Inför V86: bara att vänta och se? » 24 feb. | Sandra - Travstugan.se

Inför V86: bara att vänta och se?

Tre luriga långa 

Tillbaka till Solvalla igen i kombination med Åby.  I inledningen kan det vara läge att gå kort då Stefan Persson och 8 JUST WAIT AND SEE dyker upp i loppet. Hästen har en tråkig resultatrad, men är distansgynnad och dessutom van vid att möta tuffa hästar. Med ett par lopp i kroppen hoppas jag att han är förbättrad och visar prov på sin fina talang igen. Han är oerhört spurtstark och sitter han bara ok på det när det återstår, låt säga 600-700 meter kvar så tror jag inte att det finns någon i det här fältet som kan stå emot. 1 TROVATORE är visserligen också otroligt stark och seg, liksom 6 VIKINGS PREACHER - som dock inte har presterat som bäst på sistone. Tror inte att jag vågar spika med tanke på att det finns en del frågetecken kring min idé. Men ett bra lås kanske det kan vara med JUST WAIT AND SEE och "vikingen" som den här gången ska köras av Anders Christiansson som känner hästen väl. Trovatore chansar jag bort på läget, då han inte är speciellt startsnabb. 

V86-2 Här blir det finsk seger, genom antingen ledningen runt om för 2 RONALDO MALIBU och Mika Forss eller S.G.CHARPENTIER som körs av Jorma Kontio. Om jag är riktigt våghalsig i morgon, kanske jag försöker chansa bort favoriten 9 MELLBY FIRE, som dock vann derbyförsök 2018 och har ett stort kunnande. Men det kanske blir svårt att tugga ner mina två förhandsfavoriter från ett lurigt startspår över medeldistans? Och jag spar mycket hellre mina streck till avslutningen - där jag tidigare har fallit precis på mållinjen nu flera ggr i rad. 

V86-3 Spårtrappa och ett lågklassigt lopp. Här är det säkerligen många som letar efter en skräll - modell större. Och visst kan det finnas anledning att måla på ordentligt med streck.
Men jag tycker nog att två av fältets bästa hästar har fått rätt bra startspår och nöjer mig nog enbart med streck för dessa. Alltså 1 JUMEIRAH BOKO som har övertygat vid två raka segrar och framför allt i den senaste starten såg ut att vinna väldigt enkelt från ledningen. Lyckas han svara upp den positionen från start den här gången blir han nog svår att ta ner. Peter Untersteiner kommer dock till start med 6 I AM BOKO som är rutinerad och har fina fartresurser i kroppen. Kommer han bara ner någonstans från början, eller kanske rentav ledningen eller rygg på ledaren - är min känsla att det är just dessa två som kommer att göra upp om segern. 

V86-4 Fyraåringslopp för ston och här kan det nog skrälla till lite grann. 1 ZOREEN med Björn Goop är en fin typ, men som återkommer efter vila och kanske behöver ett lopp i kroppen eller två? Kan nog bli svårt att svara upp ledningen dessutom och läget känns därför chansartat. Tycker att 2 DIGITAL DOWNLOAD känns spännande från ett perfekt utgångsläge och där kanske det till och med kan bli tal om ledningen från start till mål med duktige Anders Eriksson i vagnen? Utifrån kommer dock säkert 8 LA PLUS BELLE att laddas, som är startsnabb och nog kommer vilja skaffa sig en bra position direkt från det något luriga startspåret längst ute på startbilsvingen. Favorit i loppet ser 9 NINJA´S KISS ut att bli och det tycker jag är helt rätt. Nu har hon lopp i kroppen och den här fina damen efter Zola Boko övertygade flera gånger vid vinst under förra året. Hon skulle vara gynnad av om det blir lite körning i loppet initialt, vilket det alltså ser ut att kunna bli. Kan eventuellt vara en bra spik att luta sig emot om hon ser mjuk och fin ut i värmningen. 

V86-5 Som vanligt ser det ut att vara lite "vinna eller försvinna" för talangen 10 TENGIL FACE som förmodligen kommer få ett tufft lopp från det här startspåret. Samtidigt som det kanske kan vara gynnsamt att han får "smyga" igång i loppet bakom andra hästar? Går han felfritt och körs offensivt, bör vinstchansen vara god. Tycker dock att det finns flera riktigt spännande skrällar därbakom, och Tengil har trots allt gjort bort sig med galopp förut. 3 LOOK HÅLERYD är givetvis ingen skräll, men vill ändå nämna honom då han är värsta hotet mot favoriten. Mina stora idéer här är främst 2 BELLMONDO som har gjort heroiska lopp på slutet och bara måste få vinna snart med en bättre resa! Kanske redan nu till låg procent på spelet? Även 1 GLOBAL TRAVELER känns spännande från innerspår över lång distans. Han gick trots allt nytt rekord över sprinterdistans senast och visade både att formen är på topp, samt att det finns fina fartresurser i kroppen. Med ett smyglopp i lagom tempo och open stretch till slut är det i vart fall inte omöjligt. Är även sugen på att strecka fransosen 11 GRANDISSIMO som gör en spännande tävlingsdebut i Sverige. Den här fyraåriga hingsten efter den franska stjärnan Brilliantissime har tävlat mot tuffare konkurrenter på hemmaplan och att distansen är lång känns helt klart som ett stort plus. Kan vara så att han kommer känna sig riktigt stark och morsk nu, när han slipper uppförsbackar och dylikt i loppet. Sist, men absolut inte minst får vi inte heller glömma bort 9 SOLKATTENS CHIRON som precis som Tengil, främst lever på sin styrka och tål att tuffa på ordentligt ute i spåren om det behövs. Risken är dock överhängande att det dyker upp ekipage som fått bättre resor här på just Åbys travoval, som snöpligt dyker upp på innerspåret och avgörs precis på linjen. Blir nog därför så att jag streckar på en hel del hästar och hoppas på överraskning för många andra spelare - men inte för mig! 

V86-6 Ser ut som att vi hittar omgångens bästa spik i det här långloppet över 3140 meter med voltstart, som ska köras på Solvalla - där det minsann inte finns någon open stretch! 3 VICAR är stark som en björn och verkar även vara gynnad av att springa på innerspår för att fungera som allra bäst - så med Örjan Kihlström i sulkyn finns det många faktorer som talar för favoritseger här. Från ledningen blir han oerhört svårstoppad om han fungerar för dagen och är fin i travet. Vilket vi givetvis tar för givet eftersom han finns med i startlistan! Tror man däremot på favoritfall av någon anledning, rekommenderar jag streck för 10 IVANHOE och Oskar J Andersson som gjorde en rejäl upphämtning efter en oturlig galopp i samband med en V75-start senast. Samt 12 KISS ME TOOMA som gjorde ett strong lopp senast över just lång distans och med liknande förutsättningar. Det var absolut inte långt från segern och har favoriten en sämre dag kan det absolut bli snabb revansch nu istället. Björn Goop som kusk verkade dessutom fungera finfint! 

V86-7 Fyraåringslopp igen och återigen känns det svårlöst. Perfekt för oss som jagar hög utdelning! Kan vi jobba in en skräll kanske..? 7 GIGANTIC STAR med duktige Kevin Oscarsson är till exempel ingen bluff och den gode Kevin skrällvann ju senast i lördags på V75 med Martin Tooma från ett ännu sämre startspår än vad dessa två har nu. Känns även spännande att se vad Robert Bergh har i "kikaren" med 5 BETTING ACE som dock gör årsdebut här. Kapacitetsmässigt tror jag att hon tillhör de bättre i loppet - vilket definitivt kan räcka långt.
4 UPPER FACE
var grym senast när han reparerade en startgalopp till seger över kort distans från spår tolv (12!). Säger lite om vad det här är för typ av häst. Det står dock två raka galopper i raden och motståndet är hårdare den här gången. 6 KING OF EVERYTHING är startsnabb och kanske kan sno åt sig tätpositionen direkt? Formen borde vara fin med två lopp i kroppen och det här verkar vara ett mer "stabilt kort" än Upper Face om man ser till resultatraden. Den gode Peter Untersteiner har ytterligare en fin vinstchans för kvällen här med 9 UTAH BROLINE som var mycket fin när han vann direkt i årsdebuten senast efter ett fint lopp i andra utvändigt. Blir det något liknande den här gången kommer hans vassa spurt definitivt att bita bra tillslut. Skulle inte bli förvånad om Peter hittar en fin position på innespår och dyker upp på open stretch tillslut, till exempel. 3 RAPIDO S.W. hoppas på något liknande från sitt fina läge och kanske får användning nu för de sparade krafter han satt fast med i det senast loppet? Ville Karhulahti kan köra häst. Sista strecket enligt mig bör gå till 8 BORDEAUX S. från stall Jerry Riordan som har visat uppåtgående takter den sista tiden och kan räcka långt här om han har lite tur med positionerna. Som sagt - lurigt men riktigt roligt lopp att försöka lösa! 

V86-8 Här ska pengarna fördelas och det kommer säkerligen vara många V86-spelare som lämnar 11 REVEREND WINE ensam på kupongen efter den övertygade V75-vinsten senast. Förutsättningarna ser dock helt annorlunda ut nu med både kortare distans, voltstart samt tillägg. Visserligen brukar Örjan Kihlström lösa denna typen av uppgifter och det kan därför vara dumt att gå emot. Men vi vet alla att värdet kan öka något enorm om vi lyckas fälla favoriten i det sista loppet och här har jag faktiskt känsla för att det kan bli ett riktigt taktiklopp, där ledaren eller någon i rygg på denne hinner undan precis tillslut. 6 HAVBERGS KNIGHT är till exempel en tuffing efter självaste Scarlet Night och här ser det ut att vara spetsgaranti. Då ökar segerchansen avsevärt om han får löpa på fritt i sitt eget tempo!  1 SIGEL GARLINE verkar vara i mycket bra form för dagen och är distansgynnad. Kan få ett mycket bra lopp och avgöra tillslut med lucka? Ska vi trots förutsättningarna, kika på tänkbara skrällbud från tillägg så är jag mycket spänd på vad Jorma kan hitta på med norsken 8 LONGCAT HANOVER som numera finns i regi hos Timo Nurmos och absolut har kapacitet för att kunna vinna ett sånt här lopp. Den gamle, men likväl mycket pigga och fina 7 WEST WING möter mycket enklare motstånd igen efter att ha varit ute mot en hel del "guldhästar" på slutet och kan avsluta rykande om Ulf Ohlsson lyckas servera honom en fin löpning och har lite tur under vägen. Bästa hästen i loppet är helt klart 9 SIR RATZEPUTZ som såg fin ut i kvalet senast. Skulle han till exempel få rygg på favoriten under slutvarvet kan det bli en obehaglig överraskning för favoritspelarna! 

 • Vi ändrar inte på ett vinnande koncept den här veckan. 

Forsätter därför att spela dessa andelar:

  Dela inlägg

  Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

  Fler aktuella travtips

  Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

  V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

  Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

  Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips