Inför V86: Bjerke räddar semesterkassan?

En något annorlunda onsdag väntar oss den här veckan. Med både fotbollsmatch i EM för det svenska herrlaget, samtidigt som det även är dagarna innan lön för många. Och V86 avgörs på Bjerke i Norge med start kl.19:20. Samt tar hand om samtliga lopp hela kvällen. 

Midsommarhelgen står även för dörren. Som för många säkerligen förknippas med "startskottet" på sommaren. För en del är den här onsdagen kanske rentav den sista arbetsdagen innan semestern påbörjas? Vi gör ett tappert försök att utöka semesterkassan. 


Veckans tidiga V86-analys

Avdelning-1 

Skulle kunna vara läge att gå rakt ut och spika Frode Hamre här tillsammans med sin fina fyraåring 4 Staro On The Rocks. Som fått ett fint startspår bakom bilen över passande distans. 1609 meter verkar nämligen vara ett plus, och i de senaste två loppen, som båda slutat med seger, har vinsterna dessutom tagits på imponerande sätt från positionen utvändigt om ledaren. Vill dock varna för 7 Vitro Diablo som också är riktigt vass över den aktuella distansen och inte får räknas bort trots spåret, med lite klaff i loppet. 

Avdelning-2

Ett riktigt lågklassigt lopp med enbart 15 000 kronor i förstapris. Visserligen norska kronor, men ni förstår. Här hittar vi dessutom omgångens största favorit, just nu streckad på 70 % av samtliga kuponger. Skyhögt värde i att gardera, då han trots fem vinster hittills på sju starter, ändå gjort bort sig ibland och fortfarande är orutinerad. Därför garderar vi 3 Rittmester Hill och hoppas på skräll. Den som har plånbok för det, helgarderar och hoppas på en riktig lågprocentare! 

Avdelning-3

Kallblodslopp över lång distans, som på Bjerke mäter 2600 meter. Loppet startas med autostart och första känslan är att det är många om budet. 11 Mjölner Rönner lever främst på sin styrka och kanske körs framåt direkt? I ledningen tror jag att 6 Birk Rapp kommer sitta relativt tidigt. Blir det inte allt för tuff mangel under vägen kan det säkert hålla hela vägen. Streckar även storskrällen 2 Porto, som verkar vara en fin femåring och är efter självaste Tekno Odin. 

Avdelning-4

Låg klass även i det här loppet, där en skräll kan ligga på lut. Som jag läser startlistan blir det körning om ledningen, vilket gynnar min idé 9 Magic Talisman som besitter fina fartresurser och säkerligen kommer tävla bättre den här gången än senast, då han fick göra "grovjobbet" utvändigt om ledaren. Den modige spikar och blundar. Dock känns även 6 Top of the Hill spännande i sin andra start i nya regin hos Kim Pedersen. Denna treåring har nämligen tidigare tränats av ingen mindre än Marcus Melander borta i USA, och gjort fina lopp på bra tider. Har han lyckats acklimatisera sig lite mer och håller sig lugn i loppet nu, kan de andra få se upp över upploppet.. 

Avdelning-5

Kallblodslopp igen, över medeldistans med autostart. Jag är väl medveten om att spår 6 bakom bilen på Bjerke kan innebära positionsproblem i starten, men tycker samtidigt att oturen bör vända nu för min spik 6 Frier Birk. Han har nämligen svarat för riktigt svettiga upphämtningar nu två lopp i rad och visat strålande form. Tränaren verkar inte särskilt oroad över galopperna och hamnar han bara inte allt för illa till i starten, tror jag att det här här dagens bästa "banker", som norrmännen kallar sina spikar på systemen. Den som vill gardera streckar även 1 Reime Kongen, som bör dyka upp i segerstriden om innerspåret inte blir en fälla. 

Avdelning-6

Ett spännande kortlopp där det bör vara bra segerchans för det ekipage som lyckas ta sig till ledningen i starten. Mest tror jag på 7 Star Act, som är startsnabb och kanske rentav lyckas sno åt sig ledningen trots spåret? Garderar dock med tre till, ifall det skulle bli vildsint körning och trötta ben till slut över upploppet..

Avdelning-7

Blir det femte raka segern för storfavoriten 5 Force de Flandre och Vidar Hop? Det är en hel del som talar för det nu när 4 Independent Baby blivit struken innanför. Skulle favoriten ha en sämre dag, vill jag dock understryka att 11 Secret Snap verkar utvecklas fort och har spurtat vildsint i de senaste starterna. Till 6 % på strecken just nu ska hon definitivt med på lappen, i jakten på stora pengar. 

Avdelning-8

Avslutningen på denna, spännande kväll, blir förhoppningsvis inte särskilt spännande. Siktar nämligen på att avrunda omgången med spik. Tycker det ser upplagt ut för 4 Orlando G.M. och Lars Anvar Kolle. Valacken lyckades placera sig som topp tre i 14 av 18 starter förra året och visade dessutom fin styrka i loppen. Här gäller det förmodligen främst att ta sig före 1 East Winner direkt i starten, för sedan ska det nog mycket till för att Orlando G.M. ska förlora detta. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi går mot en lunch-torsdag på Rommetravet där tidigare hemmatränaren Jörgen Westholm har en kall chans som spikas!V4-1 Trots frånvaro av lopp på ... Läs travtips

V64 är tillbaka igen efter över en veckas frånvaro! Spelformen gör comeback med smaskig jackpot direkt och en spik som skrämmer bort konkurrenterna. ... Läs travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips