Inför V86 - avrundar med en "Martini"
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V86 - avrundar med en "Martini"

Inför V86 - avrundar med en "Martini"

Sex rätt ska bli minst åtta

Efter en lite trevande start förra onsdagen, när det var dags för premiären på V86-spelet här i Travstugans andelslag, är jag nu riktigt på hugget igen. Första omgången resulterade i ett par sexor, men tyvärr inte så mycket mer än så.

Vi gräver dock absolut inte ner oss för det och tar sikte mot nya framgångar kommande onsdag istället. Där loppen ser öppna ut, både på Åby med sin open stretch samt Solvalla där ett par av favoriterna fått tråkiga utgångslägen. Räknar för övrigt kallt med att det blir full pott, så att vi slipper vänta på "utdelning" ända tills fredagen - som är den 25:e. Det räknar jag i vart fall med, när jag komponerar systemen. Håller tummarna för att ni också gör det. 

Andelarna jag gör den här onsdagen heter

Min första analys 

V86-1
Sprinterdistans och ett par startraketer bakom bilen. Tror det främst står mellan 1 ALICIA BORE, 3 OTTENS DIBABA, 5 TONY AFRIKA som alla är intresserade av ledningen. Men tar även med 9 TAIGA WOODLAND från bakspåret, med tanke på att han kan hamna bra på det och kanske utnyttja open stretch tillslut med lite tempo i loppet. 

V86-2
Här heter den stora skrällen 5 ONE TWO BEAT. Satt fast sist med krafter sparade och såg fin ut. Han kan öppna från start och kommer att få en bra resa. Sedan kommer han att avsluta stark - pass upp! 1 I´LL FIX it med Örjan Kihlström får vi inte heller glömma bort, men risken är nog stor att han blir fast på innerspår och aldrig får se dagens ljus. Bästa hästarna har fått tråkiga spår och kanske får svårt att komma in i matchen? Pratar främst om 8 HAKON VON HAITHABU och 12 BREDABLICKS COGNAC. Även 10 MISTER NIKY är en bra häst och får inte räknas bort trots bakspåret. Samt spurtstarke 9 RADAGAST och 11 VÄSTERBO HIGHSCORE.

V86-3
Dags för kvällens första spik, och det är inte den stora favoriten 6 WHIPPED EGGS som jag dock tror tar sig till ledningen relativt tidigt. Det är ingen enkel match att trava i ledningen över den dryga distansen på 3140m och i ryggen kommer förmodligen 4 PANAMERA att sitta klistrad. Min känsla är därför att den senare kan överraska på innerspåret över upploppet. Väldigt tilltalande att spela så med tanke på att 4 PANAMERA inte ens verkar bli i närheten av lika streckad som WHIPPED EGGS. Övriga tävlar nog om tredjepriset. 

V86-4
Håll i hatten, här var det svårt minsann! Om nu inte favoriten 1 STARDUST MELODY håller upp ledningen förstås. Spelar dock emot det och trår att det kan bli en liten skräll till. Tror mycket på 7 MAXIMUS M.M. som möter enklare hästar nu och är startsnabb. Även 3 WINNER BAC med Jorma i sulkyn kan bli farliga från ett fint spår. Liksom 4 AU GRATIN och 11 GOT TO DASH

V86-5
I ett öppet treåringslopp tar jag ställning och spikar 3 RACKHAM som jag tror tar sig till ledningen direkt. Det är enbart 3 hästar på första volten och där kommer han sedan att kunna styra lite som han vill, är min förhoppning i vart fall. Till skillnad mot övriga lopp som körs på Åby, tror jag inte att hästarna som sitter bakom honom på innerspår kommer att kunna utmana på open stretch. Nej, i så fall är det nog någon av de mer rutinerade på den andra volten som gör det. Som förstareserv sätter jag 9 SUPERBOPP E.T. som har ett fint läge. 

V86-6
Omgångens bästa lås hittar vi här från springspåren i 6 MAS CAPACITY och 7 NO LIMIT ROYALTY. Den som lyckas bäst i starten av körande Jorma Kontio och Björn Goop vinner förmodligen loppet. Men det är nog lite 50/50 på den frågan. En överforcering från start kan ju leda till att ett av ekipagen galopperar bort sig också... Tror i vart fall inte att dessa kuskar kör för hårt och länge om ledningen, med sin rutin. 

V86-7
Sprinterlopp med autostart. Tror det är klokt att strecka de fyra innersta spåren, samt norrmännen 7 ABRAKADABRA och 11 THAI EXPLOSIVE. Övriga ekipage blir nog bara statister. 

V86-8 
I det sista V86-loppet är det lockande med 2 JOE MARTINI som spik, och för de som behöver spara på strecken skulle jag rekommendera att chansspika honom. Då han förmodligen kommer att kunna ta sig till ledningen relativt tidigt i loppet och blir då hästen att slå. Vill dock helst inte spela utan min favorit 9 LEXINGTON HALL som kan avsluta rykande och har varit riktigt fin på V75 tidigare. Nä, dubblar nog hellre och låter bli att hetsa upp mig om det nu skulle vara så att Jorma och LEXINGTON lyckas vinna över "martinin" tillslut. Favoriten 10 NOBEL AMOK tror jag inte på från sitt utgångsläge med två tillägg. Samt att det i så fall är mer lockande att strecka den bästa hästen i fältet som nu har lopp i kroppen efter vila, 12 SCELLINO LUIS. Om man vill plocka med hästar med två tillägg, det vill säga. 

Nu skentravar vi vidare den här veckan och ser både fram emot onsdagens tävlingar, samt lördag natt - då vi får sova en hel timme extra! (Dags för vintertid) 

Ha en bra vecka allihop.

  • Sandra
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från kvällens V64 på Färjestadstravet tror jag det kan bli väldigt bra värde! Jag drar till med två spikar som inte blir favoriter och har koll på ... Läs travtips

Dags gör ny V75:a hemma från Jägersro. Jackpott på spelet och ute på banan är det sju lopp av mycket fin sportslig klass. Det ser ut att bli riktigt ... Läs travtips