ingen bluff, samt har visat god form på slutet. Lyckas hon lugga storfavoriten på ledningen direkt när starten går tillsammans med sin körsven Erik Adielsson, kan det räcka hela vägen. För riktigt stora pengar kan det krävas ytterligare en skräll i omgången. I så fall vill jag varna för både 7 Kaitlin Way Scott som trivs utmärkt på den korta distansen, samt formhästen 8 Muzzle the Yakker som kan otroligt mycket vissa dagar. Båda behöver dock ha en hel del tur därifrån. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips